login |

Bless This Mess: vége az 1. évadnak

2019. 07. 17. 20:10 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Mi történik, ha a Miért éppen Alaszkát összedobjuk a Pénznyelő című Tom Hanks-klasszikussal. Mondjuk az előbbi csak a pilotra érthető, mert utána máshova helyeződött a hangsúly, de hangulatban mégis kicsit hasonló lett. Csak hát azért gyengébb.

Az ABC tavaszi újonc komédiája azzal indít, hogy a főszereplő New York-i pár kiköltözik Nebraskába egyikük örökölt farmjára. Álmokkal teli érkeznek a helyre, hogy majd lazítanak, nyugodtan gazdálkodnak, ehelyett egy lyukas tetős lepukkant házat találnak ott, és még a talajt sem lehet könnyedén megművelni.

Viszont a valósággal való szembesülés nem töri le őket, és nyilván emiatt lesz mosolygós a sorozat végül. Minden problémához pozitívan állnak neki, még a kapcsolatukban levőknek is. Az új helyzet persze néha próbára teszi őket, de valahogy túl tudnak rajta lépni.

Bár nagy poénok tényleg nincsenek (na jó, részenként talán egy akad), viszont a főszereplő páron kívül a furcsa, aranyos, kemény, őket nehezen befogadó helyiek is feldobják azért az epizódokat. A végére már mindenki épülgetett, és mindenki kedvelhető volt valamennyire a maga módján. Ezért is ugrott be az Alaszka, de persze Hart of Dixie-t is említhettem volna.

És valahogy ez emelte egy hangyányit feljebb a sorozatot a középszernél: a közösség mindennapjait volt jó követni. Oké, nyilván Lake Bell és Dax Shepard azért veterán és kedvelhető – igen, utóbbi is, bár nem az a nagy színész, de ha jól castingolják, akkor bírom.

Még az mondható el az évadról, hogy ugye egykamerás, és kicsit tényleg olyan, mintha valami indie komédiát néznénk. Mondjuk ezért nem várom annyira a folytatást, mert ez a 2 órányit megnéztem egyben nyugiban, és a végén logikus volt a változás amit bedobtak, de ennél több epizód esetében már felmerült volna bennem a kasza gondolata.

3 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 07. 18. 06:06

En imadtam minden reszet es sajnaltam, hogy mar vege is. A karakterek viszik a hatan az egeszet, de nalam telitalalat volt mindenki.

emeric - 2019. 07. 18. 07:24

Hát, én az első részbe belevágtam anno, de annyira kínos és feszengős volt, hogy nem bírtam végignézni… plusz a két főszereplő is valamiért antipatikus volt

goodjohnwin - 2019. 07. 18. 15:14

Nekem is nagyon tetszett, de főleg a környezet jön be és az erősödő mellékszerepklők.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz