login |

Pilot: Pearson

2019. 07. 23. 21:20 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A múlt héten befutott a Suits spinoffja, ami ezúttal nem a falra, hanem az ajtóra tett nevekről szól. Indulhat az új ivós játék?

A viccet félretéve: gondolom anyagilag megéri egy spinoffos vérfrissítés, olcsóbb lehet a szereplőgárda például, viszont a Suits-ból tényleg Jessica Pearson karaktere az, akit követnek a rajongók? Sikerül mellette elég szórakoztató figurákkal megtölteni a sorozatot, hogy ott ragadjunk?

A pilot a döntésben nem igazán segít. Viszont bevallom, hogy a Suits-ból ugye jó sok évvel korábban kiszállva simán értelmezhető és valamennyire élvezhető volt ez a kezdés. A szükséges információkat kicsit erős ecsetvonásokkal, de megosztották a nézővel, és lefektették a főbb szálakat mellette.

A történet ugye a Suits-ból ismert Pearson karaktere körül bonyolódik, aki az ügyvédi engedélyét elvesztve úgy dönt, hogy igyekszik eddigi tudását a jó ügy érdekében felhasználni. Na meg nem bírja ki hatalmi játszmák nélkül, így beugrik a mélyvízbe, és elkezd Chicago valamennyire mocskos ügyek által korrumpált polgármesterének dolgozni.

Szóval ezúttal a főszereplőn át ismerünk meg minden mást. Van itt új iroda, van Pearsonnak nem örülő kolléga, és még naiv emberek is, akik hisznek abban, hogy jót tehetnek, eszerint dolgoznak. Na meg egy komolyabb, bűnözős szál, amit egyelőre elég veszélyesként mutattak be.

Valamennyire tetszik, hogy nem csak simán ügyvédkednek, hanem a törvény csak eszköz lesz a többi játszmához. És most igazából jobban tele lehetnek érzelmekkel a húzások, hiszen a polgármester sok ember életét befolyásolja a mindennapi életben.

A végeredményre úgyis csak azt tudom mondani, hogy távolságtartó. A Suits-nak a Mike-Harvey viszony volt a lelke, de itt nem látok egyelőre ilyesmit, és nekem Pearson karaktere nem elég, miatta nem nézném. Vagyis nem fogom nézni. A többiek között pedig elcsépeltebb szálak vannak még annál is, hogy “Mike lebukik-e?”.

Amúgy teljesen jól van összetéve a pilot, tetszett a flashforward, korrekten a fényképezése meg hasonlók, de valahova 6/10 környékére lőném. A gond csak az, hogy nem volt hook, amire fenn tudtam volna akadni.

6 hozzászólás Ne habozz!

emeric - 2019. 07. 24. 05:36

Belekezdtem kíváncsiságból, de kb. 25-30 percig bírtam. Valahol nevetséges volt, hogy Pearson az első munkanapján látszólag nulla háttérinfó nélkül meg akar menteni egy iskolát a bezárástól, mert azt tuti rossz dolog bezárni. Ezer oka lehet a bezárásnak, nem csak a gonosz szándék. Ez zavart a Suitsban is, hogy egyszerűen zseni jogásznak vannak beállítva, közben meg tök életszerűtlen módon viselkednek a szereplők. Plusz folytatták azt a hagyományt, hogy amikor ügyet adnak valakinek, akkor az egy papírvékony akta átnyújtásával történik. Mi van abban az aktában? A jelszó a felhőhöz?

Marci - 2019. 07. 25. 09:12

Ennyire nem tudnak új dolgokat kitalálni, hogy egy sorozatból kiemelnek egy – amúgy elég másodrangú – szereplőt és vele csinálnak egy újat? Ez már a Good Wife-nál is nagyon bénán sült el..

CaTo - 2019. 07. 25. 10:35

Na, na – azért nem hasonlítanám össze a GW-GF párossal… Ott a spinoffban is ezerszer több finesz van, mint a Suits-ban. Én se bírtam a negyedik évadnál tovább ezt az áljogászkodó, áldrámázó, érzelgősködésből és kiabálásokból összerakott szappanoperát.
Úgyhogy a Pearson eleve nem is érdekel.

M76 - 2019. 07. 25. 13:57

Micsoda? Azt hittem költségcsökkentésből írták ki a Suits-ból erre komplett spinoffot kap?

Amúgy szerintem mióta nincs Mike és Rachel sokkal vállalhatóbb délutáni matiné a Suits. Végre a sok drámázás mellet már ügyvédkednek is keveset, habár a legtöbb ügyre még mindig az ex-machina a megoldás.

winnie - 2019. 07. 25. 18:28

ha valakit azért írnak ki és spinoffot kap, attól még csökkent a költség. az, hogy a csatornának lett egy másik sorozata vele, az más tészta. még akkor is, ha itt nyilván több pénzt kap.

Springer - 2019. 08. 17. 07:50

Suits bejött, de ez sajnos nem. Az első rész közepén kaszálnom kellett, pedig kedveltem a karaktert. Egyszerűen nem köt le. Ha később jó lesz és jókat olvasok róla itt, jövő nyáron egy darának elmenne…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz