login |

BattleBots: kezdett a 4. évad – írta Enzo

2019. 07. 22. 14:50 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Disclaimer: a poszt ugyan a 4×05-06-07 körül íródott, de csak az első 2 részre nézve tartalmaz spoilereket, a többi epizódvélemény majd kommentben olvasható.

Ismerős az a jóleső érzés, ahogy felpörögnek a motorok, beindulnak a lánchajtások, az első lángnyelvek már nyaldossák a BattleBox aréna levegőjét, és felzúg Faruq Tauheed mennydörgő hangján az epikus “It’s robot fighting time!” mondat? Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy belekezdj a BattleBots-ba

A Discovery és a Science Channel tavalyhoz hasonlóan idén nyáron sem hagy minket robotharcok nélkül – sőt, az epizódszámot elnézve őszig is bőven kitart a móka, mivel 16 részt kapunk az új évadban, féltávnál egy midseason szünettel. Igen, a 16 rész elsőre ugyan kevesebbnek tűnik a tavalyi 20-nál, azonban minden hétvégén dupla dózisban érkeznek a csaták

Tehát akit a csaták mellett a háttéranyag is érdekel – gondolok itt például a tesztvideókra, készítői interjúkra, sőt csata közbeni reakciókra a műhelyből -, az dörzsölheti a tenyerét, hiszen a szűk másfél órába a 7 (a Science Channel-es extrával együtt 8) összecsapás mellett bőven beleférnek ezek a szegmensek is, amik egyébként ugyanolyan szórakoztatóak és/vagy informatívak tudnak lenni, mint maguk a harcok.

A stáb nagyrészt maradt a régi: Chris Rose és Kenny Florian kiválóan működő párosa a műsorvezető, továbbra is Faruq az announcer remek rímeivel és szóvicceivel, új szereplőként pedig a sportriporteri múlttal rendelkező Jenny Taft érkezett pit reporter státuszba, azaz a műhelyben interjúvolni a csapatokat. Sideline reporterünk nincs (nincs tehát idén Jessica Chobot és Alison Haislip sem), érdekes módon Kenny reszortja lett a meccsek utáni kérdezz-felelek lebonyolítása.

9 országból csapnak össze versenyzők az évadban, hogy kialakuljon belőlük a legjobb 16 mezőnye, akik egyenes kieséses rendszerben küzdenek tovább a fődíjért (The Giant Nut) – ez utóbbi része már tiszta és érthető, azonban a kezdeti lebonyolítás… hát, az maradt a tavaly megismert “fight card” rendszer, amin húztuk a szánkat a kommentmezőben eleget. 

Minden bot 4 meccset kap, hogy elnyerje a Bizottság tetszését, és bekerüljön a 16 fős rájátszásba. Értelemszerűen 4:0-s és 3:1-es statisztikákkal ez viszonylag borítékolható, ennél rosszabbal viszont nem, és itt jön képbe a randomfaktor: nem igazán látszik, hogy mi alapján kap minden robot hasonló nehézségű sorsolást. Na mindegy, lehet reménykedni, hogy ne toljanak ki az ember kedvencével.

Idén is lesz az évad közepén a Desperado Tournament, ez ugye egy minitorna a rosszul álló csapatoknak, aminek a győztese egyből kvalifikálja magát a 16 legjobb közé, illetve valószínűleg lesz egy utolsó pillanatos kiesési rájátszás (Last Chance Rumble) is tavalyhoz hasonlóan (akkor az évad legmegosztóbb döntése született ott).

Gyorsan ismételjük át a szabályokat: minden meccs 3 percig tart maximum, győzni lehet kiütéssel, illetve zsűridöntéssel. A háromtagú zsűri hét pontot oszt el a küzdő felek között: 3-at az okozott kárra (damage), 2-t az agresszióra (aggression), és 2-t az irányításra (control). Vendég vagy celeb zsűritagot eddig nem láttam, kizárólag volt építők bírálnak idén: Derek Young (Complete Control), Lisa Winter (Mega Tento) és Jason Bardis (The Disk’O Inferno) vállalta ezt a hálátlan feladatot.

A robotok mezőnyében nem igazán van nagy hiányzó, majd’ az összes közönségkedvenc itt van: a rettegett Tombstone, a három új évadból kettőt nyerő Bite Force, és az olyan nagy nevek is, mint Bronco, Minotaur, Witch Doctor vagy épp Son of Whyachi. (Na jó, Icewave és Chomp nem szerepel idén).

De így is van 67 bot, szóval csapjunk bele a meccsekbe – a tovább után!

Sawblaze × Rotator

A gyémántélű fűrésszel és zöld lánggal támadó, rendkívül dizájnos Sawblaze és a duplapengés Rotator nyitotta az első epizódot. Az előjelek a fűrészbot győzelmére mutattak, mivel Victor Soto-nak sikerült egy teszt során eltörnie az egyik forgó lemezt (meg a vázat is amúgy), így Rotator tükörszimmetrikusságát elveszítve az egyik felén 4 villaszerű valamivel állt fel. Nem is sikerült sok vizet zavarnia, Sawblaze gyakorlatilag megsütötte és megfűrészelte, végig dominálva a meccset – szinte csoda, hogy nem kiütéssel nyert, hanem egy egyértelmű zsűridöntéssel. Sawblaze, 3-0!

Cobalt × SubZero

Ha Cobalt neve ismerős lenne, az azért lehet, mert 3 éve szerepelt a BattleBots-ban, csak totál máshogy nézett ki, most viszont visszatért, megújult külsővel, kínai és brit tornákat nyerve távolléte alatt. A másik oldalon pont ellentétes a helyzet, Jerry Clarkin a visszavonulást fontolgatja – és ha valami, akkor ez a meccs csak megerősíthette ebbéli szándékában, Cobalt ugyanis úgy elintézte ellenfelét kábé fél perc alatt, hogy azt tanítani kellene. Érdemes megnézni a “hasfelmetszést”, amit művelt a fogazott pengével. Cobalt, KO!

Kraken × Ribbot

Nem maradhattak el az állatokról mintázott robotok sem természetesen: a stílusos Kraken állkapcsa negyvenezer font súlynak megfelelő nyomással képes harapni, a színvilága az eddigi sormintának megfelelően fekete és zöld, illetve egy cuki narválos minibot is jár hozzá, amit a csapatfőnök Matt Spurk kisfia vezet. 

Az ellenfél az újonc Ribbot, a moduláris “békabotot” 9 srác alkotta meg, akik konkrétan kihagytak egy félévet az egyetemen csak a robotépítés miatt. A “látod anyu, megérte a szar kreditindex” érv nem e meccs után hangzott el valószínűleg, mert Kraken egy nagy harapással a meccs elején, a továbbiakban pedig folyamatos agresszív stratégiával szépen leamortizálta a békát, és a 3 perc letelte után még véletlenül fel is gyújtotta kicsit. Hupsz. Zsűridöntés: Kraken, 3-0!

Itt következett egy kis közjáték, Jenny végre kapott némi képernyőidőt, és láthattuk az első tesztfelvételeket. Aki úgy gondolta, hogy ezt a pár percet akár át is lehet tekerni, az bánhatja, mert lemaradt a talán legfélelmetesebbnek mondható fegyverről. És nem Tombstone-ról beszélek, hanem a Deep Six nevű robotról.

Dustin Esswein robotján található ugyanis a legnehezebb penge a teljes mezőnyben, a nagyjából 45 kg-s fegyver AR500 acélból készült, és 331,5 km/h-val forog. Ez 10%-os teljesítményen használva is elég brutális, de amikor a “tesztdobozban” felkapcsolta maximumra, a robot megbillent az óriási erő hatására, a penge pedig az aréna padlójának ütközött, amitől egyrészt kiszakadt a bot minden alkatrésze, másrészt ezt művelte a padlóval:

Holy shit. Evezzünk békésebb vizekre, egy csendes-óceáni összecsapáshoz:

End Game × Death Roll

Új-Zéland és Ausztrália méri össze erejét, az egyik oldalon a tavalyi szezon ígéretes újonca, a napszemüveg-mániás Jack Barker csapata, a másikon pedig a 2016-hoz képest csinos csapatfőnökét és robotjának krokodilra hajazó formáját is elvesztő Death Roll. (A promóképeken egy rambókést tartó kéz is szerepelt a roboton, de ezt sajna levették.)

A két vertical spinner harca az elején sima Endgame KO-nak nézett ki, de Death Roll kibírta az arénán való végigpattogást, aztán (miközben valahogy sikerült az egyik tetőlámpát és a BattleBots felirat tartópaneleit is leverni, wow!) visszakézből olyan ütést vitt be a kevésbé páncélozott Endgame-nek, hogy az fejen állva maradt – csődöt mondott az előzetesen beharangozott visszaállító mechanizmus. Death Roll, KO!

HyperShock × Valkyrie

Két szimpatikus építő csatája volt a következő: a mókamester Will Bales ígérete szerint kiküszöbölték a robot megbízhatatlanságait, Valkyrie “gazdája” pedig Leanne Cushing, aki reméli, hogy jól szerepel és ezzel kislányokat inspirálhat arra, hogy ne féljenek ilyen “férfias” hivatást választani. HyperShock rendesen bekezdett, azonnal letámadta ellenfelét, aztán némi fölösleges kockázatot is vállalt, de végül megúszta, Valkyrie-re pedig rászámoltak. HyperShock, KO! (Ja és Will-ből szokatlanul érzelmes gondolatokat csalt ki Jenny egy későbbi interjú során.)

Blacksmith × Quantum

Al Kindle tűzokádó kalapácsos botját jól ismerjük, Blacksmith az a robot, amelyiknek a harcainál nagyon szép képeket lehet lőni, ahogy vagdalkozik a lángcsóvával, de a végén úgyis megszívja. Ellenpontként pedig itt van Quantum, a számítógéppel maximális hatékonyságúra (Kenny szavaival élve szexire) tervezett crusher – avagy a bot, amiről mindenki beszél a műhelyekben. 

Nem volt ez másképp a meccs után sem, ugyanis a hidraulikusan működtetett állkapocshoz tartozó foggal olyan jól sikerült ráharapni Blacksmith felső páncéljára, hogy kétszer kellett megszakítani a meccset, az elsőt még ügyesen megvágták, hogy ne tűnjön fel, a második alkalommal viszont szétszedhetetlenül összeolvadt (fuzionált?) a két alkatrész. De annyira, hogy konkrétan “egyberagadva” kellett kivinni a botokat az arénából. Az igen. Zsűridöntés: Quantum, 3-0!

This bot has been here so many times
I’m running out of rhymes
But my beard looks good…
It’s Tombstone!

Tombstone × Lock-Jaw

Az első epizód fő összecsapása előtt a villain szerepben lubickoló Ray Billings elmagyarázta, hogy miért jó az éles penge a ferde páncélzat ellen, de aztán ennyire mély stratégiára nem volt szükség a csatában, elég volt azt a trükköt eljátszania, hogy Tombstone a hátsó felét mutatja ellenfelének, majd visszafordul és leszedi a kerekeit. Lock-Jaw gyenge pontja meg ugye a kerekek, szóval ez egy gyors és unalmas meccs lett. Tombstone, KO!

Son of Whyachi × HUGE

A második rész némi Transformers-oltással, majd pedig két remek szereplővel indult: a félelmetes Son of Whyachi és a tavaly a legjobb design díját (jogosan) elnyerő HUGE küzdött egymással. Utóbbi most UHMW műanyagból készült tömör kerekekre váltott, viszont a robot kivitelezése miatt a kriptonitjának egyértelműen még mindig a horizontal spinnerek számítanak. SoW meg pont az, nem is akármilyen, úgyhogy semmi meglepő nem volt a kimenetelben. Son of Whyachi, KO!

Texas Twister × Black Dragon

Azaz: veterán texasi fickó vs fiatal brazil srácok. TT-nek van drónja is, ami megint csak haszontalan és 5 másodperc alatt kerül ki a képből. További 20 másodpercen belül Black Dragon kigyullad, aztán a másik bot is, majd leáll mindkét fél elsődleges fegyvere, és ebből egy másfél perces tologatás lesz, egy füsttel telt arénában. Black Dragon volt végig az agresszívabb és szerintem az irányítás részét is nyerte, ennek ellenére a zsűri kihozza Fuzzy Mauldin-ékat győztesnek, furcsa. Texas Twister, 2-1

Duck! × Bombshell

Ha már fentebb utaltam a tavalyi Last Chance Rumble ellentmondásos döntésére, nos az pont ezt a 2 robotot érintette. Akkor Bombshell az utolsó pillanatokban jött vissza a mozgásképtelen állapotból, és így az addig egyértelmű győztesnek tűnő “kacsabot” helyett a zsűri őt juttatta tovább, nagy felzúdulást okozva. Most itt volt Hal Rucker és Duck esélye, hogy visszavágjon, és sikerült is: Bombshell nagyjából 15 másodperc alatt állt fejre, és mintha meg se próbált volna visszajönni, vagy csak nem sikerült. Duck, KO!

Shatter × Witch Doctor

Witch Doctor nem titkoltan az egyik kedvencem, de mivel náluk a legnagyobb változás kb. az volt, hogy Andrea Suarez férjhez ment csapattársához, és most már Gellatly a vezetékneve, inkább Shatterről ejtsünk pár szót, a csilivili bot ugyanis ablatív páncélzattal érkezett. Ez annyit takar (höhö, szó szerint), hogy a titánium vázon 3 inch UHMW műanyagból készült “feláldozható” réteg foglal helyet, ami a csapások hatására szépen lejön, de legalább nem a lényegi részeket éri az ellenfél támadása. És ha ez nem lenne elég, a robot ún. omniwheel kerekeken gurul, aminek segítségével mindig célra tudja tartani a kalapácsát. Meg elég menőn is néz ki, nem utolsósorban.

A harc egy igazi hullámvasút volt: Shatter nem igazán tudott célbatalálni a kalapácsával, Witch Doctor 1 perc után ezt megunta, és látványosan lerepítette a kalapács fejét. Utána viszont kigyulladt (Kenny közvetítésében: “a zöld láng jó, a sárga láng rossz”), és majdnem rá is kellett számolni – az utolsó 10 másodpercre azonban sikerült visszatérni, és mivel WD jóval agresszívabb volt, Shatter meg gyakorlatilag nem csinált értékelhetőt, a zsűri döntése jogos: Witch Doctor, 3-0! (Muszáj megemlítenem még azt a jelenetet, amikor a harc előtt a Shatter-ös Adam Wrigley egy szivacsrúddal diszkréten megpróbálta lemérni, hogy meddig érne be a kalapács :D)

Axe Backwards × Mammoth

…avagy a hordó és a botsáska esete. Nem, ez nem egy gyerekmese, tényleg ezekre hasonlít a két robot. Axe Backwards karcsúbb designt kapott tavalyhoz képest, de működésileg sokat nem javult, a drum spinnere megint nem működött rendesen, így a valaha volt legnagyobb bot címével büszkélkedő Mammoth kidobta az aréna szélére, mint Pistikét a játszótéri hinta. Mammoth, KO!

Wan Hoo × Captain Shrederator

Brian Nave mindig ilyen nemzetközinek beharangozott összecsapásokat kap, most a Kínából érkező Wan Hoo csapattal kellett felvennie a harcot a patrióta veteránnak, miután Jennynek pörgésirányt és vezetési stratégiát magyarázott beharangozóként. A meccset végül csalódásként könyvelhették el a semleges nézők is, mivel a végig domináns Captain Shrederator egyszer csak mozgásképtelen lett, és így vesztett – pedig pontozással simán nyerte volna. Wan Hoo, KO!

Minotaur × Whiplash

A mezőny talán két legjobb “pilótája”, Daniel Freitas és Matty Vasquez feszült egymásnak az este fő fogásaként. Utóbbi nagyon okosan közel maradt a brazil bikához, nem hagyta, hogy Minotaur drum spinnere felpörögjön – vagy amikor mégis, akkor sem volt valami rendben a fő fegyverrel, így minimális sérülést okoztak egymásnak a robotok, nagyrészt tologatássá silányult a küzdelem. 1-2 pulverizer, némi füst Whiplash-ből, és ennyi, a zsűri végül Vasquez-éknek ítélt egyöntetűen. Whiplash, 3-0!

Ez történt tehát az első két epizódban, a további vélemények kommentben érkeznek (remélem, nem csak tőlem), annyit elmondhatok elöljáróban, hogy izgalmas a szezon, meglepően felül- és alulteljesítő csapatok is vannak, illetve az újoncfelhozatalra sem lehet panaszunk. A duplarészes beosztás is jól működik szerintem, én örülök a háttérinfóknak, tesztvideóknak, interjúknak, apró érdekességeknek. 

És ha már az ilyen “extráknál” tartunk, ki kell térnem a BattleBotsUpdate.com-os kritikákra, mert egyrészt olyan szövegek vannak benne, amin nem tudok nem üvöltve röhögni, másrészt meg néhány onnan származó képet felhasználtam ebben a posztban. Néhány kedvenc mondatot be is szúrnék ide így a poszt zárásaként:

I never thought I’d live to see the day where a commercial that ends on a cliffhanger of whether or not some angry geriatric man with a handlebar mustache can deepthroat a motorcycle gear shift would be a fleeting moment of solace to look forward to, but here we are. 2019 is fucking weird.

This isn’t Robot Wars and you’re not Diotoir, I genuinely have no fucking clue why you’d intentionally build something flammable when fire weapons are currently one of the cheapest and easiest ways to score ooh’s and ahh’s from the crowd.

Even though neither robot has a weapon they’re both doing a fantastic job of making the Battlebox look like some dystopian nightmare filled with smoke and littered with chunks of metal and smoldering halves of battery packs. So, downtown Los Angeles in other words.

You chucklefucks rebuilt this entire goddamned machine and somehow despite changing literally fucking everything it can still get stuck in the exact same manner that killed it last year. I’d be impressed if I wasn’t so let down. Jesus fucking Christ.

It also swings at just 12 MPH which is a nice segue into my next point; if your weapon operates slowly enough as to not get pulled over in a school zone then I think you probably fucked up somewhere along the line.

15 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 07. 22. 17:38

Nna, köszi a kirakást!

4×03-tól kezdődő epizódvélemények hamarosan (most tényleg, nem úgy, mint a tavalyi elmaradtak), de addig még pár kedvenc mondatot bemásolnék a poszt végét folytatva (csak nem volt pofám 5-nél többet beszúrni :D):

“I genuinely didn’t think Jerry knew how to build anything other than something that looked like a coffin crossed with the diamond YouTube play button award.“ (SubZero-ról :D)

“After all, Black Dragon still has its wedge-shaped chassis as a backup whereas Texas Twister just looks like some shit that fell off of a poorly maintained Ferris wheel.”

“This robot is the equivalent of a child actor; it had a sharp rise to fame and the minute it turned 18 it snorted all of the cocaine on the planet and died.”

“Before the battle Dan said Bombshell technically has two configurations, one of them being a horizontal spinner, but he went with the vertical spinner because it supposedly “drives better upside down”. If this is what the vertical spinner does upside down then what does the horizontal one do? Exactly this but it also tells racist jokes or something?” (sírok :DD)

“I know I nit pick over the pettiest things sometimes but god damn it John you spent all this money on this fucking robot and you stuck a sans-serif “A” in the middle of a serif word. You might as well have added some goddamned Wingdings while you were at it.” (Gigabyte-ról)

“If only there were a flight of stairs as an arena hazard Mammoth would be fucking dead with a neck broken in at least six places.” (jogos :D)

Thomas - 2019. 07. 23. 00:20

Hú, köszi a részletes én informatív írást, simán tudtam meg új dolgokat belőle, mert egyelőre csak fél szemmel követem, amíg ezek az edzőmeccsek mennek, sok értelmét nem látom ennek:) Szerintem simán kihagynak valakit 4-0-val vagy 3-1-gyel is a top 16-ből, ha az összes ellenfele gyenge volt (amiket persze ők adnak nekik), és simán be fogják rakni a 0-2-re álló Minotaurt is, mert tudják jól, hogy az egyik legerősebb robot, ha jól működik, és a tétmeccsekre biztos vagyok benne, hogy kijavítják. Ezért nincs semmi értelme az egésznek, csak gondolom olcsó műsoridő kitöltés, hisz a csapatok a szponzoraik pénzéből javítgatják a botokat, lelkesen harcolnak, nekik csak fel kell venni és összevágni:)

Nagyon kevés a 84 perc alatt 7 db meccs is szerintem, főleg ha fél perc alatt eldőlők is vannak. Nem is az interjúkkal, meg az ilyen tesztboxos anyagokkal van bajom, az érdekes, meg szoktam nézni (bár néha már “sok a duma” alapon is beletekerek), mint ahogy a műsorvezetők marháskodása is szórakoztató egy bizonyos fokig, de így is rettentő sok üresjárat van. Ugyanazt bevágják, elmondják többször előzetesként a nagyobb meccsekre, aztán a bevonulások, hosszas felkonferálások, visszaszámlálások, gombnyomkodás, ezeket mindig tekerem.

Arra nem tudok rájönni, hogy mi van a 4. képen, gondolom, nem a battlebox építése, mert mintha valami autóversenypályán lenne az egész, nem egy fedett stúdióban. Vagy ez lenne a tesztbox?

Amúgy szegény Jennynek ugyanabban a ruhában kell végignyomnia a 16 hetet?:) Jó, tudom, ezt sokkal rövidebb idő alatt veszik fel, de akkor is poén:)

Ezekre a régi meccsekre már többnyire nem is emlékszem, de ami beugrik róluk:
– Sawblaze legújabb meccsén milyet néztem, hogy a béna fűrészt lecserélték egy diskre, azt hittem, mennyivel hatásosabb lesz majd, de valahogy kalapálni akartak vele, szóval az sem jött be igazán:) Ez a robot menthetetlen:)
– Cobalt tényleg nagyon ász, erre jól emlékszem, hogy szétkapta Icewave-et:) Aztán asszem Duck ellen meg leállt, de ettől függetlenül sorolhatjuk az esélyesek közé, nagyon pusztító lett:)
– Ribbot kapcsán az jut eszembe, hogy mindig arra gondolok, hogy melyik lesz a legszebb robot, és a béka simán esélyes lehet rá, nem? Mondjuk voltak más jelöltjeim is, de már nem emlékszem.
– Death Roll kapcsán én is hiányoltam a krokodilos csajt:( Viszont maga a bot sokkal jobb lett (akkor még nem volt rajta fegyver), és a rambókés is felkerült a legutóbbi meccsén:) End Game viszont nem áll túl jól, nem is tudom, hogy 1-1 vagy 0-2.
– Hypershocknak végre összejöttek a dolgok, nekik örülök, a tavalyi sok szerencsétlenkedés után kijárt már nekik. Valkyrie viszont idén sem olyan meggyőző sajnos.
– Quantum is jól néz ki, csak kicsit másképp, mint az állatos botok, azokat én jobban szeretem:) És ha már crusher, akkor ilyen, mennyivel erősebb, mint Kraken! Mondjuk az már kiderült azóta, hogy csak ilyen alumínium cipősdoboz ellen van esélye elkapni és átharapni, mint Blacksmith, egy gyors bot nem fog megállni és megvárni a fogait, hanem szétkapja. Mondjuk ez érdekes, hogy miért vágták ki, hogy megállították a meccset, ezen akkor is csodálkoztam, hogy miért nem teszik.
– Tombstone hát Tombstone, nem tudom, láttad-e a legújabb részt, abban is ferde páncél ellen ment, majd visszatérünk rá.
– SOW itt még behúzta a papírforma győzelmet, de azóta tutira neki is volt egy veresége:( Kár, tőle mindig sokat várok, de mivel akkora a fegyvere, hogy felépítésében hasonló a full body spinnerekhez, ez is nagyon önveszélyes:( Régebben asszem nyert is, de ebben a mezőnyben szerintem már esélytelen:( Mintha Huge is nyert volna már egyet azóta.
– Ez mondjuk itt poén volt, hogy Bombshell megint milyen béna (azóta is szopóágon van), és gyorsan fejreállt, de Duckot is egyre kevésbé kedvelem, főleg amiatt, amit Cobalt ellen művelt. Lehet, hogy hatásos, de nem túl látványos stratégia, egy ilyen mindent kibíró robotot építeni, aztán abban reménykedni, hogy az ellenfél kicsinálja magát. Persze amíg csak 1 ilyen van, addig nem gond, de ha többen is rámennek erre, és azok összekerülnek, abból lesz a 3 perces tologatás.
– Ez a Shatter is egy nagyon innovatív bot, csak kár, hogy elfelejtettek rá fegyvert szerelni:) Örülök, hogy Witch Doctor nyert, főleg, hogy a második meccsét már magabiztosabban hozta, remélem, hogy idén jobb évük lesz Andreáéknak:)
– Mammoth, hahaha, ezen is milyen fegyver van, alig mozog, azzal aztán nem fog sérülést okozni semminek:)
– Tipikis Shredarator, szerintem az életben nem bírt még ki 3 percet az arénában:) Erre a Wan Hoora már nem is emlékszem, de a másik kínai bot, a Railgun Max vagy mi, az elég erősnek tűnik.
– Minotaur meglepő, hogy mennyi gond van vele idén, ezt a nehezebb drumspinnert nem nagyon bírja a motor, talán jobban járnának, ha visszatérnének a tavalyi konfighoz. De persze nyerni akarnak, az meg nem volt elég, még szerencse, hogy ennyi edzőmeccset játszhatnak, csak sikerül a végére megcsinálni normálisan:)

Enzo - 2019. 07. 23. 01:34

@Thomas:

– Egyetlen szegmens van, ami tényleg picit hosszúra lett vágva talán szerintem is: Faruq felkonfjai és a tényleges meccskezdés közti rész, ott valóban picit sok az üresjárat (red/blue team ready, hangeffekt, várunk, várunk, visszaszámolás), pedig még próbáltak oda is interjúkat vágni, de ritkán sikerül újat mondani. Ettől függetlenül nem tekergetek bele sose.

– A 4.képen így jobban megnézve szerintem de, az aréna van – valszeg még nagyon korai fázisban, és utána behúzzák a stadiontetőt, attól lesz a zártabb környezet a felvételek idejére.

– Te mikre figyelsz, Jenny ruhája… :D Amúgy a battlebotsupdate-es weboldalról az is kiderült számomra, hogy a felvételi sorrend tök más, mint ahogy adásba kerülnek a csaták.

Régi meccsek:
– Látom Sawblaze még mindig nem a szíved csücske… pedig érdekes ötlet volt a hammersaw, majd ha odaérek, írok részletesebben is.
– Az a Cobalt-Duck meccs, ne is mondd…borzalom.
– Valahogy a szép robot / effektív robot halmazoknak kevés a metszete. Ribbot dizájnos, pl. Foxtrot is, de közben meg olyan bénácskák.
– EndGame 0:2, szerintem Minotaurral együtt Desperadozni fognak (vagy ha nem, akkor még mindig lehetnek 2:2-n, és onnan bőven be lehet kerülni)
– Hypershocknak én is örülök (meg WD-nek is)
– Ezt a Bombshell dolgot én elengedtem… 2016-ban azért szerettem meg, mert moduláris volt, meg tetszett az állítható magasságú pengével kerék felaprítás (pont Cobalt ellen asszem), most meg…hát a poszt végén az utolsó előtti idézet rájuk vonatkozik, tök jogosan.

Enzo - 2019. 07. 25. 01:37

Robotraszerelt GoPro anyag egy évad-felvezető Chomp vs Skorpios meccsről, érdekes:
https://www.youtube.com/watch?v=mR50E-L0XZs
(lehet, hogy ennek a re:MARS eseménynek az előkészülete az az aréna-épülős kép?)

Thomas - 2019. 07. 27. 13:57

Battlebox: Engem meglep, hogy egy versenypálya közepén van az aréna, azt hittem, ez egy állandó helyen van felépítve, azt hittem, azért olyan ütött-kopott a padló, mert nehéz kibontani, de akkor így elég érthetetlen, hogy miért nem cserélik új évadok előtt:) Ennyit sem hajlandók rákölteni?

Jenny: Igen, azért szokták ezt a ruhás marhaságot csinálni, pl. Voice-ban, X Factorban is, hogy utána kedvükre vagdalhassák össze-vissza az egészet. Csak így meg röhejes, hogy hetekig mindenki ugyanabban a ruhában ül:)

Sawblaze: Pedig tényleg azt hittem, hogy most már egy értelmes bot lesz belőle, és nem kell úgy néznem rá, hogy mit keres itt?:) De úgy tűnik, hogy ezzel a megoldással sem lett pusztítóbb. Meg a másik, amire kíváncsi leszek, Tantrum punch spinnerje, vagy hogy hívták:) Az sem lett valami hatékony, pedig elöljáróban jól hangzott.

Igen, tuti, hogy ezt az arénát építik azon a képen, mert itt jól látszik, hogy a szabadban van. Viszont ugyanaz az ütött-kopott padló, szóval ugyanazt szedték szét és vitték ki:)

Szép robotok: Igen, azok a legritkább esetben hatékonyak, de mégos kedvelhetőek:) Én az állatosokat nagyon bírom, még akkor is, ha nincs rajtuk olyan pusztító fegyver.

Bombshell meg tényleg egy kreatív robot volt újoncként, de már 2 éve csak bénáznak, azon kívül, hogy kiejtették Tombstone-t:) Vicc az egész, komolyan:)

Na akkor töltöm az új részt, aztán majd igyekszem kommentelni a Desperadóról nézés közben:)

Thomas - 2019. 07. 27. 16:40

4×08: Desperado:)

Negyeddöntők:

Minotaur (1) vs. Lucky (8): Végre ment normálisan M fegyvere, így papírforma szerinti könnyű győzelem volt. Fogalmam sincs, mi az a bouncer, ami laza és füstöl, de ha azt mondta, hogy nem probléma, akkor hiszek neki, és azt várom, hogy simán meg fogják nyerni a Desperadót.

Black Dragon (3) vs. Cpt. Shrederator (6): Tipikus CS, első komolyabb ütés után már alig mozog, második után leáll:) Tüskéi mindig letörnek, nem lehet azt jobban odaforrasztani? Kicsit eljárt már felette az idő gondolom. BD nem rossz, hagyományos felépítés, erős fegyver, ezek mindig jók, ha nem állnak le és most nem állt le:) Külön impresszív, ahogy talpra állt, gondolom emiatt kellenek a nagy, sérülékeny kerekek.

End Game (4) vs. Gruff (5): Wow, hát EG nem túl meggyőző idén, remélem, a Minotar elleni meccsre rendbe teszik. A fegyver nélküli G-t meg úgy érzem túlbecsülték ezzel a 5-ös kiemeléssel:) Végül egy olyan meccs, ahol mindketten irányítási problémákkal küzdöttek, meg el-elakadtak a borzalmas állapotban lévő padlóban, úgy ért véget, hogy G beszorult a killsaw nyílásába, LOL:)

War Hawk (2) vs. Ragnarok (7): Ettől nem is vártam mást, R az egyik legbénább robot azok közül, amit szoktak mutatni:) De mi van már itt, megint irányítási problémák, nem tudom eldönteni, hogy ez a padló miatt van-e (bár az mindig ilyen), a távirányítóban felejtettek el elemet cserélni (de ennyien?), vagy túl sokan mobiloznak a nézőtéren, de jó lenne már ezt valahogy megoldani.

Elődöntők:

Minotaur (1) vs. End Game (4): Wow, hát ez impresszív volt! Tényleg megoldották, hogy M működjön a nehezebb drummal is, és nagyon puszító így:) Le van futva a döntő? Szegény EG jobban jár volna, ha nem jön le a csigáról, ez nem az ő évük:( És M-nél is irányítási problémák folyamatosan, ez nagyon nem jó:(

Black Dragon (3) vs. War Hawk (2): Hát ez gyors volt! Ismét irányítási probléma miatt állt le WH, és ez okozta a vesztét, úgy látszik, ez az egész részt végigkíséri. Szegény War Stop:( De még mindig nem derült ki, mennyire is jó BD, majd a brazil házirangadóban:)

Meglepetés meccs:

Deep Six vs. Axe Backwards: Szép volt, hogy szétkapta, van egy tippem, hogy AB már nem fog kiállni a 4. meccsére:) DS viszont rögtön utána kigyulladt, szóval azért látszik, hogy van még munka rajta bőven. Meg van egy olyan tippem, hogy ez is csak egy bizonyos fajta bot ellen lesz hatásos, amin tud fogást találni, mert ha kibillen az egyensúlyából, ugyanolyan önpusztító lehet, mint Nightmare.

Döntő:

Minitaur (1) vs. Black Dragon (3): A két legjobban koncentráló irányító harca:) Most BD nyerte a vezetési versenyt, párszor szépen alá tudott menni M-nek, felküldte a csigasorra is, ettől függetlenül nem tudom, hogy egyetértek-e a zsűridöntéssel. Mert BD fegyvere leállt, és egyáltalán nem tudott sérülést okozni, bár lehet, hogy M drumjából letört egy darab? Mindenesetre jó meccs volt, fordulatos, nagy adok-kapok, az ilyet mindig jó látni, mindketten megérdemelnék a top 16-os helyet.

Enzo - 2019. 08. 04. 00:49

4×08 (Desperado) – na csak találtam időt megírni ezt, aztán most úgyis 1 hét szünet van még, addig igyekszem írni a 4×03-07 köztiekről is.

Negyeddöntők

Minotaur × Lucky
Necces első győzelem volt, de kellett önbizalomnövelésnek. A túl nagy drum lereszelése jó ötlet volt, meg az agresszív kezdés is bejött, de a füstölgés azért aggaszthatta egy kicsit Marcoékat.

Black Dragon × Captain Shrederator
Itt két highlight volt: az elképesztő erejű első nagy ütközés, meg az egykeréken driftelve visszajövés a fejreállás után Black Dragontól, az nagyon tetszett. CS valóban kissé amolyan őskövület, de Brian Nave rendületlenül próbálkozik mindenesetre. :D

End Game × Gruff
Ez is egy nagy ütközéssel kezdődött, lettek is tőle EG-nek vezetési gondjai. Később Gruff pont belenyúlt a lánchajtásukba (túl nyílt a bot szerintem egyébként), aztán meg a killsaw-árokba nyúltak bele, és ez utóbbi már kínos végeredménnyel járt. EG-éknek mákjuk volt, hogy a KO 10 másodperce pont lejárt, amikor 0:02 volt hátra. :D

War Hawk × Ragnarök
Ragnarök az egyik legnagyobb flop az évadban. A felmászás elleni wedge még jó ötletnek tűnt, de aztán az mi már, hogy esnek le róla darabok, meg a fejszével is kb mintha a csapás utáni visszatérés erősebb lenne, mint maga az ütés. WH megröptette 1-2x, és KO + hadd jegyezzem meg, hogy War Stop kb a leghasznosabb minibot idén, most is ügyesen zavart, és nagyon agilis.

Elődöntők

Minotaur × End Game
Újabb stratégiai húzás: nehezebb drum a várhatóan több weapon-on-weapon akció miatt. Be is jött, szépen leszedett sokmindent EG-ről, feldobta a csigasorra is, onnan még le tudtak jönni Barkerék, de még pár ütés után jött a KO. Na ez valóban impresszív volt a braziloktól!

Black Dragon × War Hawk
Ha már csigasor, War Hawk is ott végezte, mivel valami nagyon nem stimmelt náluk a meccs elején. Jó gyorsan összejött tehát a brazil házidöntő, BD még a minibotot is elpusztította.

Extra meccs (szerencsére nem Science Channel Exclusive)

Deep Six × Axe Backwards
Istenem, de vártam ezt, nagyon ideje volt már így féltávnál bemutatni Deep Six első meccsét. Komolyan miután megláttam a fight cardot, jobban érdekelt ez a meccs, mint az egész Desperado együttvéve :D AB-re végre szereltek normális méretű kerekeket (miután az előző verzióban ragszalaggal kellett körbetekerni, hogy vastagabb legyen a testnél, nem viccelek), de ez sem számított, Deep Six két hihetetlen erejű csapással úgy kettészedte, hogy konkrétan megtapsoltam a képernyő előtt. Jó, aztán kicsit kigyulladt, de hát na, az belefér :D

Döntő

Minotaur × Black Dragon
Mivel eddig 7/7 meccs KO-val végződött, és elég rövidre is sikerült, kellett valami kipótlás. Emiatt egy nagyon elnyújtott felvezetést kaptunk, amit már őszintén szólva untam egy picit. A meccs maga viszont remek volt, és nagyon kiegyenlített is, nem lettem volna a zsűri helyében. Minotaur ki lett dobva a csigasorba (visszatérő motívum), de BD-nek leállt a fegyvere, viszont folyamatosan el tudta nyomni/tolni Minotaurt, mindketten nagy ütéseket mértek a másikra…összességében én is BD-nek adtam volna (aggression+control miatt), de azért az egyhangú zsűridöntésen meglepődtem. Trónfosztás történt tehát, Daniel Freitas-ék meg mehetnek vissza a mezőnybe, ahol egyébként ha nyernek 2-t nagy nevek ellen, továbbra sem lehetetlen a továbbjutás.

Thomas - 2019. 08. 06. 03:03

Akkor neked nem volt meglepetés a Deep Six meccs, lehet, hogy én a fight cardot áttekertem, mert egyáltalán nem számítottam rá. Hogy érted, hogy ragasztószalaggal kellett körbetekerni a kerekét? Mármint értem, csak hihetetlen, így álltak ki? Ne már, ez kész:) Akkor honnan szedtek most mégis nagyobb kereket?:) Na most akkor várhatjuk DS 2. meccsét, hogy egy komolyabb bot ellen mire lesz képes, szerintem csalódni fogunk.

A döntőben én is megosztott zsűridöntést vártam. Agressionban és controllban jobb volt BD, de sérülés meg igazán csak rajta látszott, és valami olyan is van a pontozásban, hogy active primary weapon, az is csak Minotauré volt a végén. Szerintem mindenképp be fogja rakni őket a zsűri, függetlenül attól, hogy nyernek-e edzőmeccset, egy ekkora név nem maradhat ki.

Enzo - 2019. 08. 06. 16:55

#fightcard: Én mindig reagálok a BB kontentekre a facebookon, úgyhogy általában feldobja, szoktam látni a Fight Cardokat. (az új elvileg csütörtökönként jön ki, és Deep Six megint pályára lép a köv.részben ;))

#AxeyB: nem viccelek, tényleg nem volt elég vastag, és a test előbb ért le, mint a kerék :DD idézek a BattleBotsUpdate-es kritikából:
“[…]you might have noticed the robot’s tires look… off. These aren’t the ones from the bot’s glamour shots seen a few seconds ago. The reason for that — and I’m not fucking with you here — is those tires were too small, the teeth on Axe Backwards’ drum were touching the floor with those wheels in use. Kurt’s idea here was to wrap the tires in what has to be dozens of layers of tape — fucking tape — to raise the robot high enough off of the ground for its weapon teeth not to collide with the floor.”

#döntő: jaja, splitre számítottam én is, pláne hogy a damage 3 pontot ér, az aggression+control 2-2-t.

Igyekszem megírni a 4×03-at is, meg továbbra is nagyon röhögök a fent említett kritikákon, majd jönnek onnan is a legjobb mondatok :D

Enzo - 2019. 08. 09. 17:18

Hát, ezt nem sikerült megírni az új rész előtt, most meg nem leszek pár napig (bár lehet h felnézek)… az a baj, hogy a szombati epizódban (4×09) majd’ az összes kedvencem benne lesz (pl. Witch Doctor, HUGE), és/vagy azok, akiket mindig szeretek nézni (Deep Six, SoW, Mammoth), és pont azt nem fogom látni egy darabig… :D

Thomas - 2019. 08. 11. 15:43

Nem semmi ez a ragasztószalagos megoldás, megnéztem volna:)

Nekem is necces volt, hogy meg tudom-e nézni ezt a részt a hétvégén, de most gyorsan sorra kerítem:) Szóval 4×09 következik:

Huge vs. Gigabyte: Azt hittem, lesz egy miniHUGEbot, de nem:) Ezt nagyon elszúrták G-ék, kétszer nekivezették a falnak, alámentek a kalapácsnak, leállt a fegyver, ezzel el is dőlt. Az mondjuk szép volt, ahogy feldobták a csigasorra, de ilyen nagy kerékkel nem gondoltam volna, hogy ott is marad:)

Breaker Box vs. Uppercut: Na itt volt 2 minibot is, de nem sok vizet zavartak. És csak egy battlebot volt (nyert is), meg egy cuki játékbot, amivel behozhatod a kávét a konyhából és szórakoztathatod a macskát, de hogy mit keresett az arénában, az rejtély:)

Wan Hoo vs. Mammoth: Na erre nem számítottam, hogy az ősbénának kinéző M ilyen szoros meccset vív WH-val, de itt már a méret különbség is bejászik, nehéz egy bolhának lekaratézni egy mammutot, hiába vannak a legerősebb rúgásai:) Gondolom agresszió alapján döntött a zsűri, mert amúgy semmi extra nem történt itt.

Texas Twister vs. SOW: Itt mintha lehetett volna látni a felvezetésben egy pillanatra Axe B-t a körberagasztott kerekével!:) Örülök, hogy kapott egy könnyebb ellenfelet SOW, az ilyen kisebb, könnyebb botok ellen szokott menni neki, ez is gyors volt. Inkább akkor van baj, ha vertikális spinnert kap, vagy valami masszívabbat, amiről lepattan és a falhoz ütődik.

Subzero vs. P1: Ezt a P1-et sem láttuk még, mondjuk meg is értem, ha magától szétesik:) SZ viszont még sosem nyert ilyen szépen, de ha az ellenfél csak egy boxzsák, akkor azért könnyebb:)

Nelly the Ellybot vs. Deep Six: Na, Nellyre gondoltam a másik legszebb botra, ami nem jutott eszembe! De persze ez sem hatékony, ezt a párosítást meg külön szemétségnek találom, mert tudták jól, hogy DS szét fogja csak rombolni:( Neki miért csak könnyű ellenfeleket adnak, másnak meg csak nehezeket? Erre dupla KO lett belőle, wow:)

Whiplash vs. Witch Doctor: Nem hittem volna, hogy ezt behúzza WD, de hát az első felében akkora verést adta Whiplashnek, amekkorát még biztos nem kapott itt:) Nagyon szép volt, amíg le nem állt a fegyver, utána meg tilitoliztak egy kicsit. Idén sokkal meggyőzőbb WD, mint az előző két évben!

Enzo - 2019. 08. 16. 17:04

De el vagyok csúszva a kommentekkel…
Még a 4×09 előtt a kedvenc dumám a 4×08 kritikájából:
“At this point I feel like Axe Backwards is just being punished for showing up to this event in an incomplete state and so long as Kurt Durjan keeps putting this stupid thing back together it’s just going to keep getting fed to more and more ridiculous opponents. I fully expect Axe Backwards’ fourth and final Fight Night match to be against Tombstone where the producers have told Ray Billings that Kurt said some nasty things about his mom or something.” :D :D

Szóval, 4×09:

HUGE × Gigabyte
A 3D-nyomtatott pici HUGE mennyire aranyos volt már :) Jonathan Schultz-ék terve bejött, egy későbbi szegmensben ugye mutatták is, hogy számítógépes szimulációval számították ki, hogy melyik rudat válasszák fegyverként – GB fegyvere szépen le is állt az ütésektől, meg füstölt is, de azért megijedtem, amikor berakták HUGE egyik kerekét a csigasor mögé, szerintem simán ott ragadhatott volna. Szerencsére pont a végén amortizálták le GB-t még jobban, és így egyértelmű volt a zsűridöntés. Kicsit feszült volt a csapat, ahogy néztem, ütötték a plexit meg minden :D

Breaker Box × Uppercut
Vidám arcok ezek is, Jim Smentowski steampunk cuccban, UC-ék meg fejjel nyomják meg a ready-gombot :D Mindkét csapatnak volt minibotja (Hacker és Helping Hands), de minek – mondjuk BB-nél a fő robot is minek, azon kívül, hogy szép színes világító kijelző van rajta :D (jó a kávés-macskás szöveg :DD) BB wedge-e alá be tudott nyúlni Uppercut elég sokszor, csak mindig hátraesett (mint múltkor Sawblaze), de végül ennyi is elég volt, Breaker Box elfüstölt.

Wan Hoo × Mammoth
Na itt megütköztem a 3:0-s zsűridöntésen, minimum splitre számítottam. Jó, mondták, hogy mindegyik zsűritagnál minimális különbséggel (4-3) nyertek a kínaiak, és Mammoth tényleg nem tudta felemelni WH-t, de azért a felfele irányuló ütésekkel aprította rendesen, le is állt WH fegyvere + füstölni kezdett.

Son of Whyachi × Texas Twister
Amikor mindkét fél arra számít, hogy sok weapon-on-weapon akció lesz, az mindig jó meccset ígér. Hát ez inkább gyors meccs lett, boxrush se volt, cserébe egy elképesztő erejű ütközés igen, amitől TT-ről lejött egy darab, és el is vesztette a csatát. Szerintem nem számított, hogy Fuzzy Mauldin átadta a lányának az irányítást, SoW-tól ő is ugyanígy kikapott volna.

SubZero × P1
Tetszett a visszatekintés a Cobalt-meccsre, meg hogy a vereség mennyire megviselte SubZero-t. Az nem jó előjel, ha a súlyhatár miatt nem fér srimech(self-righting mechanishm) a robotba, de végül nem kellett – megflippelte sokszor P1-et, aztán kidobta az arénából, és a Burnout nevű minibotot is. Job done. Az amúgy mi már, hogy a spoiler magától leesett az elején? (Szerintem még sose írtam le junkie kommentben ezt a szót az eredeti jelentésében :D)

Deep Six × Nelly the Ellybot
De most komolyan, ha a teljes mezőnyből összerakhatnék egy ultimate mészárlást/egyenlőtlen küzdelmet, az kb ez a páros lenne – a félelmetes Deep Six az izmos tengerészeti búvár vezetőjével VS a nagyszemű lila elefántbot az aranyos csajszival. (BONK!) Ehhez képest meglepő volt a dupla KO, azt hittem, hogy végre látunk döntetlent, de nem, ilyenkor is zsűridöntés van, az meg nyilván Deep Six-é lett (mekkora lyukat vágott a padlóba amúgy, úristen, meg amúgy a lámpát is leverték). Felröhögtem a Nelly-s csaj (Sarah) dumáján, hogyaszongya “their spinner actually weighs more than me” (:DDD), meg hogy felragasztóztak egy távoltartó rudat a botra. Remélem, mostmár DS kap egy nehéz ellenfelet is, mondjuk valamelyik következő main eventben szerepelhetne.

Whiplash × Witch Doctor
Tervek: Whiplash fejre akarja fordítani WD-t, amaz pedig wedge nélkül állt ki, agresszívan nekimenve Vasquezék robotjának a nagyobb fordulatszámú fegyverével. A meccs első felében kb ujjongtam, tényleg nagyon ritkán szedik szét így Whiplash-t, ez egyértelműen az eddigi legjobb Witch Doctor. Leszedte a wedge-et, leszedte a kereket, beb@szta a csigasorba kétszer, wow! A füstölés sajna továbbra is probléma, de nem lett végzetes, és ki kell emelnem, hogy Mike Gellatly is ügyesen vezetett. A fegyverek lerohadása utáni tologatós meccsből ők jöttek ki jobban (aggression+damage alapján tök jogosan), splitnél azért lehet izgultam volna :D Witch Doctor 3-0, királyság!

Thomas - 2019. 08. 18. 14:58

Annyira már nem emlékszem, de azért a lassan forgó Mammuth flipperrel nehéz lenne aprítani:) Inkább csak attól állhatott le WH fegyvere, hogy folyamatosan rohamozta, de fogást nem talált azokon a hosszú csöveken:) Ettől függetlenül lehetett volna akárhogy dönteni, inkább csak agresszióban volt különbség közöttük.

P1-en elfeleljtették jelezni a spoilert, így törölte a moderátor;) Meg a flippere sem igazán működött, ha jól emlékszem:)

DS tovább amortizálta az amúgy is viharvert pályát:) Valaki még az interjújában is mondta, hogy milyen rossz állapotban van! Az a baj, hogy az ilyen cuki botok sosem fognak továbbjutni. Lehet, hogy berakják ezután DS-t Tombstone vagy valamelyik menő ellen, de azt se nagyon szeretem, amikor direkt ilyen párosításokat csinálnak, amik lehetnének elődöntő-döntőben is akár. A selejtezőben 8 legerősebbet, és a 8 következőt ki kéne emelni és gyengébbekkel összesorsolni egy csoportba, így lehetne reális top 16. A main eventek meg azok lennének, amikor a csoportokban a legerősebb, meg a második legerősebb találkozik. Így is lehetne egy top 8 menőbot vs. DS párosítás.

Thomas - 2019. 08. 18. 16:50

4×10

Hydra vs. Petunia: Petut nem mutatták még, de nem is tudom, nem tetszik ez az új külső, eddig valahogy cukibb volt. A meccs egyenlőtlen volt, H simán dobálta, ahova akarta, és pont beragadt a kalapács mögé, szép:) Úgy emlékszem, eddig nem volt valami meggyőző Hydra, de csak 3-0-ra áll, úgyhogy kíváncsian várom, mit alakít a tétmeccseken majd.

Rainbow vs. Yeti: Na ezek az orosz cosplayesek nem semmik az óriási felfújható unikornisukkal:) Azért a 2-0 után többre számítottam tőlük, mint hogy az első ütéstől elfüstöljenek:) Könnyű győzelem Yetinek.

Skorpios vs. Tantrum: Nahát, Skorpinak is lecserélték a fűrészlapját valami értelmes fegyverre, és ez most tényleg működött és képes volt sérülést okozni vele! Totál béna botból előlépett asszem középkategóriássá. Viszont T-nél elbaltázott koncepciónak tűnik ez a puncholós dolog, ezt még kellett volna egy kicsit tesztelni:)

Ez marha jó volt ez az anyag Will vezetési stílusáról, meg a verseny:) Kár, hogy több bot nem versenyzett velük!

Free Shipping vs. Bronco: A tüzelő targonca megkapta a másik nagy flippert is, érthetetlen ez a párosítás. Ez legalább egy tuti meccsnek tűnt B-ne, de mi a fene, eltörött a flipper, miért? Hiába mondják, hogy másodszor fordul elő, múltkor csak a végét szedte le szerintem BF, most meg a kar törött el. Így tologatós meccs lett belőle, B meg nem a mozgékonyságáról híres:( Ez nagyon nem az ő évük, fejleszteni kéne már valamit érdemben a boton, mert a mezőny elhúz mellettük. Az is durva, hogy csak most játszhatták le a 2. meccsüket, így nem tudna indulni a desperadón, akkora egy nagy baromság ez az egész lebonyolítás:(

Valkyrie vs. Monsoon: Érdekes, hogy ezek a botok mintha csoportban lennének Hypershockkal és Ragnarokkel, mindkettő játszott mindkettővel. Jól elszúrták Monsiék, hagyták Valky fegyverét felpörögni, az övék meg leállt az első ütéstől. Ilyet meg ritkán látni, hogy végig köszörüli az egyik a másikat, de olyan alacsonyan van a fegyvere, hogy nem tudja igazán elkapni:) Azért az egyik kerekét leszelte a végén, ha jól láttam.

Copperhead vs. Chronos: CH-nak miért olyan a fegyvere, mintha letört volna róla valami? Újabb egy ütésből eldőlő harc, pedig Chronos repült nagyot, mégis CH sérült meg jobban. A minibot meg igazán egyedi kivitelezésű volt, de sejtettem, hogy nem attól fog leállni a drumspinner:)

Bite Force vs. Hypershock: Újabb csapat veretlenségét áldozták fel:( Hát Will most nem volt a helyzet magaslatán, mindjárt egy nagy hiba, egyenesen belevezetett BF fegyverébe, aztán nagy mázlija volt, hogy a második ütésnél annak esett le a lánchajtása. Azt hittem, ki fogják számolni, mert ugyanúgy megszűnt az egyik oldalon a meghajtás, mint CH-nál az előbb, de Paul valahogy még képes volt úgy is elvezetni, nem semmi drámai végjáték kerekedett ki a két sérült bot küzdelméből:)

Enzo - 2019. 08. 20. 00:44

Még a 4×09-re:
“P1-en elfelejtették jelezni a spoilert” :DD
Ez a kiemelősdi nem rossz ötlet, én is azt mondom, hogy legyenek csoportok, de valóban, így még a “main event” is meg lenne oldva.

Szóval, 4×10:
Előzetesen annyira nem tetszett a lineup (Free Shippingnek megint egy flipper jut, Will Bales-éket is féltettem Bite Force-tól, meg nem tűnt olyan érdekesnek a többi meccs se), de végül is nem volt rossz rész.

Hydra × Petunia
Hát Petuniáról én se tudok mást mondani, mint hogy dizájnváltást kapott, nem igazán látom a crusher botok létjogosultságát (jó, Quantum oké). Hydra meg nem szenvedett vele sokat: flip flip flip, ráb@szta a visszaszámláló órára, aztán meg be a pulverizer mögé, és KO, kész. :D

Rainbow × Yeti
Avagy Oroszország vs Alaszka, a Bering-szoros csatája. Bírom Rainbow-ék stílusát (meg az interjú a végén! :DD), a felfújható unikornis is király volt, Yetin meg egy alig észrevehető #JusticeForNelly felirat virított ám! (utalás Rainbow előző meccsére ugye)
Hát kb az előkészületekről többet írtam fel, mint a meccsről, ami egy darab KO shottal eldőlt, fociban ilyenkor mondanák, hogy Yetinek a mezét se kell a tisztítóba vinni.

Skorpios × Tantrum
A Skorpios-os Zacknél volt miniverzió mindkét robotból, de jó már, azt mutogatta a mini-interjúban. Tantruméknál meg ez a punch spinner egy elcseszett dolog: a koncepció érdekes, de nem tud olyan erőset ütni, hogy legyen értelme. Skorpios ritkán tudott benyúlni eléggé, de akkor azért aprított, a Pulverizer végét is leszedték, zsűridöntés meg nyilván Skorpios-é. Kéne valaki komolyabb ellenfél nekik, mondta is Zack, hogy Lockjaw-t akarja következőnek :D

A Will Bales-es kis szegmens nekem is nagyon tetszett, informatív volt megtudni, hogy mivel vezet és az hogy működik, meg még Bite Force-t is kielemezte. A Jenny vs Will versenypályán versenyzés is hatalmas jelenet :D

Bronco × Free Shipping
Két legenda, de még sose meccseltek egymással. Nem tolták túl a felkészülést, a két taktika a következő volt leegyszerűsítve: “megflippeljük őket” vs “lehetőleg ne flippeljenek meg” :DD Na de ilyet, hogy Bronco flippere megakad és félbetörik! Elég meglepő fordulat. FS nyomatta a tűzvihart, a meccs végét is jól megnyomta, úgyhogy habár a vezetés ügyes volt mindkét fél részéről, nem meglepő a Gary Gin javára történt zsűridöntés. (A Desperado-s dolgot nem tudom, néha azért más a felvétel sorrendje, mint a leadásé, szóval nem kizárt, hogy ez még előtte történt.)

Valkyrie × Monsoon
Na pont ugyanez jutott eszembe, hogy egészen kezd hasonlítani a dolog a csoportos felépítéshez, mindkét bot játszott HyperShock-kal meg Ragnarökkel is. Már csak egy HyperShock-Ragnarök csata kell. Monsoon-ék kaptak egy darab Bombshell-t beépíteni a vázba, és megerősítették, ahol múltkor széttört, meg egy kis scoop wedge-et raktak alulra, de mindez nem számított, mert a spinner az első ütés után leállt. Innentől a teljes meccs arról szólt, hogy Valkyrie aprít, Monsoon kibír és végül zsűridöntéssel veszít.

Copperhead × Chronos
Chronosnál az a hosszú rúd-szerűség (“Timeline” nevű minibot) nagyon tetszett, de sajnos ez se csinált semmit. Annál inkább az az első hatalmas ütés, amitől konkrétan Copperhead egyik oldala teljesen elromlott (a drum is mintha félig leszakadt volna, meg a meghajtás se ment), úgyhogy meglepő módon Chronos-é és creepy gazdáié a győzelem. (Copperhead fegyverén nemtom mi az a fura felület, de nekem is feltűnt.)

Bite Force × HyperShock
Eddig mindkét évben, amikor találkoztak, BF nyert és a végső győzelmet is bezsebelte. Akkor idén is ő nyer?
Az elülső 4 wedge közül a 2 belsőt meghosszabbította hogy jobban alá tudjon menni HS-nek, de röhögtem volna, ha emiatt beleakadt volna a killsaw-árokba :D (mint egyesek khmGruffkhm) Végül ez nem történt meg, de nem is volt olyan meggyőző most BF, mondjuk az tény, hogy leszedett mindent HS elejéről, amaz meg a fejreállásokból csak újabb ütések árán tudott visszaállni. BF is nehezen mozgott a végére (az én fejemben is megfordult, hogy hátha rászámolnak), de aztán HS fegyvere is leállt, és innentől sima a kimenetel.

ja és #hétidézete Faruq felvezetője Monsoon-hoz:
“In the blue square, from the UK,
it smacks your bot with its spinner and totally wrecks it,
and creates a disaster that’s way worse than Brexit.
What? Too soon?
It still don’t care, it’s Monsoon” :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz