login |

The Amazing Race Canada: kezdett a 7. évad

2019. 07. 11. 19:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, reality,

Maps are great.

Nemrég fejeződött be a 31. amerikai The Amazing Race-évad, erre máris itt van a hetedik kanadai, szóval a világkörüli versenyfutásért rajongóknak nem kell szűkölködnie még egy ideig. Az eheti részt nem láttam, így arról most nem írnék, de ha tartotta a múlt heti szezonnyitó színvonalát, akkor azt hiszem, hogy idén nem sem lesz gondunk a TAR Canada-val. Sőt, akkor idén is remek lesz az évad.

Ég és föld volt ez a kezdés az amerikaihoz képest, pedig szokás szerint a kanadaiak el sem hagyták az országukat. És félreértés ne essék, az amerikai szezon elejével sem volt sok bajom, a második felét pedig kifejezetten szerettem, de itt nem volt az az érzésem, mint ott rögtön kezdéskor, hogy tele van esélytelen párosokkal, és csak négyen emelkednek ki. Persze nem arról van szó, hogy mindenki alfa, csak épp sokkal jobban együtt lévőnek látszik a mezőny.

Persze a kanadaiak ismét csak nem hazudtolták meg önmagukat, ami a castingot illeti, és elég erős felhozatallal rukkoltak elő. Szó szerint erőssel. Oké, akadnak olyanok, akikből most nem nagyon néznék ki döntőt, de megint csak nem fukarkodtak sportolókkal, és itt sportolók alatt olimpikonokat és erőembereket értenek, nem izomkolosszus pankrátorokat, nyurga kosárlabdázókat vagy gyorsevő-világbajnokokat.

De nem is annyira a jól sikerült (vagy legalábbis első blikkre annak tűnő) casting fogott meg, hanem az egész nyitó szakasznak a dinamizmusa. Komolyan mondom, nem éreztem szinte semmi üresjáratot a kezdésben, minden pörgött, de úgy, hogy közben jutott idő karaktermomentumokra és olyan feladatokra is, melyek alatt valóban változhatott (volna) a sorrend – más kérdés, hogy amikor valóban változott, akkor annak sokszor nem voltunk tanúi, vagyis annyira nem tudtak mesélni.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel, és persze a fenti képre azért reagálnék annyit, hogy igen, visszatért egy első szezonos duó is – róluk nézői szavazás során döntöttek.

Mit nekünk a nyelvi akadályok miatti hátrányok vagy a kultúrsokk okozta megdöbbenések hiába, ha láthatjuk megint csak a csodálatos Kanadát.

A feladatok között itt is volt magaslati (de legalább némi ügyességgel megspékelve), szinkronizálás (amit ugyan nem tudtak jól ábrázolni, de legalább elég egyedi volt) és egy kis bikaszelídítés, aminél túl jól össze lehetett dolgozni, de legalább ez nem lett annyira komoly tényező. Ugyanis nagypapa hiába bénázgatott a magaslati dobálással, a visszaszavazott Jet & Dave elég brutálisan eltévedt (nem igazán fér a fejembe a dolog..,), így nem nagyon volt esélye a bent maradásra. És a készítőknek jár a pacsi, hogy itt sem borítják a terveiket a közönségkedvencekért.

Azt azért sajnálom, hogy annyira nem vagyok otthon Kanada kapcsán, hogy át tudjam érezni annak a jelentőségét, hogy most szerepel az első páros Saskatchewan-ból. Mármint, hogy nem tudom, hogy az lerí-e az emberről, ha oda tartozik, hiszen nálunk sem szokták kiemelni, hogy “az első nógrádi játékos”, ergó egyértelműnek tűnt-e a nézőknek az, hogy eddig onnan nem érkezett senki.

2 hozzászólás Ne habozz!

Adam9456 - 2019. 08. 02. 15:43

Dave & Irinát mindenki utálja (érthetően) de legalább szórakoztatóak, a többi csapat elég semmilyen. A kanadai verzióban nem nagyon volt még ilyen csapat.
Az eheti részben a kagylógyűjtés helyett 4 csapat is inkább büntetést választotta. :D

Dregnarr1 - 2020. 10. 08. 19:50

Nekem bejött a boxoló meg a riporter stílusa, a maguk módján aranyosak, persze az életben egy szót nem váltanék ilyen emberekkel… képernyőn viszont jó nézni.

Sokkal jobb a TARC már egy ideje, ezt hangoztatom ahol csak tehetem. Megvan még a régi báj, Express Pass, vezetési taktikázás, stb.

TAR < TARC, de most 10/10 vagy 11/10… oly mindegy, jöhet :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz