login |

BattleBots: kezdett a 4. évad – írta Enzo

2019. 07. 22. 14:50 - Írta: vendegblogger

61 hozzászólás | kategória: kritika,

Disclaimer: a poszt ugyan a 4×05-06-07 körül íródott, de csak az első 2 részre nézve tartalmaz spoilereket, a többi epizódvélemény majd kommentben olvasható.

Ismerős az a jóleső érzés, ahogy felpörögnek a motorok, beindulnak a lánchajtások, az első lángnyelvek már nyaldossák a BattleBox aréna levegőjét, és felzúg Faruq Tauheed mennydörgő hangján az epikus “It’s robot fighting time!” mondat? Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy belekezdj a BattleBots-ba

A Discovery és a Science Channel tavalyhoz hasonlóan idén nyáron sem hagy minket robotharcok nélkül – sőt, az epizódszámot elnézve őszig is bőven kitart a móka, mivel 16 részt kapunk az új évadban, féltávnál egy midseason szünettel. Igen, a 16 rész elsőre ugyan kevesebbnek tűnik a tavalyi 20-nál, azonban minden hétvégén dupla dózisban érkeznek a csaták

Tehát akit a csaták mellett a háttéranyag is érdekel – gondolok itt például a tesztvideókra, készítői interjúkra, sőt csata közbeni reakciókra a műhelyből -, az dörzsölheti a tenyerét, hiszen a szűk másfél órába a 7 (a Science Channel-es extrával együtt 8) összecsapás mellett bőven beleférnek ezek a szegmensek is, amik egyébként ugyanolyan szórakoztatóak és/vagy informatívak tudnak lenni, mint maguk a harcok.

A stáb nagyrészt maradt a régi: Chris Rose és Kenny Florian kiválóan működő párosa a műsorvezető, továbbra is Faruq az announcer remek rímeivel és szóvicceivel, új szereplőként pedig a sportriporteri múlttal rendelkező Jenny Taft érkezett pit reporter státuszba, azaz a műhelyben interjúvolni a csapatokat. Sideline reporterünk nincs (nincs tehát idén Jessica Chobot és Alison Haislip sem), érdekes módon Kenny reszortja lett a meccsek utáni kérdezz-felelek lebonyolítása.

9 országból csapnak össze versenyzők az évadban, hogy kialakuljon belőlük a legjobb 16 mezőnye, akik egyenes kieséses rendszerben küzdenek tovább a fődíjért (The Giant Nut) – ez utóbbi része már tiszta és érthető, azonban a kezdeti lebonyolítás… hát, az maradt a tavaly megismert “fight card” rendszer, amin húztuk a szánkat a kommentmezőben eleget. 

Minden bot 4 meccset kap, hogy elnyerje a Bizottság tetszését, és bekerüljön a 16 fős rájátszásba. Értelemszerűen 4:0-s és 3:1-es statisztikákkal ez viszonylag borítékolható, ennél rosszabbal viszont nem, és itt jön képbe a randomfaktor: nem igazán látszik, hogy mi alapján kap minden robot hasonló nehézségű sorsolást. Na mindegy, lehet reménykedni, hogy ne toljanak ki az ember kedvencével.

Idén is lesz az évad közepén a Desperado Tournament, ez ugye egy minitorna a rosszul álló csapatoknak, aminek a győztese egyből kvalifikálja magát a 16 legjobb közé, illetve valószínűleg lesz egy utolsó pillanatos kiesési rájátszás (Last Chance Rumble) is tavalyhoz hasonlóan (akkor az évad legmegosztóbb döntése született ott).

Gyorsan ismételjük át a szabályokat: minden meccs 3 percig tart maximum, győzni lehet kiütéssel, illetve zsűridöntéssel. A háromtagú zsűri hét pontot oszt el a küzdő felek között: 3-at az okozott kárra (damage), 2-t az agresszióra (aggression), és 2-t az irányításra (control). Vendég vagy celeb zsűritagot eddig nem láttam, kizárólag volt építők bírálnak idén: Derek Young (Complete Control), Lisa Winter (Mega Tento) és Jason Bardis (The Disk’O Inferno) vállalta ezt a hálátlan feladatot.

A robotok mezőnyében nem igazán van nagy hiányzó, majd’ az összes közönségkedvenc itt van: a rettegett Tombstone, a három új évadból kettőt nyerő Bite Force, és az olyan nagy nevek is, mint Bronco, Minotaur, Witch Doctor vagy épp Son of Whyachi. (Na jó, Icewave és Chomp nem szerepel idén).

De így is van 67 bot, szóval csapjunk bele a meccsekbe – a tovább után!

Sawblaze × Rotator

A gyémántélű fűrésszel és zöld lánggal támadó, rendkívül dizájnos Sawblaze és a duplapengés Rotator nyitotta az első epizódot. Az előjelek a fűrészbot győzelmére mutattak, mivel Victor Soto-nak sikerült egy teszt során eltörnie az egyik forgó lemezt (meg a vázat is amúgy), így Rotator tükörszimmetrikusságát elveszítve az egyik felén 4 villaszerű valamivel állt fel. Nem is sikerült sok vizet zavarnia, Sawblaze gyakorlatilag megsütötte és megfűrészelte, végig dominálva a meccset – szinte csoda, hogy nem kiütéssel nyert, hanem egy egyértelmű zsűridöntéssel. Sawblaze, 3-0!

Cobalt × SubZero

Ha Cobalt neve ismerős lenne, az azért lehet, mert 3 éve szerepelt a BattleBots-ban, csak totál máshogy nézett ki, most viszont visszatért, megújult külsővel, kínai és brit tornákat nyerve távolléte alatt. A másik oldalon pont ellentétes a helyzet, Jerry Clarkin a visszavonulást fontolgatja – és ha valami, akkor ez a meccs csak megerősíthette ebbéli szándékában, Cobalt ugyanis úgy elintézte ellenfelét kábé fél perc alatt, hogy azt tanítani kellene. Érdemes megnézni a “hasfelmetszést”, amit művelt a fogazott pengével. Cobalt, KO!

Kraken × Ribbot

Nem maradhattak el az állatokról mintázott robotok sem természetesen: a stílusos Kraken állkapcsa negyvenezer font súlynak megfelelő nyomással képes harapni, a színvilága az eddigi sormintának megfelelően fekete és zöld, illetve egy cuki narválos minibot is jár hozzá, amit a csapatfőnök Matt Spurk kisfia vezet. 

Az ellenfél az újonc Ribbot, a moduláris “békabotot” 9 srác alkotta meg, akik konkrétan kihagytak egy félévet az egyetemen csak a robotépítés miatt. A “látod anyu, megérte a szar kreditindex” érv nem e meccs után hangzott el valószínűleg, mert Kraken egy nagy harapással a meccs elején, a továbbiakban pedig folyamatos agresszív stratégiával szépen leamortizálta a békát, és a 3 perc letelte után még véletlenül fel is gyújtotta kicsit. Hupsz. Zsűridöntés: Kraken, 3-0!

Itt következett egy kis közjáték, Jenny végre kapott némi képernyőidőt, és láthattuk az első tesztfelvételeket. Aki úgy gondolta, hogy ezt a pár percet akár át is lehet tekerni, az bánhatja, mert lemaradt a talán legfélelmetesebbnek mondható fegyverről. És nem Tombstone-ról beszélek, hanem a Deep Six nevű robotról.

Dustin Esswein robotján található ugyanis a legnehezebb penge a teljes mezőnyben, a nagyjából 45 kg-s fegyver AR500 acélból készült, és 331,5 km/h-val forog. Ez 10%-os teljesítményen használva is elég brutális, de amikor a “tesztdobozban” felkapcsolta maximumra, a robot megbillent az óriási erő hatására, a penge pedig az aréna padlójának ütközött, amitől egyrészt kiszakadt a bot minden alkatrésze, másrészt ezt művelte a padlóval:

Holy shit. Evezzünk békésebb vizekre, egy csendes-óceáni összecsapáshoz:

End Game × Death Roll

Új-Zéland és Ausztrália méri össze erejét, az egyik oldalon a tavalyi szezon ígéretes újonca, a napszemüveg-mániás Jack Barker csapata, a másikon pedig a 2016-hoz képest csinos csapatfőnökét és robotjának krokodilra hajazó formáját is elvesztő Death Roll. (A promóképeken egy rambókést tartó kéz is szerepelt a roboton, de ezt sajna levették.)

A két vertical spinner harca az elején sima Endgame KO-nak nézett ki, de Death Roll kibírta az arénán való végigpattogást, aztán (miközben valahogy sikerült az egyik tetőlámpát és a BattleBots felirat tartópaneleit is leverni, wow!) visszakézből olyan ütést vitt be a kevésbé páncélozott Endgame-nek, hogy az fejen állva maradt – csődöt mondott az előzetesen beharangozott visszaállító mechanizmus. Death Roll, KO!

HyperShock × Valkyrie

Két szimpatikus építő csatája volt a következő: a mókamester Will Bales ígérete szerint kiküszöbölték a robot megbízhatatlanságait, Valkyrie “gazdája” pedig Leanne Cushing, aki reméli, hogy jól szerepel és ezzel kislányokat inspirálhat arra, hogy ne féljenek ilyen “férfias” hivatást választani. HyperShock rendesen bekezdett, azonnal letámadta ellenfelét, aztán némi fölösleges kockázatot is vállalt, de végül megúszta, Valkyrie-re pedig rászámoltak. HyperShock, KO! (Ja és Will-ből szokatlanul érzelmes gondolatokat csalt ki Jenny egy későbbi interjú során.)

Blacksmith × Quantum

Al Kindle tűzokádó kalapácsos botját jól ismerjük, Blacksmith az a robot, amelyiknek a harcainál nagyon szép képeket lehet lőni, ahogy vagdalkozik a lángcsóvával, de a végén úgyis megszívja. Ellenpontként pedig itt van Quantum, a számítógéppel maximális hatékonyságúra (Kenny szavaival élve szexire) tervezett crusher – avagy a bot, amiről mindenki beszél a műhelyekben. 

Nem volt ez másképp a meccs után sem, ugyanis a hidraulikusan működtetett állkapocshoz tartozó foggal olyan jól sikerült ráharapni Blacksmith felső páncéljára, hogy kétszer kellett megszakítani a meccset, az elsőt még ügyesen megvágták, hogy ne tűnjön fel, a második alkalommal viszont szétszedhetetlenül összeolvadt (fuzionált?) a két alkatrész. De annyira, hogy konkrétan “egyberagadva” kellett kivinni a botokat az arénából. Az igen. Zsűridöntés: Quantum, 3-0!

This bot has been here so many times
I’m running out of rhymes
But my beard looks good…
It’s Tombstone!

Tombstone × Lock-Jaw

Az első epizód fő összecsapása előtt a villain szerepben lubickoló Ray Billings elmagyarázta, hogy miért jó az éles penge a ferde páncélzat ellen, de aztán ennyire mély stratégiára nem volt szükség a csatában, elég volt azt a trükköt eljátszania, hogy Tombstone a hátsó felét mutatja ellenfelének, majd visszafordul és leszedi a kerekeit. Lock-Jaw gyenge pontja meg ugye a kerekek, szóval ez egy gyors és unalmas meccs lett. Tombstone, KO!

Son of Whyachi × HUGE

A második rész némi Transformers-oltással, majd pedig két remek szereplővel indult: a félelmetes Son of Whyachi és a tavaly a legjobb design díját (jogosan) elnyerő HUGE küzdött egymással. Utóbbi most UHMW műanyagból készült tömör kerekekre váltott, viszont a robot kivitelezése miatt a kriptonitjának egyértelműen még mindig a horizontal spinnerek számítanak. SoW meg pont az, nem is akármilyen, úgyhogy semmi meglepő nem volt a kimenetelben. Son of Whyachi, KO!

Texas Twister × Black Dragon

Azaz: veterán texasi fickó vs fiatal brazil srácok. TT-nek van drónja is, ami megint csak haszontalan és 5 másodperc alatt kerül ki a képből. További 20 másodpercen belül Black Dragon kigyullad, aztán a másik bot is, majd leáll mindkét fél elsődleges fegyvere, és ebből egy másfél perces tologatás lesz, egy füsttel telt arénában. Black Dragon volt végig az agresszívabb és szerintem az irányítás részét is nyerte, ennek ellenére a zsűri kihozza Fuzzy Mauldin-ékat győztesnek, furcsa. Texas Twister, 2-1

Duck! × Bombshell

Ha már fentebb utaltam a tavalyi Last Chance Rumble ellentmondásos döntésére, nos az pont ezt a 2 robotot érintette. Akkor Bombshell az utolsó pillanatokban jött vissza a mozgásképtelen állapotból, és így az addig egyértelmű győztesnek tűnő “kacsabot” helyett a zsűri őt juttatta tovább, nagy felzúdulást okozva. Most itt volt Hal Rucker és Duck esélye, hogy visszavágjon, és sikerült is: Bombshell nagyjából 15 másodperc alatt állt fejre, és mintha meg se próbált volna visszajönni, vagy csak nem sikerült. Duck, KO!

Shatter × Witch Doctor

Witch Doctor nem titkoltan az egyik kedvencem, de mivel náluk a legnagyobb változás kb. az volt, hogy Andrea Suarez férjhez ment csapattársához, és most már Gellatly a vezetékneve, inkább Shatterről ejtsünk pár szót, a csilivili bot ugyanis ablatív páncélzattal érkezett. Ez annyit takar (höhö, szó szerint), hogy a titánium vázon 3 inch UHMW műanyagból készült “feláldozható” réteg foglal helyet, ami a csapások hatására szépen lejön, de legalább nem a lényegi részeket éri az ellenfél támadása. És ha ez nem lenne elég, a robot ún. omniwheel kerekeken gurul, aminek segítségével mindig célra tudja tartani a kalapácsát. Meg elég menőn is néz ki, nem utolsósorban.

A harc egy igazi hullámvasút volt: Shatter nem igazán tudott célbatalálni a kalapácsával, Witch Doctor 1 perc után ezt megunta, és látványosan lerepítette a kalapács fejét. Utána viszont kigyulladt (Kenny közvetítésében: “a zöld láng jó, a sárga láng rossz”), és majdnem rá is kellett számolni – az utolsó 10 másodpercre azonban sikerült visszatérni, és mivel WD jóval agresszívabb volt, Shatter meg gyakorlatilag nem csinált értékelhetőt, a zsűri döntése jogos: Witch Doctor, 3-0! (Muszáj megemlítenem még azt a jelenetet, amikor a harc előtt a Shatter-ös Adam Wrigley egy szivacsrúddal diszkréten megpróbálta lemérni, hogy meddig érne be a kalapács :D)

Axe Backwards × Mammoth

…avagy a hordó és a botsáska esete. Nem, ez nem egy gyerekmese, tényleg ezekre hasonlít a két robot. Axe Backwards karcsúbb designt kapott tavalyhoz képest, de működésileg sokat nem javult, a drum spinnere megint nem működött rendesen, így a valaha volt legnagyobb bot címével büszkélkedő Mammoth kidobta az aréna szélére, mint Pistikét a játszótéri hinta. Mammoth, KO!

Wan Hoo × Captain Shrederator

Brian Nave mindig ilyen nemzetközinek beharangozott összecsapásokat kap, most a Kínából érkező Wan Hoo csapattal kellett felvennie a harcot a patrióta veteránnak, miután Jennynek pörgésirányt és vezetési stratégiát magyarázott beharangozóként. A meccset végül csalódásként könyvelhették el a semleges nézők is, mivel a végig domináns Captain Shrederator egyszer csak mozgásképtelen lett, és így vesztett – pedig pontozással simán nyerte volna. Wan Hoo, KO!

Minotaur × Whiplash

A mezőny talán két legjobb “pilótája”, Daniel Freitas és Matty Vasquez feszült egymásnak az este fő fogásaként. Utóbbi nagyon okosan közel maradt a brazil bikához, nem hagyta, hogy Minotaur drum spinnere felpörögjön – vagy amikor mégis, akkor sem volt valami rendben a fő fegyverrel, így minimális sérülést okoztak egymásnak a robotok, nagyrészt tologatássá silányult a küzdelem. 1-2 pulverizer, némi füst Whiplash-ből, és ennyi, a zsűri végül Vasquez-éknek ítélt egyöntetűen. Whiplash, 3-0!

Ez történt tehát az első két epizódban, a további vélemények kommentben érkeznek (remélem, nem csak tőlem), annyit elmondhatok elöljáróban, hogy izgalmas a szezon, meglepően felül- és alulteljesítő csapatok is vannak, illetve az újoncfelhozatalra sem lehet panaszunk. A duplarészes beosztás is jól működik szerintem, én örülök a háttérinfóknak, tesztvideóknak, interjúknak, apró érdekességeknek. 

És ha már az ilyen “extráknál” tartunk, ki kell térnem a BattleBotsUpdate.com-os kritikákra, mert egyrészt olyan szövegek vannak benne, amin nem tudok nem üvöltve röhögni, másrészt meg néhány onnan származó képet felhasználtam ebben a posztban. Néhány kedvenc mondatot be is szúrnék ide így a poszt zárásaként:

I never thought I’d live to see the day where a commercial that ends on a cliffhanger of whether or not some angry geriatric man with a handlebar mustache can deepthroat a motorcycle gear shift would be a fleeting moment of solace to look forward to, but here we are. 2019 is fucking weird.

This isn’t Robot Wars and you’re not Diotoir, I genuinely have no fucking clue why you’d intentionally build something flammable when fire weapons are currently one of the cheapest and easiest ways to score ooh’s and ahh’s from the crowd.

Even though neither robot has a weapon they’re both doing a fantastic job of making the Battlebox look like some dystopian nightmare filled with smoke and littered with chunks of metal and smoldering halves of battery packs. So, downtown Los Angeles in other words.

You chucklefucks rebuilt this entire goddamned machine and somehow despite changing literally fucking everything it can still get stuck in the exact same manner that killed it last year. I’d be impressed if I wasn’t so let down. Jesus fucking Christ.

It also swings at just 12 MPH which is a nice segue into my next point; if your weapon operates slowly enough as to not get pulled over in a school zone then I think you probably fucked up somewhere along the line.

61 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 07. 22. 17:38

Nna, köszi a kirakást!

4×03-tól kezdődő epizódvélemények hamarosan (most tényleg, nem úgy, mint a tavalyi elmaradtak), de addig még pár kedvenc mondatot bemásolnék a poszt végét folytatva (csak nem volt pofám 5-nél többet beszúrni :D):

“I genuinely didn’t think Jerry knew how to build anything other than something that looked like a coffin crossed with the diamond YouTube play button award.“ (SubZero-ról :D)

“After all, Black Dragon still has its wedge-shaped chassis as a backup whereas Texas Twister just looks like some shit that fell off of a poorly maintained Ferris wheel.”

“This robot is the equivalent of a child actor; it had a sharp rise to fame and the minute it turned 18 it snorted all of the cocaine on the planet and died.”

“Before the battle Dan said Bombshell technically has two configurations, one of them being a horizontal spinner, but he went with the vertical spinner because it supposedly “drives better upside down”. If this is what the vertical spinner does upside down then what does the horizontal one do? Exactly this but it also tells racist jokes or something?” (sírok :DD)

“I know I nit pick over the pettiest things sometimes but god damn it John you spent all this money on this fucking robot and you stuck a sans-serif “A” in the middle of a serif word. You might as well have added some goddamned Wingdings while you were at it.” (Gigabyte-ról)

“If only there were a flight of stairs as an arena hazard Mammoth would be fucking dead with a neck broken in at least six places.” (jogos :D)

Thomas - 2019. 07. 23. 00:20

Hú, köszi a részletes én informatív írást, simán tudtam meg új dolgokat belőle, mert egyelőre csak fél szemmel követem, amíg ezek az edzőmeccsek mennek, sok értelmét nem látom ennek:) Szerintem simán kihagynak valakit 4-0-val vagy 3-1-gyel is a top 16-ből, ha az összes ellenfele gyenge volt (amiket persze ők adnak nekik), és simán be fogják rakni a 0-2-re álló Minotaurt is, mert tudják jól, hogy az egyik legerősebb robot, ha jól működik, és a tétmeccsekre biztos vagyok benne, hogy kijavítják. Ezért nincs semmi értelme az egésznek, csak gondolom olcsó műsoridő kitöltés, hisz a csapatok a szponzoraik pénzéből javítgatják a botokat, lelkesen harcolnak, nekik csak fel kell venni és összevágni:)

Nagyon kevés a 84 perc alatt 7 db meccs is szerintem, főleg ha fél perc alatt eldőlők is vannak. Nem is az interjúkkal, meg az ilyen tesztboxos anyagokkal van bajom, az érdekes, meg szoktam nézni (bár néha már “sok a duma” alapon is beletekerek), mint ahogy a műsorvezetők marháskodása is szórakoztató egy bizonyos fokig, de így is rettentő sok üresjárat van. Ugyanazt bevágják, elmondják többször előzetesként a nagyobb meccsekre, aztán a bevonulások, hosszas felkonferálások, visszaszámlálások, gombnyomkodás, ezeket mindig tekerem.

Arra nem tudok rájönni, hogy mi van a 4. képen, gondolom, nem a battlebox építése, mert mintha valami autóversenypályán lenne az egész, nem egy fedett stúdióban. Vagy ez lenne a tesztbox?

Amúgy szegény Jennynek ugyanabban a ruhában kell végignyomnia a 16 hetet?:) Jó, tudom, ezt sokkal rövidebb idő alatt veszik fel, de akkor is poén:)

Ezekre a régi meccsekre már többnyire nem is emlékszem, de ami beugrik róluk:
– Sawblaze legújabb meccsén milyet néztem, hogy a béna fűrészt lecserélték egy diskre, azt hittem, mennyivel hatásosabb lesz majd, de valahogy kalapálni akartak vele, szóval az sem jött be igazán:) Ez a robot menthetetlen:)
– Cobalt tényleg nagyon ász, erre jól emlékszem, hogy szétkapta Icewave-et:) Aztán asszem Duck ellen meg leállt, de ettől függetlenül sorolhatjuk az esélyesek közé, nagyon pusztító lett:)
– Ribbot kapcsán az jut eszembe, hogy mindig arra gondolok, hogy melyik lesz a legszebb robot, és a béka simán esélyes lehet rá, nem? Mondjuk voltak más jelöltjeim is, de már nem emlékszem.
– Death Roll kapcsán én is hiányoltam a krokodilos csajt:( Viszont maga a bot sokkal jobb lett (akkor még nem volt rajta fegyver), és a rambókés is felkerült a legutóbbi meccsén:) End Game viszont nem áll túl jól, nem is tudom, hogy 1-1 vagy 0-2.
– Hypershocknak végre összejöttek a dolgok, nekik örülök, a tavalyi sok szerencsétlenkedés után kijárt már nekik. Valkyrie viszont idén sem olyan meggyőző sajnos.
– Quantum is jól néz ki, csak kicsit másképp, mint az állatos botok, azokat én jobban szeretem:) És ha már crusher, akkor ilyen, mennyivel erősebb, mint Kraken! Mondjuk az már kiderült azóta, hogy csak ilyen alumínium cipősdoboz ellen van esélye elkapni és átharapni, mint Blacksmith, egy gyors bot nem fog megállni és megvárni a fogait, hanem szétkapja. Mondjuk ez érdekes, hogy miért vágták ki, hogy megállították a meccset, ezen akkor is csodálkoztam, hogy miért nem teszik.
– Tombstone hát Tombstone, nem tudom, láttad-e a legújabb részt, abban is ferde páncél ellen ment, majd visszatérünk rá.
– SOW itt még behúzta a papírforma győzelmet, de azóta tutira neki is volt egy veresége:( Kár, tőle mindig sokat várok, de mivel akkora a fegyvere, hogy felépítésében hasonló a full body spinnerekhez, ez is nagyon önveszélyes:( Régebben asszem nyert is, de ebben a mezőnyben szerintem már esélytelen:( Mintha Huge is nyert volna már egyet azóta.
– Ez mondjuk itt poén volt, hogy Bombshell megint milyen béna (azóta is szopóágon van), és gyorsan fejreállt, de Duckot is egyre kevésbé kedvelem, főleg amiatt, amit Cobalt ellen művelt. Lehet, hogy hatásos, de nem túl látványos stratégia, egy ilyen mindent kibíró robotot építeni, aztán abban reménykedni, hogy az ellenfél kicsinálja magát. Persze amíg csak 1 ilyen van, addig nem gond, de ha többen is rámennek erre, és azok összekerülnek, abból lesz a 3 perces tologatás.
– Ez a Shatter is egy nagyon innovatív bot, csak kár, hogy elfelejtettek rá fegyvert szerelni:) Örülök, hogy Witch Doctor nyert, főleg, hogy a második meccsét már magabiztosabban hozta, remélem, hogy idén jobb évük lesz Andreáéknak:)
– Mammoth, hahaha, ezen is milyen fegyver van, alig mozog, azzal aztán nem fog sérülést okozni semminek:)
– Tipikis Shredarator, szerintem az életben nem bírt még ki 3 percet az arénában:) Erre a Wan Hoora már nem is emlékszem, de a másik kínai bot, a Railgun Max vagy mi, az elég erősnek tűnik.
– Minotaur meglepő, hogy mennyi gond van vele idén, ezt a nehezebb drumspinnert nem nagyon bírja a motor, talán jobban járnának, ha visszatérnének a tavalyi konfighoz. De persze nyerni akarnak, az meg nem volt elég, még szerencse, hogy ennyi edzőmeccset játszhatnak, csak sikerül a végére megcsinálni normálisan:)

Enzo - 2019. 07. 23. 01:34

@Thomas:

– Egyetlen szegmens van, ami tényleg picit hosszúra lett vágva talán szerintem is: Faruq felkonfjai és a tényleges meccskezdés közti rész, ott valóban picit sok az üresjárat (red/blue team ready, hangeffekt, várunk, várunk, visszaszámolás), pedig még próbáltak oda is interjúkat vágni, de ritkán sikerül újat mondani. Ettől függetlenül nem tekergetek bele sose.

– A 4.képen így jobban megnézve szerintem de, az aréna van – valszeg még nagyon korai fázisban, és utána behúzzák a stadiontetőt, attól lesz a zártabb környezet a felvételek idejére.

– Te mikre figyelsz, Jenny ruhája… :D Amúgy a battlebotsupdate-es weboldalról az is kiderült számomra, hogy a felvételi sorrend tök más, mint ahogy adásba kerülnek a csaták.

Régi meccsek:
– Látom Sawblaze még mindig nem a szíved csücske… pedig érdekes ötlet volt a hammersaw, majd ha odaérek, írok részletesebben is.
– Az a Cobalt-Duck meccs, ne is mondd…borzalom.
– Valahogy a szép robot / effektív robot halmazoknak kevés a metszete. Ribbot dizájnos, pl. Foxtrot is, de közben meg olyan bénácskák.
– EndGame 0:2, szerintem Minotaurral együtt Desperadozni fognak (vagy ha nem, akkor még mindig lehetnek 2:2-n, és onnan bőven be lehet kerülni)
– Hypershocknak én is örülök (meg WD-nek is)
– Ezt a Bombshell dolgot én elengedtem… 2016-ban azért szerettem meg, mert moduláris volt, meg tetszett az állítható magasságú pengével kerék felaprítás (pont Cobalt ellen asszem), most meg…hát a poszt végén az utolsó előtti idézet rájuk vonatkozik, tök jogosan.

Enzo - 2019. 07. 25. 01:37

Robotraszerelt GoPro anyag egy évad-felvezető Chomp vs Skorpios meccsről, érdekes:
https://www.youtube.com/watch?v=mR50E-L0XZs
(lehet, hogy ennek a re:MARS eseménynek az előkészülete az az aréna-épülős kép?)

Thomas - 2019. 07. 27. 13:57

Battlebox: Engem meglep, hogy egy versenypálya közepén van az aréna, azt hittem, ez egy állandó helyen van felépítve, azt hittem, azért olyan ütött-kopott a padló, mert nehéz kibontani, de akkor így elég érthetetlen, hogy miért nem cserélik új évadok előtt:) Ennyit sem hajlandók rákölteni?

Jenny: Igen, azért szokták ezt a ruhás marhaságot csinálni, pl. Voice-ban, X Factorban is, hogy utána kedvükre vagdalhassák össze-vissza az egészet. Csak így meg röhejes, hogy hetekig mindenki ugyanabban a ruhában ül:)

Sawblaze: Pedig tényleg azt hittem, hogy most már egy értelmes bot lesz belőle, és nem kell úgy néznem rá, hogy mit keres itt?:) De úgy tűnik, hogy ezzel a megoldással sem lett pusztítóbb. Meg a másik, amire kíváncsi leszek, Tantrum punch spinnerje, vagy hogy hívták:) Az sem lett valami hatékony, pedig elöljáróban jól hangzott.

Igen, tuti, hogy ezt az arénát építik azon a képen, mert itt jól látszik, hogy a szabadban van. Viszont ugyanaz az ütött-kopott padló, szóval ugyanazt szedték szét és vitték ki:)

Szép robotok: Igen, azok a legritkább esetben hatékonyak, de mégos kedvelhetőek:) Én az állatosokat nagyon bírom, még akkor is, ha nincs rajtuk olyan pusztító fegyver.

Bombshell meg tényleg egy kreatív robot volt újoncként, de már 2 éve csak bénáznak, azon kívül, hogy kiejtették Tombstone-t:) Vicc az egész, komolyan:)

Na akkor töltöm az új részt, aztán majd igyekszem kommentelni a Desperadóról nézés közben:)

Thomas - 2019. 07. 27. 16:40

4×08: Desperado:)

Negyeddöntők:

Minotaur (1) vs. Lucky (8): Végre ment normálisan M fegyvere, így papírforma szerinti könnyű győzelem volt. Fogalmam sincs, mi az a bouncer, ami laza és füstöl, de ha azt mondta, hogy nem probléma, akkor hiszek neki, és azt várom, hogy simán meg fogják nyerni a Desperadót.

Black Dragon (3) vs. Cpt. Shrederator (6): Tipikus CS, első komolyabb ütés után már alig mozog, második után leáll:) Tüskéi mindig letörnek, nem lehet azt jobban odaforrasztani? Kicsit eljárt már felette az idő gondolom. BD nem rossz, hagyományos felépítés, erős fegyver, ezek mindig jók, ha nem állnak le és most nem állt le:) Külön impresszív, ahogy talpra állt, gondolom emiatt kellenek a nagy, sérülékeny kerekek.

End Game (4) vs. Gruff (5): Wow, hát EG nem túl meggyőző idén, remélem, a Minotar elleni meccsre rendbe teszik. A fegyver nélküli G-t meg úgy érzem túlbecsülték ezzel a 5-ös kiemeléssel:) Végül egy olyan meccs, ahol mindketten irányítási problémákkal küzdöttek, meg el-elakadtak a borzalmas állapotban lévő padlóban, úgy ért véget, hogy G beszorult a killsaw nyílásába, LOL:)

War Hawk (2) vs. Ragnarok (7): Ettől nem is vártam mást, R az egyik legbénább robot azok közül, amit szoktak mutatni:) De mi van már itt, megint irányítási problémák, nem tudom eldönteni, hogy ez a padló miatt van-e (bár az mindig ilyen), a távirányítóban felejtettek el elemet cserélni (de ennyien?), vagy túl sokan mobiloznak a nézőtéren, de jó lenne már ezt valahogy megoldani.

Elődöntők:

Minotaur (1) vs. End Game (4): Wow, hát ez impresszív volt! Tényleg megoldották, hogy M működjön a nehezebb drummal is, és nagyon puszító így:) Le van futva a döntő? Szegény EG jobban jár volna, ha nem jön le a csigáról, ez nem az ő évük:( És M-nél is irányítási problémák folyamatosan, ez nagyon nem jó:(

Black Dragon (3) vs. War Hawk (2): Hát ez gyors volt! Ismét irányítási probléma miatt állt le WH, és ez okozta a vesztét, úgy látszik, ez az egész részt végigkíséri. Szegény War Stop:( De még mindig nem derült ki, mennyire is jó BD, majd a brazil házirangadóban:)

Meglepetés meccs:

Deep Six vs. Axe Backwards: Szép volt, hogy szétkapta, van egy tippem, hogy AB már nem fog kiállni a 4. meccsére:) DS viszont rögtön utána kigyulladt, szóval azért látszik, hogy van még munka rajta bőven. Meg van egy olyan tippem, hogy ez is csak egy bizonyos fajta bot ellen lesz hatásos, amin tud fogást találni, mert ha kibillen az egyensúlyából, ugyanolyan önpusztító lehet, mint Nightmare.

Döntő:

Minitaur (1) vs. Black Dragon (3): A két legjobban koncentráló irányító harca:) Most BD nyerte a vezetési versenyt, párszor szépen alá tudott menni M-nek, felküldte a csigasorra is, ettől függetlenül nem tudom, hogy egyetértek-e a zsűridöntéssel. Mert BD fegyvere leállt, és egyáltalán nem tudott sérülést okozni, bár lehet, hogy M drumjából letört egy darab? Mindenesetre jó meccs volt, fordulatos, nagy adok-kapok, az ilyet mindig jó látni, mindketten megérdemelnék a top 16-os helyet.

Enzo - 2019. 08. 04. 00:49

4×08 (Desperado) – na csak találtam időt megírni ezt, aztán most úgyis 1 hét szünet van még, addig igyekszem írni a 4×03-07 köztiekről is.

Negyeddöntők

Minotaur × Lucky
Necces első győzelem volt, de kellett önbizalomnövelésnek. A túl nagy drum lereszelése jó ötlet volt, meg az agresszív kezdés is bejött, de a füstölgés azért aggaszthatta egy kicsit Marcoékat.

Black Dragon × Captain Shrederator
Itt két highlight volt: az elképesztő erejű első nagy ütközés, meg az egykeréken driftelve visszajövés a fejreállás után Black Dragontól, az nagyon tetszett. CS valóban kissé amolyan őskövület, de Brian Nave rendületlenül próbálkozik mindenesetre. :D

End Game × Gruff
Ez is egy nagy ütközéssel kezdődött, lettek is tőle EG-nek vezetési gondjai. Később Gruff pont belenyúlt a lánchajtásukba (túl nyílt a bot szerintem egyébként), aztán meg a killsaw-árokba nyúltak bele, és ez utóbbi már kínos végeredménnyel járt. EG-éknek mákjuk volt, hogy a KO 10 másodperce pont lejárt, amikor 0:02 volt hátra. :D

War Hawk × Ragnarök
Ragnarök az egyik legnagyobb flop az évadban. A felmászás elleni wedge még jó ötletnek tűnt, de aztán az mi már, hogy esnek le róla darabok, meg a fejszével is kb mintha a csapás utáni visszatérés erősebb lenne, mint maga az ütés. WH megröptette 1-2x, és KO + hadd jegyezzem meg, hogy War Stop kb a leghasznosabb minibot idén, most is ügyesen zavart, és nagyon agilis.

Elődöntők

Minotaur × End Game
Újabb stratégiai húzás: nehezebb drum a várhatóan több weapon-on-weapon akció miatt. Be is jött, szépen leszedett sokmindent EG-ről, feldobta a csigasorra is, onnan még le tudtak jönni Barkerék, de még pár ütés után jött a KO. Na ez valóban impresszív volt a braziloktól!

Black Dragon × War Hawk
Ha már csigasor, War Hawk is ott végezte, mivel valami nagyon nem stimmelt náluk a meccs elején. Jó gyorsan összejött tehát a brazil házidöntő, BD még a minibotot is elpusztította.

Extra meccs (szerencsére nem Science Channel Exclusive)

Deep Six × Axe Backwards
Istenem, de vártam ezt, nagyon ideje volt már így féltávnál bemutatni Deep Six első meccsét. Komolyan miután megláttam a fight cardot, jobban érdekelt ez a meccs, mint az egész Desperado együttvéve :D AB-re végre szereltek normális méretű kerekeket (miután az előző verzióban ragszalaggal kellett körbetekerni, hogy vastagabb legyen a testnél, nem viccelek), de ez sem számított, Deep Six két hihetetlen erejű csapással úgy kettészedte, hogy konkrétan megtapsoltam a képernyő előtt. Jó, aztán kicsit kigyulladt, de hát na, az belefér :D

Döntő

Minotaur × Black Dragon
Mivel eddig 7/7 meccs KO-val végződött, és elég rövidre is sikerült, kellett valami kipótlás. Emiatt egy nagyon elnyújtott felvezetést kaptunk, amit már őszintén szólva untam egy picit. A meccs maga viszont remek volt, és nagyon kiegyenlített is, nem lettem volna a zsűri helyében. Minotaur ki lett dobva a csigasorba (visszatérő motívum), de BD-nek leállt a fegyvere, viszont folyamatosan el tudta nyomni/tolni Minotaurt, mindketten nagy ütéseket mértek a másikra…összességében én is BD-nek adtam volna (aggression+control miatt), de azért az egyhangú zsűridöntésen meglepődtem. Trónfosztás történt tehát, Daniel Freitas-ék meg mehetnek vissza a mezőnybe, ahol egyébként ha nyernek 2-t nagy nevek ellen, továbbra sem lehetetlen a továbbjutás.

Thomas - 2019. 08. 06. 03:03

Akkor neked nem volt meglepetés a Deep Six meccs, lehet, hogy én a fight cardot áttekertem, mert egyáltalán nem számítottam rá. Hogy érted, hogy ragasztószalaggal kellett körbetekerni a kerekét? Mármint értem, csak hihetetlen, így álltak ki? Ne már, ez kész:) Akkor honnan szedtek most mégis nagyobb kereket?:) Na most akkor várhatjuk DS 2. meccsét, hogy egy komolyabb bot ellen mire lesz képes, szerintem csalódni fogunk.

A döntőben én is megosztott zsűridöntést vártam. Agressionban és controllban jobb volt BD, de sérülés meg igazán csak rajta látszott, és valami olyan is van a pontozásban, hogy active primary weapon, az is csak Minotauré volt a végén. Szerintem mindenképp be fogja rakni őket a zsűri, függetlenül attól, hogy nyernek-e edzőmeccset, egy ekkora név nem maradhat ki.

Enzo - 2019. 08. 06. 16:55

#fightcard: Én mindig reagálok a BB kontentekre a facebookon, úgyhogy általában feldobja, szoktam látni a Fight Cardokat. (az új elvileg csütörtökönként jön ki, és Deep Six megint pályára lép a köv.részben ;))

#AxeyB: nem viccelek, tényleg nem volt elég vastag, és a test előbb ért le, mint a kerék :DD idézek a BattleBotsUpdate-es kritikából:
“[…]you might have noticed the robot’s tires look… off. These aren’t the ones from the bot’s glamour shots seen a few seconds ago. The reason for that — and I’m not fucking with you here — is those tires were too small, the teeth on Axe Backwards’ drum were touching the floor with those wheels in use. Kurt’s idea here was to wrap the tires in what has to be dozens of layers of tape — fucking tape — to raise the robot high enough off of the ground for its weapon teeth not to collide with the floor.”

#döntő: jaja, splitre számítottam én is, pláne hogy a damage 3 pontot ér, az aggression+control 2-2-t.

Igyekszem megírni a 4×03-at is, meg továbbra is nagyon röhögök a fent említett kritikákon, majd jönnek onnan is a legjobb mondatok :D

Enzo - 2019. 08. 09. 17:18

Hát, ezt nem sikerült megírni az új rész előtt, most meg nem leszek pár napig (bár lehet h felnézek)… az a baj, hogy a szombati epizódban (4×09) majd’ az összes kedvencem benne lesz (pl. Witch Doctor, HUGE), és/vagy azok, akiket mindig szeretek nézni (Deep Six, SoW, Mammoth), és pont azt nem fogom látni egy darabig… :D

Thomas - 2019. 08. 11. 15:43

Nem semmi ez a ragasztószalagos megoldás, megnéztem volna:)

Nekem is necces volt, hogy meg tudom-e nézni ezt a részt a hétvégén, de most gyorsan sorra kerítem:) Szóval 4×09 következik:

Huge vs. Gigabyte: Azt hittem, lesz egy miniHUGEbot, de nem:) Ezt nagyon elszúrták G-ék, kétszer nekivezették a falnak, alámentek a kalapácsnak, leállt a fegyver, ezzel el is dőlt. Az mondjuk szép volt, ahogy feldobták a csigasorra, de ilyen nagy kerékkel nem gondoltam volna, hogy ott is marad:)

Breaker Box vs. Uppercut: Na itt volt 2 minibot is, de nem sok vizet zavartak. És csak egy battlebot volt (nyert is), meg egy cuki játékbot, amivel behozhatod a kávét a konyhából és szórakoztathatod a macskát, de hogy mit keresett az arénában, az rejtély:)

Wan Hoo vs. Mammoth: Na erre nem számítottam, hogy az ősbénának kinéző M ilyen szoros meccset vív WH-val, de itt már a méret különbség is bejászik, nehéz egy bolhának lekaratézni egy mammutot, hiába vannak a legerősebb rúgásai:) Gondolom agresszió alapján döntött a zsűri, mert amúgy semmi extra nem történt itt.

Texas Twister vs. SOW: Itt mintha lehetett volna látni a felvezetésben egy pillanatra Axe B-t a körberagasztott kerekével!:) Örülök, hogy kapott egy könnyebb ellenfelet SOW, az ilyen kisebb, könnyebb botok ellen szokott menni neki, ez is gyors volt. Inkább akkor van baj, ha vertikális spinnert kap, vagy valami masszívabbat, amiről lepattan és a falhoz ütődik.

Subzero vs. P1: Ezt a P1-et sem láttuk még, mondjuk meg is értem, ha magától szétesik:) SZ viszont még sosem nyert ilyen szépen, de ha az ellenfél csak egy boxzsák, akkor azért könnyebb:)

Nelly the Ellybot vs. Deep Six: Na, Nellyre gondoltam a másik legszebb botra, ami nem jutott eszembe! De persze ez sem hatékony, ezt a párosítást meg külön szemétségnek találom, mert tudták jól, hogy DS szét fogja csak rombolni:( Neki miért csak könnyű ellenfeleket adnak, másnak meg csak nehezeket? Erre dupla KO lett belőle, wow:)

Whiplash vs. Witch Doctor: Nem hittem volna, hogy ezt behúzza WD, de hát az első felében akkora verést adta Whiplashnek, amekkorát még biztos nem kapott itt:) Nagyon szép volt, amíg le nem állt a fegyver, utána meg tilitoliztak egy kicsit. Idén sokkal meggyőzőbb WD, mint az előző két évben!

Enzo - 2019. 08. 16. 17:04

De el vagyok csúszva a kommentekkel…
Még a 4×09 előtt a kedvenc dumám a 4×08 kritikájából:
“At this point I feel like Axe Backwards is just being punished for showing up to this event in an incomplete state and so long as Kurt Durjan keeps putting this stupid thing back together it’s just going to keep getting fed to more and more ridiculous opponents. I fully expect Axe Backwards’ fourth and final Fight Night match to be against Tombstone where the producers have told Ray Billings that Kurt said some nasty things about his mom or something.” :D :D

Szóval, 4×09:

HUGE × Gigabyte
A 3D-nyomtatott pici HUGE mennyire aranyos volt már :) Jonathan Schultz-ék terve bejött, egy későbbi szegmensben ugye mutatták is, hogy számítógépes szimulációval számították ki, hogy melyik rudat válasszák fegyverként – GB fegyvere szépen le is állt az ütésektől, meg füstölt is, de azért megijedtem, amikor berakták HUGE egyik kerekét a csigasor mögé, szerintem simán ott ragadhatott volna. Szerencsére pont a végén amortizálták le GB-t még jobban, és így egyértelmű volt a zsűridöntés. Kicsit feszült volt a csapat, ahogy néztem, ütötték a plexit meg minden :D

Breaker Box × Uppercut
Vidám arcok ezek is, Jim Smentowski steampunk cuccban, UC-ék meg fejjel nyomják meg a ready-gombot :D Mindkét csapatnak volt minibotja (Hacker és Helping Hands), de minek – mondjuk BB-nél a fő robot is minek, azon kívül, hogy szép színes világító kijelző van rajta :D (jó a kávés-macskás szöveg :DD) BB wedge-e alá be tudott nyúlni Uppercut elég sokszor, csak mindig hátraesett (mint múltkor Sawblaze), de végül ennyi is elég volt, Breaker Box elfüstölt.

Wan Hoo × Mammoth
Na itt megütköztem a 3:0-s zsűridöntésen, minimum splitre számítottam. Jó, mondták, hogy mindegyik zsűritagnál minimális különbséggel (4-3) nyertek a kínaiak, és Mammoth tényleg nem tudta felemelni WH-t, de azért a felfele irányuló ütésekkel aprította rendesen, le is állt WH fegyvere + füstölni kezdett.

Son of Whyachi × Texas Twister
Amikor mindkét fél arra számít, hogy sok weapon-on-weapon akció lesz, az mindig jó meccset ígér. Hát ez inkább gyors meccs lett, boxrush se volt, cserébe egy elképesztő erejű ütközés igen, amitől TT-ről lejött egy darab, és el is vesztette a csatát. Szerintem nem számított, hogy Fuzzy Mauldin átadta a lányának az irányítást, SoW-tól ő is ugyanígy kikapott volna.

SubZero × P1
Tetszett a visszatekintés a Cobalt-meccsre, meg hogy a vereség mennyire megviselte SubZero-t. Az nem jó előjel, ha a súlyhatár miatt nem fér srimech(self-righting mechanishm) a robotba, de végül nem kellett – megflippelte sokszor P1-et, aztán kidobta az arénából, és a Burnout nevű minibotot is. Job done. Az amúgy mi már, hogy a spoiler magától leesett az elején? (Szerintem még sose írtam le junkie kommentben ezt a szót az eredeti jelentésében :D)

Deep Six × Nelly the Ellybot
De most komolyan, ha a teljes mezőnyből összerakhatnék egy ultimate mészárlást/egyenlőtlen küzdelmet, az kb ez a páros lenne – a félelmetes Deep Six az izmos tengerészeti búvár vezetőjével VS a nagyszemű lila elefántbot az aranyos csajszival. (BONK!) Ehhez képest meglepő volt a dupla KO, azt hittem, hogy végre látunk döntetlent, de nem, ilyenkor is zsűridöntés van, az meg nyilván Deep Six-é lett (mekkora lyukat vágott a padlóba amúgy, úristen, meg amúgy a lámpát is leverték). Felröhögtem a Nelly-s csaj (Sarah) dumáján, hogyaszongya “their spinner actually weighs more than me” (:DDD), meg hogy felragasztóztak egy távoltartó rudat a botra. Remélem, mostmár DS kap egy nehéz ellenfelet is, mondjuk valamelyik következő main eventben szerepelhetne.

Whiplash × Witch Doctor
Tervek: Whiplash fejre akarja fordítani WD-t, amaz pedig wedge nélkül állt ki, agresszívan nekimenve Vasquezék robotjának a nagyobb fordulatszámú fegyverével. A meccs első felében kb ujjongtam, tényleg nagyon ritkán szedik szét így Whiplash-t, ez egyértelműen az eddigi legjobb Witch Doctor. Leszedte a wedge-et, leszedte a kereket, beb@szta a csigasorba kétszer, wow! A füstölés sajna továbbra is probléma, de nem lett végzetes, és ki kell emelnem, hogy Mike Gellatly is ügyesen vezetett. A fegyverek lerohadása utáni tologatós meccsből ők jöttek ki jobban (aggression+damage alapján tök jogosan), splitnél azért lehet izgultam volna :D Witch Doctor 3-0, királyság!

Thomas - 2019. 08. 18. 14:58

Annyira már nem emlékszem, de azért a lassan forgó Mammuth flipperrel nehéz lenne aprítani:) Inkább csak attól állhatott le WH fegyvere, hogy folyamatosan rohamozta, de fogást nem talált azokon a hosszú csöveken:) Ettől függetlenül lehetett volna akárhogy dönteni, inkább csak agresszióban volt különbség közöttük.

P1-en elfeleljtették jelezni a spoilert, így törölte a moderátor;) Meg a flippere sem igazán működött, ha jól emlékszem:)

DS tovább amortizálta az amúgy is viharvert pályát:) Valaki még az interjújában is mondta, hogy milyen rossz állapotban van! Az a baj, hogy az ilyen cuki botok sosem fognak továbbjutni. Lehet, hogy berakják ezután DS-t Tombstone vagy valamelyik menő ellen, de azt se nagyon szeretem, amikor direkt ilyen párosításokat csinálnak, amik lehetnének elődöntő-döntőben is akár. A selejtezőben 8 legerősebbet, és a 8 következőt ki kéne emelni és gyengébbekkel összesorsolni egy csoportba, így lehetne reális top 16. A main eventek meg azok lennének, amikor a csoportokban a legerősebb, meg a második legerősebb találkozik. Így is lehetne egy top 8 menőbot vs. DS párosítás.

Thomas - 2019. 08. 18. 16:50

4×10

Hydra vs. Petunia: Petut nem mutatták még, de nem is tudom, nem tetszik ez az új külső, eddig valahogy cukibb volt. A meccs egyenlőtlen volt, H simán dobálta, ahova akarta, és pont beragadt a kalapács mögé, szép:) Úgy emlékszem, eddig nem volt valami meggyőző Hydra, de csak 3-0-ra áll, úgyhogy kíváncsian várom, mit alakít a tétmeccseken majd.

Rainbow vs. Yeti: Na ezek az orosz cosplayesek nem semmik az óriási felfújható unikornisukkal:) Azért a 2-0 után többre számítottam tőlük, mint hogy az első ütéstől elfüstöljenek:) Könnyű győzelem Yetinek.

Skorpios vs. Tantrum: Nahát, Skorpinak is lecserélték a fűrészlapját valami értelmes fegyverre, és ez most tényleg működött és képes volt sérülést okozni vele! Totál béna botból előlépett asszem középkategóriássá. Viszont T-nél elbaltázott koncepciónak tűnik ez a puncholós dolog, ezt még kellett volna egy kicsit tesztelni:)

Ez marha jó volt ez az anyag Will vezetési stílusáról, meg a verseny:) Kár, hogy több bot nem versenyzett velük!

Free Shipping vs. Bronco: A tüzelő targonca megkapta a másik nagy flippert is, érthetetlen ez a párosítás. Ez legalább egy tuti meccsnek tűnt B-ne, de mi a fene, eltörött a flipper, miért? Hiába mondják, hogy másodszor fordul elő, múltkor csak a végét szedte le szerintem BF, most meg a kar törött el. Így tologatós meccs lett belőle, B meg nem a mozgékonyságáról híres:( Ez nagyon nem az ő évük, fejleszteni kéne már valamit érdemben a boton, mert a mezőny elhúz mellettük. Az is durva, hogy csak most játszhatták le a 2. meccsüket, így nem tudna indulni a desperadón, akkora egy nagy baromság ez az egész lebonyolítás:(

Valkyrie vs. Monsoon: Érdekes, hogy ezek a botok mintha csoportban lennének Hypershockkal és Ragnarokkel, mindkettő játszott mindkettővel. Jól elszúrták Monsiék, hagyták Valky fegyverét felpörögni, az övék meg leállt az első ütéstől. Ilyet meg ritkán látni, hogy végig köszörüli az egyik a másikat, de olyan alacsonyan van a fegyvere, hogy nem tudja igazán elkapni:) Azért az egyik kerekét leszelte a végén, ha jól láttam.

Copperhead vs. Chronos: CH-nak miért olyan a fegyvere, mintha letört volna róla valami? Újabb egy ütésből eldőlő harc, pedig Chronos repült nagyot, mégis CH sérült meg jobban. A minibot meg igazán egyedi kivitelezésű volt, de sejtettem, hogy nem attól fog leállni a drumspinner:)

Bite Force vs. Hypershock: Újabb csapat veretlenségét áldozták fel:( Hát Will most nem volt a helyzet magaslatán, mindjárt egy nagy hiba, egyenesen belevezetett BF fegyverébe, aztán nagy mázlija volt, hogy a második ütésnél annak esett le a lánchajtása. Azt hittem, ki fogják számolni, mert ugyanúgy megszűnt az egyik oldalon a meghajtás, mint CH-nál az előbb, de Paul valahogy még képes volt úgy is elvezetni, nem semmi drámai végjáték kerekedett ki a két sérült bot küzdelméből:)

Enzo - 2019. 08. 20. 00:44

Még a 4×09-re:
“P1-en elfelejtették jelezni a spoilert” :DD
Ez a kiemelősdi nem rossz ötlet, én is azt mondom, hogy legyenek csoportok, de valóban, így még a “main event” is meg lenne oldva.

Szóval, 4×10:
Előzetesen annyira nem tetszett a lineup (Free Shippingnek megint egy flipper jut, Will Bales-éket is féltettem Bite Force-tól, meg nem tűnt olyan érdekesnek a többi meccs se), de végül is nem volt rossz rész.

Hydra × Petunia
Hát Petuniáról én se tudok mást mondani, mint hogy dizájnváltást kapott, nem igazán látom a crusher botok létjogosultságát (jó, Quantum oké). Hydra meg nem szenvedett vele sokat: flip flip flip, ráb@szta a visszaszámláló órára, aztán meg be a pulverizer mögé, és KO, kész. :D

Rainbow × Yeti
Avagy Oroszország vs Alaszka, a Bering-szoros csatája. Bírom Rainbow-ék stílusát (meg az interjú a végén! :DD), a felfújható unikornis is király volt, Yetin meg egy alig észrevehető #JusticeForNelly felirat virított ám! (utalás Rainbow előző meccsére ugye)
Hát kb az előkészületekről többet írtam fel, mint a meccsről, ami egy darab KO shottal eldőlt, fociban ilyenkor mondanák, hogy Yetinek a mezét se kell a tisztítóba vinni.

Skorpios × Tantrum
A Skorpios-os Zacknél volt miniverzió mindkét robotból, de jó már, azt mutogatta a mini-interjúban. Tantruméknál meg ez a punch spinner egy elcseszett dolog: a koncepció érdekes, de nem tud olyan erőset ütni, hogy legyen értelme. Skorpios ritkán tudott benyúlni eléggé, de akkor azért aprított, a Pulverizer végét is leszedték, zsűridöntés meg nyilván Skorpios-é. Kéne valaki komolyabb ellenfél nekik, mondta is Zack, hogy Lockjaw-t akarja következőnek :D

A Will Bales-es kis szegmens nekem is nagyon tetszett, informatív volt megtudni, hogy mivel vezet és az hogy működik, meg még Bite Force-t is kielemezte. A Jenny vs Will versenypályán versenyzés is hatalmas jelenet :D

Bronco × Free Shipping
Két legenda, de még sose meccseltek egymással. Nem tolták túl a felkészülést, a két taktika a következő volt leegyszerűsítve: “megflippeljük őket” vs “lehetőleg ne flippeljenek meg” :DD Na de ilyet, hogy Bronco flippere megakad és félbetörik! Elég meglepő fordulat. FS nyomatta a tűzvihart, a meccs végét is jól megnyomta, úgyhogy habár a vezetés ügyes volt mindkét fél részéről, nem meglepő a Gary Gin javára történt zsűridöntés. (A Desperado-s dolgot nem tudom, néha azért más a felvétel sorrendje, mint a leadásé, szóval nem kizárt, hogy ez még előtte történt.)

Valkyrie × Monsoon
Na pont ugyanez jutott eszembe, hogy egészen kezd hasonlítani a dolog a csoportos felépítéshez, mindkét bot játszott HyperShock-kal meg Ragnarökkel is. Már csak egy HyperShock-Ragnarök csata kell. Monsoon-ék kaptak egy darab Bombshell-t beépíteni a vázba, és megerősítették, ahol múltkor széttört, meg egy kis scoop wedge-et raktak alulra, de mindez nem számított, mert a spinner az első ütés után leállt. Innentől a teljes meccs arról szólt, hogy Valkyrie aprít, Monsoon kibír és végül zsűridöntéssel veszít.

Copperhead × Chronos
Chronosnál az a hosszú rúd-szerűség (“Timeline” nevű minibot) nagyon tetszett, de sajnos ez se csinált semmit. Annál inkább az az első hatalmas ütés, amitől konkrétan Copperhead egyik oldala teljesen elromlott (a drum is mintha félig leszakadt volna, meg a meghajtás se ment), úgyhogy meglepő módon Chronos-é és creepy gazdáié a győzelem. (Copperhead fegyverén nemtom mi az a fura felület, de nekem is feltűnt.)

Bite Force × HyperShock
Eddig mindkét évben, amikor találkoztak, BF nyert és a végső győzelmet is bezsebelte. Akkor idén is ő nyer?
Az elülső 4 wedge közül a 2 belsőt meghosszabbította hogy jobban alá tudjon menni HS-nek, de röhögtem volna, ha emiatt beleakadt volna a killsaw-árokba :D (mint egyesek khmGruffkhm) Végül ez nem történt meg, de nem is volt olyan meggyőző most BF, mondjuk az tény, hogy leszedett mindent HS elejéről, amaz meg a fejreállásokból csak újabb ütések árán tudott visszaállni. BF is nehezen mozgott a végére (az én fejemben is megfordult, hogy hátha rászámolnak), de aztán HS fegyvere is leállt, és innentől sima a kimenetel.

ja és #hétidézete Faruq felvezetője Monsoon-hoz:
“In the blue square, from the UK,
it smacks your bot with its spinner and totally wrecks it,
and creates a disaster that’s way worse than Brexit.
What? Too soon?
It still don’t care, it’s Monsoon” :DD

Thomas - 2019. 08. 20. 18:03

A #JusticeForNelly-t nem is vettem észre, de jó poén:) Itt akkor a focis hasonlat megfelelője, hogy még át sem kell nézni Yetit, hogy mit kell javítani rajta:)

Lehet, hogy a desperadóban igazad van, mert az úgy aztán teljesen igazságtalan lenne, ha egyesek 1, mások 3 meccs után nevezhetnének be. Akkor az jó lenne, ha a félidőben kerülne megrendezésre, amikor mindenki 2 meccs után áll.

Azt én is akartam írni, hogy Bombshellék milyen jófejek voltak, hogy kisegítették Monsoont egy alkatrésszel. De mintha Bombshell minden porcikája meg lenne átkozva, nem sokra mentek vele:)

Timeline-nal kapcsolatban én azon röhögtem, hogy ez egyik műsorvezető találgatta, hogy mi az (snake?:) És tényleg elég creepy volt a Chronosos srác:) Érdekes az a CH-drum, mert a többi felülete olyan szépen le van csiszolva, ott meg mintha valami ráforrasztottak volna és letört volna róla vagy nem is tudom, de már szerintem az első meccsen is ilyen volt.

Akkor most lesz még 4 rész bemelegítés, és 2-ben lerendezik a versenyt?:) Gondolom, mert egy rész kell a 8 nyolcaddöntőnek, meg még egy a maradék 7 meccsnek. Remélem, most legalább mind le lesz adva, nem lesz highlightsozva egyik sem.

Enzo - 2019. 08. 20. 21:47

#desperado: valahol amúgy láttam egy nevezős táblát, de nem mentettem le, csak emlékszem, hogy legalább 20 csapat volt rajta… nemtom hogy Bronco-ék megpróbálták-e.

#bombshell: más is észrevette az “átkot”, idézek a BattlebotsUpdate-es kritikából: “Also let this be a lesson never to borrow things from Bombshell because apparently the curse is not only real but also highly contagious.” :D

#copperhead: ha jól láttam, a battlebots.com-os hivatalos képen is olyan fura a felület, szóval mintha már eredetileg is ilyen lett volna (ettől persze még lehet hegesztési hiba pl.)

#schedule: jaja, én is úgy számolgattam, hogy 2 rész kell a kieséses szakasznak.

Chris Rose milyen fejet vágott, amikor Hydra kidobta Petuniát :DD -> https://www.battlebotsupdate.com/wp-content/uploads/2019/08/bbs9e10_petuniastuck.jpg

funfact: a YouTube állatviadaloknak nézi a robotos videókat, és letiltja őket, gyönyörű… -> https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/youtube-robot-combat-videos-animal-cruelty-a9071576.html

és akkor még idebiggyesztem a kedvenc mondatom a fent említett epizódkritikából:
“Paul Ventimiglia, thinking he heard what sounded like someone playing with a Tyco Rebound, came over to investigate. He left a couple minutes later to inform his crew that he thinks Will is planning on filling the arena with tires during their fight.” :DD

(de meg kéne írnom a 4×03-07 köztieket…)

Thomas - 2019. 08. 25. 15:46

Na ez vicces, a kép is, meg hogy a youtube állatviadalnak nézi a robotharcos videókat:) Nem igazán tökéletesek ezek az algoritmusaik…

Szerintem hagyjad, azok a részek már a múlt jótékony ködébe veszhetnek:) Épp elég még 4 résznyi időhúzást végigszenvedni, mikor annyi érdekesebb néznivalóm lenne. Nagyon-nagyon rossz így a formátum, semmi értelme az egésznek.

De akkor nézzük, mi érdekes történt a 4×11-ben:)

Duck! vs. Quantum: Ez színtiszta állatviadal volt:) De ez nagyon tetszett, sejtettem, hogy ez a fegyver hatásos lesz Duck ellen, mert el fogja kapni előbb vagy utóbb és így is lett. Kár, hogy nem lett KO, Duckot csak ne tegyék be a top 16-ba, bár sajnos lehet, hogy a tavalyi miatt csakazértis beteszik.

Blacksmith vs. Cpt. Shrederator: Ez meg egy filler meccs volt, két C-kategóriás bottal, amiknek semmi keresnivalójuk a top 16-ben. CS-nek természetesen leállt a forgása (bár most még egész sokáig bírta), aztán meg BS tologatta egy kicsit, eddig borítékolható volt:) Az viszont meglepett, hogy fel tudta fordítani:)

Bombshell vs. Lock-Jaw: Ez elég kaotikus volt:) BS egy szerencsés találattal előnybe került, kicsit összekócolta LJ kerekeit:) Aztán hirtelen BS még rosszabbul mozgott, majd egy szép találattal LJ ki is végezte, majd ő is elfüstölt:) Így ismét 0-4, de tudjuk jól, hogy ennek ellenére még simán továbbjuttathatja a zsűri.

Tombstone vs. Gruff: Hát ez döbbenetes volt, G a második Duck. Végig támadta, és felsérteni sem tudta az oldalát, milyen anyagból építhették ezt? Csak a lángszóróját sikerült kiiktatni és a villájá elgörbíteni, gondolom ennyivel nyert. Azt tudtam, hogy megint nagyokat repül majd TS a wedge miatt, de szerencsére jól sikerült az újjáépítés. Nem tudom, kinek adták volna, ha mondjuk leáll a fegyvere, de azért TS-nek mindenképpen ott a helye a top 16-ben.

End Game vs. Cobalt: RG kicsit olyan lett, mint Bombshell, a tavalyi remek évük után semmi sem jön össze nekik, most is úgy nézett ki, hogy gyorsan vesztenek, mikor leállt a hajtás az egyik oldalon. De aztán csak elevickéltek így is, úgy látszik, Cobalték is eltaktikázták magukat az új kerekekkel, nem tapadt eléggé, hogy alámenjenek, és egy szerencsés találattal EG KO, wow!:) Cobaltot sajnálom, őket be kell tenni a top 16-be, nem kérdés.

Ribbot vs. Sawblaze: Milyen cool lett Breki új ruhája:) SW-re meg visszatették a béna, semmit sem érő fűrészlapot, hogy levágják róla, hát gratulálok, szerencsére gyorsan elhajlott:) Brekiről meg magától is leesett a ruha, aztán miután felfordult, unalmas, tologatós meccs lett belőle.

Rotator vs. Death Roll: Rambó kés, pipa:) Rotator mekkora sztár lett Tombstone legyőzése után, de hát látszik, hogy egy vertikális spinner ellen egész más a helyzet, ez kivégzés volt:) Csoda, hogy R túlélte ezt a rengeteg ütést és repülést, de nem hiszem, hogy bármelyik zsűritag is adott volna nekik pontot bármelyik kategóriában is:) DR-t nagyon jól összerakták most, mit szólhat ehhez a helyes csajszi, aki múltkor vezette a csapatot?:) Kíváncsi vagyok, meddig jutnak!

Enzo - 2019. 08. 26. 17:44

Azért valami highlight-listát lehet, hogy írok azokról a részekről, mert zavar, hogy kimaradtak. (Jó, a tavalyi kimaradtakat se pótoltam, de az több is.)

Szóval, 4×11:

Duck! × Quantum
Quantum-ék szépen kinn tartották a pálya szélén Duckot, és sikerült is ráharapni elkerülhetetlenül párszor, jött némi láng is a lyukon át, egy kis csigasorba kidobás (és visszajövetel) is volt, szóval egyértelmű a zsűridöntés: Quantum 3-0. Yay!

Blacksmith × Captain Shrederator
Rengeteg 2-1-gyel vagy 1-2-vel álló robot került sorra ebben a részben, CS mondjuk pont a 0-3-as kategóriába tartozik…ööö, tartozott, most már 0-4 :D Ez amúgy is a két “veterán lúzer” csatája, amiből Al Kindle jött ki jobban: hiába voltak Captain-en kis szárnyacskák a kalapács blokkolására, gyorsan elfüstölt + abbahagyta a forgást. A legszebb talán az volt, amikor BS rávágott a tüzes kalapáccsal és úgy rajtatartva a fegyvert kivitte a sarokba, ahol a pulverizerrel felváltva ütötték (2 hammers, 1 bot) :D A top 16-ba viszont szerintem se való egyik bot se.

Bombshell × Lock-Jaw
A harc előtt azt mondták, hogy BS állítólag tud fejen állva menni. Hát ezt nem igazán értem, hogyan lehetne, inkább csak hátrafele ment, de az driving in reverse, nem driving inverted :D Ahogy odakapott LJ jobb hátsójának, instabillá téve Hutson botját, az mondjuk szép volt, de aztán a semmiből nála is kezdtek problémák előtűnni. Elég furcsa harc volt, Lock-Jaw is akkor kezd el füstölni, amikor pont ő vág bele BS páncéljába, aztán a Bombshell-re rászámolás közben ő is kigyullad…mákkal nyert, na.
BS meg hogy belekapott a padlóba, mint valami Deep Six-tribute :D Azért nem hiszem, hogy továbbjuttatnák, szerintem idén a Last Chance Rumble-be se engedik be :D
(Random észrevétel: LJ csapatában van egy néger arc, erről eszembe jutott, hogy amúgy mennyire kevés a színesbőrű építő/csapatfőnök/driver/stb. :O)

Tombstone × Gruff
Az előjelek azért nem mutattak egyértelmű TS-győzelmet (Gruffé a legforróbb lángszóró valaha, TS eléggé tropára ment Rotator ellen és sietve építették újra kb az egészet), és nem is lett az. Jár a dicséret Gruffnak, nem félt nekimenni Ray-éknek, és jól is bírta a csapásokat – oké, a végén azért TS kissé megtépázta, de necces volt a győzelem. Zsűridöntés: 3-0 Tombstone, de mindhárom zsűritag 4:3-mal adta csak a győzelmet, pont úgy elosztva, ahogy várni lehetett (2 pont control Gruffé , aggression 1-1 egál, damage 3 pont miatt nyer TS). Tök érdekes, hogy mutatták Derek Young pontozólapját, meg hogy kis robot-rajzok is vannak rajta :D Meg az is tetszett, hogy TS szétcseszte az egyik killsaw-árkot, mutatták a szerelőket a meccs után.

End Game × Cobalt
Mindkét csapat készült fejlesztésekkel: EG-n 2 külön vezérelt srimech (hátha kell), Cobalton meg új kerekek (nagyobbak, hogy ne akadjon bele a robot a padlóba), viszont utóbbiak rosszul jöttek ki belőle, a más anyag miatt nem tapadt. A kezdés bénácska volt, aztán EG felrepítette Cobalt elülső kis wedge-ét a plafonra, beágyazva a plexibe, az igen :O Végül meglepő KO-val záródott a csata, EG idén valóban csalódás, Cobalt meg meglepően jól ment eddig – most 2-2-n áll, de ha Duck bekerül a rájátszásba ugyanilyen stattal és ő nem, mérges leszek… (ugye ha nem akad el a padlóban az egymás elleni meccsükön, akkor most 3-1-ről és 1-3-ról beszélnénk).

Ribbot × Sawblaze
Micsoda Massachusetts derby, WPI vs MIT, két 2-1-es robottal. Ribbot zöld-feketére váltott, Sawblaze meg szerencsére hagyta a nehéz pengét a francba, nem vált be múltkor se. A béka “ruhája” elvileg éghető, de sajna nem lett felgyújtva (ha már ablative armor, mi az isten van Shatter-rel?? ezer éve nem volt), helyette le lett vetkőztetve. Az egyöntetű zsűridöntés jogos, SB azért leamortizálta rendesen (akkor is, ha picit elfogult vagy SB ellen ;)). Vicces volt a szülinapozás, pláne ahogy Chris zabálta a torta másik felét :D

Rotator × Death Roll
2 mp alatt megvolt az első ütésváltás, az igen! DR-rel tényleg csodát tettek, leszedett mindent Rotatorról, pl a pengét, ami egy elég fontos összetevője :D Az is csoda, hogy R kibírta a 3 percet, de nem volt kérdés, hogy ki nyer. Death Roll 4-0 (a csajszi szerintem irigykedve nézi, mi lett belőle :D), Rotator meg megy a rengeteg 2-2-es közé.

Enzo - 2019. 08. 27. 22:00

Megint jövök a legjobb BattleBotsUpdate-es dumákkal:

Ray Billings vs Jenny:
“The Tombstone that is in this fight is 100% spare parts. Spare frame, spare motors, new armor, new batteries. You name it. Jenny Taft said “so it’s a brand new robot” and I think this is the closest we’ve come to seeing Ray choke someone on camera.”

Vannak bajok End Game-nél:
“About 10 seconds pass before End Game is able to get its disc spinning properly and in that time it’s become apparent that the drive issues the robot has been having this season have decided to come back for what feels like the fiftieth time. Did Jack Barker just buy last year’s War Hawk or something? These guys have taken this fucking robot apart more times than I can be bothered to count and not a single time has it been reassembled in a condition where one side of drive isn’t all polio’d out.”

Zöld-feketeség:
“Sawblaze seems… offended… that Ribbot has shown up trying to steal its look. There’s only one robot who can sport the “black with green accents” look this year and that’s Sawblaze. Or maybe Chronos. Or Cobalt. Or Axe Backwards. Anyways Sawblaze feels like its turf is being intruded on by a stupid frog so it does the only reasonable thing and slams Ribbot into the wall hard enough to knock every single piece of fucking foam off of it in a single go.”

Dat becenév:
“Few robots made it to 2-0 and even fewer made it to 3-0. Some of those who did — like Bite Force and Witch Doctor — were almost predictable, but Death Roll? This is the robot that showed up in 2016 and lost to Captain Shrederator. That’s Captain “Literally Just Went 0-4 This Year Jesus Fucking Christ Are You For Real” Shrederator.”

Enzo - 2019. 08. 30. 23:19

Na akkor elkezdem a “pár kimaradt érdekesség bepótlása” rovatot, a most szombati részt úgyse fogom látni egy ideig.

4×03 highlights:
– Érdekes, hogy idén a Ewert családból mindhárom srác saját bottal indult: Luke maradt Son of Whyachi-nál, Jake-é az új flipperkirály Hydra, és Falcon is van, Clint Ewert vezetésével.
– Bloodsport × Lucky meccsen előbbi hogy odavágta Lucky wedge-ét a kamerába, ahogy leszedte! :O
– Hydra meccse előtt hasznos volt a pneumatika vs hidraulika témában történő magyarázás, meg jót röhögtem a Bronco-val játszott mosógép-borítgatós f@szméregetésen is :D
– A Monsoon × Ragnarök meccsen egyrészt találó a párosítás (Tim Rackley ugye a Monsoon-os Tom Brewster-ék korábbi csapattársa), másrészt utóbbiak neve is, csupa viking a csapat. Nagyon felkészültek, külön rejtegetett “heartbreaker” fegyverrel Monsoon felső páncélzatára, aztán nagy leégés lett a vége srimech híján.
– Mad Catter csapatfőnöke a Bad Kitty-s csávó, nagyon őrült, de Railgun Max és a kínai csajsziék konkrétan szétszedték a cicát. Áú.
– Breaker Box annyira unalmas semmilyen robot, hogy a két legérdekesebb dolog vele kapcsolatban a Hacker nevű lángszórós minibot, meg a LED kijelző a roboton. De Falcont még így is megverte egy 2:1-es zsűridöntéssel.
– Kemény volt a Bite Force × Yeti csata, BF nemtom mitől ilyen erős, de erős, az tény. Yeti alá beszorult a saját villája, Greg Gibsonnak elege is lett, leszerelte a francba ezután :D

Thomas - 2019. 09. 01. 01:37

Jaj, az tényleg komoly volt, hogy Tombstone feltépte a killsawnak a kijáratát:) A pontozólapot meg jó, hogy írtad, mert azt pl. sikerült áttekernem. Azért sok infót megtudok utólag is az írásaidból:)

És tényleg, a plafonba beágyazott wedge-et is elfelejtettem megemlíteni, pedig hasonló volt, mint amikor Tantrum egyik ökle állt bele:) Szerintem Cobaltot nem fogják kihagyni, lényegtelen, hogy hogy áll, mert teljesen random osztogatják az ellenfeleket, van, akinek csak erőseket, van, akinek csak gyengéket és tudniuk kell, hogy ott a helye, már csak a korábbi eredményeiből is. Ezért is mondom, hogy semmi értelme az egésznek, mert a zsűrinek tudnia kell nagyjából, hogy melyik a 16 legerősebb bot, esetleg néhány kérdőjel van, meg a kiemelések száma, talán azokat rendbe teszik ezek az “edzőmeccsek”. Ez az egész leginkább az időhúzásért van, ahogy láttam, elég jó a nézettsége, hát nesze nektek sok meccs, ha kíváncsiak vagytok rá, a zsűri meg majd berakja azt a 15-öt vagy 14-et, akiket a legjobbnak gondol. Még sokszor a párosításokon is látszik, hogy úgy rakják össze a meccseket, hogy azok valamilyen szempontból érdekesek legyenek, nem erősség alapján. Tehát pl. nagyon különböző botokat, vagy aminek sejthető a kimenetele, aztán nem feltétlen az jön össze, vagy valaminek a visszavágója, vagy olyan párosítás, amire egy igazi rajongó csettintene. Ez az egész a nézettségért megy csak, nem a verseny kedvéért. A verseny az utolsó 2 részben lesz. Addig egyedül a desperadós résznek van értelme, mert ott tényleg az kerül be, aki nyer.

Duckra meg azért gondoltam, hogy beteszik, mert szerintem a nézők szeretik, meg tavaly kicsit igazságtalan körülmények között esett ki, és tényleg szimpatikus arc az építője, meg a lánya is (aki most nincs is itt), de ez a robot egy antibattlebot:) Ilyeneket nem tennék be a top 16-ba semmiképpen, mert ez jó meccset nem hoz, hogy egy támadó jellegű bot végig üti-vágja, aztán vagy magát teszi tönkre, vagy zsűridöntéssel nyer az agressziója miatt. Ugyanez a kategória Gruff és Sawblaze is. Utóbbi nem csinált semmit brekivel, kb. magától leesett róla a ruha, aztán meg tologatták egymást:)

Shatternek szerintem kihagyták a meccsét (meccseit), úgy látszik, nem volt olyan érdekes. De mi van Minotaurral? A desperado óta nem láttuk, pedig még lenne 2 meccse, nem?

Kéne valami interjút keresni a Death Rollos csajjal, múltkor mintha ő lett volna a csapatvezető, vajon miért szállt ki? Bár akkor még nem sokat ért a bot, talán eladta, és az újak átalakították teljesen? De nem értem, hogy akkor a nevet miért tartották meg, ennek már nem sok köze van a régihez. Rotator meg fogadok, hogy bent lesz Tombstone legyőzése miatt.

A 3. rész…:) A mosógép röptetésre emlékszem, az jó volt. Már akkor arra gondoltam, hogy ezeket össze fogják rakni egy meccsre, de (még) nem történt meg. Arra nem is emlékszem, hogy Mad Catter cicabot volt. Mi lehet Bad Kittyvel? BF nagyon jól átgondolt bot, nehéz lesz idén is legyőzni:)

Thomas - 2019. 09. 01. 19:06

4×12

Minotaur vs. Shatter: Előkerültek a hiányolt botok:) M gondolom akkor is nyert volna agresszió és kontroll pontokkal, ha nem sikerül elkapnia S-t, de végül meglett a KO is:) Az nem tudom, hogy beleszámít-e a damage pontokba, hogy azt a védőanyagot leszedte róla, aminek amúgy is az a feladata, hogy lejöjjön, de az már tuti pontot érdemel, hogy a pulverizer végét is lekapta:) Gondolom M-et pláne berakják ezek után a top 16-be, bár még lenne egy meccse.

SOW vs. Kraken: SOW-nak adtak egy gagyi ellenfelet, amit szétkaphat, erről nehéz ennél többet írni:) Nem egy Kraken ellen fogja kiütni magát.

Rail Gun Max vs. Wan Hoo: RGM-nek is ez még csak a 2. meccs. Ez is egy csak a show kedvéért csinált párosítás a két kínai csapattal. RGM az idei szezon nagy meglepetése eddig, most is úgy tűnt, hogy gyorsan nyerni fog, de aztán váratlanul sajnos leállt az ő fegyverük is és unalmas tologatás lett belőle. De az első percért mindenképp megérdemelte a győzelmet RGM!

Marvin vs. Axe Backwards: Azta, Hanna Rokernek saját csapata van, azért nincs most az apjával:) És ez a M kapásból értelmesebb botnak tűnik, majdnem leszedte AB kerekét:)

Marvin vs. Falcon: És itt a harmadik tesó robotja, ez sem tűnik rossznak, ezt mutatták már egyáltalán?

Battlesaw vs. Mad-Cutter: MC ha cica akar lenni, akkor nagyon béna, kérjük vissza Bad Kitty-t!:) Ez a BS meg egy újabb Cpt. Shred., és ez is ugyanúgy leállt, ahogy az szokott:)

Mammoth vs. Foxtrot: Erre az F-re sem emlékszem. Azért ez milyen már, ez is KO-nak számít, ha az egyik bot beleragad a másikba?:) Ez már véleményes, mert akkor az is szabályos, amit az 1. évadban csinált valaki, hogy egy hálót kirakott, amibe Ghost Raptornak belegabalyodott a spinnere.

Mammoth vs. Gemini: Már megijedtem, hogy M ilyen könnyű győzelmekkel még továbbjut, de ha képes volt kikapni G-től, akkor aztán tutira nem érdemli meg.

Four Horseman vs. SubZero: Juj, SZ a múltkori magabiztos győzelem után most meg elfüstölt egy FH ellen, ez elég égő:)

Extinguisher vs. Battlesaw: Nahát, BS megint leállt, ki gondolta volna?:) Ezt az E-t sem láttuk még szerintem, de nem úgy tűnt, hogy működött volna egyáltalán az a fejszéje.

Four Horseman vs. Double Jeopardy vs. Lucky: DJ már szemetet is kilő a lövedéke mellé?:) Lucky flippere nem nagyon működhetett, tologatva nyert zsűridöntéssel.

Tantrum vs. Jasper vs. Uppercut: Ezt UC-nek simán kellett volna nyernie, ha normálisan működik, mert T-től most sem sikerült egy tiszta ütést bevágniuk:) Mégis nyert, valami érthetetlen okból kifolyólag:)

Kingpin vs. Daisy Cutter vs. Deep 6: D6-ot a két győzelme után berakták ilyen B-kategóriás rumble-be, ez komoly. Bár ez a K nem tűnik rossznak, nem tudom, miért nem mutatták, DC meg csak egy doboz valami csigasorral az elején?:)

Witch Doctor vs. Gigabyte: Ettől féltem egy kicsit, mert GB ellen bármi lehet, egy szerencsés találattal nyerhet is, de amilyen verést adott itt neki WD az első felében, az elég ritka:) Sajnálom, hogy leállt a fegyver, de úgy látszik, addigra már olyan károkat sikerült okoznia, amitől le is állt GB. Így megvan a 4-0, nagyon szép, remélem tényleg a top 4 kiemelt közé kerül és könnyebb ellenfelet kap az első két körben!

Breaker Box vs. Bloodsport: Nem tudom, miért érzik égető szükségét, hogy BB összes meccsét megmutassák nekünk:) Megint csak bokszzsákként funkcionált:) Voltak ott a kimaradt meccseken érdekesebb botok is. És az a baj, hogy BS szétszed egy ilyet botot, még nem bizonyítja, hogy ott lenne a helye a top 16-ben, szóval sokra nem volt jó ez a párosítás.

Texas Twister vs. Whiplash: Sejtettem, hogy itt TT-nek nem lesz sok esélye, de még annál is simább lett. Az első komolyabb ütéstől leállt a fegyvere, aztán miután felkerült a csigasorra, már a kerekei sem forogtak, fura. W sokkal inkább való a top 16-be, ez nem is kérdés.

Bronco vs. Huge: H rémálom ellenfél volt B-nek, nincs mit megdobni rajta, a könnyű kerekeinél fogva nem fog igazán elrepülni:) Fogalmam sincs, annak a hátrahajló szarvnak miben kéne segítenie, legfeljebb flippelés közben nem csúszik le a karról. Azért így is sikerült kicsit megröptetnie, szeirntem meg is nyerték volna, ha nincs az a találat a végén, amitől B leállt. Last chance rumble? Abban nem lesz sok esélye B-nek, nem olyan strapabíró, hogy felfogja minden irányból a támadásokat.

Enzo - 2019. 09. 05. 00:06

Na, először a válaszkommentedre reagálok, a 4×12-t még csak most tudom elkezdeni, úgyhogy arról hamarosan.

– Örülök, hogy azért a kommentjeimben is találsz 1-2 highlightot, amiket amúgy áttekernél :P
– Valamennyire igaz, hogy a végén a legjobb 16-ot befolyásolja, hogy mennyire közkedveltnek vagy jónak számít az adott bot, de pont arra jók a “csoportmeccsek”, hogy az ilyen papírformákat felborítsák, lásd Minotaur és Bronco gyengélkedése… vagy pl a szezon előtt lehet berakták volna Bombshell-t is, de így tuti nem, Death Rollt meg pont fordítva, ki számított arra, hogy 4-0 lesz… A meccsek összerakása viszont tényleg elég random.
– A Duck-os fickó, Hal Rucker lánya (Hannah) itt van ám, csak nem annyira előtérben, a Marvin nevű robot az övé. Na de Sawblaze-t egy kalap alá venni Duck-kal, menj már… :D ezt már esküszöm direkt csinálod :D
– Death Roll-ról lehet hogy mondták még az első meccse körül, hogy miért volt főnökváltás és hova lett a csaj, csak én már nem emlékszem, te meg valszeg skippelted azt a részt.

Enzo - 2019. 09. 06. 16:20

Szóval, 4×12:

Minotaur × Shatter
Tényleg, pont őket hiányoltuk és egymás ellen mennek most. Hát találatok voltak a meccsen, károkozás már kevésbé (jó, a pulverizer vége megint lejött, lol), és aztán jött egy KO shot Minotaurtól, ami nemtom miben volt más, mint az addigiak, de elintézte Shattert. Az ablative armor leszedése sztem nem számít damage pontnak, az elég szemét lenne. Minotaur meg 3:3-mal…hát, talán bekerül.

Son of Whyachi × Kraken
A Kraken-es Matt Spurk elég magabiztosan állt hozzá a csatához, de aztán esélye se volt, SoW szétszedte. A narvál-minibot milyen cuki volt már, ahogy odament böködni az addigra lelassult SoW-t :33

Rail Gun Max × Wan Hoo
Várható volt, hogy összeeresztik a két kínai csapatot (jövő héten jön egy még inkább beharangozott párosítás! ;)), de ahogy RGM azért jóval meggyőzőbb idén, a végeredmény is ennek megfelelően alakult. Az alámenős minibot érdekes ötlet volt, de sokat nem tett hozzá. RGM alapvetően erősebb, WH ledobta láncait, leállt a fegyvere, füstölt kicsit, RGM fegyvere is leállt, tologatás lett belőle, egyhangú zsűridöntéssel. (Amúgy a zsűri valszeg a teljes szezonban ugyanaz a 3 ember lesz, fura.)

Kimaradt csaták:
Meglepett ez a szegmens, Kenny darálva lenarrálta az eddig nem látott botokat is, királyság! Én ennyire részletesen nem írtam azért róluk, de reagálok:
– Hehe, pont megírtam még a rész megnézése előtt, hogy Hannah Rucker-é Marvin, erre pont a részben is választ kaptál eme kérdésre. Axey B-t még ő is megverte, lol.
– Falcon hát azért nem is jó, mutatták egyébként a 4×03-ban (lásd fentebb ;))
– A Battlesaw vs Mad-Catter csatában durva volt a felrobbant minibot. Bsaw elég vagányul néz ki, csak nem működik, kár érte.
– Mammoth vs Foxtrot: fura szitu, hogy a róka belefér a mammutba, de sztem azért nem vehető egy kalap alá a Ghost Raptor-os szituval – az ilyen hálós, blokkoló jellegű “fegyverek” tiltottak a szabályzatban, ha jól tudom. (Egyébként az említett piszkos húzás anno Complete Control-tól jött asszem, akinek a “gazdája”, Derek Young most zsűritag :P)
– Mammoth vs Gemini: most komolyan, Gemini-tól kikapni?
– Four Horsemen vs SubZero: most komolyan, Four Horsemen-től kikapni?
– Extinguisher vs Battlesaw: Bsaw nagy kihagyott ziccer így… E-t valóban nem láttuk még.
– FH vs Double Jeopardy vs Lucky: ezek a lövős dolgok nem igazán működnek, pedig menő lenne.
– Tantrum vs Jasper vs Uppercut: eh, erről nem is tudok mit írni, nem sokat vesztettünk, hogy kihagytuk.
– Kingpin vs Daisy Cutter vs Deep Six: mit keres D6 ilyen láma botok ellen? (jó, így se nyert, de önhibából persze) És hogy néz már ki a Kingpin-es fickó? Na ő képernyő-pozitív arc így ránézésre :D
Hasznos volt az ezutáni jelenet is, ahol mutatták, hogy 26 robot áll 2 győzelemmel (2-1,2-2,2-3), nagyon szoros lesz a középmezőny a végén, amiből páran kerülhetnek csak be a továbbjutásba. (–>)

Witch Doctor × Gigabyte
Nézés közben azért érzésre el tudom dönteni magamban, hogy melyik bot győzelméért szorítok és izgulok úgy igazán – na ez idén (is) abszolút Witch Doctor. Boxrush után megröptette párszor GB-t, valami magasság ott nagyon el volt találva, hogy azt a 250 font súlyú full body spinnert ilyen magasra felküldte a levegőbe :O Vicces volt, ahogy GB forogva eldobta a leesett plexitetőt a helyreállító karral WD felé véletlenül :D Amikor WD-n leállt a fegyver+füstölt, kicsit megijedtem, de aztán rájöttem, hogy GB is leállt már rég :D
A tologatós meccset sztem zsűridöntéssel is megnyerték volna Andreáék, de még egy kis kalapálással sikerült a KO is, így impresszívebb. 4-0, zsír! #top4orIwillriot

Breaker Box × Bloodsport
BB-n állítólag van 4(?) különböző konfiguráció, most épp ilyen hótoló-szerűt nyomott be, de ettől még egy ugyanolyan unalmas bot. BS szépen leszedte az emelőkarját, pontosan ahogy akarta és megjósolták a meccs előtt.

Texas Twister × Whiplash
Whiplash-tól egy szép boxrush, és aztán hirtelen nem csak a Spitfire nevű drónnál lett tűz, csak hát TT testében ez ugye kevésbé számít rendeltetésszerűnek. Jót röhögtem, hogy a srác elkezdte üldözni még a drónt is poénból a végén :DD

Nemtom, hogy sok volt a rövid harc, vagy mi van, de benyomtak még egy montázst, a legjobb “red/blue team ready” fázisos gombnyomásokról, mikor plüssökkel, mini bot replikákkal, teáskannával, kaszával, fejjel, stb. nyomják meg a csapatok a gombot. Vidám. :D

Bronco × HUGE
Bronco titkos fegyvert tervezett HUGE ellen (The Unicorn Horn), meg az oldalpáncélt felrakta felülre logikusan. HUGE viszont pont előbbit ellensúlyozandó felfelé irányba pörgette a spinnerét, és így fel tudta tépni Bronco tetejét elég szépen, főleg az utolsó 10 másodpercben. Az kb egyértelmű volt, hogy ha Bronco nem tudja konkrétan kidobni a pályáról HUGE-t (vagy a csigasor mögé beakasztani), akkor nem nyer, mert a sima röptetéstől nem lesz baja (mondta is ezt valamelyik Bronco-s fickó interjban), és hát ugye damage by primary weapon. A zsűridöntés egyhangú, és még ha nem vagyok elfogult, akkor sem lehet szerintem igazán belekötni. Last Chance Rumble? Nem rossz ötlet.
(Ja és volt egy Yeet! feliratot tartalmazó tábla vmelyik nézőnél, azon felröhögtem :DD)

Jövő hét még sima Fight Night rész, aztán marad 3 epizód – olvastam olyat is, hogy az már mind playoff, de ahogy beszéltük itt korábban, sztem az logikusabb, hogyha 2 alatt lerendezik a rájátszást, mert 8+4+2+1 meccs pont simán belefér. Kövi rész fight cardja kinn van, még nem lesz Last Chance Rumble, szóval ebből is gondolom, hogy a 4×14 is még Fight Night. (vaaagy, idén egyáltalán nem lesz ilyen)

(–>) Death Roll és Witch Doctor már 4:0, Black Dragon ugye Desperado miatt már tuti playoff-tag, és van egy rakat 3:1-es vagy 3:0-s robot még: ha jól számolom, akkor SoW, Bite Force (3:0), RailGun Max (3:0), Whiplash, Hydra (3:0), Sawblaze, Lock-Jaw, HUGE és Tombstone, aki szinte tuti, hogy bekerül, ez eddig 12/16 + erős 2:2-n állók (Cobalt) + erős 2:1-en állók (pl.Yeti) + ha lesz Last Chance Rumble… hát na, a 2:2-esek helyében nem nagyon reménykednék.

És a végére a legjobb duma a BattleBotsUpdate 4×12 kritikából:
“While RailGun Max just sorta looks like a chunkier and less efficient Minotaur what the fuck is Wan Hoo supposed to actually be? It’s like answering the door on Halloween and seeing some kid whose costume can only be described as a zombified member of the Three Stooges who’s also a Pokemon trainer or something.”

Thomas - 2019. 09. 07. 15:18

– Sawblaze ugyanaz a koncepció pedig, mint Duck, nulla fegyver (a fűrészlap nem veszélyesebb semmivel, mint Duck “csőre”, viszont nagyon strapabíró, szinte minden lepattan a wedge-ről. Talán annyival jobb, hogy erősebb a meghajtása, így jobban tud tologatni, esetenként azzal sérülést okozni, hogy erősen nekitolja őket a falnak, aztán ennyi. Én meg azt nem értem, hogy mit látnak benne, mikor múltkor is olyan magas kiemelést kapott:)

– Minotaur: ott a helye, ahogy mondták is, az első két meccsen voltak gondok, de aztán azokat kijavították és most már megint elég jól megy. Még egy meccse van, ha azt is nyerni, nem kérdés:) Meg komolyan megnéztem volna, hogy osztották a damage pontokat:) “1 a pulverizerért, 1 a KO-ért”:D

– Falcon: ezért is kár így túlhúzni az évadokat, mert a végére már elfelejtem, hogy az elején mik voltak:) Inkább lenne évente több rövidebb, normális 32-es vagy 48-as táblával, egyenes kieséssel, az sokkal nagyobb fun lenne. Az egyiknek a győztese elvinné a hatalmas anyacsavar kupát, a másik győztese kapná a gyémánt kontrollert, a harmadiké az unstopable drumspinnert, a negyediké a superwheelt, és karácsonykor meg lehetne egy special, amiben a 4 győztes összecsap:) Na, milyen ötlet? Így is lenne mindenkinek legalább 4 meccse évente, de nem azt éreznénk, hogy tét nélkül püfölik egymást hónapokig:) Mondjuk azt csak úgy lehetne garantálni, hogy mindig más nyerjen, hogy amelyik egyet már megnyert, az már nem indulhatna a továbbiakon. Vagy akár azt is lehet, hogy a helyezésekért pontokat kapnak, és a 4 vagy 8 legtöbb pontot gyűjtő kúzd meg év végén a fő-fő fődíjért:)

– Komolyan, ő csinálta a hálós botot Ghost Raptor ellen, aki most a zsűriben ül? Az igen:) Akkor az KO, ha Mega Tento ráborítja a katicát valakire és nem tud kijönni belőle?:) Mondjuk Duckot simán meg lehetne azzal fogni:)

– Lövős dolog eddig működött, amikor Brutusnak a pisztollyal sikerült már nem is tudom melyik bot fegyverét kiiktatni:) De lehet, hogy az KO is lett egyből, már nem emlékszem annyira.

– Jó volt ez a kis összefoglaló, én sokkal jobban szeretem az ilyen ritkán látott botok meccseit elemezni, amiknél meglepetés minden (mi működik rajta, mi nem, egyáltalán mit tudnak), mint a már unalomig ismerteket:)

– WD-ért persze én is mindig nagyon szurkolok, mivel Andrea az első számű női csapatfőnök, vagy micsoda. Szóvivő:) Sosem tudom, hogy ki a csapatfőnök, mindig aki nyilatkozik? Meg hogy ki a szerelő, ki az irányító, stb:) De náluk folyton ő szokott nyilatkozni, a fő irányító meg Mike, ha jól emlékszem:)

– Breaker Box: Elég unalmasnak tűnt mind a 4 konfiguráció, de úgy tűnik csak a két wedge-szerű emelőkart tudják használni valamiért:)

– Amúgy a Spitfire nevű minibot mintha régebben másik bottal nyomult volna, nem? Vagy csak valaki másnak is volt egy ugyanilyen nevű minibotja?

– Gombnyomkodós szegmens, arra jó, hogy kicsit rövidítsek a hosszú rézen:)

– Hát sajnos Broncóval is az a baj, hogy fejlődik a mezőny, egyre gyorsabbak, erősebbek az ellenfelek, ők meg nem igazán tudtak fejleszteni rajta. Gyenge a páncél, lassú a bot, nehézkesen fordul, így egyre nehezebb nyerni, hiába erős a flipper. Last chance rumble-ben is talán meg tud röptetni 1-2 ellenfelet, de közben meg mások oldalba kapják és kiütik szerintem. Sajnos akármennyire is csíptem, már nem feltétlen van helye a top 16-ben, annyi jó bot lett:( Mi az a Yeet?

– Én sem hiszem, hogy 3 részre széthúznák a playoffst, akkor már nagyon-nagyon-nagyon sok lenne a duma és kevés az akció.

– Ez így nagyon jó mezőny lenne, amit írtál, kivéve Sawblaze helyett Minotaur kéne egyértelműen.

Thomas - 2019. 09. 07. 19:01

4×13

Elkezdem most, mert holnap nem tudom, mennyi időm lesz. Hát pedig azt mondja, ez az alapszakasz vége, akkor mi, innentől csak 5 meccs lesz egy részben? Jézus…

Breaker Box vs. Hypershock: Csak megnézhettük BB összes meccsét, király:) Milyen szépen kezdett Will, azt hittem, gyors KO lesz, de aztán fordult a kocka. Nem értem, miért nem tudták megcsinálni a serimet, vagy hogy is hívod:) Vesztettek volna, ha nem segítik ki kétszer is a killsaw nyílásából HS-t, gondolom, tudták jól, hogy nekik már nincs esélyük továbbjutni, nem akarták, hogy ők is kiessenek ilyen butaság miatt, vagy nem tudom. Hát örülök, hogy a tervezője meg van elégedve BB-vel, de én inkább az új Nightmare-t nézném meg legközelebb, ezzel meg játszogasson otthon a háziállatokkal:) HS-t nem írtad a továbbjutókhoz, de most ezzel ő is 3-1 lett, vagy ilyen ajándék győzelemre más szemmel néznek?

Yeti vs. Tantrum: Nem is hiszem el, hogy ezek ugyanúgy álltak:) Elég egyenlőtlen küzdelem volt, annyiban volt necces, hogy T túl alacsony, nehezen talált rajta fogást Y, de kisebb találatok is elegek voltak a KO-hoz. Mehet Y a top 16-be!:)

Copperhead vs. War Hawk: Itt WH-nak lett volna esélye megszerezni a 3. győzelmét, de ez is meglepően sima lett, egy tiszta találatot sem tudott bevinni. CH viszont gyorsan elgörbítette WH villáit, és mivel nincs rajta serim, gondolom, már a felfordulásnál eldőlt, a csigasorra feldobás már csak a bónusz volt:) Ha lesz Last Chance Rumble, akkor ezek után tutira beteszik CH-t:)

Bite Force vs. Monsoon: És már a harmadik nagyon sima meccs zsinórban:) M sokra ment az erősebb fegyverrel, ha el sem tudta találni BF-et, míg neki elég volt 2 ütés a KO-hoz. Akkor BF is csatlakozik a 4-0-sokhoz, szerintem meg is kapja az 1. kiemelést, tekintve, hogy ő a címvédő.

Free Shipping vs. Rail Gun Max: WTF? Arra sem számítottam, hogy ez 3 percig megy, nem hogy arra, hogy kihozzák FS-t győztesnek! Sérülést csak RGM okozott, mivel FS-en nincs is fegyvere, szóval ez kapásból 3 pont. Vagy ha valakinek leáll a fegyvere, miközben üti az ellenfelét, az az ellenfélnek pont? Ez elég hülyeség lenne, mert akkor ő okoz sérülést inkább, az már más kérdés, hogy az erő ellenhatása miatt valami leég a motorban. Agresszió megint csak 2 pont RGM-nek, végig támadott, amíg ment a fegyver, párszor meg is dobta, és még ha a kontroll 2 pontját FS is kapja, akkor is 5-2, fel nem foghatom, hogy hozhatták ki győztesnek. Ez baromság, mondjuk a másik oldala meg az, hogy egyszer beakadt RGM villája a killsaw nyílásába, ha nem segítik ki, akkor lehetett volna akár KO is.

Uppercut vs. Skorpios: Ez nagyon komoly volt:) Micsoda mázlival UC szétszedte S mindkét kerekét pillanatok alatt, aztán elég komikus volt, hogy a kerekéből kihullott darabkánon ő is elkezdett csúszkálni:) Aztán S váratlanul kigyulladt és leállt, így mindketten 3 győzelemmel végeztek, pedig velük sem számoltál:) Hát kíváncsi vagyok, kiket fognak berakni.

Bronco vs. Hydra: Na igen, erre a párosításra a mosógépes anyag óta lehetett számítani. Hát ez csúnya volt, még ha várható is. Hydra mozgékonyabb, könnyebben irányítható, meg ezek szerint alacsonyabban is van az eleje. Szegény Broncónak idén nem osztottak lapot, pedig tavaly 4-0-val mentek tovább, nem? Ez azért mindenképpen nagy meglepetés, még ha elég erős ellenfeleket is kapott. H pedig csatlakozott a 4-0-sokhoz, ráadásul 4 KO-val, az igen!:) Broncónak a kasztnijával kezdhetnének valamit, hogy ne ilyen nagy alumínium doboz legyen, hanem inkább olyan áramvonalas, mint Hydra. Meg a kerekeit is talán kisebbekre kéne cserélni.

Enzo - 2019. 09. 08. 14:35

Na akkor megint előbb reagálok, mert még nem volt időm a részre:

#Sawblaze: ugyan már, a fűrészlap(+lángszóró) azért alapvetően támadó jellegű fegyver (még ha nem is okoz sok sérülést), Duck meg egy full defenzív robot…

#Minotaur: ja tényleg, még kéne lennie egy meccsüknek, el is felejtettem. “1 a pulverizerért, 1 a KO-ért” :DDD

#Falcon: az évente több rövidebb évadot macerásabb lenne leforgatni, de egyébként persze, nézném (vagy lehetne egy nyári meg egy téli szezon) :) ezek a díjnevek, nagyon adom :DD na de én már a szimpla divíziókkal vagy normális csoportba osztással is kiegyeznék…

#háló: jaja, Derek volt a hálózás :D Mega Tento azért nem jó analógia, mert ott a “fogvatartást” ugyanúgy abba kell hagynia 30 mp után, mint bármilyen más beszorító módszer esetén (crusher botok pl.), tehát ott a támadó bot el tudja engedni a másikat. a háló viszont azért tiltott, mert ott ha egyszer rá van dobva a másikra, utána nem a támadó szedi le (=nem lenne biztosítva a szabályok által, hogy ki tudjon szabadulni a másik bot) – remélem érthetően írtam le :)

#WD: tudtommal van 1 vagy 2 kijelölt csapatfőnök (battlebots.com-on a “Builder” mező), aki a vezető (mármint leader értelemben), de nem feltétlenül ő “vezet”(irányít) – Witch Doctornál Andrea a főnök, Mike Gellatly vezeti a robotot, Minotaurnál Marco Meggiolaro a főnök de Freitas irányít, Bronco-nál meg pl. 2 “egyenrangú” főnök is van (Reason Bradley és Xander Rose)

#Spitfire: nemtom, de nekem is ismerős a név … na most megkerestem, és SubZero-nak volt a drónja korábban.

#gombnyomkodós: na de most legalább megnézhetted a legjobb pillanatokat, amiket korábban áttekertél :P

#yeet: hát ezt nehéz elmagyarázni, inkább linkelek :D
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Yeet

Enzo - 2019. 09. 10. 00:11

Szóval, 4×13:

Jövő héten már rájátszás, akkor ezek szerint mégiscsak 3 részben nyomják le, de vajon miért?
És hát igen, már a múlt heti eredményekből is kijött majdnem a top 16, de még azóta meglepődtem egy-két robot statisztikáján…

Breaker Box × Hypershock
És tényleg, nem értem, minek mutatták az összes BB meccset… a hótoló konfiggal nyomták, +Hackerrel, az “elvileg” tüzet okádó minibottal. A Hypershock felkonf zseniális volt, Faruq jamaikai patois akcentusos felvezetést tolt (nagyon élem :DD), Willék meg kollektíven a telefonjaikat nyomkodták :D
BB kicsit megutaztatta HS-t, de aztán amaz is felpörgött rendesen, és hiába állt fejre, Will lazán elvezeti a robotot fejen állva és mindössze 2 keréken is. A killsaw-árokból való dupla kiszabadítás miatt nagyon megköszönheti Jimnek, hogy nyert, és így 3:1-re áll, anélkül bőven rászámoltak volna, így meg BB kapott KO-t kábé 4 másodperccel a vége előtt…
Jó hír, hogy egy új Nightmare tervben van (közönség felmorajlik), és még egy gondolat: Hypershock csak szerintem marad el messze a felső súlyhatártól? Will simán pakolhatna rá még páncélt, bár lehet akkor kevésbé lenne irányítható. Ja és a visszaállító cucc az rövidítve srimech (= self-righting mechanism) :)

Yeti × Tantrum
Greg Gibson tartott a robot alján levő armor hiányától, Tantrum meg egy győzelemmel csatlakozott volna a 3:1 klubba, amit valljuk be, elég szürreális leírni. Szerencsére nem lett így, Greg valamennyire visszafogta Yetit, de Tantrum ökle így is leesett magától, aztán még meg is lett pulverizálva, és befejezte a ficánkolást. Yeti is 3:1, hűha…

Copperhead × War Hawk
WH főnöke, Rob Farrow rájött, hogy interferencia-problémák voltak az előző kontrollerrel, ezért kidobta a pi…izé, lecserélte. Sajnos ez sem mentette meg attól, hogy CH felküldje a csigasorra, és szerencsétlenségére visszafelé ráakadjon a csigasor tartójára, KO. Zach Goff továbbra sem szimpatikus, de egy Last Chance Rumble-be egye fene jó lesz.

Bite Force × Monsoon
Monsoonék vékonyabb páncélra és nagyobb motorra cseréltek, hátha bejön, a #hétidézete meg Faruq-é innen BF felkonfjából: “Your driver Paul is just 3 minutes away…. from destroying you!” :DDD
M dobott egy bukfencet az elején, aztán BF kicsit mintha a saját fegyverét fordította volna ellene – az erősebb penge a földhöz vágódott (rip padló), és szerintem ez szerepet játszott a lehalásban. Bite Force 4-0 ÉS címvédő, ennél több nem kell az 1-es kiemeléshez.

Free Shipping × Rail Gun Max
Haha, Elaine Wu-ék Free Shipping feliratú tojásokat vernek fel megfélemlítés gyanánt a bemutatáskor, adom :D
RGM-re hosszabb wedge-et terveztek, hogy alá tudjanak menni, ez működött is nagyrészt, bár FS is közel volt a kidobáshoz, csak nem tudta, mert hátra volt hajtva a targonca villája. Összességében FS elvesztett egy kereket + a borítást, RGM-nek leállt a fegyvere, összeakadva végeztek, szóval elég szorosra sikeredett a küzdelem. Én talán damage 2-1 (aggression-control mondjuk egál) miatt 4-3-mal RGM-nek adtam volna, úgyhogy nagyon meeglepődtem, hogy a targoncát hozták ki győztesnek. (Végre volt split zsűridöntés, rég láttunk ilyet!) RGM így is 3:1, durva, hogy majd’ észrevétlenül 4:0-ig menetelhetett volna a kínai bot. Sima playoff résztvevő.

Uppercut × Skorpios
– WTF, ez nekem teljesen kiesett, hogy Skorpios is 3:0-val állt :O
– Uppercut-ék felkonfján is röhögtem, vizsgát írnak asztalon, a tanár meg elveszi a csajtól a telefont, hatalmas :DD
– UC-n kicserélték az ököl alakú pengét egy hagyományosabbra, Zach (Skorpios) meg a fegyverük vezérlését tervezte megbénítani felülről.
– Szép és fontos volt az elején a belekapás a kerékbe, Skorpiosnál kulcsfontosságú a mozgása, így nem is bírta sokáig.
– Tiszta kosz volt a Battlebox, ha jól láttam, UC kerekéről jött, de mi az isten, ezek elrejtettek egy teljes strandot a robotban??
– Mindegyik robot így 3:1, basszus, bőven feltölthető a 2:2-esek nélkül a top 16…
– Amúgy ez volt a jojó-csata, mindegyik nagy spíler, Alex Hattori korábban elverte Zachet :D Most is rittyentettek egy kis összecsapást egy későbbi szegmensben, narrálással meg minden, király :DD

Bronco × Hydra
Na végre a nagyon beharangozott és várt csata. Kapott elég felkonfot, amiből megtudtuk, hogy Hydra végig bírhatja a 3 percet Bronco ellen, annak viszont egyre jobban “merül” a fegyvere, illetve hogy körbekérdezték az építőket, kit tippelnek, és vegyes válaszok érkeztek, de nagyrészt Hydra volt a befutó.
És ez így is lett, Jake Ewert botjáé az első ütés…aztán a második…a harmadik…és végül kidobta a falra Broncót. Trónfosztás! Durva. (Hogy kirohant a hydrás idősebb fickó a közönségbe a győzelem láttán! :D) Hydra 4-0 (4 KO-val!), leginkább ez a meccs azon múlt, hogy Hydra a földhöz közelebb tudott lenni, így alá tudott nyúlni.

Tehát akkor egy kis rájátszás-előrejelzés:
4:0-n áll Death Roll, Witch Doctor, Bite Force és Hydra.
Black Dragon-nek ugye Desperado miatt biztosított helye van.
3:1-en áll SoW, RailGun Max, Whiplash, Sawblaze, Lock-Jaw, HUGE, Tombstone, Hypershock, Yeti, Uppercut és Skorpios.
Ez pont 16. Ha itt húznak vonalat, akkor olyanok maradnak ki, mint Cobalt 2:2-vel, ami gyakorlatilag 3:1 (rohadt padló), és akkor még Last Chance Rumble-ről nem is volt szó (habár nem hinném, hogy egy playoff-epizódot ezzel nyitnának, tippre elmarad idén).

Enzo - 2019. 09. 12. 01:18

Szokás szerint jöjjenek a BattleBotsUpdate.com-os legjobb kritikák:

Egy kis BB-oltás:
“Anyways it’s been about two minutes now and if your watch is set like mine then that means Breaker Box ought to start smoking any time now– oh, there it goes.”

Tantrum punching spinnere se marad megemlítetlen:
“Before the fight Chris Rose says he asked Aren Hill what he thinks his weapon is up to on a scale of 1-10 and Aren allegedly said 2. That’s about four more points than I’d have given it.”

Még mindig Tantrum:
“Also one of its decorative fists has already fallen off. Aside from just not putting any goddamned bolts in it I don’t even know how you fuck something like that up.”

Monsoon egyetlen győzelme nem nagy szám:
“Knocking out Ragnarok is the BattleBots equivalent of cutting down your first tree in Minecraft.”

Ez is találó:
“Mad Catter and War Hawk seem to share a lot of the same team members so it’s no surprise the two bots also shared some design conventions, namely the one where the entire goddamned robot can snap in half because its drive pods are attached with silly string or something.”

Enzo - 2019. 09. 12. 22:38

Wow, kijött a fight card a következő (14.) részre, és meglepetés! Rájátszás-selejtező is lesz a top8-on kívüli másik 8 helyért, besz@rsz.

(ha ez spoilernek számít, akkor ne olvasd tovább)

Szóval a fight cardon nem szereplők értelemszerűen a top 8, ami ha jól látom, akkor a veretlen Death Roll-Witch Doctor-Bite Force-Hydra négyes, a desperados Black Dragon, és melléjük még Whiplash, Sawblaze (hehe)(WTF) és Tombstone. A többi 3:1-essel megküzdenek a legjobb 2 győzelmesek (és a 3:3-as Minotaur). Furcsamód még vannak botok, akiknek hiányzik a negyedik meccse, ők is idekerültek. Szép.

Cobalt (2:2) vs Minotaur (3:3) – MAIN EVENT
Valkyrie (2:1) vs Quantum (2:2)
Yeti (3:1) vs Duck! (2:2)
Lock-Jaw (3:1) vs Skorpios (3:1)
Hypershock (3:1) vs HUGE (3:1)
RailGunMax (3:1) vs Bloodsport (2:1) vs Uppercut (3:1)
Rotator (2:2) vs Blacksmith (2:2)
SoW (3:1) vs Copperhead (2:2)

A Hypershock-HUGE meccsnek nagyon nem örülök, mert kb a 2.-3.számú kedvencem a két bot :'( Szintúgy Cobaltot szívesen látnám a rájátszásban, de nem Minotauron keresztül… A háromfős rumble mondjuk érdekes lesz, Yeti meg remélem szétszedi Duckot a legtámadóbb és a legvédekezőbb bot csatájában.

Thomas - 2019. 09. 13. 19:32

#Sawblaze: Na jó, de ennyi erővel a csőr is támadó fegyver, lehet vele kopogtatni, a fúrészlappal meg karcolgatni:) Jó, biztos van olyan speciális eset, hogy a fűrészlappal lehet sérülést okozni, ha mondjuk beszorítják, és pont eltalálják a kerekét, vagy bemegy egy illesztésnél és elvág egy kábelt, de ezeknek olyan kicsi az esélye, hogy én simán egy kategóriába sorolom őket:)

#Falcon: Ugyan semmi köze Falconhoz, de erre a szekcióra reagálok:) Szóval igen, a normális csoportok, vagy kiemelési rendszer, vagy akár A-B-C ligába sorolás, bármi jó lenne, de ha olyan jó a nézettsége, hogy megéri még több pénzt beleölni, akkor ez még izgalmasabb lenne:) Gondoltam én is arra, hogy évi 4 vagy 5 forgatás kicsit sok lenne, de persze ezeket is felvehetnék egyben, és mondjuk negyedévente is leadhatnák az egyes minitornákat, de úgy biztos érdekesebb lenne, ha a felvételek között is lenne 1-2 hónap szünet, ami alatt tudnának fejlszteni a botokon. Sőt, továbbmegyek, úgyis már nemzetközi az egész, lehetne mondjuk az amerikain kívül egy angol, egy brazil meg mondjuk egy kínai kupa is (talán van is, csak nem BattleBotsnak hívják, ebben az esetben csak ezeket is fel kéne venni). Ha a külföldi botokat el tudják szállítani Amerikába, akkor fordítva is működnie kéne:) Amelyik jól szerepel, úgyis lenne új szponzora. És akkor ezek alapján pontokat adni, év végén meg a nagydöntő a top 8-cal. Amelyik meg nem tud, vagy nem akar utazni, azok helyét hazai reménységekkel feltölthetnék:)

#háló: Értem ezt a hálós dolgot, igazad van. De ez akkor is furcsa, hogy Mammothba csak úgy bele lehet ragadni és KO. Ott nem tudták “elengedni”, mondjuk nekivezetni a falnak, hogy kiszabaduljon? Már ha rájuk szóltak egyáltalán.

#WD: Hát azt biztos szokták mutatni, hogy Andrea szereli a robotot. Nyilatkozni mondjuk annak célszerű, aki jobban tud angolul, szerintem Freitas nem tud, azért nem beszél soha. Mike-ot sem nagyon hallottuk még beszélni, ha jól rémlik. Ha meg senki sem tud, akkor jön a tolmács:)

#Spitfire: Akkor jól emlékeztem! De tutira nem ugyanazé a fickóé Subzero is, szóval vagy eladták, vagy kölcsönadták, mert náluk nem fért be a súlylimitbe:)

Hyperchock: Könnyen lehet, hogy bőven elmarad a súlyhatártól, de szerintem több ilyen bot van. Mondjuk egy Copperhead, milyen pici, azért annyira nem hiszem, hogy a fegyvere nehéz lenne. Vagy Valkyrie, meg vannak még ilyen kétkerekű, egész kis botok. Én is gondolkoztam már, hogy miért lehet ez, talán ezeket más súlycsoportba tervezték eredetileg, aztán már nem alakították át emiatt.

Tantrum: Az kemény lett volna, ha Yeti meghibásodik és T 3-1-gyel végez, szerinted berakták volna?:) Na őt még Bronco is tuti szanaszét röptette volna:)

RGM: Jaj, engem meg már ez a habverőhel hadonászás annyira idegesít, nem is néztem, hogy tojásokat vernek:) Ez kb. ugyanaz a kategória, mint az az American Ninja Warriorban megjön Ethan SWANson, és elkezd csapkodni a karjaival, aztán mutatják a közönséget, ahogy ők is csapkodnak a karjaikkal, én meg már zsigerből tekerem, mert nem akarom századszor is megnézni, hogy csapkodnak:) De az tök jó, hogy kb. az összes csapatfőnöknek tudod már a nevét:) RGM-en én nem lepődtem meg, nagyon jó volt eddig, és szerintem ez a 4. győzelem is megvolt, nem értem, miért vették el tőlük. Tudom, a targoncás fickó szimpatikus, mindenki szereti, ők meg úgyis továbbjutnak, de na:)

Skorpios: Én úgy láttam, hogy az ő kerekéből szóródott ki valami faforgács szerű anyag, de az biztos, hogy káosz volt, és egyik se tudott normálisan mozogni:) Én is meglepődtem Skorpi 3-0-ján, de ők miután lecserélték a fűrészlapot arra a kalapáló diskre, már jobban ment nekik valamivel.

Na látom, osszák rendesen Tantrumot, poén lett volna, ha valami mázlival bekerül. De látom, még húzzák tovább az időt, de most megint az a kérdés, hogy az eddigieknek mi értelme volt? Anélkül is nagyjából eldönthették volna, melyik a top 8, és kik játsszanak a maradék helyekért. Ahhoz gratulálok, hogy Sawblaze-t berakják, de Minotaur és Cobalt közül csak az egyik juthat be, vagy nem így működik? Main event my ass:)

Blacksmith, WTF? Rotatornak gyakorlatilag odaadják a helyet (jó, ő verte meg Tombstone-T), a 3-1-es RGM-nek meg hármas rumble-t kéne nyernie? A Hypershock-Huge is szemétség, legalább a 3-1-eseket 2-2-esekkel párosították volna. Yetinek is jó esélye van, hogy összetörje magát Duck ellen. Tudtam, hogy valami durva káosz lesz ebből az egész béna lebonyolításból, hát tessék. Kb. megint semmi értelme nem volt ezek szerint az első 13 résznek.

Enzo - 2019. 09. 14. 00:04

Hű, a legutóbbi 4 kommentet én írtam, volt mire válaszolnod :) Postafordultával írok is vissza:

#Sawblaze: Tény, hogy menőbben nézne ki, ha szétvagdalná az ellenfeleket, de ahhoz nemtom milyen fűrész kéne, ha ez a gyémántélű se látványos.

#Falcon/csoportok: Vannak külföldi kisebb rendezvények (Angliában ugye a Robot Wars megy pl.), érdekes lenne ezek győzteseiből egy vébé-szerű valamit tolni, csak itt sztem licensz-gondok lennének (mmint ezek mind külön csatornán mennek, és melyik csatorna kapná meg a jogot a döntőre? vagy mindegyik?), szóval szerintem leginkább adminisztratív akadályai vannak a dolognak :)

#WD: Jaja, szerelni sztem mindenki szerel, de pár csapatnál valóban nyelvi nehézségek is közrejátszanak (asszem az orosz Rainbow-éknál volt tolmács pl., meg vmelyik kínai csapatnál is). Mike múltkor sztem pont nyilatkozott Kennynek.

#Spitfire: Így van, nem azonos a tervező, úgyhogy biztos itt is van átigazolási ablak, ahol lehet minibotot venni egymástól :P

#Hypershock: Lehet, hogy még a régi súlycsoportos beidegződés miatt létezik ez, ja.

#RGM: Mindenkinek már van védjeggyé vált csapatbeállás, amit nyilván imád a közönség, ezért mindig csinálják – pl. Skorpios-éknál is megvan a kézmozdulat, vagy mondhatnám a jelmezeket is. Jaja, szép lassan megtanulja az ember a neveket, főleg a BBU-s kritikák olvasása során – meg olyan “professzionálisabb” érzés így hivatkozni rájuk, nem úgy, hogy “az a csaj” meg “a szemüveges srác” :D

#Skorpios: Nonono, a BBU-s kritikában is azt írja a szerző, hogy UC kerekeiből jött a dzsuva, persze leginkább mindkét robot szemetelt rendesen.

#Top8: Hát, azt írták, hogy a szokatlanul sok jó teljesítmény miatt lett így (tény, hogy tavaly messze nem volt meg a top 16 mezőnye csak a 3:1-esekig bezárólag), de még én is húztam a számat, hogy Sawblaze automatikusan helyet kapott – Yeti, HUGE, RGM, vagy épp SoW meggyőzőbb volt azért, és ehelyett nekik meg küzdeniük kell. (Mindegyik meccsből csak a győztes jut be, nincs cécó.) Abban tök igazad van, hogy a 3:1-eseket nem kellett volna egymásnak ereszteni, ha megszámoljuk, pont 8 darab van, tehát mindegyik ellen mehetett volna egy rosszabb statos bot, ez így valóban igazságtalan. Jó lenne, ha kinőné ezeket a show, remélhetőleg lesz még pár évada ezt megtenni.

Thomas - 2019. 09. 14. 17:38

4×14

Valkyrie vs. Quantum: Úgy látszik, V is lejátszotta a 4. meccsét, mert 3-1-re áll. Szerintem nem volt olyan nagy baj, hogy V felfordult, amúgy sem tudott volna sérülést okozni szemből Q-nak, így legalább leszedte a fogát:) Az bár nagyobb baj, hogy utána leállt a fegyvere, itt már vesztettek szerintem, mert kontroll pontokkal is Q nyert volna. De még a KO is összejött nekik, így egyértelmű.

Yeti vs. Duck!: Nagyon féltem ettől a meccstől, de így kell legbiztonságosabban megverni Duckot:) Nem nekiesni, hanem szépen, türelmesen megvárni a lehetőségeket, és látványos ütéseket bevinni, és akkor az agresszió és a kontroll pontokkal meglesz. Szerencsére elég sokáig bírta a drum, sok szép ütést bevittek, és tényleg, Greg egészen fantasztikusan vezetett, az elején a felfordulás után már egy pillanatra sem engedte át a kontrollt.

Lock-Jaw vs. Skorpios: Azért az ő kézzel skorpiózásuk is kicsit idegesítő, szerencsére nem kell tovább nézni:) Donald szépen nekiesett a S-nek, ütötte, amíg mozgott, leszedte az egyik kerekét is, szerintem ha zsűridöntésre kerül a sor, már ezen a ponton megvolt a sima győzelem. Így aztán okosan visszavett, amikor elkezdett füstölni a robot, ilyet is ritkán látni. Még a fegyverét is leállította, csak akkor pörgette fel mindig egy kicsit, amikor lehetősége volt a másik kerekében is kárt tenni, és be is jött ez a taktika, S egyre kevésbé tudott mozogni és rászámoltak.

Hypershock vs. Huge: Jéj, az avarseprű visszatért, mindjárt kettő is:) Azért látszik, hogy nincs annyival a súlyhatár alatt HS, mert vissza kellett váltaniuk a könnyebb fegyverre. Jenny meg még mindig ugyanabban a ruhában, pedig ezt biztos később vették már fel. A fight marha jó lett, először úgy tűnt, beválik a seprű, nem hagyta Huge fegyverét felpörögni, nagyon jól állt HS. Aztán fogalmam sincs, hogyan, hiába kockáztam ki, de valami elképesztő valószerűtlen módon beszorult a seprű vége a fegyver mellé, így nem tudták többet felpörgetni, ez valami hihetetlen pech. Hősiesen kűzdött így is WIll, egész sokáig kihúzta, és a kontroll pontokkal talán még lett is volna esélye nyerni, de sajnos leállt a bot a sok ütéstől. Azért ő elég jó kedvvel búcsúzott legalább, én sajnálom, simán befértek volna Quantum vagy Sawblaze helyett a top 16-be.

Rain Gun Max vs. Bloodsport vs. Uppercut: Jaj, jön a habverő:) Erről nem tudok mást írni, mint hogy nagyon nem volt fair. Először elvették RGM-től a 4. győzelmét, mert FS ellen nyert, ez nem kérdés. Aztán nem rakták be a többi 4-0-s mellé a top 8-be, csak úgy poénból, inkább az ősbéna Sawblaze-nek van szerintük ott helye. Aztán még nem is csak valami Blacksmith-t odadobnak neki, hanem beteszik egy hármas rumble-ba két erős ellen. És itt is RGM volt végig az agresszor, a másik kettő nem is támadott. Kidobta BS-t a pályáról, és ha ez egy-egy elleni meccs, mint a többi, akkor nyer, de így csak megsérült, leállt a fegyvere, és a röhögő harmadik nyert, hát gratulálok. A fos lebonyolítási rendszerrel idén is sikerült elvenniük a kedvemet az egésztől:( (Egyetlen kritika RGM felé, hogy egy jobb sofőrt beszerezhetnének, hogy mondjuk ne a saját minibotját üsse ki, amúgy szuper bot, egyértelműen top 8-ban lett volna, ha épeszű lebonyolítást kap a verseny, nem ilyen “addig nyújtjuk, amíg nézi valaki”-t.)

Rotator vs. Blacksmith: Hát ez katasztrófa volt, egy B és egy C kategóriás bot kínlódik, amiken kb. semmi sem működik. És a tüzelő alumínium dobozt teszik a top 16-be, míg az igazán jól meg kiesnek, újfent gratulálok…

Son of Whyachi vs. Copperhead: Na ez legalább jól ment, pedig féltem tőle, mert SOW-ra veszélyesek a vertikális spinnerek. Tényleg Poison Arrow-ból lett CH? Vagy csak ugyanazok csinálták? De ez mindenhogy szép volt, türelmesen vezetett, néha már túl türelmesen, amikor próbált visszafordulni CH, ott lett volna lehetőség hátulról vagy oldalról is elkapni. De kifizetődött a türelem, szép volt a csigasor mögé dobás:)

Cobalt vs. Minotaur: Akkor csak M nem játszhatta le a 4. meccsét? Vagy a desperadódok csak hármat játszhatnak? Egy nagy káosz ez az egész lebonyolítás, én biztos nem nézek meg még egy évadot, amíg ez marad. Volt itt tűzijáték rendesen:) C-nek nem sokat ér az a középső wedge-e, megint egyből lejött, és a lámpákat is ideje lenne már valahogy megerősíteni, mondjuk olyan plexivel, amiből a falak is vannak. Aztán M majdnem fellőtte C maradékát is a lámpákig, szerintem azzal nyert. Utána leállt a fegyver, de tényleg zseniálisan vezetett Freitas, mindig pont a drum találkozott a diskjükkel. Bár nekem úgy tűnt, hogy ez az új disk C-n nem is olyan erős, mint a régi, de lehet, hogy csak azért, mert egyszer sem tudta jó helyen eltalálni. Mindegy, M-nek ott a helye, de sajnos újabb A kategóriás bot búcsúzott (mit kibírt Cobalt!), míg B és C kategóriásakat tettek be a top 16-be, hogy legyen egy fűrészes, meg egy kalapálós is, hát gratulálok.

Enzo - 2019. 09. 15. 14:23

4×14

Valkyrie × Quantum
Valkyrie tényleg lejátszhatott közben valami meccset, Quantum meg egyfogú lett, de azt is elvesztette gyorsan, viszont még így is jobban járt, mint Leanne Cushing-ék robotja – a spinner leállt, Q kidobta a csigasorba, és sikerült úgy beékelődnie, hogy nem tudtak visszafelé forogni a csigák, így ottragadt szegény.

Yeti × Duck!
Hát ezt a meccset Duck végigvédekezte nagyjából, Yeti meg végigaggresszívkodta (ahogy várható volt), leállt a fegyvere is, de nagyon jól vezetett és irányítás alatt tartotta az összecsapást – így még ha feltesszük, hogy a damage pontokat 2:1-gyel Duck nyerte, az aggr.+control így is Yetié, szóval szerintem megérdemelt az egyhangú zsűridöntés.

Lock-Jaw × Skorpios
Fura, hogy Zach-et Donald inspirálta kiskorában, nekem simán egy korosztálynak tűnnek (de nem? :D). Gondoltam, hogy most hogy utaltam Skorpios-ék kézjátékára, azt is emlegeted, mint idegesítő dolog ;)
Mindegyik robot félthette a kerekeit, és végül S megint emiatt esett ki: LJ rendesen szétszedte, és valóban Donald zseniálisan direkt visszavett a spinner-használatból, hogy ne füstöljön el. Pedig féltávnál már jött a füst, szóval elég necces volt, de végül a kerék miatt rászámoltak Skorpiosra. Az lett a benyomásom, hogy Lock-Jaw kicsit a keveréke egy Witch Doctor-erősségű spinnernek, és Will Bales vezetési tudásának/stílusának.

Hypershock × HUGE
Már láttam Facebookon a rész előtt, hogy Willék elmentek gereblyéért, nagyon röhögtem :DD Tényleg igazad lehet a súlyhatárral kapcsolatban, mert valóban mondta Will, hogy cserébe 1 spinner fért csak a robotra, meg kevesebb páncél is. Volt egy olyan érzésem, hogy HUGE letörheti a gereblyét, de lejött az magától is, nem tartott sokáig :D HUGE-t ugyan betette HS a csigába az elején, de nem maradt ott, a gereblye viszont (hogy???) beleakadt a motorba (pont nem mutatták replay-ben a kritikus pillanatot). Aztán HS kerekei is lejöttek (jó, HUGE-é is elrepedt), a robot is megállt, KO!
Szórakoztató harc volt, az tuti, Kenny is mondta, hogy neki is két kedvence közé tartozik ez a két robot.
#hétidézete meg Will-é: “The rake betrayed us.” :DDD

RailGunMax × Bloodsport × Uppercut
“Na végre 3 fős rumble” – gondoltam az elején, aztán a végén már nem voltam ilyen vidám. Bloodsport statja is valamit alakult egyébként, múltkori kommentemkor battlebots.com-on még 2:1-en álltak ők is, itt már 3:1, akkor így viszont borult a “kihozható a top16 pont” elméletem.
Két dolog még a meccs bevezetéséről: 1. Uppercut-ék dab-elnek, jajdekínos. 2. Így 3 csapattal + 1-2 operatőrrel eléggé tömegnyomor volt az irányító fülkében, meggondolandó lenne, hogyha az aréna ellentétes széleiről irányítanának a csapatok.
Az 1 db nagy Bloodsport-RGM ütközés döntötte el a meccset: BS kirepült azonnal, viszont sajna RGM is leállt. Ez így nagyon nem igazságos szerintem se, a múltkori Free Shipping elleni vitatható döntéssel is rosszul járt, aztán még ez a szívatós rumble is, így 4:0 helyett ki is estek. :( Nem hiszem, hogy jó szájízzel térnek haza Elaine Wu-ék… (na jó, az tényleg vicces, hogy a minibotjukat már nem először csinálják ki :D)

Rotator × Blacksmith
Rotator visszatért a duplapengés konfighoz (végre!), Al Kindle joggal tartott tőle, hogy a felső penge “lefejezheti” a kalapácsot – hát végül ha nem is szó szerint, de megbénította, mondta is a másik Blacksmith-es tag, hogy “no hammer”. BS volt végig az agresszor, de nem sikerült a KO, pedig lehet csak le kellett volna állni egy kicsit. Hát itt se lettem volna zsűri, végül egyhangúan BS jutott tovább (és ezzel ha jól értem, megvolt Al Kindle első rájátszásba jutása?). Lehet, hogy hasonlóan, mint a Yeti-Duck harcnál, itt is az aggresszió+kontroll nyerte meg neki, legalábbis “damage by primary weapon” biztos nem :D Megnézném a pontozólapot mindenesetre… (ennyit a “Rotatornak gyakorlatilag odaadják a helyet” félmondatról ;))

SoW × Copperhead
– Faruq sikítása a kígyós felvezetésnél, hát ez hülye :DD
– Hogy CH mekkora részben Poison Arrow, azt nem tudom, de a srác ugyanaz.
– Ahogy egy SoW meccstől elvárható, voltak masszív ütésváltások, CH fejreállt, SoW meg szerencsére kibírta az erőhatásokat, aztán kib@szta őket egy ütéssel a falra, nice!

Cobalt × Minotaur
– Minotaur-t így is hetedszer láttuk, egy bot se harcolt ennél többször idén eddig, szóval szerintem nem hiányzott nekik annyira az a negyedik Fight Night meccs. ;)
– Cobalt furcsamód lecserélte a veszélyes spinnerét egy fehér aszimmetrikus tömör acélpengére.
– Itt is déjá vu érzésem volt, szerintem a Cobalt elején levő wedge nem először repült le és verte le a mennyezeti lámpát :D
– Aztán ő maga is felrepült, az elég durva találat volt M-től, Cobalt konkrétan eltűnt egy pillanatra a képről :O
– Minotaur leállt drumja miatt tologatás lett a vége, Freitas remekül vezetett, és végül megkönnyebbülhetett a 3:0-s zsűridöntés láttán (micsoda érzelmek voltak az arcán, nagyon beleéli magát a srác).

Nna tehát akkor most már tényleg megvan a legjobb 16 mezőnye, jöjjön a lényeg. Ez a tippem a rangsorra, majd meglátjuk, hogy bejön-e:
1 Bite Force
2 Hydra
3 Witch Doctor
4 Death Roll
5 Tombstone
6 SoW
7 Lock-Jaw
8 Black Dragon
9 Whiplash
10 Sawblaze
11 Yeti
12 HUGE
13 Minotaur
14 Uppercut
15 Quantum
16 Blacksmith
(és akkor ugye 1 vs 16, 2 vs 15, stb.)
(jó, tudom, nálad Sawblaze a #16 seed :D)

Enzo - 2019. 09. 19. 17:49

Na kijött a rangsor és ezzel együtt a nyolcaddöntős párosítás! Mérsékelt meglepetések, de ha spoileresnek tartod, akkor skip ;)

Robot neve : (tippem a rangsorbéli helyre) valós helyezés
Bite Force : (1) 1
Hydra : (2) 3
Witch Doctor : (3) 2
Death Roll : (4) 6
Tombstone : (5) 4
SoW : (6) 10
Lock-Jaw : (7) 9
Black Dragon : (8) 8
Whiplash : (9) 5
Sawblaze : (10) 7
Yeti : (11) 11
HUGE : (12) 12
Minotaur : (13) 14
Uppercut : (14) 16
Quantum : (15) 13
Blacksmith : (16) 15

Nagyrészt eltaláltam, 4-et telibe, 5-öt csak eggyel mellé :)
Fura, hogy Death Roll elé még Whiplash is befért, SoW helyezése meg indokolatlan, még én is megcserélném Sawblaze-zel simán.

És akkor a meccsek.
Bal ág: BForce/Uppercut vs BDragon/LJaw | TStone/Quantum vs Whiplash/HUGE
Jobb ág: WDoctor/Bsmith vs Sblaze/SoW | Hydra/Minotaur vs DRoll/Yeti

Tipp:
BForce vs BDragon | TStone vs HUGE -> BForce × TStone
WDoctor vs SoW | Hydra vs DRoll -> SoW × Hydra
Döntőre nem merek tippelni :D A Death Roll-Yeti meccs nagy lesz, a Tombstone-HUGE meg a Witch Doctor-SoW is elég megtippelhetetlen, jó kis összecsapások lesznek itt. Hajrá Witch Doctor, hajrá HUGE!

Thomas - 2019. 09. 22. 00:06

Egyelőre csak reagálok, mert még nem láttam a nyolcaddöntőket. Majd talán holnap:)

– Zack és Donald tényleg egy korosztálynak tűnnek, de akkor ezek szerint csak Zack korán kezdett őszülni:) Még az oké lenne, hogy Donald nagyon fiatalon kezdte a robotharcokat, és akkor még Zack szinte gyerek volt, vagy ilyesmit el tudok képzelni. Nem azért mondtam a skorpiózást, mert említetted, már régóta néztem, hogy ezt minek erőltetik, csak eddig nem jutott eszembe:) Abban van valami, amit mondasz, nagyon jó ez az új LJ, erős a fegyvere és Donald remekül vezet. Emlékszem még a fegyver nélküli verzióra az 1. évadból, hogy az milyen gagyi volt.

– Azt én is sajnálom, hogy nem mutatták lassítva, hogy a fenébe állt be a gereblye a fegyver melletti résbe, mert teljesen hihetetlen, és nem is látszott, hiába kockáztam ki. De hogy ekkora pechhel kiesni… kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha megmarad a fegyverük. Én inkább HS-nak szurkoltam itt, bár Huge sem rossz. Talán idén nem fog kettéesni:)

– Mind lejátszotta a 4 rendes meccset, csak Minotaur nem, ő viszont játszott cserébe +3-at. Mi az a dab? Hát Elaine nem csodálkoznék, ha többet el sem jönne habot verni, mert hogy duplán így kiszúrjanak velük, az hihetetlen. Eleve 4-0-val bent kellett volna lenniük meccs nélkül. Ha meg már azt elvették tőlük valamiért, akkor is a 3-1-es botokat kellett volna a 2-2-esekkel összetenni lehetőleg, nem ilyen agyatlanul, ráadásul ez a hármas rumble is egy nagy kiszúrás volt. Mondjuk RGM megy Rotator ellen, Bloodsport Minotaur ellen, Cobalt meg Uppercut ellen pl. Blacksmith meg teljesen felesleges volt ide.

– Rotatornak nem adták oda a helyet, de azért ez is egy eléggé véleményes döntés volt. Eleve azt nem értem, hogy adhatnak egy fegyver nélküli robotnak damage pontot, amin még a fegyvernek kinevezett, kizárólag látványelemként szolgáló kalapáccsal még csak egyet sem tudtak ütni, ha jól emlékszem. Egy fegyver nélküli botnál max úgy tudok elképzelni egy 2-1-es damage-et, ha az ellenfélnek az első ütésnél leáll a fegyvere, vagy eleve nem is működik, és nem tud semmi kárt okozni vele, ő meg többször erősen nekilöki a falnak. Bár ha az damage by prima weapon, akkor még ez sem lehetséges. Akkor az ilyen Duck/Blacksmith-féle vackok csak agresszió meg kontroll pontokkal nyerhetnek 4-3-ra? Na mindegy, inkább nem akarom megfejteni, hogyan működik ez a pontozás, az biztos, hogy valaki örülhet a potya ellenfélnek majd (remélem Sawblaze kapja).

– Valóban már egyszer Cobaltról ugyanígy lekapták a wedge-et, azért is mondtam, hogy nem túl hasznos így:) Azt már meg nem mondom, hogy akkor is eltörte-e a lámpát:)

– Amúgy nem, nálam Blacksmitht simán megelőzi Sawblaze, azért az stabilabb és erősebben tud tolni:) Valahogy így nézne ki az én erősorrendem:
1 Bite Force
2 Death Roll
3 Witch Doctor
4 Tombstone
5 Hydra
6 Minotaur
7 Whiplash
8 Lock-Jaw
9 Black Dragon
10 Yeti
11 SoW
12 HUGE
13 Uppercut
14 Quantum
15 Sawblaze
16 Blacksmith

Hiába bírom SoW-t, meg hiába verhet meg kvázi bárkit, egy rossz mozdulat és elszállt, szóval elég valószínűtlen a győzelme. Hú, ez a hivatalos rangsor elég gagyi, ki szerint jobb Sawblaze mint Minotaur, vagy Blacksmith akármelyiknél is?:)

Fent szerintem is összejön a Bite Force-Tombstone rangadó:) A Tombstone-Huge sima lenne, szétszedi a kerekeit, mint Icewave. De szerintem Huge nem jut túl Whiplash-en sem.

SoW-nak kb. a legrosszabb ellenfél Sawblaze, vagy nyer egy szerencsés találattal, vagy lerepül róla és összetöri magát, de utóbbira nagyobb esélyt látok:( Which Doctornak illene elődöntősnek lennie innen, ez a negyed messze a legkönnyebb. A Death Roll-Yeti tényleg jó lesz, meg a Hydra-Minotaur is, ebben a negyedben gyakorlatilag bármi lehet:)

Thomas - 2019. 09. 22. 17:04

4×15

Sawblaze vs. SOW: Hát megnyerte SB, de nem pont úgy, ahogy számítottam rá. Azt nem lehet tőle elvitatni, hogy gyors, jól irányítható, és hát úgy bírja az ütéseket, mint Duck, mivel ez is 100%-ig defenzív bot. Na jó, ha a béna fűrészlap helyett ez a disk van fent, akkor csak 90%-ig, ezzel azért képes sérülést is okozni, de ehhez is az kellett, hogy beszorítsa SOW-ot és aprólékosan bemérje, hova kell ütni. SOW meg lepattant a wedge-éről minden egyes alkalommal, ezt eltaláltam, csak nem hagyta annyira felpörögni, hogy magának okozzon sérülést vele.

Bite Force vs. Uppercut: BF egyszerűen brutális, felkötheti a gatyát bárki ellene:) UC-n meg nincs serim, így gyorsan vége lett. Amúgy BF-en van? Mert az első ütés után nem sokon múlott, hogy felboruljon. És igazad volt, mégis UC kerekében van elrejtve a strand:)

Death Roll vs. Yeti: Az új kedvencem is igen meggyőző volt, gyilkos ez a disk:) És milyen jól vezetett a krokodilos srác, ez volt a másik kulcs, Yeti az egész meccsen csak próbált magához térni, és mire végre elindulhatott volna, mindig bevitt egy újabb ütést valamelyik irányból.

Tombstone vs. Quantum: Haha, de vicces, egy kis TS volt Q fogvédője vagy szájkosara, vagy hogy mondjam:) De tudtam én, hogy Q nem lesz komoly ellenfél, nem pont TS fog megállni és várni, hogy megcsócsálja:) Két gyors ütéssel KO, mint a régi szép időkben, amikor még nem voltak ilyen kemény botok:) És hát Q-nak is elég véleményes a top 16-os helye, mennyivel inkább RGM-nek, Cobaltnak és Hypershocknak kéne itt lennie:(

Whiplash vs. Huge: Nem is tudom, miért mondtam, hogy H nem jut túl W-t, az ilyen jellegű botoknak nehéz ellene, Matty is hiába vezetett zseniálisan 3 keréken is, csak emelgetni tudta. Sérülést csak H okozott, így az nekem egyértelműen 3-0-ra az övé, a kontroll lehet 2-0-ra W-é, az agression meg 1-1, szóval nálam H nyert.

Witch Doctor vs. Blacksmith: Ez az, amitől egyáltalán nem féltem, akármi is történt tavaly. Ez már nem ugyanaz a WD, ez már a győzelemre hajt, BS viszont még mindig csak egy tüzes alumínium doboz. Mit lehet erről mondani? BD jó sok utést kibírt, mivel ez is 100% defenzív bot, ez elvárható, ugyanúgy lejött a csigáról, mint tavaly WD, de ez sem sokat számított, a végén már nagyobb volt a füstje, mint a lángja:) Ha jól értettem Andreát, erre a meccsre másik fegyver vezérlő motort szeretek be, miért is? A rájátszásra újjal akartak menni, vagy csak direkt erre a meccsre? Ezt nem értem.

Black Dragon vs. Lock-Jaw: Ez nem volt semmi, nem véletlen a két legközelebbi kiemelt jó szoros meccset játszott:) Megküzdöttek talpon és fejen állva is:) Én is LJ-nek adtam volna a győzelmet, mert az első felében nagyon dominált, sok szép ütést vitt be, ez a BD meg basszus, elpusztíthatatlan! Aztán LJ megint elkezdett füstölni, megint visszavett okosan Donald, így sikerült kihúzni a végéig, még a csigára is sikerült felraknia, de még így is csak split lett, wáá! BD fegyvere mondjuk nem állt le, de nem sokat tudott vele kezdeni, talán egy ütése volt az egész meccsen. És már megint nem sokon múlt, hogy LJ beragadjon a killsaw nyílásába, ha nem az utolsó percben történik, és nem jön ki a fűrész, emiatt is veszthetett volna. Marha jó ez a padlót súroló két kis kar, tényleg nagy előnyt ad, most is láttuk, de ha minden meccsen ennyiszer rámegy a killsaw-ra, akkor bizony komoly veszélyt is hordoz magában, szóval ezzel valamit kezdeni kéne.

Hydra – Minotaur: Na jó, ezeknek nem kellett volna már most találkozni, de kinek jut eszébe a 8-on kívül kiemelni M-et, amikor már végre normálisa működik? Én meg eskü, hogy még azon gondolkoztam, hogy M-et rakom az 5. helyre, H-t meg a 6.-ra, de mondom 4-0, legyen ő előrébb. Amúgy sokat nem lehet erről írni, M nekiesett és kivégezte, elszállt a lánchajtás. H-nak meg mint kiderült, elég gyenge a kasztnija, csak még nem találkozott ilyen erős fegyverrel, hogy ez kiderüljön.

Akkor 6 brutál erős fegyverű, egy taktikus és egy defenzív bot jutott a 8 közé, meglátjuk:) Az elődöntős tippjeimet tartom, sőt, most már azt írom, hogy az én első 4 kiemeltem játssza majd, Bite Force-Tombstone és Witch Doctor-Death Roll:)

Enzo - 2019. 09. 23. 16:17

Na akkor először én is reagálok, utána írok a 4×15-ről :)

#lockjaw: Tényleg, Lock-Jawnak nem is volt spinnere egy darabig, jobban megnézve még a 2016-os évadban sem :o durva.

#dab: hehe, nem vagy képben a trendekkel? :P
https://en.wikipedia.org/wiki/Dab_(dance)

#rotator: hát ez a pontozás annyiban nehéz ügy, hogy pl. Yeti se csinált sok damage-et a saját fegyverével Duck-on, sőt le is állt a fegyver, de az agression+control pontokmiatt mégis megnyerte – ha ragaszkodunk a “damage by primary weapon” elvhez, akkor kb egyik botnak se kéne továbbjutnia (az egyiknél nincs damage, a másiknál meg weapon :D), de ugyanakkor meg annyira dominálta a meccset Yeti meg Blacksmith is, hogy nem lett volna illő a másikat továbbdobni.

#rangsor: az elejét te jobban eltaláltad, de Minotaur 6.-nak azért elég erős, hiába elméletileg erős bot, de mégiscsak 3 veresége van (Sawblaze ugyanez pepitában)… Blacksmith-t meg nem rangsorolták egyik fölé se, 15.-ként kiemelt.

Enzo - 2019. 09. 23. 18:01

Szóval, 4×15 (nyolcaddöntők)

SoW × Sawblaze
SB másodszor próbálta meg a hammersaw-konfigurációt, ezek szerint sikerült megoldani, hogy ne taknyoljon hátra tőle a robot minden egyes alkalommal (+SoW könnyebben eltörné a sima fűrészt?). Meglepően szép kis győzelem volt, ami 2 dolognak köszönhető: egyrészt Jamison Go nem hagyja felpörögni Whyachi-t, másrészt (szerintem tudatosan) eltörte a keresztmerevítőket, és ettől SoW szétesett szép lassan, annyira hogy kigyulladt és így egy elég egyértelmű zsűridöntést láthattunk.

Bite Force × Uppercut
UC-ék mindig meg tudnak lepni valamivel, most egy ilyen felfújható lufiemberes robottal jöttek, ha jól látom (intergalaktikus protonmeghajtású csápos hirdetődroid! :D). Uppercut nevéhez mélótan kapott egy rendes felütést (höhö), és hiába volt rajta srimech, pont fejreállt, és ebből a pozícióból nem tudott kijönni, KO!
Jó kérdés, hogy BF-en van-e – csak van, elég ciki lenne, ha nem, de valaki kipróbálhatná már :D
“UC kerekében van elrejtve a strand” -> :DDD

Yeti × Death Roll
Elég sok volt a weapon-on-weapon találat, Yeti kb a harc több mint felében instabil volt és valamelyik oldalán pörögve próbált megnyugodni – de így csak esélyt adott DR-nek, hogy leszedje a kerekeit, egyet sikerült is, és amúgy is szépen leamortizálta, Death Roll KO!

Tombstone × Quantum
Oké, az még mindig marha menő, hogy TS-t külön robot hozza be :D Quantum fogán meg a pici makett-Tombstone nekem is tetszett :) Nem csoda, hogy többet lehet feljegyezni a felvezetésről, mint a harcról, elég gyors összecsapás volt, Quantum kb azonnal leállt. (Hja, én is megnéztem volna inkább az említett botokat itt.)

Whiplash × HUGE
Whiplash-t megerősítették felülről + meghosszabbították a kis emelőkarját, Jonathan Schulz azonban így sem a robottól félt, hanem Matt vezetésétől :D Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek (nem véletlenül szerepelt mindegyik pontozólapon 4-3): W elvesztett egy kereket, megpróbálta kidobni H-t sikertelenül, HUGE spinnere is betalált azért, valaki picit füstölt a legvégén…. valszeg aggression+control miatt nyert Whiplash? Nemtom. HUGE nehezen tud aggresszívnak látszódni a felépítése miatt, de tény, hogy sokat nem sérült. Na mindegy, ez tipikus split-es meccs.

Witch Doctor × Blacksmith
WD végig dominálta a meccset, BS nem talált be a kalapáccsal, és nagyon tetszett, hogy az emlegetett 2016-os (?) “screwgate” fordított megismétléseként most BS került rá a csigasorra, és most ő jött vissza :D Nehezen akart meghalni a bot, de aztán végre elfüstölt, itt a jól megérdemelt WD KO, yeah! Andrea szerintem az előző szezonhoz képest mondta a motorcserét, de én se vagyok benne biztos.

Black Dragon × Lock-Jaw
LJ-nek marha erős felütése van, BD folyton fejreállt, kidobták a csigába is, viszont LJ meg füstölt megint, a következő meccset már tuti, hogy be fogja szívni emiatt Donald. A vége eléggé cripple fight lett, BD próbált visszaállni a fejenállásból, LJ meg csak füstölgött és folyton belement a killsaw-árokba (tényleg kapóra jött neki a fűrész hogy kibújt), megint nem lettem volna zsűri…split 2-1 Lock-Jaw!
Funfact: a rangsorolást mégiscsak jól eltalálták, mert az ezelőtti 6 meccs mindegyikén a magasabban rangsorolt bot ment tovább.

Hydra × Minotaur
…és akkor jött az este meglepetése.
Már nem az az infó volt a meglepi, hogy Minotauréktól valaki elájult az egyik meccs után a kimerültségtől (bár ez is durva), hanem a végeredmény. :D Hydráé volt az első flip, de aztán a második mellément, és utána emiatt a “bika” meg tudta oldalról és hátulról támadni. Az a bal hátulra a kerék mellé bevitt drum találat elég volt ahhoz, hogy leessen a lánc, és kész vége, Minotaur KO, wow!

Tehát a negyeddöntők: Bite Force vs Lock-Jaw & Tombstone vs Whiplash, a másik ágon pedig Witch Doctor vs Sawblaze és Death Roll vs Minotaur!
LJ szerintem most már tényleg elfüstöl, Tombstone vs Whiplash azt hittem már volt az évadban, de nem – azért TS talán továbbmegy innen is. A másikon végre lesz egy meccs, ahol nem Sawblaze-nek szurkolok (:P), a DR-Minotaur viszont kb bárhogy alakulhat, én kinézek egy meglepit a brazilokból, mekkora sztori lenne egy elődöntő a 0:2-es start és az elbukott Desperado döntő után!

Enzo - 2019. 09. 25. 17:34

Na még addig bedobom a BBU-s legjobb szövegeket a 4×14-15 kritikákból:

“Last time we saw one of Skorpios’ wheels rolling around Zach whipped out his yo-yo and did some tricks, and I’m not using “yo-yo” as a euphemism for his penis he actually did some yo-yo tricks with the Uppercut guy. Lock-Jaw gets in touch with its inner golden retriever and chases down the loose wheel.”

“Also this is just a side piece of trivia but they filmed the arena introductions for this battle twice because you may have noticed there’s a person on Huge’s team who looks an awful lot like Jason Vasquez from Whiplash’s team. Before the fight they traded shirts and appeared on each other’s teams during the intros. Someone in production noticed this and probably got pissed off because everyone was wrangled back into the Battlebox in order to film the correct intros.”
mekkora troll :DD

“Lock-Jaw even does Black Dragon a favor and gets stuck in another goddamed set of Killsaws which opens it up for some free hits. At this point Lock-Jaw needs to start coming into battle with some novelty-sized safety covers that go on plug sockets to prevent toddlers from sticking keys into them because this is ridiculous.”

Szombaton finálé! A 4×04-07 kritikákat meg el kéne engednem :D

Thomas - 2019. 09. 26. 01:34

#rotator: a Yeti-Duck meccsek még nagyon erőltetetten azt bele tudom magyarázni, hogy Duck elsődleges fegyvere a mozgatható wedge (mert mi más?), és azzal elrontotta Yeti spinnerét, így a 3 damage pontot megkapta, Yeti meg a kontroll és agresszió pontokkal nyert 4-3-ra. De ezek tényleg nagyon erőltetett magyarázatok, mert ha egy fegyver leáll, az éppen azért szokott, mert sérülést próbált okozni vele, és az erő ellenhatása tette tönkre. Tehát akkor valójában nem a másik okozta a sérülést, ő okozta magának. Jobb lenne ez a zsűri döntés is, ha mint a boxban, mindegyik zsűritag számolná a szép ütéseket, akár okoz sérülést, akár nem, és akkor a végén csak annyi lenne, hogy egyik szerint 15-0-ra nyert Yeti, másik szerint 17-0-ra, és így az ilyen fegyver nélküli vackok tényleg csak akkor nyerhetnének, ha a másik kiüti magát. Bár akkor Blacksmith is szerezhetne pontokat a kalapácsával, közben meg csak egy kartonból készült botra veszélyesek azok az ütések:) Ezt is ki lehet játszani, elég ha egy mozgatható légycsapót tesznek rá, mint Will a gereblyéket. Hát nem tudom.

#rangsor: Én kizárólag a győzelmi esélyek alapján csináltam, nem néztem, hogy hány győzelme volt:) Egyedül Hydránál hagytam magam befolyásolni, pedig éreztem, hogy az 5. hely túlzó neki:)

#sawblaze: Egyértelműen tudatos volt, beszorította, és nagyon bemérte, hogy hova kell csapni. De SOW ellen csak így lehet, ha vaktában nekiáll csapkodni, letörte volna az egész kart.

#Bite Force: Pedig én nem látom, hogy lenne rajta srimech vagy serim, lehet, hogy arra építenek, hogy annyira alacsonyan van a súlypontja, hogy nem tudják felfordítani? De az biztos, hogy ciki lenne így kiesni.

#Tombsone: Tényleg nagy király, hogy külön “szolgája” van, ami behozza:) Bite Force-nak is kijárna már egy ilyen a 2 győzelem után:)

#Whiplash: Hát csak agression+controllal nyerhetett, mert sérülést tutira nem okozott azzal, hogy emelgette a kerekeit. De akkor is furcsa, mert Huge is agresszív volt, nyilván, mivel folyamatzosan pörgött a penge és támadta, vagy ez nem agresszió? Na mindegy, ezt a pontozást úgysem fogjuk soha megfejteni, nagyon szubjektív ez.

#WD: Ha az előző szezonhoz képest mondta a motorcserét, úgy mondjuk érthetőbb lenne, de már letöröltem, nem tudom visszahallgatni. Mindegy, most elég jól működik a bot, és nekik van a legkönnyebb negyeddöntős ellenfelük. Nagy show lenne, ha idén nyerni tudnának:) Bár egy esetleges Bite Force elleni döntőben nyilván kell egy jó adag szerencse is meg a csillagok szerencsés együttállása:)

#Lock-Jaw: Én csak azt nem értem, hogy Donald marha jó vezető, mégis sokszor nem is szorult pozícióban, simán rávezet a killsaw árokra, mikor tudja, hogy simán beszorulhatnak azok a karok. És ezt meccsenként többször, múltkor az ellenfél segítette ki, most a fűrész, legközelebb vagy emiatt szívja meg, vagy a füstölés miatt, lehet találgatni:)

#Minotaur: Már akinek ez meglepetés volt:) Az első 2 meccsen nem működött ez az új drumspinner normálisan, mióta megoldották, ez egy teljesen más Minotaur:) Mondjuk egy ilyen meccsben mindig benne van a pakliban, hogy véletlenül ráfut, feldobja a plafonig és vége, de brazil barátunk van olyan jó vezető, hogy ezt elkerülje egy fél percig, amíg szét nem kapja oldalról, szóval azért kisebb eséllyel, mint egy kevésbé mozgékony botnál. Emlékszem még valamelyik évben hogy leszedegette Bronco kerekeit, mondjuk az sokkal lomhább, mint Hydra, de úgy látszik, strapabíróbb azért.

Már volt idén egy Bite Force vs Lock-Jaw meccs, nem? Úgy emlékszem nehezen nyert BF, vagy a Hypershock elleni meccsel keverem? Itt komment tutira nincs róla, azt kerestem. Tombstone vs. Whiplashre én sem emlékszem:) Minitaur most tényleg okozhatna meglepetést, bár nekem ez a DR nagyon stabilnak tűnik most, de meglátjuk:)

Enzo - 2019. 09. 27. 14:55

#rotator: érdekes lenne ez a boksz-stílusú pontozás, megnézném egy próbameccsen :D akárhányszor Kenny felkiált, hogy “Huge hit there!”, az kettőt ér :D

#biteforce: jaja, lehet hogy nincs rajta, így jobban belegondolva nem is mostanában láttam felborítva :D

#tombstone: a Giant Nut-hoz (vagy helyette) járhatna ilyen előjog, hogy aki megnyeri, az kap ilyen szolga-robotot :D

#WD: nagyon élnék egy Witch Doctor-győzelmet :)

#Lock-Jaw: egyébként is csodálkozom néha, hogy mennyire nem törekednek a vezetők a killsaw-k elkerülésére, bár lehet hogy egy meccsszituációban ez csak egy sokadrangú szempont, úgyse okoz maga a fűrész akkora kárt a robotban.

#schedule: BF vs LJ meccs nem volt, már néha én is keverem egyébként, hogy kik játszottak egymással és kik nem, de most megnéztem battlebots.com-on BF oldalát, és nem :)

perc97 - 2019. 09. 27. 21:05

#Biteforce : Volt már felborítva , olyankor a pengéje feletti nyúlványokon lévő görgők vagy csapágyak tartják meg és mivel a hátsó kerekei így is leérnek mozgásban tud maradni , ilyenkor Paul nekivezeti a falnak és már “talpán is van ” bár ez nem “srimech” .

tippjáték: ( most már nagyon nehéz az előző nyolcból hetet eltaláltam itt már bonyolultabb a helyzet )

– BF vs. LJ volt már ilyen meccs BF nem füstölt el egyszer sem ( bár fegyver motorja már ment tönkre de 4! hajtja egyszerre )
win :BF
– TS vs. Whiplash . Az öreg nagyon vigyázott az acél pengékre rá is faragott egyszer de szerintem most már bevet mindent . Van rá esély hogy kikap WL gyorsabb a tapadása sokkal jobb test test ellen tologatni fogja neki a falnak de Ray sem most kezdte szerinte előbb utóbb elkapja .
win :TS
– WD vs. Sawblaze . Ezt őszintén nem tudom . Van egy olyan jelenség hogy WD a nagy fegyver kinyúlása miatt “saját maga alatt ” is pusztít Ha felfut SB wedge-ére lehet hogy ledarál egy két dolgot mondjuk a fűrészt :)
de amúgy a tologatást falnak tolást nem ússza meg SB tapadás az egyik legjobb .
Talán WD ( velük vagyok )
– Minotaur vs.DT . Minotaur fegyvere új , messze nem olyan megbízható . Brushless motorok hajtják . Az így nyert súlyt bele fektették a fegyverbe meg ahogy nézem az oldal merevítésbe ami tavaly kétszer is eltört (ez tartja a fegyvert így a dob mindkétszer le is állt ) .
A srác panaszkodott hogy nehezebb irányítani még jobban kell koncentrálnia ( még komolyabb arcokat vág ).
Ellenben DT idén agyoncsaphatatlan szerintem behúzhatják .
DT

Az elődöntőre ha bejönnek a tippjeim :
TS vs. BF ( Már a Battlebots előtt is BF nyert ) BF
WD vs. DT ( Midkét gép nagy romboló de DT sokat kibírt eddig ellenben WD fegyvere nem )DT

Döntő : BF bár a DT lehet hogy meg tudja röptetni és látjuk BF- ot felfordítva :).

A legnagyobb fekete ló Sawblaze szinte mindenki ellen jó lehet,gyors , fordulékony van egy nem is rossz fegyvere , szimpatikus csapat de ha csak ilyen robotok lennének hamar unalomba fulladna az egész .

Thomas - 2019. 09. 27. 21:50

Nahát, új kommentelő, üdv perc97:)

Igazad van, nekem is rémlik valami olyasmi, hogy nekivezetett valamikor a falnak és úgy fordult vissza:) De aztán lehet, hogy mástól láttam, csak most a kommented hatásásra éreztem úgy, hogy ő volt:)

Tombstone-nak nem minden pengéje acél? Én úgy értettem, hogy mindig az ellenfélhez választ hosszban meg súlyban (ütéserőben) megfelelőt. De ezek szerint van olyan, amit a végére tartogatott? Ja, Raynak jól megy, hogy megfordul, felpörgeti a pengét, aztán bekaszál vele, szerintem most is meg fogja próbálni, mert azért W-nek nincs olyan erős fegyvere, ami könnyedén kárt tehetne benne:)

Szerintem WD nem fog tudni sok sérülést okozni, de ha kibírja a falhoz tologatásokat, akkor csak nyerni fog pontozással. És most elég jól össze van rakva, szóval bízom benne. De aztán hátha sikerül elkapnia, de az meglepne, ha ez KO-val érne véget.

Milyen az a brushless motor? Nekem ez túnik a leginkább kétesélyesnek.

Hát a Sawblaze-nek van egy túrhetű fegyvere, már ha nem fűrészlappal állnak ki megint:) Amúgy bárki ellen nyerhet, de nem épp a saját érdemeiből. Okosan azért meg lehet verni, jó vezetéssel. De amúgy igaz, az 1. évadban még több ilyen robot volt, mint pl. Cicafülék, és nem hoztak valami izgalmas meccseket ezek a tologatások.

Enzo - 2019. 09. 27. 23:30

Juhé, végre nem csak mi ketten írunk :)
üdv, @perc97!

#biteforce: ebben igazad lehet, csak lusta voltam visszakeresni BF harcait :D

@Thomas
#tombstone: szerintem úgy értette, hogy a nagy vigyázásra faragott rá Ray :D
Jaj, Overhaul, ne is emlegesd :D meg 2015-ben még Bite Force is spinner nélkül állt fel…

A BattleBotsUpdate-es srác Hydrát tippelte végső győztesnek…hát, nem jött be :D

perc97 - 2019. 09. 28. 07:58

Sziasztok örülök hogy olvastok .
@Thomas Tombstone-nak vannak aluminium ötvözet pengéi is aminek csak a végén van acél betét , végül is így alkalmazkodik az ellenfélhez . Csak az volt a furcsa hogy Ray többször elmondta hogy a wedge robotok ellen pontszerú éles pengékkel kell mennie de most a válogató alatt mégsem tette . SPOILER : Az egyik ilyen acél betét eset le Rotator ellen ez tette kiegyensúlyozatlanná TS-t és ez szétterhelte az elektronikát . Ezért mondta a meccs végén viccesen hogy Ő maradt a KO király mert magát ütötte ki .

Brushless motor : Nincs benne szénkefe ami átadja forgó résznek az áramot forgó mozgást máshogy vezérlik illetve szabályozzák ha van “feedback”.
Ha nincs a kefe rövidebb a motor így könnyebb . Tavaly WD próbálta ki de vissza építették a hagyományost ( a hajtásban volt ) ha nézted le kellett marniuk egy két dolgot szegény robotból hogy ne legyen túlsúlyosok. Idén például Sawblaze és Minotaur csapat említette meg de sokan használják .

@Enzo kicsit off: A 2015 -ös Biteforce szerintem nagyon izgalmas koncepció volt . A lánctalpba szerelt mágnesekkel akart extra tapadást elérni hogy kiemelje az ellenfelet . Ott jöttek rá hogy az arénán vastagabb a festék ? vagy borítás ezért nem működött . Sokan lenézték Chompot is pedig az a robot is aktivált elektro mágneseket a robot alján kalapáláskor csak szintén az aréna borítás miatt nem volt hatékony ezért mindíg borult szegény .

Én már láttam a döntőt kíváncsi vagyok mi a véleményetek . Elnézést szerintem már az elején Deathrollt Death Trollnak néztem DT = DR

Thomas - 2019. 09. 28. 14:01

Ja igen, Overhaul, az örökös wildcardos:) Már el is felejtettem a nevét, csak a Cicafül maradt meg:) Valamiért nagyon nyomta őket a zsűri, biztos, mert akkor még ők voltak az egyetlen egyetemista csapat, vagy nem tudom.

Tombstone: Oké, így már érthető:) Nagyon sokat tudsz ezekről a belsős infókról, én azért ennyire nem követem, már a részeket is tekergetem, olyan hosszúak:)

Ez is érdekes, amit a mágneses tapadásról írsz, hát igen, Chompnál nem ártott volna valami, ami megfogja ütésnél:) És azt nem tudod, hogy hová tűnt Bad Kitty?

Na akkor nézem is a finálét:)

Thomas - 2019. 09. 28. 16:48

4×16

Minotaur vs. Death Roll: Ezek aztán egymásnak estek:) Az elejét DR uralta, aztán M is beleállt az ütésekbe, de mégsem okoztak semmi látható sérülést. Aztán mikor M drumja leállt, akkor már fölé kerekedett DR. De mit kibírt az a bot! Először belehajtott szemből a falba, aztán pattogott, mint gumilabda, és semmi baja! Még szerencse, mert nincs több alkatrészük (ezért nem kéne ennyi meccsel terhelni őket, pedig DR-t egyszer sem amortizálták le igazán). Hát ezek után simán el tudom képzelni, hogy megnyerik! Perc97, azt nem tudod, hova lett az a csaj, aki vezette a csapatot még legutóbb?

Tombstone vs. Whiplash: Könnyű pengével megy Ray, gondolom, akkor ez nem az acél. Na mondom, itt már nem lesznek könnyű meccsek, erre ez nem lett éppen nehéz sem:) TS első ütéssel leszedte a wedge egyik felét, aztán persze hogy lejöttek a kerekek is, hiába mondta Matty, hogy idén nem tudja leszedni:) Meg kb. minden, ami mozdítható volt a boton. Azt hittem, a kar is megbénult az első ütéstől, de nem, a végén tudta mozgatni, csak egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele, ahhoz valahogy le kellett volna állítania TS pengéjének forgását, hogy valamit csináljon vele, ez meg egyszer sem sikerült.

Witch Doctor vs. Sawblaze: Vajon SB-n mit kell tesztelni, hogy a villák szépen állnak-e?:) Jenny még mindig ugyanabban a ruhában, jólvan:) Na most akkora verést kapott SB, amilyenért mindig szurkolok a meccseiken:) Gyorsan elgörbült az a villa, hiába tesztelték, utána már az idő nagy részét a levegőben töltötte:) És nem hittem volna, de még a KO is összejött! És nem is úgy, hogy a kerekét leszedte (ott szurkoltam végig, “most, a kerekét!”), hanem kiderült, hogy ez sem bír ki mindent. Akkor lehet, hogy mégis Gruff bír ki a legtöbbet? Vagy Death Roll?:)

Bite Force vs. Lock-Jaw: Brutál, brutál BF!:) LJ itt azon kívül, hogy az elején leszedte BF egyik villáját, nem sokat tudott csinálni. A fegyvere szokás szerint elfüstölt, utána már csak az volt a kérdés, hogy kihúzza-e a 3 percet. De azért megérte új alkatrészeket betenni, szépen állta a sarat, meg szokás szerint jól vezetett Donald, így tényleg sok nagy erős ütést kibírt, de hát ha ezt tízszer lejátszanák, szerintem mind a 10-szer ugyanez lenne a vége, akkora különbség van köztük.

Mindenhol a jobb jutott tovább, micsoda elődöntők lesznek, woah!:) Konkrétan az én első 4 kiemeltem játszik, ők kicsit alábecsülték DR-t:)

Witch Doctor vs. Death Roll: Na ezt kinevezem az évad legjobb meccsének! Mi volt itt? Azt sem tudtam, melyiknek szurkoljak, szerintem a két kedvencem most már:) Az eleje simán WD-é volt, valahogy ő talált jobban fogást, hiába van DR-nek hosszabb fegyvere. DR csak együttes találatoknál tudott egy általában kisebbet bevinni, és egyszer fel tudta fordítani WD-t, míg ő osztotta rendesen. Az a csigára felküldés, aztán megtartás zseniális volt! És megtörtént a csoda, leállt DR fegyvere először a szezonban! És mit kibírt, te jó ég, már egyértelműen nekik szurkoltam. Majd WD elkezdett füstölni, és a bíró meg rászámolt, fogtam a fejem és már megint nekik szurkoltam, mondom, így nem lehet vége ennek a szezonnak, és beindult! És itt akárhogy döntött volna a zsűri, nem tudtam volna haragudni, mert a meccs nagy részét WD dominálta, a végén viszont alig tudott mozogni. Bár ha a szabályaikat nézzük, akkor így helyes, mert WD is magát tette tönkre, akkor már rég nem ment DR fegyvere, szóval ezért nem adhatnak pontot damage by primary weapon kategóriában. Most viszont DR-t nagyon sajnálom, nekik volt a legmenőbb serimjük, az tuti:)

Bite Force vs. Tombstone: Na akkor ez a rövid penge lehet az acél, hú, mi lesz itt?:) És az utolsó frame-et is felhasználta, pedig hazudik, hogy a Whiplash elleni meccs kemény volt, ott nem igazán sérülhetett meg. Pedig számítottam rá, hogy ez 1-2 ütésből eldőlő meccs volt, de mégis rutintalanul a nyakamat tornáztattam egy kicsit, és mire feleszméltem, TS már egy keréken pattogott fél pengével:) Hát ez komoly, hogy így eltört, pech is, mert azért ennél lehetett volna jobb meccs is ebből. Nyilvánvaló volt innentől, hogy nincs esélye, még felpörgetni sem tudja, ha nincs egyensúlyban, de még le is állt (vagy csak Ray nem erőltette, mert minek?).

Na akkor lássuk a döntőt, amibe az ő első két kiemeltük jutott, nem az enyém:) Tippelni sem merek, akármi lehet:)

Bite Force vs. Witch Doctor: Mekkora volt már ez, hogy Faruqtól vették vették el a kontrollereket, aki egy táskában hozta őket:) Nem tudom, hogy melyiknek szurkoljak, mindkettő nagyon megérdemelné:) Szóval csalódott csak akkor leszek, ha gyorsan vége lesz. Hát, lehetett volna hosszabb is:) Pedig WD jól kezdett, okosan, ügyes vezetéssel 3 tüskét is leszedett BF-ről, de elég volt egyetlen jól sikerült találat, hogy megforduljon az állás, egyből leállt a fegyver. És ez az igazi csalódás, mert WD annyira strapabíró volt az eddigi meccseken, nagy kár, hogy pont a döntőben volt ilyen szerencsétlen. Innentől már egyértelmű volt, hogy mi lesz a kimenetel, de még a sermiet is sikerült elrontani az egyik felállásnál, így elég gyors KO-val ért véget. BF teljesen megérdemelten nyert! Szerintem nem kéne annyira átépíteni, mert még a végén rosszabb lesz, mint most:)

Hát akkor ez az utolsó rész legalább kárpótolt a borzasztóan elnyújtott, unalmas évad miatt. Ha ezentúl nem is nézem normálisan, a rájátszásra tuti, hogy visszatérek. Meg talán egy délutánt megér, hogy előtte átpörgessem az edzőmeccseket. Nekem ez évi max 10 órában működött jól, a 32 óra rettenetesen sok, és még akkor hozzájön az az idő is, amit az írogatással töltünk, nagyon-nagyon sok.

perc97 - 2019. 09. 29. 08:12

@Thomas Sajnos nincsenek infóim a lányról aki eltűnt a Death Roll csapatból . Szinúgy Bad Kitty ről sem . Már el is felejtettem őket .

Az utolsó részről: Innentől SPOILER S04ep16

Death Roll azt csinálta amit megígért :) Minotaur szíjat vesztett most már lehet hogy a motorok rendben vannak . Annyit tudtak megtenni hogy ami szerintem taktika volt erre az esetre hogy a sarokba terelgetik DT-t a pulveriser alá .. Amit most szúrtam ki a lassításkor egy olyan apróság amelyek sokszor számíthatnak . DR minden esetben mikor akkorát üt hogy a fegyver ideiglenesen leáll visszafele forgatja a kerekeit . Ez miatt van az hogy ilyen magas felépítménnyel is nem ” vágódik ” hanyatt találatkor hisz a hátraforgó kerekek jó irányba dolgoznak . Vagy a driver ennyire pokoli gyors vagy a bot felülbírálja ilyenkor egy időre . Minotaur kikapott idén párszor de ilyen rossz bőrben nem emlékszem hogy lett volna . Ez az ára az újra tervezésnek még Biteforce is megélte ezt mikor vertical spinnerre váltottak vagy WD szinúgy . Szerintem jövőre jóval erősebbek lesznek .

TS Whiplash : Nem értem mire számítottak . Tavaly ügyesebben áltak ki ott TS kerekét majdnem leszedték .. most mintha frontálisan mentek volna bele TS-ba . Szerintem ki akartak próbálni valamit a wedge-dzsel de nem jött be.. meg ütközéskor emelgették a kart nyilván megpróbáltak borítani . Matt fiatal nekem nincs hozzá szemem de sokszor elmondták hogy a legjobb driver biztos vagyok benne hogy jövőre látjuk .

WD Sawblaze . Megint csak nincs minden részlet meg de WD ellen a nagy wedge-dzsel többre ment volna ( Én biztos voltam benne hogy azzal állnak ki ). Ahogy írtam WD még felülről is darálta a villákat ha meg alá tudott kapni mivel SB ha nem orrnehéz könnyen elemelkedik a az erős hajtás miatt akkor szintén darált . Én nem bánom mivel WD nekem all time kedvenc . Nagyon rendes csapat akik sokat is tesznek ezért a sportért .

Biteforce Lock-Jaw : Donaldon látszott a feszültség . Két hasonló bot csak BF mindenben jobb ( talán sebességben nem ). Sokan bíztak a LJ speciális villáiban de egyszerűen esélye sem volt .

Witch Doctor vs. Death Roll : Ezért szeretem WD -t nincs unalmas meccs . Azt nem vettem figyelembe hogy DR Ausztál csapat kifogyhatnak a tartalékaik . Lehet hogy ez volt az oka de az addig agyonverhetetlen fegyver leállt ( Sok épító elmondja hogy hiába a győztes meccs a pusztító csapások a küldő félt is roncsolják ). Persze drámában még így sem volt hiány WD erre mindig garancia hiába a woodoo az woodoo .

Bite Force vs. Tombstone . Biteforce a kereket támadta és eltörte a TS pengéjét . Bár kilassítottam amennyire lehetett . BF felütötte a kereket akkor TS pengéje padlózott a túloldalon aztán kiégett a monitorom :) Semmit nem lehet látni szerintem a letört darab verhette le a túloldali kereket . Ray most okosan leállította a pengét nem égette le megint a botot . Bár látszott a csalódás rajta szerintem méltósággal viselte . Tavaj a régi robottal jött és a váz elhasználódása miatt vesztett most 3 vázat hozott tényleg mindent megtett .

Bite Force vs. Witch Doctor: Nem tudom mi lett volna ha lerepül BF utolsó villája is .. szerintem nem sok . Segít neki hogy az ellenfél kibillenjen és BF felüsse így ő lefele nyelje el az energiát . Ezért borul rendkívül nehezen . De ezen túl ez a kis hol kék hol fehér penge nem áll le már évadok óta . Utoljára Chomp vert bele az sem most volt .Ő a bajnok .
Egyébként most is mint mindig rendkívül szerényen és szimpatikusan nyilatkozott .

Elgondolkoztam ki verheti meg Pault és a robotját . Idén legközelebb Hipershock volt hozzá . Az a bolond Will fordítva vezette neki a botot BF-nek és a fegyvertornyot szétverte . Szerintem abból hullottak darabok a hajtásba és lett BF “kripli” . Szerintem csak a torony sebezhető de a leghatékonyabb támadási mód az övé . Rengetegféle bot ellen bizonyított . A döntősök közül szerintem Sawblaze nek lett volna a legnagyobb esélye a stílusából fakadóan . Számomra kétértelműen búcsúzott lehet jövőre új bottal áll ki?

perc97 - 2019. 09. 29. 21:58

A BF TS meccs nem hagyott nyugodni . Visszanéztem rendes lejátszóval ami sokkal szebben kockázott . Az események szerintem : Paul tudta hogy neki jobbról kell elmennie hogy TS mindíg leforogjon a BF -ról . Ilyenkor szokott TS forgolódni az ellenkező irányba hogy hátba kapja a másik botot . BF megy erőre megvan a bot bal oldalán a kontakt és ekkor vagy az erő vagy Paul ráfordította a BF -ot a már akkor ingatag TS- ra . Itt szerintem TS bal kereke megpattan BF-on ( konkrétan a wedge-re fut rá ) a penge kétszer padlót fog ki tudja milyen rezgések vannak benne majd BF pengéje eltöri . Az szinte biztos hogy a penge túloldalon távozik mert a jobb oldali kereket más nem vihette le . Meg potyognak is a fegyver darabok azon az oldalon . Nagy csapás volt . Persze nem lett így … de mi lett volna ha TS – nek bal oldalán távozik az a kb 10 kilónyi kis acéldarab…

Szerintem nagyon rendben volt az évad remélem jön az ötödik . Eddig a lebonyolítás minden évben más volt jövőre sem számítok ugyan erre . Ez most nekem bejött több volt a PIT anyag több technikai részlet .Én pont a ceremóniákat unom gombnyomkodás meg Faruq kínrímei de nem is élőben nézem hát beletekergetek .
Szerintem az is belefér ha kicsit a jó párosítások érdekében ” belenyúlkál ” a kiemelésekbe a bizottság . Nyilván ez a top robotoknak extra kihívás de nekünk meg jó . Senkinek nem lenne az álom döntője egy
Duck Breaker Box :) .

Enzo - 2019. 09. 30. 18:56

@perc97: még a 2015-ös Bite Force témára: jé, nem is emlékeztem a mágneses sztorira :O Chomp-ban viszont volt vmi kamerás-mesterségesintelligenciás történet is, hogy úgy pozicionálja magát, hogy az ellenfél pont a kalapács elé/alá kerüljön…csak hát közben egy rossz súlypontú, összevissza boruló bot volt :/

Tehát akkor az utolsó rész, 4×16!

Negyeddöntők
Death Roll × Minotaur
A két utolsó nemzetközi csapat összecsapásán sok weapon-on-weapon ütközés volt, DR füstölt, Minotaur drumja meg leállt. Sztem DR megnyerte volna zsűridöntéssel is, de aztán nem kellett: Minotaur fennakadhatott valamin (a kerék forgott, de a robot nem mozdult) így KO! Death Roll-éknak fel kell köti a gatyát, mert ahogy mondták, eléggé kifogytak mindenből…

Tombstone × Whiplash
Tavalyi rematch, Matt most vissza akar vágni, meg mondta, hogy tavaly lejött a front armor, idén direkt TS-re gondolva erősítették meg. Hát ehhez képest az első ütéstől lerepült a fele :DD TS rendesen szétszedte, és tényleg igaz az a mondás, hogy Matt 3 keréken még tud vezetni, de 2-n már nem.

Witch Doctor × Sawblaze
Jennyvel kaptunk némi vicceskedős-leselkedős testbox anyagot, megtudtuk, hogy ki mit néz a másik tesztjén. Andrea terve az volt, hogy bejutnak a középső villa-szerűség alá, és elhajlítják, hogy SB ne tudjon utána fellapátolni. Ez működött is, WD amint egy kicsit be tudott menni alá, szétszedte, és még egyszer a fűrészt is elferdítette. Végül elfüstölt SB (akinek egyedüliként a top8-ból nem volt KO-ja), Witch Doctor elődöntős!
(Kb ja, Gruff meg Death Roll bír ki a legtöbbet. Meg persze Bite Force.)

Bite Force × Lock-Jaw
A két legenda összecsapásán LJ nem bírta az ütéseket és most már csak elfüstölt. BF beszorította a sarokba a pulverizer alá, a spori még egy ideig elnéző volt, de aztán rászámolt. Bye-bye!

Elődöntők
A két korábbi győztes legenda az egyik ágon, a két idei veretlen meglepetéscsapat a másikon!

Witch Doctor × Death Roll
Én őszintén szólva tartottam tőle, hogy DR 1 db spinnerje a nagyobb reach miatt beérhet WD lánchajtásába, a két spinner közé, de szerencsére ez nem történt meg. WD szétszedte, felrakta a csigára, minden, végre leállt DR spinnere is (kb először a szezonban!), na mondom ez megvan, király… erre WD egyszercsak megáll…nem hittem el, nem lehet így kiesni! Elkezdenek rászámolni ÉS VISSZAJÖN! De nagyon nem sikerült meggyőzőre a vége, na. Érezhető volt, hogy szoros zsűridöntés lesz, és split is lett. Majdnem elkezdtem ujjongani a vonaton, amikor kijött, hogy 2-1 Witch Doctor! :D Simán azt hittem, hogy DR továbbmegy, de ha jobban meggondolom, akkor valszeg damage 1:2, aggression 2:0, control 1:1 miatt 4:3-mal Andreáéknak adták.
(Egy darabig fel se tűnt Death Roll-on a szezonban, hogy a rambókéses kéz az tulajdonképpen a srimech :D)

Tombstone × Bite Force
Látszik, hogy 2 legendás bot harca, a “tale of the tape” rovatban a bajnoki címek száma volt összehasonlítva a fegyverek adatai mellett :D
TS a legrövidebb, de legnagyobbat ütő (fekete) pengével készült, BF lecserélte az elülső kis ékeket egy teljes wedge-re. Hát ilyen gyors harcra nem számítottam, BF az első ütéssel leszedte Tombstone kerekét (bár ezt én se láttam jól, hogy mitől jött le) meg a fél pengét :O Amaz nyilván elkezdett pattogni összevissza emiatt, és le is állt… ja meg még a csigasorba is bele lett rakva. Nem semmi volt, na, így elintézni a “főgonoszt”…

Döntő
Az első és a második kiemelt. Tud valamit ez a rangsorolós bizottság ;)

Bite Force × Witch Doctor
Andreáék kb újraépítették az egészet, Bite Force értelemszerűen visszarakta az ékeket, mert jobban kellett tapadnia a földhöz. Felröhögtem a WD-re rakott “No smoking” táblán, meg hogy Faruq prezentálta a kontrollereket egy táskából, mint valami westernfilmben a revolvereket :D
Fejjel egymásnak a két robot, WD le tudott szedni 2(vagy 3?) kis villát BF elejéről, de aztán BF csak megreptette, és sajnos leállt a spinner + fejreállt a bot, ami még önmagában nem lett volna feltétlenül baj, de előtte Bite Force odavágott a srimech-bordának is, és valami tönkrement benne :/
Tehát maradtunk a papírformánál, Bite Force KO és címvédés! Nem hiszem el, hogy ennyire elpusztíthatatlan ez a bot…
Paul nyilatkozatából nekem se volt világos, hogy akkor most átépíti BF-et, vagy akár teljesen új bottal tér vissza? (Vagy esetleg kettővel? :D)

Jó kis évadot láttunk, én nem bántam a 16*1,5 órát, persze sokáig tartott megnézni meg kommentezni, de jó móka volt. A Fight Night rész lehetne strukturáltabb, meg még 1-2 furcsaságot ki lehetne küszöbölni (például lefaragni a “robots activate” -> “red/blue team ready” -> “zöld lámpa” közti részből), de ezeket nagyrészt megbeszéltük fentebb. Remélhetőleg lesz jövőre is évad, ha igen, akkor jövök posztot írni és kommentelni természetesen :)
Nektek köszönöm a hozzászólásokat, élvezet volt kibeszélni az évadot! (Évadzárós posztot nem írok külön, szerintem elég ez.)

@perc97: na a legutóbbi kommented alapján majd visszanézem még ezt a csatát, melléolvasva amit írtál :)

Enzo - 2019. 10. 02. 20:05

@perc97: na most visszanéztem kikockázva a csatát, és szerintem egész pontosan leírtad: TS kereke valóban felfutott BF wedge-ére + szerintem is a lerepülő pengedarab vitte le a jobb oldali kereket… micsoda erők szabadulhattak ott el, te jó ég.

Közben a BattleBotsUpdate kritikák is véget értek, még egy utolsó idézet onnan:
“Fun fact, if you plot out all the holes and gashes Tombstone rips into the arena during this fight and make a star chart out of it, it’ll take you to the hellscape planet this robot came from.” :D

És majd’ elfelejtettem, de kiosztották a “kis díjakat” is, azaz a 3 Giant Bolt is gazdára talált.
Best Design: Quantum
(szerintem jogos a számítógéppel tökéletesített külső miatt + valóban nem egy n+1-edik horizontal/vertical spinner)

Most Destructive: Cobalt
(majdnem jogos, én Deep Six-nek adtam volna, az a vadállat robot még önmagára is rendesen veszélyes volt :D de Cobalt is megérdemli, nem csak SubZero szétszedése miatt)

Founder’s Award: Hydra
(megérdemelt, mert új botként innovációt hozva rengeteg KO-val sikerült a legjobbak közé jutnia – nem nagyon lenne más ötletem, hogy ki kapja, még ha ez a legkevésbé megfogalmazható leírású díj is)

Thomas - 2019. 10. 04. 02:58

#DeathRoll: Az tök érdekes, amit Perc ír a kerekek hátrafelé forgásáról, mert már én is gondolkoztam rajta, hogy lehet DR ilyen stabil, mikor akkorákat üt és nem is valami lapos, de akkor ez a titka! Ez tényleg fontos részlet lehet a sikereben.

“Azt nem vettem figyelembe hogy DR Ausztál csapat kifogyhatnak a tartalékaik”

Azt mondod, hogy azért volt kevesebb tartalékuk, mert a súlyhatár miatt nem tudtak annyit hozni a gépen? Bár Amerikában is akkora távolságok vannak, hogy a csapatok nagy részének repülőgéppel kellett mennie, így ez másnak is korlátozás lehet.

#BiteForce: Igen, valószínűleg csak Sawblaze-nek lett volna esélye ellene, ha túléli a támadásit, és esetleg magát amortizálja le. Normális küzdelemben csak mázlival lehetne jelenleg megverni, de annyira senki sem volt mázlista. Én úgy értettem, hogy Bite Force-t akarja átépíteni, mert mindig mondja, hogy nem elégedett vele, mindig igyekszik tökéletesíteni, szóval nem hiszem, hogy most hirtelen teljesen új botot tervezne. Amíg ő a király, nem is kell:) Csak nehogy aztán az új koncepció miatt veszítsen jövőre!

#beletekergetés: Én is így vagyok vele, az ilyen bevonulást, habverést, mutogatást, “Faruq színházát” (énekel meg sikongat, haláli:), gombnyomkodást eltekergetem, és inkább a meccseket többször megnézem, én is néha kikockázom, hogy mi is történt, stb. A háttéranyagokat meg szoktam nézni. De ez az egész Fight Night rendszer orbitális melléfogás, én nem akarok hónapokon át valakik által összerakott mesterséges párosításokat látni, amiknek kb. semmi tétjük, hogy aztán 2 részben lezavarják a lényeget. Ha már aránytalanul hosszú az alapszakasz, a rájátszáshoz képest, legalább leegyen sorsolás és valami követhető rendszer, vagy szerintem sokkal jobb az egyenes kiesés 64-es vagy 48-as táblával, esetleg extraként a “B-osztály” küzdelmei, ahonnan páran feljuthatnak a főtáblára.

“Kb ja, Gruff meg Death Roll bír ki a legtöbbet. Meg persze Bite Force”

De Bite Force sosem kapott megközelítőleg sem annyi akkora ütéseket, mint a másik kettő, mert nagyon nehéz még bántani is:) Szóval nem is igazán tudjuk, mit bír ki:)

A No Smoking táblának mi volt a jelentése? Mármint tudom, mit jelent, csak azt nem értem, mire utalt:)

A díjak:
Best Design: Quantum – végülis jogos, de persze a legjobban megtervezett az, aki nyert:)

Most Destructive: Cobalt – hát igen, az első meccse alapján határozottan, de utána már azért nem annyira, lehetett volna inkább DS-nek is adni, vagy megint csak BF-nek, kivégzett pár ellenfelet idén is:)

Founder’s Award: Hydra – oké, ezzel nem szállok vitába:)

Legszebb bot nem lett kiadva? Breki vagy Nelly the Ellybot lehetne:)

Thomas - 2019. 10. 04. 03:04

“valóban nem egy n+1-edik horizontal/vertical spinner”

Amúgy neked nem tűnt fel, hogy egyre kevesebb a horizontális spinner? Vagy akik vannak is, Tombstone-on kívül B-kategóriások, szerintem még Rotator is. Míg az 1. évadban még inkább ez volt a divat (meg a fegyver nélküliség), szerintem akkor még több volt, mint vertikális, mára nagyon elszaporodtak. De tényleg, a leszorítóerő miatt ezeket lehet a legstabilabbra megépíteni.

Enzo - 2019. 10. 04. 14:05

#DR: na ilyen apróságokat sose figyeltem, de tetszenek az ilyen kis ötletes trükkök :)

#BF: “Szóval nem is igazán tudjuk, mit bír ki” na igen, most már ideje lenne, hogy valaki letesztelje rendesen (egy stabilizált Deep Six például – vagy hogy visszautaljak egy korábbi ötletre: HellaChopper? :DD)

#NoSmoking: hát hogy most már végre ne kezdjen el füstölni meccs közben a robot, gondolom, ezt próbálták valahogy megvuduzni :) (bár ez a tábla inkább LockJaw-ra kéne)

“a legjobban megtervezett az, aki nyert” -> na jó, de nem pakolhatják oda Paul ölébe az összes Óriás Csavart is az Óriás Anyacsavar mellé :D

legszebb bot: az nem szokott lenni, így külön legalábbis (csak Best Design)…túl szubjektív lenne biztos. Foxtrot is megérdemelne idén, akkor már, sőt akár Shatter is.

#spinnerek: de, feltűnő, mintha pont ők szállnának ki (pl. Icewave, de vmennyire Ghost Raptor is annak számít)… aki marad, az is inkább hasonlít egy full body spinnerre majdnem (lásd Bloodsport), mint Tombstone-ra….vagy lehet, csak nem akarnak TS-copyk lenni.

Thomas - 2019. 10. 05. 01:14

HelleChopper jöhetne már! De ők szerintem nem fognak, amíg ennyi meccs van, mert volt valami, hogy túl drágák az alkatrészek, nem bírják annyiszor kijavítani.

Na igen, Lock-Jawn azért érthetőbb lett volna a No smoking tábla, WD-ről nem a füstölgés ugrott be elsőnek:)

Hát az is igaz, de az a robot biztos, hogy nagyon jól meg van tervezve, azért ilyen halálos és szinte sebezhetetlen:) Shetter is tényleg jól nézett ki, de én az állatosakat jobban szeretem (Duckot leszámítva, az ronda:) De Breaker Box jól néz ki a ledes kijelzőjével mondjuk:)

Igen, sajnos már Icewave sincs, meg nem is annyira volt már tényező. SOW is horizontal mondjuk, de szeirntem az közelebb van a full body spinnerekhez. Aztán van a Four Horseman vagy a Gemini vagy mindkettő?:) Azért nem csinálnak már ilyeneket szerintem, mert a vertical spinnerek ellen nincs sok esély, azok meg eléggé elszaporodtak.

perc97 - 2019. 10. 05. 10:15

#Horizontal spinner : Emlékszem hogy lecsökkentették a szabálykönyvben a fegyverek “tip speed” értékét csak emlékezetből 300–>250 mph.- ra( többek közt ezért kell a robotokat bevinni a test box-ba mert ellenőrzik ) . Szerintem Tombstone 2015-ben törte a wedge-eket . Most Biteforce-ét ha néztétek alig roncsolta az az egy találat .
@Enzo hol találtad meg a kis díjakat ? A hivatalos oldalon el lett dugva? Engem is érdekelt ki nyerte .
Amúgy Ray elárulta hogy a csavar meg a csavar anya összeillik egybe lehet tekerni :) .

A döntésekkel egyet értek #Cobalt tényleg jó volt , többet vártam tőlük . ( Kereket cseréltek az aréna miatt utána már nem futott rájuk senki mint előtte )
#Hydra : A koncepció szerintem egyedi megérdemelte a csavart ők egy bot építő család saját brand-del a srác nem a semmiből jött van tapasztalat mivel lehet versenyezni . #Quantum egy olyan robot ahol a funkció és a forma összeért ráadásul nem is rosszul .

#apróságok : Ez egy viszonylag új sport de már szinte minden fegyver kipróbáltak :lőttek , kalapáltak ,hálóztak ,égettek valamelyik régebbi részben még láncos buzogányt is láttam . A mostani szabályok szerint a spinnerek uralkodnak abból is a vertical típusúak .
Itt jön ki hogyan , Yeti például nem akar egy nagy ütéssel nyerni a másik bot tetején is jól érzi magát . Biteforce mindíg alá kerül . Minotaur lassú sebeséggel kezd majd mikor eljön az idő felpörgeti a drumot és szétver vele mindent ( addig nem mert az irányíthatóság rovására megy ). Witch Doctor : Andrea kezeli a spinnert külön szintén hasonló okokból Death Roll szintúgy . Vége sincs a taktikáknak módszereknek mind az építésbe mind a küzdelemben . Idén volt spinner bot hardox acélből (copper head ), titán csövekből (Tombstone) karbonból ( Hypershock ) és mindenféle aluminiumból .. Szerintem ez teszi élvezetessé .Én annak örülök hogy ez egy amatőr sport . Nem arról szól kinek mennyi pénze van ( bár ezért számít pl direkt megnéztem DR -t egy raklapot küldtek el Ausztráliából az ilyen szinten nem sok és azért verseny hátrány ha nem vagy helyi és időre kell szerezni valamit ).

#BiteForce: Az a robot is moduláris csak kevésbé látszik rajta . Néha kicsi pengével áll ki nem csak egy fajta van , az is látszik hogy folyamatosan változik a rácsavarozott lapok vastagsága hol oldalt van több hol a tetején .
WD ellen pl olyan gyors volt a spinner hogy BF is “gyrozott” ( Egyszer WD majdnem alá ment BF nek de pont ott vágták meg a felvételt ). Szerintem egy gyengéje a fegyver “tornya” az kikönnyített nem hiszem hogy oldal irányból sokat kibír . Csak hát az egyik legjobb driver irányítja az egyik legjobban irányítható botot …

Enzo - 2019. 10. 05. 19:26

De fura, hogy szombat van, és már nincs rész. :D

@Thomas: egy LED-kijelzővel felszerelt doboznak ne adjunk már Best Design díjat, no :D
Jaja, 4Horsemen meg Gemini csapatokban is van horizontal spinner, de ők nem sok vizet zavarnak.

@perc97: Facebook posztban meg BattleBotsUpdate.com-on láttam csak említve a díjakat :) tényleg össze lehet csavarni? de menő :D
A spinnerek uralmát nem tudom, hogy mi törheti meg. Néhány darabon kívül nem hiszem h flipper botokkal telítődne a mezőny, kalapácsosok nem sokat sebeznek, a drón-hadviselés még mindig nem forrott ki (nekik egy külön osztály kéne kb), az ilyen nagyon jövőbeli technológiák dettó (Obwalden Overlord-ra emlékeztek-e?).
“direkt megnéztem DR -t egy raklapot küldtek el Ausztráliából” -> ezt hol nézted? :O

perc97 - 2019. 10. 05. 20:05

@enzo : DeathRoll facebook oldalán van ahogy az összerakott raklapot küldik haza .
#spinner uralom :
Most nekik áll a zászló kétségtelen és ha nem is változik én nem fogok unatkozni rengeteg részlet van amit kifejtettem már (off : milliók néznek 44 lábat meg 4 kezet meg egy labdát és nem unják:) ). Nekem is hiányzott egy kicsit az új rész meg is néztem a tavalyi döntőt . Kiderült hogy Biteforce spinnerje is állt már meg igaz ahhoz Huge-nak ketté kellett törnie.
#jövőbeli technológiák : Obwalden Overlord ra emlékszem kaptak is súlyelőnyt de még nem volt az igazi . De sokan használgatnak azért… Chomp -on volt egy QR kód szerű valami az például az Aréna fölötti kamera steamje miatt volt fent amelyiket bármelyik csapat használhat vagy az ő kis “távolságtartó algoritmusuk ” is jó példa . Jönnek a nyomtatott vagy részben nyomtatott robotok pl Valkyre . Huge anyagát is egyre többen építgetik be .

#drón: Rosszul emlékszem ? ..de volt egy olyan történet hogy az aréna fölött vannak ventilátorok hogy ha egy bot füstöl közvetíthető maradjon az aréna . Ez nem kedvez a drónoknak .

Thomas - 2019. 10. 06. 12:45

“egy LED-kijelzővel felszerelt doboznak ne adjunk már Best Design díjat, no :D”

A szépségdíjat gondoltam, hát színesen világít meg minden:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz