login |

Speechless: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 07. 10. 18:30 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Your words, my voice, for the last time.

Az ABC komédiája nem az a sorozat volt, ami kapcsán nagyon vártuk volna a magyar premiert, mondván majd akkor rátalál a hazai közönség. A Comedy Central elhozta két éve, de talán nem véletlen, hogy (a jelek szerint) nem nagyon erőltette a folytatást. A kritikusok mondjuk végig pozitívan álltak hozzá a Speechless-hez, látom, hogy lehetett mit szeretni rajta, még ha nekem nem is jött be, és eléggé inkluzív is volt maga a sorozat is, nem sok szériában látunk beszélni nem tudó főhőst.

Más kérdés, hogy ebben a fináléban eléggé éreztem, hogy számomra az volt a gátja a sorozatnak, hogy a szereplők sokszor magukkal beszélgettek. Eleinte ugye a JJ-s párbeszédeknél a srác hangja Kenneth volt, mostanra viszont sokszor a karakterek maguknak “fordították” a szavait, így hol Anyu, hol a tesó beszélt sajátmagával, ami engem folyton kizökkentett, kábé annyira, amennyire a többkamerás komédiák, amikben nincs egy normális tempójú, természetes hatású párbeszéd sem, mert a karakterek folyton megállnak, hiszen végig kell várniuk a közönség röhögését. (Tudom, hogy ez a többséget nem zavarja, ez az egyik legősibb sorozatos műfaj, de nekem kiütésem van tőle.)

Pedig magában a JJ-karakterben mindvégig megvolt a potenciál, és az az igazság, hogy nem csak Apu és Anyu sikerült jól, kellő számú tikkel (tikk-kel!) felvértezve, hanem még a tesóknak is jutottak korrekt sajátsztorik (ezúttal Ray bénázása a csajokkal jópofa volt), mégis valami akadályozta az egy hullámhosszra való kerülésünket. Talán a fenti?

Pedig a készítőkön látszott, hogy igyekeznek, nem csak félgőzzel írnak, próbálnak jó témákat találni, megalapozzák az érzelmi hatásokat és kerülik a papolást. És még a leköszönés is stílszerű volt, igazi, sorozatzárónak jól beillő részt kaptunk (amit persze nyilván lehetett volna simán folytatni). Sőt, a végére tanulság is jutott, amit minden giccseskedés nélkül meg lehet szívlelni.

Be unrealistic.

1 hozzászólás Ne habozz!

csanád - 2019. 11. 25. 11:50

Szomorú Hogy a sorozat Csak 3 évadot élt meg Pedig még Rengeteg Téma Lenne Ha érdekelni Az embereket De az a baj Hogy Az emberek Ezzel Sajnos Nem tudnak Azonosulni Pedig Ők is kerülhetnek Hasonló Helyzetben És ezért lenne jó Tovább Folytatni A sorozatot Remélem A 3 évadot Is Megveszi Valamelyik Tévécsatorna És meg tudom nézni Magyarul Majd

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz