login |

Hírszerda – Death in Paradise 10. évad! Zapped!-kasza!

2019. 07. 17. 09:13 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar tévés premier: Város a hegyen 1. évad
 • Premier: Human Discoveries S1 (vendégblogger? – itt nézhető), Pandora S1, Almost Ready S1, Rookie Historian Goo Hae-Ryung S1, Food Truck Nation S3, Ex on The Beach S3,Behind Closed Doors: The Talwars S1 + Finálé: Relatively Nat & Liv S1, Diabolical S2
 • Teljes évados premier: Pinky Malinky S3 (Netflix – MAGYAR FELIRAT!)
 • Magyar premier – HBO: 08.12 Utódlás (Succession) 2. évad
 • Új magyar szinkron a Netflix-en: Titans 1. évad
 • Írjuk itt jobbra-balra, hogy a Friends nemsokára a WarnerMedia streaming platformjára fog kerülni, az HBO Max-ra, azonban ez csak Amerikára igaz, mert “egyes más országokban” (nem tudom, hogy csak pár vagy mindegyik) ugyanúgy Netflix-es fog maradni.
 • Megvan a 2020-as új The Walking Dead-sorozat első három főszereplője: Alexa Mansour, Nicolas Cantu és Hal Cumpston. Az első egy kedvelhető lázadó lány lesz, aki humorral próbálja palástolni belső szomorúságát, a második egy “karate kölyök”, aki korához képest elég apró, míg a harmadik a korához képest nagydarab magányos farkas, aki rühelli azt, hogy megijeszti a társait – gondolom kinézetével.
 • A Peaky Blinders 5. évadja 07.18-án kap egy nyilvános premiert moziban, ami azt jelenti, hogy a BBC-s tévés bemutató sincs messze – egy tévés alkalmazás 07.28-ára lőtte be, de egyelőre még nem látok hivatalos infót róla.
 • A Netflix kivágta a 13 Reasons Why 1. évadjából az öngyilkosságot mutató jelenetet.
 • New Orleans-ban egy időre az időjárás miatt leálltak a tévésorozatok forgatásai.
 • Fast & Furious: Spy Racers lesz a címe a Netflix animációs sorozatának, ami a Halálos iramban-filmek alapján készül, és amiről anno itt írtunk.
 • A Monster Inc. folytatásának szánt Disney+ animációs sorozat, a Monsters at Work hat hónappal az eredeti film után veszi fel a fonalat, amikor az erőmű a város gyerekeinek nevetésétől hajtva működik, ugyanis Mike és Sulley felfedezte, hogy az 10-szer hatékonyabb, mint a sikolyok. A főhős egy tehetséges fiatal szerelő lesz, aki fel akar törni a ranglétrán, hogy ugyanakkora mulattató legyen, mint példaképei.
 • A london-i Leavesden stúdióban támadt tűzben megsérültek az HBO-s Avenue 5 díszletei.
 • Az amerikai Love Island premier epizódját a CBS feltolta ingyen YouTube-ra, de az első napi 10e néző után még a második napon is csak 56 ezres nézettséggel bír. Ez így nem akkora hype. UPDATE: Hopp, az elmúlt napokban meglódult és már 600e-nél tart. Reklám? Akármi is, így jár, aki nem rakja ki rögtön a hírt. Vagy most jól jártam?
 • A BBC berendelte a Death in Paradise 10. évadját is. (Ez még a 9. évados berendeléssel együtt történt.)
 • A Dave elkaszálta a Zapped!-et.
 • Készítői szerződés: Jon Hurwitz, Josh Heald és Hayden Schlossberg – Sony Pictures Television (3 év), Jon Cassar – 20th Century Fox Television, Larry Wilmore – Universal Television (4 év)
 • Vendégszerep: Tony Goldwyn – Lovecraft Country, Juan Antonio, Shawntay Dalon – Good Trouble (visszatérők)
 • Állandó szerep: Oliver Jackson-Cohen – The Haunting of Hill House S2 (új karakterként!), Matthew Morrison, Angelica Ross – American Horror Story S9,
 • Interjú: George R. R. Martin (a Game of Thrones-könyvek írója), Aaron Korsh (a Suits készítője), Dacre Montgomery + még egy (Billy – Stranger Things),
 • A MinDig TV app-ot felváltó mindiGO TV félév alatt 110 ezer új regisztrációt szerzett. Ebben benne vannak az ingyenesen regisztrálók is – 17 ingyen csatorna nézhető, viszont nincs benne a TV2 vagy az RTL Klub.
 • Új sorozat: The Fugitive – Quibi, készítő: Nick Santora – a klasszikus tévésorozat (itthon: A szökevény) alapján. A kétkezi munkás főhős csak nyugodtan akar élni a családjával, de hazafelé tartva robbantás történik a metróban és a félrevezető bizonyítékok, meg a mai “minél előbb posztold, az igazság ráér” világban rá terelődik a gyanú, menekülnie és magát tisztáznia kell.
 • Új sorozat: El Inocente – Netflix, 8 rész, spanyol, készítő: Oriol Paulo – Harlan Coben könyve (itthon: Az ördög játszótereitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján. Egy férfiról, aki 9 éve megakadályozott egy verekedést és ezzel gyilkossá vált. Most szabadul, és természetesen már semmit sem vesz biztosra az életben. Felesége teherbe esik, és az álmaik házába költözhetnek, amikor egy megmagyarázhatatlan telefonhívás ismét tönkreteszi az életét.
 • Pilotszkript: R.E.D. – csatorna nélkül (gyártó: Duncan Studio), 6 rész, animációs antoógia, készítő: ??, az 50-es évek ponyva scifijei által inspirált humoros detektívtörténet, ami egy a saját létének fontosságát vizsgáló robotot helyez a középpontjába.
 • 07.23-án egy két részes dokusorozat érkezik az HBO-ra. A Who Killed Garrett Phillips? Liz Garbus rendezésében, ami egy 12 éves fiú 2011-es megölését, valamint az azt követő tárgyalást dolgozza fel.
 • Emma Willis lesz a Channel4-os The Circle 2. évadjának műsorvezetője. Az 1. évadban Alice Levine és Maya Jama volt.
 • Geri Horner és Jade Thirlwall és vendégzsűritag lesz az angol RuPaul’s Drag Race-ben.

25 hozzászólás Ne habozz!

Cole - 2019. 07. 17. 09:39

13 Reasons Why 1. évadát hétfőn néztem végig netflix-en, és akkor még benne volt a jelent, de tegnap előtt amikor olvastam a cikket, akkor már valóban nem volt benne. Amúgy tényleg durva jelenet volt, de szerintem elég nagy hiba, hogy kivágták. Stranger things-nél is lesz módosítás a sok cigi miatt.

winnie - 2019. 07. 17. 09:44

hát, ha egy újabb ember életét megmenti, akkor nem hiba – demagóg érv, de igaz lehet, főleg, ha tényleg volt, akinek ilyesmi adta meg az utolsó lökést. (más kérdés, hogy aki ilyen helyzetben volt, az nem volt 100%-osan “egészséges”)

a stranger things-es cigi esetében nem módosítás lesz (főleg nem utólag, de egyébként sem, csak ugye a bulvár nem említi a részleteket), csak kissé fel van fújva a dolog. sajnos még nem raktam ki a hírt, de akkor betolom holnapra – én ezt írtam róla:

A napokban kiadtak egy dohánytermékek sorozatokban való megjelenítéséről szóló tanulmányt, amit felkapott a netes sajtó, hiszen frankón lehetett emlegetni benne a Stranger Things-et, mint a Netflix egyik fő bűnösét. Hiába felfújt az egész (tényleg érdemes beleolvasni, hogy melyik sorozatban mekkora az előfordulás, és az is kiderül, hogy a Daredevil mennyire cigimentes széria), a Netflix jelezte, hogy vissza fogják fogni a dohányzás ábrázolását, így a TV-14-es korhatár-besorolású sorozatokban nem lesz cigi (e-cigaretta sem), kivéve akkor, ha történelmi vagy tényalapú bemutatásról van szó. Sőt, a magasabb korhatárú produkcióknál is erre fognak törekedni, bár nyilván bizonyos kreatív döntések (ld. karakterizálás) esetében eltekintenek majd ettől. Plusz, a Netflix a dohányzásról szóló kitételt is fel fog ezentúl tüntetni a rating-rendszerében, hogy tájékoztassa a nézőt, hogy az adott filmben vagy sorozatban mennyit füstölnek.

mildi - 2019. 07. 17. 09:55

a 13 reasons öngyilkos jelenet|vel az volt a legnagyobb baj, h szépnek mutatta be. szinte romantikusan ábrázolta, h elmúlik az élet, s vele minden rossz
elég lett volna, ha valósàgos a jelenet. h fáj, mikor felvágod a csuklód, h lassan elvérzel, sokkot kapsz, fázol, remegsz, szenvedsz, s közben végig tudatodnál vagy. lassú és fájdalmas halál.
a legtöbb öngyilkosságon gondolkodót ez visszariasztaná. senki nem akar ugyanis kínok között meghalni

cherockee - 2019. 07. 17. 10:10

@mildi:

Nem emlékszem pontosan már a jelentre, de ha tényleg akár kicsit is romantikus érzésű volt, az hiba volt.

Olyan emberekkel kéne beszélgetéseket rögzíteni, akik megpróbálták, túlélték (időben kiért a mentő, meggondolta magát, megijedt), ÉS sikerült felállniuk ebből, megoldották a problémáik legalább egy részét.

Ehelyett sok esetben látom, hogy a figyelem egy forrásaként gondolnak emberek az öngyilkosságra, akármilyen zavarodott nézőpont is ez, a 13 Reasons Why ezt is erősítheti. Nem ítélet részemről, csak látom, hogy nagyon vastag és csavaros téma.

jessm - 2019. 07. 17. 10:12

mildi: szerintem benne volt, hogy fájdalamas , zihált és láthatóan fájt Hannahnak. A készítők azért is változtatták meg a könyvbeli halált , hogy ne legyen romantikus.

ddd - 2019. 07. 17. 10:16

13 reasons why érthető, de így teljes a sztori.

Stranger things meg vicc, tényleg fel van már fújva! True Detective első évadban Rust-Nak szinte nem volt olyan jelenete ahol ne dohányozna.

Cole - 2019. 07. 17. 10:31

Köszi, akkor így már világos a ST dolog, bár szerintem is fel van fújva a dolog.

Azt én is olvastam, hogy volt, aki a sorozat miatt lett öngyilkos, de azért arra kíváncsi lennék, hogy ez mi alapján derült ki.

Nekem más erről a véleményem, de ennek ellenére a sorozat szerintem jól mutatta be a dolgokat.

Capri - 2019. 07. 17. 10:36

The 100: Jövő heti szerdai részt (6×11) Bob Morley rendezte.

mildi - 2019. 07. 17. 10:59

@jessm
nem eléggé fájt. kisebbnek mutatták a fizikai szenvedést a lelki gyötrelmeknél
0
@cherokee
ilyen emberek beszámolóiból tudom

Lina - 2019. 07. 17. 11:03

Tegnap láttam egy cikket az Indexen,hogy az újságírójuk a monte carlo-i televíziós fesztiválon interjút készített Jessica Albaval és Gabrielle Unionnal. Ez azt jelenti, hogy valamelyik csatorna már megvette az L.A. Finest-et?

winnie - 2019. 07. 17. 11:08

logikusan azt kéne jelentenie, de csak akkor, ha tévé küldte ki. ha az újság, akkor csak konzervbe lenyom beszélgetéseket, amik vagy apropóból, vagy anélkül felhasználhatók lesznek valamikor.

(most hirtelen elkezdett rémleni, mintha jönne valahova itthon az la’s finest, de lehet, hogy csak képzelődöm…)

blueberry - 2019. 07. 17. 11:21

13 Reasons Why: Hm, meglepő, hogy ezt a jelenetet vágták ki azért, hogy ne “segítsen” valakit az öngyilkossághoz. Szerintem pont azért volt fontos jelenet, mert mutatta az ezzel járó fizikai fájdalmat, míg enélkül sokkal romantikusabb a kép. Eleve jó döntésnek gondoltam, hogy csuklóvágásra változtatták meg azt, hogy a könyvben Hannah tablettákat vesz be és elalszik.

Kati néni - 2019. 07. 17. 11:29

Pár hónapja írtam itt, hogy a Fugitive mennyire újrahasznosítható lenne streamen, és tessék.
Simán nézném már most.

Enzo - 2019. 07. 17. 11:53

BattleBots-kibeszélő update (annak a kb 2 embernek, akit érint) : már majdnem kész volt a múlt héten is, csak közben elutaztam pár napra, és nem tudtam előtte befejezni. A hét második felében érkezik :)

cherockee - 2019. 07. 17. 11:59

@mildi:

egyetértünk, hogy a beszámolók alapján bőven alul van játszva, de nekem pl. pont a készítők nemrég itt is linkelt ellenvéleményével (az állításra miszerint “nőtt az öngyilkosságok száma a sorozat miatt”) sem fér teljesen össze ez a kivágás. nekem az a képzetlen, laikus gyanúm, hogy önmagában a sorozat felépítése, miszerint egy öngyilkosságot akarunk megérteni sok ember számára azt az üzenetet küldheti a mai figyelem alapú világunkban, hogy na, ezzel aztán kaphatsz figyelmet. láttam hasonlót, tényleg nem állítom, hogy értem, de a téma szerintem sokkal mélyebb, mint hogy egy jelenet kivágásával meg lehetne oldani a kérdést.

mildi - 2019. 07. 17. 12:14

@cherockee
igen, sokkal mélyebb

egyetértek e a kivágással?
franc se tudja…tkp ha ezzel megelőzhető tinik halála, akkor igen

ugyanakkor picit késő bánatnak és felháborítónak érzem, h jajj, mi nem akartunk rosszat! hamu a fejünkre! utólag. eleve le se kellett volna forgatni, ugyanis h ez fog történni, tudható volt.
mert tény, h az ilyesmi hat a szuicid jellemekre. egy sztár öngyilkossága után is mindig megugrik az öngyilkosságok száma

Necridus - 2019. 07. 17. 12:28

En a Human Discoveriest megnezem, irok majd rola.

winnie - 2019. 07. 17. 12:54

köszi!

winnie - 2019. 07. 17. 12:54

Enzo: neked is köszi!

Deny - 2019. 07. 17. 13:36

Nem tudom, mit gondoljak erről a 13RW-hírről. Valahogy úgy érzem, hogy ez nem sokat változtat, mert ettől még a sorozat lényege továbbra sem tűnik el, és ugyanolyan nyomasztó marad. Nem hiszem, hogy egy jelenet eltörlésével hirtelen lecsökkenne a “sorozat általi” öngyilkosságok száma, ugyanakkor simán elhiszem, hogy az a jelenet sokakat átlendíthetett a lejtőn, így részben meg is értem.

Viszont továbbra is úgy vélem, hogy nem a sorozat tehet arról, hogy egyes nézők végeztek magukkal – ott nyilván komoly problémák álltak a háttérben. Viszont azt sem értem, hogy aki labilis, az miért néz ilyen tartalmakat. Bocsánat, nem okoskodni akarok, őszintén érdekel, ha valaki tud rá választ.

juhaszvik - 2019. 07. 17. 15:47

És mi van azokkal a tartalmakkal, melyekben lényegében viccet csinálnak abból, hogy valaki öngyilkos akar lenni, és mondjuk le akar ugrani valahonnan (akcófilmek, sitcomok)? Vagy amikor tényleg szépnek mutatják be az öngyilkosságot?

A 13-ban számomra inkább megdöbbentő a jelenet, és mivel ez volt lényegében az egész történet tetőpontja, ezért valahol érhető, ha energiát fordítottak a hangulat megteremtésére.

Egyébként hogyan kötik össze az öngyilkosságokat ezzel a jelenettel? Vagy csak annyi az összefüggés, hogy öngyilkos emberek watched listájukon szerepelt a sorozat?

Aki azóta belenézett: a komplett jelenetet vágták ki, vagy csak a fizikailag megrázó snitteket?

De természetesen egyetértek: ha csak egy élet is menthető így, akkor ki vele. Más kérdés, hogy ezt lehetetlen bizonyítani.

_Peter - 2019. 07. 17. 16:39

Szerintem nem jó ez így, hogy elég egy #felháborodás kampány és már cenzúráztatni lehet.

winnie - 2019. 07. 17. 18:58

_Peter: ezt most úgy mondod, mintha pár hónap alatt a harminckilencedik felháborodás kampány ért volna célba, holott épp azt látjuk, hogy több száz felháborodás ért el majdnem nulla eredményt. (lehet, hogy volt 1-2 eredményes, passz.)

de itt a kérdés az, hogy hol volt a felháborodás kampány? látod, épp ez a baj, hogy sokan elkezdik keresni a felelősöket, mert valamiért rosszfiúkat akarnak találni. manapság nagyon divat ellenséget találni.

nem volt semmilyen (komoly) kampány most, már rég nem téma a sorozat. pont akkor volt, amikor bemutatták, és a netflix nem változtatott. most nem volt semmi komoly, és változtattak. nem holmi kampányok miatt, amiket eddig is leszartak, hanem mert úgy döntöttek. nem hasra csapás miatt, hanem bizonyos tényezők miatt. nem tudjuk, hogy tanulmányokról vagy egy egyedi esetről van szó, de az biztos, hogy megrágták, és ezt látták vagy számukra a legjobbnak – vagy pedig a “közjó” számára. (ld. ha egy ember így megmenekül, akkor ki ne választaná ezt? tudom, költői a kérdés, mert a neten sokan osztogatnak halálos ítéleteket, de a lényeg, hogy senki sem kényszerítette őket, illetve az, hogy akinek nem tetszik a döntés, azok zöme is jó eséllyel döntési pozícióban ezt a döntést hozta volna meg. mert más dönteni korporétként, és más magánszemélyként.)

ebben az a remek, hogy a random ember, aki bűnbakokat akar találni, mert fel akar háborodni folyton valamin, az úgyis fog találni okot arra, hogy felháborodjon a netflix döntésén, csak épp a világon semmi oka nincs rá: aki már látta így a sorozatot, azt nem befolyásolja, azt sem, aki nem akarja megnézni. aki pedig nem látta és meg akarja nézni, az valószínűleg nem háborog. háborogni pedig csak neki lenne joga, de ilyen ember _még_ nincs. majd lesz. (ld. én nem láttam és meg akarom nézni, és nem háborgok. ráérek felháborodni és asztalt csapkodni.) aki meg azt mondja, hogy azért aggódik, mert a jövőbeli nézők lelki világa érdekli őt, az meg… hazudik.

#azénékétcentem, mert az mindenkinek van

Necridus - 2019. 07. 17. 21:09

Ben Lewis is megkapta az állandó státuszt az Arrow utolsó évadához (William).

Necridus - 2019. 07. 18. 06:43

Andrea Brooks pedig a Supergirlben lesz állandó (Eve Tessmacher).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz