login |

The Detour: kezdett a 4. évad

2019. 07. 11. 14:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

A szigorú kaszákban az a jó, hogy kaszáló sosem tudja meg, hogy túl szigorú volt-e, így abba a meggyőződésbe ringathatja magát, hogy a lehető legjobb döntést hozta.

Ez az alapvetés a The Detour esetében gyakran eszembe jut, hiszen az első szezonja nálam a 2016-os évad egyik legjobb újonckomédiájává tette, ami nem akadályozott meg abban, hogy a 2. évad elején kaszáljam a sorozatot, mert nem nagyon kötött le, és a 3. évados kezdés is csak a “végülis jó” szintet ütötte meg nálam. Az meg ugye már rég nem elég.

Persze ebbe a szívem szakadt bele, mert pontosan tudtam, hogy a The Detour olyan elvetemült poénokat képes produkálni, amilyeneket szó szerint egyetlen másik sorozat sem, és ezek hiába olyan szintűek, hogy már-már csak értük is megéri nézni a részeket, egyszerűen nem vitt rá a szívem, hogy egy 20 perces epizódban több percen át csak unjam magam. Szerencsére a 4. évad lehet, hogy feloldotta a dilemmámat.

Lehet, hogy ehhez csak annyi kellett, hogy tényleg szinte A Család legyen képernyőn? Pedig Delilah nélkül szenvedtek, hiszen az ő nyomában rohangáltak a világ körül teljesen abszurd módon, mégis szinte minden működött, a villámpoénok teljesen készek voltak, a hosszú ideig kitartottak pedig pont addig lettek nyújtva, hogy ne váljanak fárasztóvá.

A The Detour piszkosul ért ahhoz, hogy a…, hogy is fogalmazzak…?, a nem helyénvaló humort úgy tálalja, hogy abban a néző semmi sértőt ne találjon, és le a kalappal Jason Jones és Natahlie Zea előtt, hogy Jareb merevedős jelenetét valahogy sikerült tökéletesen időzítve eljátszaniuk. Persze lehet, hogy csak a vágás tett csodát, gondolom nem elsőre és nem másodikra bírták ki Liam Carroll-lal együtt röhögés nélkül.

Jones nem csak magát, de saját karakterét sem kíméli, Nate erőteljesen szopóágon volt, de a végére csak talált némi fényt az alagút végén, bár azért igazán üthetett volna nagyobbat is a Nagy Felismerés, ami szokás szerint minden idők legjobb filmjét idézte fel bennem.

Kifejezetten bejött ez az indítás, azonban mindez csak egy résznyi globális cammogás volt, most minden jel arra utal, hogy ismét egy helyben maradnak hőseink, ami az előző két szezonban nem jött be, hiszen mégiscsak egy autós kirándulás volt az alapkoncepció. (Persze tudjuk, hogy Magyarország is az idei forgatási helyszínek között volt, szóval lehet, hogy lesznek még vargabetűk addig, míg meg nem találják Delilah-t.)

Azt is bele akartam venni az írásomba, hogy mennyire jó, hogy kvázi állandó díszlet nélkül akarják majd végignyomni a szezont, de így, ilyen végződéssel a franc tudja, hogy mi lesz belőle. Viszont abban biztos vagyok, hogy ennek a sorozatnak az epizódjait nem annyi idő alatt forgatják le, mint egy átlagos komédia esetében szokás.

UPDATE: A 2. és a 3. rész után simán maradok. Az az elvetemült csavar, amit most bedobtak mindenen túl tesz.

1 hozzászólás Ne habozz!

hallak65 - 2019. 07. 11. 15:42

hihetetlenül beteg egy sorozat. Nagy kedvenc.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz