login |

Hírpéntek – Designated Survivor-kasza! Will & Grace-kasza!

2019. 07. 26. 09:30 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Visszajöttem a nyaralásomból, szóval az elkövetkező napokban megpróbálom felhozni magam hírekkel, mind felszippantásilag, mind megírásilag, plusz sorozatok terén is naprakészre kéne hoznom magam (azért az All or Nothing S4-et WiFi-n letöltve ledaráltam – isten áldja az Amazon és a Netflix epizódletöltési szolgáltatását, most először használtam, de életmentő volt). Ma még némi konzerv lesz a hírek között, de jövő héttel remélem, már lesz friss anyag. Ma természetesen jön az Another Life és a The Boys első kritikája is.
 • Mai tévés premier: A szolgálólány meséje 3. évad
 • Premier: Broke S1 + az elmúlt napok sorozat-sorozat premierjei között ott volt az A House Divided S1, a Lamb of God S1, a Dark/Web S1 – majd mindről lesz külön, videós poszt is, a nemszkriptelteket majd később gyűjtöm össze
 • Teljes évados premier: The Boys S1 (Amazon), Light as a Feather S2 (Hulu – az évad első fele!), Orange Is The New Black S7 (Netflix – vendégblogger?), My First First Love S2 (Netflix), Dina Dana S3 (Amazon), Sugar Rush S2 (Netflix – MAGYAR FELIRAT!)
 • Magyar premier – Minimax: 08.15 Thomas, a gőzmozdony (Thomas The Tank Engine) 22. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Workin Moms S2 (MAGYAR FELIRAT!), The Worst Witch S3
 • A Netflix elkaszálta a Designated Survivor-t.
 • Az NBC elkaszálta a Will & Grace-t. A már berendelt 11. évad lesz az utolsó.
 • (A Will & Grace kapcsán olvastam (és ez elég tanulságos, illetve a felélesztéseket katalizáló tényező – ahogy azt írtam 4 éve, illetve majdnem napra pontosan 3 éve is lamentáltam arról, hogy miért szinte biztos siker egy régi cím elővétele) a The Hollywood Reporter tegnapi cikkében, hogy annak ellenére, hogy a 4 főszereplő összesen 1,4 millió dollárt kap epizódonként a sorozatért, illetve a a két készítő is nyilván zsebre vág fejenként mondjuk 300 ezret, az NBC 2M-t fizetett a sorozat részeiért a gyártó stúdiónak, melynek nyilván sokkal többe volt a széria, azonban más utakon annyi (előre kalkulálható!) bevételre tett szert, hogy még így is megérte nekik a dolog. Az NBC-nek meg pláne, bár az beszédes, hogy a folytatást már így sem bírta el a gyenge nézettség. A hivatalos kommunikáció persze tervekről és közös megegyezésekről szól, de azért ennél a Junkie olvasói dörzsöltebbek, nem?.
 • Matt Duffer, a Stranger Things egyik készítője szerint egy esetleges 4. évadban a legnagyobb, ami történni fog, hogy megnyílik kicsit a világ, ugyanis a portálokon keresztül Hawkins-on kívülre is el lehet majd jutni.
 • Év elején írtuk, hogy David Weil és Simon Kinberg egy nagy szabású scifi-sorozatot fejleszt az AppleTV+-ra – most kiderült, hogy mit: egy The War of The Worlds-öt. Az HG Wells regényén (itthon: A világok harca) alapuló széria viszont az eredeti koncepció óta fejlődött annyit, hogy ne ezt a címet viselje. Ennyi, többet nem tudunk, de a semminél azért több ez is.
 • Alex Pina a La Casa De Papel-lel minden idők legnagyszabásúbb sorozatát akarta megcsinálni, és az új szezon is ebbe az irányba mutat, hiszen azt 5 országban forgatták.
 • A napokban az Apple, a Netflix és az Amazon képviselői is beszéltek a brit Lordok Háza előtt a stratégiájukról és hogy milyen jelentős mennyiségű programórát kívánnak előállítani a szigetországban. (Kiderült tehát, hogy nem csak a Netflix és az Amazon gondolkodik komolyan angol sorozatokban, hanem, hogy az Apple is, mely indulása előtt is már errefelé orientálódik.)
 • Egyes pletykák szerint a FOX szeretné, ha Donald Trump feltűnne a WWE Smackdown csatornapremierjében.
 • Susan Tully fogja rendezni a Strike 4. évadját, a Lethal White-ot.
 • A Patriot Act with Hasan Minhaj 1. évadja 08.04-én fog folytatódni a Netflix-en.
 • Júniusban a 4-14 éves korosztályban itthon a Nickelodeon volt a legnézettebb gyerekcsatorna a Minimax és a Cartoon Network előtt. Itt van a részletes havi top10-es lista a közönségarányokkal.
 • A Bravo által berendelt Man’s World című társadalmi kísérleti sorozatban (aminek a készítői között ott van Viola Davis is) nőket (epizódonként egyet) fognak férfivá alakítani pár napra, hogy megtapasztalják, hogy milyen a világ a másik nem szemén keresztül.
 • A Will Smith-féle Overbrook Entertainment dokusorozatot készít Urban Youth Racing School címmel, amiben egy philadelphia-i iskolát mutatnak be, ahol gyerekeket motorsportra tanítanak – nem csak gyakorlati, hanem elméleti tekintetben is.
 • Peter Stormare American Runestone címmel rendez dokusorozatot a svéd Viaplay szolgáltatónak (2 évados a berendelés!), amiben bemutatnák azt, hogy milyen szerepet játszottak a viking felfedezők abban, hogy Európa felfedezte Amerikát. De nem valami mesélős dolog lesz, hanem a széria a színészt fogja követni személyes és sokszor humoros utazása közben, amint Minnesota-ban felderít bizonyos dolgokat a témáról, miközben mindenféle, különféle nézeteket valló szakértővel találkozik. (Az egész kiinduló pontja az, hogy 1898-ban a svéd Olof Ohman olyan rúnaköveket talált Minnesota-ban, amik vikingekhez köthetők, akik több, mint 200 évvel Kolumbusz előtt jártak a földrészen.)

39 hozzászólás Ne habozz!

Quantumleap - 2019. 07. 26. 09:38

Még nem néztem a Designated Survivor-t (majd tervezem, de csak ha a House of Cards végére értem, egyszerre egy politikai sorozat bőven elég). Ennek a harmadik évadnak van egy rendesnek mondható lezárása vagy a kaszával fullon nyitva maradt a storyline?

winnie - 2019. 07. 26. 09:41

nem, le van zárva megfelelőképp – de ha nem lenne, akkor meg a második nem lenne lezárva valamilyen szinten, és akkor meg az ember csak megfosztaná magát egy végre jó szezontól:)

egyébként szerintem már premier előtt eldőlt a kasza, lehet, hogy a készítők is eleve így dolgoztak, lehet, hogy a netflixnek is csak a jogok miatt kellett a sorozat, legalább pár színész más sorozatba szerződése erre utalt. persze nélkülük is lehetett volna folytatni, szóval.

Ace - 2019. 07. 26. 09:46

Another Life kritikára nagyon kíváncsi vagyok érdemes-e belekezdeni.

winnie - 2019. 07. 26. 09:48

szerintem belekezdeni mindenképp, még a pandora is kapott pozitív véleményeket a blogon:) látom, hogy többen lesújtó véleményekkel vannak róla, de próbálok két rész alapján írni, hátha.

Anonymus - 2019. 07. 26. 09:48

Ace: Imdb-n jelenleg 4.2 ponton áll…
Szerintem ez mindent elmond úgy, hogy semmilyen gyűlöltekampány nem volt, ami miatt lehuzhatták volna.

debali - 2019. 07. 26. 09:53

Hali! az M2-n megy a 10. évada napiban az Odaátnak. Elképzelhető, hogy folytatják, premierként a 11. évaddal szünet nélkül? mert ha jól olvastam, akkor a 11. évad elsősugárzási-joga náluk van.

len90 - 2019. 07. 26. 09:59

Will & Grace-t sajnálom, az a ritka szituációs komédia, amiben keresztbe-kasba kavarás nélkül is annyira működik a kémia a karakterek között, hogy ez a felállás szerintem kb. végtelenségig működ(het)ne…mind1, azért legalább kaptunk 3 szezont a revival-el…

dochollywood - 2019. 07. 26. 10:06

Magyar tévés premier – Duna TV: 08.06. McMafia, 1. évad

Magyar tévés premier – HBO3: 08.11. Kijárási tilalom (Curfew) 1. évad

Magyar premier – HBO GO: 08.01. Isten bárányai (Lambs of God) 1. évad

winnie - 2019. 07. 26. 10:16

anonymus: annyit mond el, hogy sokaknál valami elpattintotta a húrt a pilotban (a sok izom 1/10 erről beszél – valamilyen olyan stílust hordoz a sorozat, amit sokat, akik mást vártak, benéztek) – a sorozatról nem nagyon. de ilyesmihez nem kell kampány, annyira kevés a szavazó (és bármikor fel lehet hozni, hogy a nézők negyede szerint nagyon jó a végeredmény). nem mintha kétségem lenne afelől, hogy nagyobb számú nézőnél sokkal másabb lenne a végeredmény, a negatív sajtókritikák is láthatóak. épp ezért ilyenkor annyira felesleges a pontszámot nézni (bár természetesen jó indikátor), a szóbeli kritikák hasznosabbak és azok vannak az imdb-n, és az is beszédes, hogy milyen sokan akartak írni róla (ld. trigger, ami lehet nagy koppanás is).

(egyébként amíg még 6 körül állt, addig szívesen felhoztam volna ellnsúlyként azt, hogy a black summer is hasonló értékelésekkel indult, és mennyien szerették végül, de azért ennyire le az nem ment. na, majd kibeszéljük este:)

Anonymus - 2019. 07. 26. 10:49

Hát nemtudom winnie, nálam ez számit luxusnak, az ilyen sorozatok bepróbálása.
Nemvéletlenül kapja azt a pontot amit kapott, részekre lebontva is le vannak huzva a részek külön külön.
Ez már nekem bőven elég arra, hogy 0-ra taszítja az érdeklődésemet, sőt inkább minusz irányba.

winnie - 2019. 07. 26. 11:35

nyilván én nem olvasok kritikákat meg nem nézek előzeteseket, de pont ezért szeretem a műfajt, mert egy részből lehet ítélni, nem kell mindet megnézni. és egy részből akarok is ítélni.

értem, hogy az ember az instant tömegízlés felé hajlik el (azok felé, akik valamiről _azonnal_ véleményt nyilvánítanak (mert azonnal néznek valamit, ergó elvárásokkal telik), és azt nem magukban, hanem mások által láthatóan teszik – mint mi:), ezért népszerűek az értékelő és aggregátor oldalak, és rögtön hozzáteszem, hogy én is ezt tenném (mert az azt jelenti, hogy 10-ből 9-szer nem jönne be nekem sem a cucc).

de ott a kulcs, hogy nálam nem a bepróbálás a luxus (az 20 vagy 40 perc, és eldöntöm, hogy kell-e), hanem a nézés. én így kompenzálok.

vehetjük úgy, hogy ezerszer inkább futok bele 10 pilot közül 5 rosszba (ami nyilván sosem fordul elő, inkább 2 rossra és 3 közepesre jutnak korrektek mellett jók és kiválók), mint hogy olyan sorozatokból nézzek évente 13 vagy 22 részt, amiken húzom a számat vagy max közepesen jónak tartok. nyilván, aki vallja ez utóbbi nézetet, attól elfogadom, hogy nincs 20 vagy 40 perce bénaságokra, de aki azok helyett teljes évadokat néz “muszájból”, annak szívesebben mondanám azt, hogy nézzen meg 10 pilotot, és ha csak egy szuper sorozatot talál, akkor cserélje le arra azt a muszájsorozatot, mert megéri.

winnie - 2019. 07. 26. 12:07

fent lehet, hogy gúnyosnak hangzik az értékelőkről alkotott vélemények, de nem annak szántam, csak ki akartam emelni, hogy mennyire szűk a magát egyrászt pszeudo influencernek hinni akaró, másrészt fanatikus emberek azok, akik egy sorozatot azonnal elkezdenek, illetve a véleményüket közzéteszik – másrészt azt is én szoktam mondani, hogy általában az efféle szavazások elég hamar beállnak, hogy utána minimálisat változzanak, és akkor is trendszerűen, azaz előre kiszámíthatóan tegyék azt. de az is biztos, hogy ha először azok értékelnék, akik 3 hét múlva néznék meg, más lenne az eredmény. viszont így jó eséllyel nem lesz sokkal másabb, mert akik 3 hét múlva néznék és értékelnék, azok adnak az imdb-s értékelésekre (mert ők is értékelnek), és nem fogják megnézni a mostani értékelés miatt.

(ami, és ez a második grr részemről az efféle értékelésekre, hogy ezek az osztályzatok egyrészt interpretálhatóak úgy is, amit én írtam, hogy minden negyedik néző szerint 8-9-10/10 a sorozat (ami tök jó), másrészt pedig elősegíti a manapság oly divatos, átlagmegszüntetést, azaz nem tipikus haranggörbe szerint értelmezzük a 4-5-6/10-et, mint közepes értéket, hanem ami 5/10 alatt van, az szar, ergó az értékelések 50%-a – tudom, hogy az értelmezés a módszertan mikéntje miatt is alakult így, de ez ugyanaz, mint a moment of beauty posztoknál a “majdnem mindenki ocsmányul néz ki, csak 1-2 jó pasi/csaj van köztük” ahelyett, hogy a többség átlagos, hiszen az átlag épp az lenne definíció szerint, ami a leggyakoribb. de ez legyen az én bajom, inkább sodródom az árral.)

és most megnézem a kezdést, és majd jövök egy per tízzel egy óra múlva:)

Ayrons - 2019. 07. 26. 12:19

Ja hogy a kapuk portálok is. Jó ezt így tudni. Mondjuk ezt a sorozatba is elmondhatták volna a sok hülyeség melletz.

Adamzget2 - 2019. 07. 26. 12:36

A Light as a Feather teljes 2. évada kikerült, nem csak az első fele.

winnie - 2019. 07. 26. 12:38

Adamzget2: 16 részes a második szezon, írjuk a premiernaptárban (http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/21/2019-es-sorozatos-premiernaptar/) mikor jön a második fele.

winnie - 2019. 07. 26. 12:47

(közben egyébként nagyon látványos, hogy miért lehet utálni az another life-ot – a tejfelesszájú főszereplők miatt. de a netflixnek az az előnye, hogy egy gáz kezdés után az ember megnézheti rögtön a szezonzárót is, hogy hova fut ki az egész. de az teljesen érthető, hogy valaki, ha lesz is ezekből a csitri karakterekből valami, akkor nem fogja megvárni.)

winnie - 2019. 07. 26. 12:51

(más kérdés, hogy mintha az egész elég tudatos döntés lenne, mert a készítő eleve elsüti az első percben, hogy az egyik kiemelt szereplőnek 250 millió követője van, később pedig egy másik úgy hivatkozik a legénységre, mint “frat house”-ra.)

a lényeg, hogy ez nem az a sorozat, amit a felhasználókkal szemben 1/10-ezne egy kritikus, tippre kinti oldalak 4-5/10-re hoznak majd ki, ami persze fura módon pont fedni fogja az általam oly ellenzett imdb-pontszámot, és bár a végkövetkeztetés ugyanaz (“nemnézős”), csak épp az interpretáció más, ld. az egyik szerint “pocsék”, a másik szerint “gyenge közepes”.

Insane - 2019. 07. 26. 12:53

Alex Pina nem tudom miért egy olyan műfajban akar nagyszabásút alkotni, aminek a nagyrésze egy épületen belűl játszódik. A második évadban is az a sok országban forgatás kb csak az első részben jelenik meg, ami ugye csak az alapozás.

Anonymus - 2019. 07. 26. 13:15

Máshogy állunk a sorozatos témához winnie.
Én bevallom, csak “koca” sorozatnéző vagyok, a hyposabb meg a kritikailag sikeres cuccokat próbálgatom be, nem akarom annyira elmerülni a témában mint te.
Hiszem azt, hogy előbb utóbb minden sorozat megkapja a neki járó elismerést, épp ezért ragaszkodom nagyon a kritikákhoz és a díjazásokhoz.
Örülök annak, hogy vannak mások akik helyettem megnézik az ilyen “rossz” sorozatokat és nekem már nem kell, mert ami ennyire le van húzva ott valami durván félrement.
Persze ettől függetlenül lehet, hogy bejönne nekem, de most komolyan, mennyi olyan 5 pont alatti sorozatot ismersz winnie, ami neked bejött és mennyi mondjuk 7 pont felettit? :)
A különbség óriási, számomra ezért elhanyagolható tényező az 5 pont alatti kategória (filmeknél a 6 pont alatti), főleg úgy, hogy a sorozatok durván túl vannak értékelve majdnem mindenhol, valamint akkora dömping van, hogy még az én erőteljesen rétegre szabott sorozatosomból is van, amit nem tudok megnézni, annak ellenére, hogy a díjátadókon kvázi 90%-ban ugyanazok a sortoztok szerepelnek.

winnie - 2019. 07. 26. 13:32

” de most komolyan, mennyi olyan 5 pont alatti sorozatot ismersz winnie, ami neked bejött és mennyi mondjuk 7 pont felettit? :)”

az imdb-n szerintem semmi sorozat sem 5 pont alatti, csak ez:) (a NOS4A2 mondjuk elég sok lehúzást kapott, de imdb-n az is 6.8)

de igen, én is írtam, hogy ez valószínűség kérdése, és rohadtul nem éri meg 10 nem jónak tartott pilotot megnézni azért, mert rátalálj arra az egyre, ami neked is bejön. ha viszont annak tükrében döntesz, hogy mi helyett nézed ezeket, akkor talán már lehet másképp dönteni. mint ahogy az is igaz, hogy én a sorozatokra vagyok kíváncsi, hogy mivel rukkolnak elő, szóval nem nézős sorozatot keresek, hiszen van vagy 200, ami vár rám. de ha találok, akkor annak persze örülök.

(filmek esetében a rim of the world volt olyan az elmúlt hetekben, amit azon kevés emberből akit követek twitteren, nagyon lehúzott, és én meg imádtam.)

a sorozat túlértékelés oka ugye nagyrészt az, hogy ami már megy egy ideje, az már csak nézői, azaz rajongói osztályzatokat fog szülni, olyan nem lesz, aki 3 év nézés után rányom egy 2/10-et két rossz rész után, amiket követően kaszálja, hanem meghagyja korábbi 8/10-ét – szóval ahogy megy előre az idő, úgy nem fedi egyre inkább az osztályzat a sorozatot, de a vicces az egészben, hogy mint a példa is mutatja, pont a sok 1/10-ező miatt lesz a friss sorozatpremierek értékelése a “valósághoz” közelálló, ld. az another life esetében mondjuk 4/10.

(et már OFF, de emiatt sokan, akiknek a véleménye jobban számíthatna, mint az elsőértékelőké, el fogják könyvelni látatlanban rossznak a sorozatot, meg sem nézik. azok is így tesznek, akik megnézik és utálják, csak legalább nekik lesz normálisabb okuk. egyedül ezt sajnálom, hogy a mérsékelt, nem rávetődő, a mások véleményeire adó nézők véleményét nem halljuk meg ilyenkor, és ezért bízok abban, hogy lesznek, akik végignézik itthon és véleményt mondanak majd. ilyenkor szokorr egyébként lenni, hogy egy évvel később valaki bekommentel egy kritikához, hogy rátalált az adott lehúzott sorozatra, ami nem is rossz, neki kifejezetten tetszett – mert nem tudta, hogy mi az előzetes konszenzus.)

Adamzget2 - 2019. 07. 26. 13:49

Bocsi akkor winnie. Trakt csak az első 4 epizód dátumát jelezte mára, így azt hittem 8 részes az évad. Legközelebb tőletek tájékozódok, a Traktnak nem ez az első, hogy becsap.

Thomas - 2019. 07. 26. 14:06

Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet ennyire a tömegízléssel sodródni? Engem az életben nem tántorított el egy rossz kritika, vagy egy rossz imdb pontszám attól, hogy megnézzek valamit, mert tudom, hogy az ízlésem messze áll a tömegtől, és attól még simán bejöhet nekem. Mint ahogy ha nem érdekel valami, akkor sem fogom megnézni, ha agyon díjazzák és mindenki áradozik róla, mert hiába van profin elkészítve valami, ha érdektelen a témája számomra.

Az imdb filmek esetében egy jó támpontot ad, de butaság azt hinni, hogy 6 pont alatt az ember nem lelhet gyöngyszemekre. Viszont a 4 pont alatti tartományban már igen jó az esélye, hogy technikailag valami nincs rendben a filmmel, minimál költségvetés, amatőr színészek, vágás, rendezés, stb, de állítom, hogy még 4 pont alatt is találni olyan filmeket, amit érdemes megnézni (és nem csak annak, aki szereti a trasht).

Sorozatoknál meg bevallom, soha nem nézem a pontszámot, mert semmit sem jelent. Tényleg túl vannak pontozva, és így igaz, a sok évados sorozatoknál már a rajongói pontszámok teljesen elnyomják az elején született objektív értékeléseket. De most direkt ránéztem, a Pandora csak 3,8-on áll, míg az Another Life már lement 4,1-re, ez szoros verseny lesz:) És hiába áll úgy a Pandora, lehet, hogy nézni fogom, ma legalábbis meg szeretném nézni a 2. részt, aztán majd eldöntöm.

Will & Grace kaszája várható volt, úgy lement a nézettség. Azt viszont alig várom, hogy ki írja be elsőként, hogy ez nem is kasza, már 1998-ban is 11 évadosra tervezték:)

winnie - 2019. 07. 26. 14:15

thomas: itt azért aláhúznám, hogy a “tömeg” nem kimagasló sokaságot, hanem nagyobb tömegű halmazt, többséget jelenti sokszor – filmek esetében végképp minden csak interpretáció kérdése, hiszen egy 5/10-es film (visszatérve a rim of the worldhöz) is a nézők több, mint fele szerint közepes vagy annál jobb, és ha valaki el is fogadja, hogy esélyekkel játszik, akkor annál az a valószínűbb, hogy ő is így fogja látni – és, ha ez így van, akkor az pedig, hogy 5 vagy 6 vagy 7 valami végképp nem lőhető be szavazatok alapján, hiszen ezek apró eltérések.

Flanker - 2019. 07. 26. 14:38

“de a netflixnek az az előnye, hogy egy gáz kezdés után az ember megnézheti rögtön a szezonzárót is”
Soha, de soha nem csinálnék ilyet.

IMDB: sorozatok esetén mit se ér, főleg újonc, frissen indult sorozatok esetében..

Aldo - 2019. 07. 26. 14:39

Kár a designated survivorért, a 3. évad egész nézhető volt.

winnie - 2019. 07. 26. 14:46

(wow, közben nézem, hogy az another life reggel óta +40 szöveges kritikát szedett össze (222->267) – egy chambersnek, pedig genre sorozat, van 195, a dead to me pedig 360-as. ebből így simán második évad lesz, ha csak a nézettséget nézik. pedig (és most magam ellen beszélek) a mohók, ha vártak volna…

winnie - 2019. 07. 26. 14:52

flanker: vagy, mint a példa is mutatja, csak újonc, frissen indult sorozatok esetén ér valamit.

“Soha, de soha nem csinálnék ilyet.”

azért, mert még nem tették ilyet, és nem tudom, hogy mennyire hasznos, mennyit elárul a sorozatkészítésről.

nem tudom, ez annyira abszurdan hangzik számomra. mármint nem valami tabudöngetésről van szó, hiszen sokan néznek bele random egy sorozatba, amikor megy a tévében és az, hogy valaki pont a 10. részt látja nem különbözik semmiben ettől – és itt nem arról van szó, hogy valaki elolvassa a könyv utolsó oldalát (amit én sem tennék – de nem azért, mert elvek, hanem azért, mert mi értelme). viszont, ha kaszálok egy sorozatot, akkor csak azért, mert “ELVEK”, butaságnak érezném a magam részéről nem látni, hogy mi járt az író fejében, amikor a számomra nem tetsző első részt megírta, hogy hova akarta kifuttatni azt a történetet, amit sosem fogok végignézni. ha valami heteken át megy, akkor nekem sem nagyon jut eszembe ilyesmi, de az biztos, hogy ha előttem van és kaszálom a sorozatot, akkor érdekel, hogy mi a lényege, főleg, hogy ebből is lehet okulni a jövőre nézve, hogy az ember ne legyen esetleg hamar a kaszával. (oké, hazudnék, ha nem ismerném el azt, hogy benne van az önmegerősítés keresése is, mert olykor jó volt látni, hogy a kaszált sorozatom totál marharépa irányba ment el, és jó döntést hoztam.)

Anonymus - 2019. 07. 26. 14:54

Én most csak filmes példával tudom igazolni a saját módszeremet.
Imdbn jelenleg nekem 1420 film van értékelve amit láttam. Régebben mindent néztem, ami csak kicsit is megfogott mit sem törődve a kritikákkal. Aztán kb a 3. mélyponton, amikor egymás után rengeteg rossz filmet néztem levezettem egx statisztikát. Míg a 7 pont feletti filmekből 10-ből 7 átlagosan tetszett (értsd, számomra 6 vagy annál több pontot ért) addig a 6 alattiakból ez az érték 2-3.
Nekem ez nem éri meg és ezt próbálom rávezetni sorozatokra is. Bár irtam, hogy csak a kritikailag sikeres sorozatokból válogatok (nem mindet nézem, válogatok bőven), sikerül midig elcsábulni egy egy újdonságnál ott jönnek szóba a kritikák.
Most pl megnéztem az Another Life kritikákat, hogy miben huzzák le, és főként az írással vannak problémák, amit objektívan meg lehet ítélni és nekem pl ez elsődleges szempont egy sorozatnál (utána színészi alakítás, hangulat, történet stb).
Amint látszik, nálam az elsődleges szempontok azok, amiket objektívan is meg lehet ítélni (írás, színészek) és márpedig ami rossz, az rossz is marad, attól függetlenül, hogy tetszik-e valakinek.
Jó példa erre a Trónok harca utolsó évadja, ami rengeteg embernek tetszett, rengetegnak nem, de az az évad objektívan egy rossz évad volt.

Anonymus - 2019. 07. 26. 14:55

Kis off még, én a való életben is statszitkákkal meg valószínűségekkel foglalkozok, talán innen is van számomra ez a fajta megrögzöttség 😀

winnie - 2019. 07. 26. 14:56

“Míg a 7 pont feletti filmekből 10-ből 7 átlagosan tetszett (értsd, számomra 6 vagy annál több pontot ért) addig a 6 alattiakból ez az érték 2-3.
Nekem ez nem éri meg”

igen. filmeknél abszolút vallom ezt. amikor valami kint van a piacon már jó ideje (és nem azonnal néztem, mert olyan), akkor bár minden érdekel, értelemszerűen azt érdemes választani, aminek jobb a visszhangja. és ha az egyéni preferenciát félreteszi az ember, szeretném hinni, hogy azért a többség így tesz – ha előtte van egy kupac film.

sorozatra ezt a fent említett problémák miatt viszont esélytelen átvezetni, többek között a jóval kisebb elérés, valamint a reprezentativitás látszatának elvesztése miatt – és ezeket lehet frankón bizonyítani adatokkal is. amik, emelek ki sokadjára (visszautalva flanker kommentjére), félrevezetően mégis az imdb-nek adnak igazat, ha kicsi a lefedettség – az elmúlt évek legjobb sorozatai között például nálam ott a back to life vagy a downward dog, amik nálam legalább 8/10-esek, és az imdb-n 7,5/10-esek, vagyis kábé pont ott van az imdb is, ahol én, de ugye a konszenzus az, hogy 8 alá menni sorozat esetében ciki. de ugye ennek az az oka, hogy egy zseniális downward dog eleve kap annyi osztályzatot (pedig országos csatornán ment több milliós nézettséggel) több év alatt, mint az another life 24 óra alatt (amit egyébként talán sosem fognak annyian látni, mint a DD-t.)

winnie - 2019. 07. 26. 15:37

visszatérve az another life-hoz, ilyenkor érdemes egyébként nagyon pozitív és lelkes, a sorozatot méltató szavakat olvasni a készítőktől és résztvevőktől. sajnos aaron martin interjút nem találtam, csak katee sackhoffot:

“It was a fear of mine, when we were filming, that it was so fast-paced that people wouldn’t have a chance to breathe when they were watching it. So, that was intentionally done, but it far exceeded my expectations, in the pacing. It’s a race car that never lets up.”

mondjuk ez vicces annak tükrében, hogy mennyire csereszabatosak (szó szerint!) a szereplők, mert irtják őket rendesen: “Just when you fall in love with them, they’re probably gonna die.”

a lényeg, hogy mindig érdekes nagyon ócsárolt sorozatokat az azokban komolyan hívő és nem csak PR-kedvességeket mondó emberek szavaival összevetni (sackhoff itt producer is).

Korosifb - 2019. 07. 26. 16:11

Lucifer +6rész berendelés az 5.évadhoz.

Thomas - 2019. 07. 26. 16:50

Olyat én is szoktam csinálni, hogy le van töltve egy egész évad, elkezdem darálni, és ha kaszálom útközben, akkor gyorsan áttekerem a többi részt, vagy az utolsó részt, hogy merre ment volna tovább:) Nyilván azért, mert nem érdekel már különösebben, nem akarok rá több időt szánni. Azt már én sem tudom megérteni, aki úgy olvas könyvet, hogy az utolsó oldallal kezdi:)

winnie - 2019. 07. 26. 18:11

(ja, és a pontosítás kedvéért: ez ilyen “itt és most”-dolog nálam, mert a 2. évad végét nem nézem meg, vagy iksz év múlva a sorozat végét, csak ha előttem az egész szezon, akkor ott van előttem a lehetőség, hogy nyugtázom a dolgot, hogy “aha, szóval ez” vagy sosem tudom meg. és nem egyszer megnézem. vagy amikor 3 rész után döntöttem sorozat sorsáról és epizodikus a darab, mondjuk szitkom, akkor volt, hogy az első két rész után a 13. részt néztem meg, mert tök mindegy, és például szitkomoknál érdekes látni, hogy volt-e fejlődés, illetve, hogy szinten kell-e lennie a nézőnek a megértéshez. nyilván legtöbbször nem.)

kiskiraly - 2019. 07. 28. 08:51
oneiswhatoneis - 2019. 07. 28. 20:59

Insta posztok alapján a Will & Grace nem a csatorna kaszálta, hanem a készítők+színészek saját döntése volt. (Lehet naivnak tartani, de nekem ez totál hiteles, volt már hasonlóra példa.)

Enzo - 2019. 07. 29. 13:40

“megpróbálom felhozni magam hírekkel, mind felszippantásilag, mind megírásilag”

ööö, ez a felszippantás ez furán hangzott :DD

winnie - 2019. 07. 30. 14:16

oneiswhatoneis: volt példa, és ugyanúgy nem az ő döntésük volt jó eséllyel, hiszen nem is fogják azt írni, hogy az nbc megbánta, hogy egy éve berendelte a 11. évadot és utána annyira leesett, hogy már-már tolerálhatatlan:)

ez továbbra is csak kommunikáció, még akkor is, ha a stúdiónak az is megérné, ha ingyen adná az nbc. de az nbc-nek már ingyen sem kéne, szerintem.

ha igaz lenne, amit írnak (lehet, hogy az, nem azt vitatom, csak azt mondom, hogy az esetek 90%-ban nem az), akkor sokkal hitelesebb lenne, ha nem gyenge lenne a nézettség, illetve ha a 11. évad berendelésekor mondták volna, hogy az utolsó – illetve eric mccormack nem szerződött volna másik sorozathoz.

persze az teljesen igaz, hogy a készítők bármikor passzolhatnak, és ez is olyan sorozat, amit más készítőkkel nem folytatnának, de lehet, hogy nekik is más bejött melók miatt lett könnyebb megoldás leadni a W&G-t.

oneiswhatoneis - 2019. 07. 30. 22:25

winnie: fair enough. persze a gyermeki szivem, ami ezen a sorozaton talalta meg a helyet a vilagban inkabb elne a bekes, sajat dontes alapjan szuletett dontes illuziojat. :) orulni kell a reboot-nak ami megadatott :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz