login |

Pilot: The Boys

2019. 07. 26. 19:30 - Írta: human

43 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Supernaturalös Eric Kripke és az Amazon Prime ma egy dolgot telibe talált az új, mítoszrombolós szuperhősös képregény-adaptáció sorozatával: iszonyat erősen kezdett, a közepén kicsit gyomrozott, és a végén még bevitt valamit a fejre. Tökéletesen megalapozva, hogy folytasd, akkor is ha közben kicsit kételkedtél.

A történet egy olyan világban játszódik, ahogy a szuperhősök mindennaposak, és emiatt ők a celebek, a szó negatív tartalmát is használva rájuk. Mocskosak, disznók, kihasználják az emberiséget. Mindezt egy hatalmas üzletet felépítve, ahol róluk szólnak a filmek, őket hívják meg a talkshow-kba és a többi.

Innen nézve egyáltalán nem a Marvel kritikáját érzem az egészben a pilot alapján, hanem arról van szó, hogy túl sok hatalmat adunk a sztárok kezébe, és egyben mindent elnézünk nekik a média asszisztálásával. De feljebb is mehetünk a politikai szintekig, a privatizált hadseregig és biztos, hogy még mindenféle előkerülhet. Azért egy rész alapján nem látnék bele túl sokat, gondolom a végére – vagy a képregényben – jobban kikristályosodik.

A lényeg egyelőre úgyis az, hogy a The Boys két szálon is bemutatja az emberekre vigyázó szuperhős szervezet romlottságát. Az egyik egy naiv új hős, Starlight, akinek minden vágya az volt, hogy bekerüljön az “embereken segítő” legjobbak közé, hogy ott villámgyorsan kibökje a szemét, amit a plakáton is ott volt: nem jó találkozni a bálványaiddal.

Az előbbi is durva vonal, viszont mellé ott van a mindennapi ember, Hughie, aki elveszti a barátnőjét – egyetlen percben olyan szépen felépítik a kapcsolatot, durva volt nézni -, amikor egy bűneset közben járulékos veszteségként áthajt rajta “Flash”, vagyis A-Train. De persze egyáltalán nem olyan könnyű beletörődni ilyesmi, főleg, hogy idővel többet tud meg az esetről, ami felforralja a vérét.

Az erős kezdés után amúgy nagyon jól alapozták a világot. Az előbb említett Hughie karakterén át hiába az “újonc az új helyen” módszert használták, mégis jól csomagolták át. Izgulni nem sokat lehetett amúgy, de a sokkfaktor azért végig erős volt. Elfordulnál, de mégsem teszed, és nyilván ez volt a cél.

Amikor az Amazon lelőtte az indie film-szerű sorozatait, és iszonyat sok pénzt fizetett a The Lord of the Rings-jogokért, meg vártuk a Jack Ryant, akkor nagyjából egyértelművé vált a céljuk: igazi blockbuster darabokra törekszenek. És a The Boys teljesen illik a koncepcióba, a megvalósítás remek, a színészgárda parádés, még a kevésbé ismert nevek is ügyesek, és az egész… hogy is mondjam, a Deadpool első részének szintjén simán kinéz és gördül.

A pontszám majdnem lemaradt. A pilot sima 8/10. Lehet, hogy hétvégi dara lesz?

43 hozzászólás Ne habozz!

ubul - 2019. 07. 26. 19:55

Antony Starr-t így látva kicsit fura, Banshee-ben imádtam a karakterét, remélem itt is jól játsza a szemét szuperhőst :)

louie - 2019. 07. 26. 20:00

basszus már, hát épp lemondtam a prime-ot. Mindegy, majd ha kijön az új Expanse is, akkor befiezetek egy hónapra :D

FP Jones - 2019. 07. 26. 20:12

Marha jó. Már a negyedik részt kezdem.

El-ahrairah - 2019. 07. 26. 20:20

Anno olvastam a képregényt egy ideig.

Jó alapötlet de nekem hosszú távon egyszerűen unalmas lett, tipikusan az a cucc ami a sokkfaktoron túl nem sok mindent tud nyújtani.
A szuperhősök mind iszonyat nagy seggfejek, de jönnek a nemszuperhősök akik amúgy pont ugyanúgy szuperhősök csak nem annak hívjuk őket és szájbavernek mindenkit.

Nekem eddig úgytűnt, hogy a sorozat pontosan ugyanezt csinálja, van egy darab közepesen kreatív alapötlet és onnan sehova sem lépünk tovább.

Ashe - 2019. 07. 27. 00:42

Az első részben nincs semmi váratlan, mégis kicsit megfoghatatlanul nyomasztó — ebben közrejátszhat az is, hogy meglepően jól megcsinálták látványice.
Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, benne van az is, hogy jó marad, de az is, hogy önismétlő öncélúsággá válik.

sorozat/gyilkos - 2019. 07. 27. 00:46

Az első óvatos lépés a pizsamás pszeudoistenek dekonstrukciójához vezető úton.

nezso - 2019. 07. 27. 01:50

@sorozat/gyilkos
Watchmen-ről hallottál már?

human - 2019. 07. 27. 04:19

A Logan is elindította már a bulit.

A Watchmenben szerintem komolyabb filozófia ütközött, mint itt, de jogos az a felvetés is.

CrashBoostZoom - 2019. 07. 27. 11:01

Na ez már kellett az én szuperhős ekéző énemnek :D Mehet a dara.

mixy - 2019. 07. 27. 19:58

A pilotot épp most fejeztem be és hihetetlenül magával ragadott. Remélem a hangulatot és vele együtt az érdeklődésemet fenn tudja tartani a 8 rész, nem örülnék, ha üres időhúzásba menne át, hogy minél több évadot le lehessen húzni róla.

TKO - 2019. 07. 28. 10:43

Én már ledaráltam. Nekem bejött végig. Külön tetszett hogy mindenki inkább a szürke zónában mozgott, mintsem fekete fehér karakterek lettek volna. Pár hülyeség a vége fele rontott a pontozáson de így is 8/10.

danNN - 2019. 07. 28. 13:30

Kész. 9/10 mert tökéletes nincs. Már ma nézném a következő évadot.

Critica007 - 2019. 07. 28. 13:53

Én is nézném a következő évadot, noha sokkal inkább az események gyorsasága vitt előre, mintsem a történet; azaz darálás közben nem zavartak az írói “lükeségek” (pl.: X karakter elment Y-hoz, aki bevallott egy csomó mindent X-nek, majd képernyőn kívül kiderül, hogy X ismét visszament Y-hoz, hogy megkínozza, és ezáltal Y még többet elmondjon, de mi nézők nem tudjuk még meg, hogy miket), amik arra jók, hogy legyenek WTF pillanatok.
Igazán jó iparos munka, amihez az alapanyag szolgáltat némi többletet, illetve jó érzékkel hamarabb jött ki, mint a Watchmen. Számomra a folytatás nem kérdés, bár csak “The Seven”/10. :D

maunik - 2019. 07. 28. 16:22

Sajnos ahogy a legtöbb mostan sorozatra erre is igaz, hogy nincs benne annyi, hogy ennyi rész kelljen az elmeséléséhez. A történet nagy része érdektelen.
A sorozatok sötét korszaka ez, ami régen 1 vagy két részre volt elég az ma már jó ha 1 szezonra van szétnyújtva nem pedig szezonokon keresztül.

addictsheep - 2019. 07. 28. 17:06

@sorozat/gyilkos Powers?

winnie - 2019. 07. 28. 19:10

maunik: nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb sorozatra pont az ellenkezője igaz mostanság, szemben a régi időkkel. ezt nem láttam, de akkor lehet, hogy ilyenfajta sorozatokat nézel. de a saját tapasztalatból nem nagyon érdemes ãltalánosítani.

Garru - 2019. 07. 28. 19:30

Maunik véleményét osztom: ebben a szezonban sajna sok volt az üresjárat, kb. 5-6 részben bőven el lehetett volna mesélni ezt a sztorit.
A karakterek nekem nem elég érdekesek, a narratíva sokszor nem kötött le, a cliffhanger totál hidegen hagyott, szóval ez a sori nálam inkább mellément.
Azt elismerem, hogy igényes a megvalósítás, van benne sok jó ötlet, a színészek is jók, de valahogy az egész nem állt össze nekem. (Valahogy így lehetett Winnie a Russian Doll-lal, amit én imádtam amúgy.)

Brynden Rivers - 2019. 07. 28. 20:05

7/10 volt nekem, (viccen kívül) – szóval érdekes koncepció, de azért nem volt minden írói fordulat jól végiggondolva.

@winnie:
Egyre több sorozat készül és a minőség is folytonosan nő? Nem hiszem, inkább úgy tűnik hogy jó forgatókönyvírókból azért korlátozott számú van így ha akad egy jó írás, abból kihoznak minél több részt.

Lásd Netflix Marvel sorozatévadok jó részében nem volt 13 részre elég történet.

clegane - 2019. 07. 28. 20:32

na de könyörgöm, “régen” 24 részes volt egy évad, “most” meg csak 8. miről beszélünk??

Gegory - 2019. 07. 29. 00:50

SZépen újra csomagolták a képregény koncepcióját olyan módon, hogy aki nem látta/olvasta a képregényt (mint én is) annak szépen lassan esik le, hogy itt a szuperhősök nem csak romlottak de konkrétan szociopatává váltak a hatalmuktól…mint egy rendes ember esetén is.

A képregény elégé naturálisan és keményen kezd főleg amikor Starlight újonccsajt letolt gatyával fogadják a “liga” férfi tagjai XD Ez kimaradt és ezt a fordulatot inkább a marketingesek és a PR szakemberek töltötték be.

Blobov - 2019. 07. 30. 10:07

@Gegory:
“A képregény elégé naturálisan és keményen kezd főleg amikor Starlight újonccsajt letolt gatyával fogadják a “liga” férfi tagjai XD Ez kimaradt ”

A férfi tagok helyett csak 1 tag fogadta, de az is bőven elég volt, engem már itt meglepett a bevállalósság, mert a legtöbb esetben simán ilyenkor egy Deus ex Machinával megmentik a szopástól a hősnőt…

gborisz - 2019. 07. 31. 17:58

Most komolyan így van vége? És várjunk x évet hogy mi lesz a reklámszünet után? Pff

winnie - 2019. 07. 31. 18:07

de hát ez a lényege, hogy visszajöjjön az ember, nem?:)

gborisz - 2019. 08. 01. 14:41

Oké, nem is ez a bajom, mert tetszett amúgy, hanem hogy olyan volt a rész nekem, mint az utolsóelőtti szokott lenni, ami felvezeti az évadzárót. 2x néztem meg, hogy tényleg nincs még egy rész.

Hádész - 2019. 08. 02. 10:42

Nekem nagyon bejött az évad. A cliff, bár nagyjából sejthető volt, így is ütött, mivel Butcher alapmotivációját tette semmissé, csak ugye közben egyéb csalárdságokra is fény derült.
A karakterek felépítése és bemutatása nagyon jó volt, de azért remélem, hogy Maeve, Deep és főleg Black Noir több játékidőt kap legközelebb.
Részemről egy erős 8/10.

piszkosfred - 2019. 08. 04. 16:40

Ez egy nagyon kellemes meglepetes volt. Nekem meg az uresjaratok is bejottek, az egesz remekul van megcsinalva, siman elneznem barmeddig. Remek szineszek, jo karakterek.

9/10, hol a folytatas?

B - 2019. 08. 05. 14:32

Ha esetleg megtetszett valakinek az átlagember vs superhero alapfelvetés, ajánlom Brandon Sandersontól a Steelheart / Acélszív sci-fi/fantasy trilógiáját
Hasonló story, csak itt minden szuperhős bekattant és átvették a világ irányítását

5i - 2019. 08. 05. 20:29

Nem nagyon nézek sorozatokat, de a The Boys már az előzetesek alapján megfogott. Ugyan féltem attól, hogy az Odaáthoz hasonló töltelékrészekkel lesz majd tel az évad, de szerencsére nem nagyon volt ilyen. A szereplők ívei nagyon jók, Homelander és a többi hős gyarló és közel sem szuper emberek, és Butcher csapata sem a jóság. Szóval ez a Szürke igazi 50 árnyalata. Engem a befejzeés sem zavart, várható volt egy ilyen jellegű cliffhanger. Butcher motivációja pedig nem törik meg, hiszen így még jobban becsapva érezheti magát, a dühe megmarad, csak a “célszemély” változik.
Várom a következőt! 9,5/10, minden hibája ellenére (az ázsiai csajjal nem sokat kezdtek, Homelander, Deep, A-Train és Starlight vitte a fényt – a csapat többi tagja háttérbe szorult).

twnwbd - 2019. 08. 08. 16:16

Az első rész berántott, két nap alatt ledaráltam. Jó volt nagyon.
Viszont lehet, hogy nem figyeltem vagy nem értettem (az első sorozat volt, amit végig felirat nélkül néztem): az kiderült, hogy Starlight elődje (Lamplighter) miért lépett ki a Seven-ből?

asd - 2019. 08. 08. 18:56

3 részt láttam, nagyon fasza. Antony Starr-t furcsa a Banshee után szőke supermanként viszontlátni. :)

irgum76 - 2019. 08. 09. 10:55

detto 3 rész után (ezekhez jött felirat)
engem is elkapott
egy dolgot leszámítva a zenei betéteket
London Calling és a The Passenger hatalmas örök kedvencek de baromira nem illettek rá az adott szituációkra
valaki azt írta, hogy túl finomkodó hát az első részben tényleg kihagyták az “aktust” szerintem belefért volna úgy lett volna igazán goromba (nem konkrét bemutatásra gondolok csak jelzés szinten)
viszont a 3. részben már nem finomkodtak egyáltalán ezen a téren sem

Caligvla - 2019. 08. 09. 20:40

Irgum76: az első részbeni “aktus” az alapanyagban is így volt ábrázolva, pedig ott aztán teljesen naturálisan, ppornográf módon ábrázlták a legdurvább dolgokat is, de nem ennél a jelenetnél. Csak letolt gatya és hányás a retyón. :) Annyi különbséggel, hogy a képregényben az összes férfi tagja a Sevennek ott állt letolt gatyával sorára várva Starlightnál. Az évad eleje egyébként jobb mint a második fele, és nagyon sok a változtatás az eredetihez képest. Viszont Urban és főleg Starr zseniális.

Biohazard - 2019. 08. 10. 22:24

Most végeztem és..nagyon megérte! Misfits anno nagy kedvenc volt, de az inkább bohókás-fiatalos, ez meg sokkal mocskosabb és még a szándékosan túltolt történéseknél is éreztem hogy tudják mit akarnak mondani. Merthogy itt jön a legerősebb erény: akarnak mondani valamit! Ezernyi kikacsintás IRL felé, sokszor más sorozatokra is kiszólogatnak (utalgatnak)és alapvetően nagyon mocskos az egész történet. Morbid/gore-ba csapó akciójeleneteknek is megvolt a maguk helye, sodoma-gomora nightclub is ütött.
8.5/10 simán! Misfits, Doom Patrol, most meg ez… :D

heidfeld - 2019. 08. 11. 20:44

Óriási!
Azt hittem, már közel sem látok, olyan BETEG részt, mint a Wrecked 1×10. Nos, ez a 1×04 már nagyon közel volt…
Jó a képi világ, színészekkel sincs gond, nem finomkodnak.
8.5/10 eddig. Nagyon simán.

yooha - 2019. 08. 14. 08:33

Tegnap fejeztem be. Néhány dramaturgiai dolog nekem fura volt, pl.
Az utolsó rész nem is annyira cliffhangerrel ért véget, hanem mintha lemaradt volna 1-2 jelent vagy egész epizód. Mi lett A-Trainnel, meghalt? Deep áll a tükör előtt pucéran, leborotvált fejjel? Black Noir a kávéja mellett ült? Őt amúgy se értem, láttuk a Seven egyik tagját 3×20 másodpercig, meg egyszer verekedni. Akkor mi szükség volt rá? A képregényben is ennyit szerepel?
A megvalósítás viszont pazar, a sztori nagyon beteg (delfingázolás), hagyuk az embereket meghalni a gépen (itt az érdekes gondolat, hogy valószínűleg tényleg nem lehet Superman módjára alulról felemelni egy repülőt, mert beszakadna azon a ponton).
Várom a folytatást.

quatro quatro - 2019. 08. 25. 00:20

Szerintem szinte tökéletes, nálam 9,5/10.
Eleve az ötlet (ami gyakorlatilag egy inverz x-men), hogyan győznének le átlag emberek, szuperhősöket. Simán ez az ötlet is tökéletesen fasza lenne, de ez a körítés, az egészen túl nyúló sztori zseniális.

Én nem éreztem üres járatot szerintem minden el volt mesélve ami az évad végkifejletéig vezetett.
Mert az üresjárat pont azt a célt szolgálta, hogy kibontsák Homelander és Madelyn kapcsolatát.

Aki nagyon meglepett, Antony Starr. Mindenki tökéletesen játsza a szerepét, de ő Homelanderként zseniális (remélem Emmy díjig meg sem áll).
Volt mindig a fura nézése a Bansheeben, ami itt hozzáad a karakteréhez rengeteget.

Szerintem kiváló a sorozat, az egyetlen pici mínusz a történetmesélésben (ami ide picit illik, más sorozatok használták túl, nem a the Boys tehet róla) a Romeó és Júlia klisé, párosulva a nem vagyok képes rendesen elmondani miért bízom meg Starlightban, miért kellene nektek is megbíznotok Starlightban dezinformatív beszélgetések Hughie és Butcher között, illetve az elinduló Deep redemption szál.

Nem bánnám ha a sorozat megtartana bizonyos szuperhősöket szemétnek, vagy ha kelt is szimpátiát is a nézőben, mégis hoz egy olyan döntést az egyik Supe, itt konkrétan Mesmerre gondolok, aki a végén mégiscsak szemét marad.

WraithBar - 2019. 08. 26. 19:20

Nem is tudom mit mondjak most. Olyan odaátos vége lett. Hogy most mi a f˙˙z lesz ezután. Sok dolog lógva maradt. Vártam és vártam és vége a résznek. Kedvenc részem az volt mikor a babát lézerfegyverként használta :D :D szerintem ez egy 7/10 sorozat volt.

Hellhound - 2019. 09. 01. 14:49

Jó sorozat, érdekesek a karakterek, tehetségesek a színészek, jók a viccek…. De ebben az évben nekem már kezd egy kicsit sok lenni a szuperhősös, abszurdan nyomasztós, az-egész-világ-kaki, erősen cgi-s darabolós cucc. Kezdek megcsömörleni tőle. Belezős pornónak hívom őket. Valaki a készítők (és nézők) közül tuti erre izgul.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 09. 01. 15:32

engem teljesen meglepett ez a sorozat, baromira tetszett

nem ismertem a képregényt, de nagyon tetszik a valóságos szuperhősök irány – tán pókember is azért a legnépszerűbb szuperhős, mert esendő és emberi – itt pedig még tovább vitték ezt a témát a gonosz és kétszínű irányba

a történet is tetszett és nagyon jól hozták a karakterek magukat – a cliffhanger pedig azért tetszett, mert totál megkavarja az alapfelállást és a főszereplők motivációját

haley joel osment bukott és kiégett gyerekszereplő karaktere pedig zseniális kikacsintás volt szerintem – meg amikor egy rendező áradozik, hogy végre a vcu világban forgathat :)

ubul - 2019. 09. 02. 08:50

Tegnap befejeztük, múlthéten napi 2 résszel kezdtük el a nézését, amint lett minden részhez felirat.

Nem rossz, de már az első részben is éreztem, hogy voltak “üresjáratok”, amik nem adtak semmi pluszt, csak beszélgetések.

Ez számomra az utolsó részekre hatványozódott, pl Deep története, ami sehova se futott “még” ki, bár azért a sejtés megvan, hogy lesz egy bosszúálló sztori is benne (remélem, hogy tényleg kezdenek valamit a karakterrel, bár az is fun lenne, ha tényleg 0 lenne a karakter, és az első fight-nál ki is nyiffanna.)

A-Train-t kétszer is kinyírhatták volna, először, mikor a lábát verték széjjel, Hughie simán revenge-t vehettet volna, és ott még nem volt benne annyira erősen az, hogy hát ő nem akar embert (supert) ölni.

Utolsó részben azért már hihetőbb volt, hogy ő nem akar átmenni gyilkológépbe.

Ázsiai csajjal nem sokat kezdtek

Noir-ral se, az mondjuk elég szánalmas volt. Karaktere fun, volt is pár poén benne, de hogy ennyire elhanyagolják az egész évad során…

Maeve karakterében is több lenne, bár tetszett a kételkedései, örlődése a történtek után.

Kíváncsi leszek, hova tovább, Butcher motivációi mások lesznek feltételezem, kérdés, hogy ki lesz a következő célpont.. Homelandert most gondolom békén hagyja egy ideig, meg most bármikor kinyiffanthatná, ha akarná Butchert, és azért ez is érdekes szál, hogy csak egy lézer pár mp, és volt Butcher, nincs Butcher, még is életben hagyta. Gondolom nagyobb fájdalmat akart ezzel okozni neki hogy megmutassa a feleségét és Homelander fiát.

Isaac - 2019. 09. 09. 11:16

Egyetértek Ubul hozzászólásával, Homelander szociopata
vagyis kb minden érzelme ha van is kb önmaga körül forog,talán esetleg a fájdalom okozáson felül még az lehetett benne,hogy az arroganciáját sértette,feltételezték róla,neki meg kell erőszakolni egy nőt azért vele legyen. Tulajdonképpen azért mentette csak meg,hogy kvázi a képébe vághassa “Látod én nem csináltam semmit,sőt még vigyáztam is volna rá ,ha tudom a gyermekem várja. ” .

walaki - 2019. 09. 10. 20:13

Bár nekem a Supernatural nagyon nem jött be, alapvetően bírom Kripkét. Ez a sorozata pedig egyszerűen zseniális, még úgy is, hogy a könyökömön jönnek ki a szuperhősös képregényfeldolgozások. Brutális, de zseniális. A képregényt nem olvastam, így számomra ismeretlen volt a sztori, szóval ütött rendesen, ahogy kell.
Nem értek egyet azzal, hogy a második felében leülne a dolog, szerintem pont, hogy magasabb fokozatba kapcsoltak. Inkább a személyes gennyládasáról céges, “össznépi” gennyládaságra helyeződött a hangsúly, ami szerintem súlyosabb. Azért persze a személyes gennyládaságból is maradt bőven.
A kivitelezés és a színészi játék teljesen jó, semmi kivetnivalót nem találni rajta. Már-már majdhogynem blockbuster filmes szint. Ehhez jön még a fergeteges sztori tele nem fekete-fehér karakterekkel, nagyon nagyon jó társadalom-kritika az egész! Valóban vannak apróbb hibái, de ezek teljesen felejtősek az összképhez képest. Szerintem kihozták a maximumot, még akkor is, ha ehhez kénytelenek voltak néhány karaktert mellőzni. A lényeg nagyon átjött, és nagyon ütős!

Tényleg csak ajánlani lehet, nézzétek!

evergreen976 - 2020. 02. 14. 09:50

Feltörölte velem a padlót ez a sorozat.
Kíváló, gyomorforgató, perverz, szórakoztató.
Ha megmaradunk ezen a szinten, a 2. évadra is (jól láttam, csak 5 részes lesz?), akkor minden okés.
2019 legjobbjai között nálam ott van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz