login |

The Goldbergs: vége a 6. évadnak

2019. 07. 26. 15:13 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

How dare you use logic and facts against us?!

Szemben az ABC egyes, Amerikában kellőképpen sikeres családi komédiáival (ld. a nálunk 1, 2, illetve 3 évad után pihenőre vonuló Speechless, black-ish, Fresh Off The Boat), a The Goldbergs itthon is alkalmasnak találtatott a nézők szemében. Pedig… Most mondjam azt, hogy ez a leggyengébb mind közül?

Nyilván a siker itthon és odakint (olykor már a Modern Family-t is lenyomja, illetve kommunikálhatjuk úgy is, hogy az már annyira lecsökkent, hogy le tudja nyomni) is ellentmond ennek, és még human is megmondhatója lehet, hiszen pár szezonon át néző volt. De bármikor, amikor elém kerül a The Goldbergs, az jut eszembe, hogy a sorozatot nagyban a nosztalgia faktor és az eltúlzottság adja el, és nem a poénok.

Nem tudok másra gondolni, mert olykor engem is megfog a The Goldbergs, amikor egy film (vagy más 80-as évekbeli mérföldkő) előtt tiszteleg, meg egyébként is tele van ennivalóan bájos megoldásokkal. De ebből az elfogultságomból mindig kizökkent, amikor Murray ordibálni kezd vagy a Barry-t alakító ember túljátszását látom, a hat év óta színészileg javulni képtelen főszereplőről nem is beszélve. (Én komolyan képtelen vagyok elhinni, hogy milliókat nem irritál Sean Giambrone, aki valójában szinkronszínész lenne, bár most a Kim Possible-filmben végre megint “normál” szerepet is kapott Ron Stoppable-ként.)

Are you familiar with the movie “BREAKIN’ 2: Electric Boogaloo”?

A nosztalgiát és a filmes utalásokat én is imádom, bár az évadzáróban a 84-85-ös breaktáncos filmek emlegetésével és sztoriszálba való beszövésével baromira nem tudtam mit kezdeni. Aki persze tudja, hogy mi fán terem a Beat Street, a Breakin’ és a Krush Groove, az örülhetett.

Szóval a zárás csak a közepes szintet ütötte meg nálam, főleg úgy, hogy elég sokat szenvedtek Barry iskolából való kirepülésével, de szerintem a fix nézőket simán vissza fogja hozni a szezon végén belengetett “életem legjobb éve”-ígéret, viszont mivel Adam-ről, a készítő énjéről van szó, ezért nem fogok izgalomba jönni tőle.

Egyébként csak nekem van olyan érzésem, hogy egyre látványosabban veszik vissza a két felnőtt főszereplő súlyát? Nyilván, a gázsinövelés nem nagyon jön szóba, mivel a sorozat nem zajos siker, csak korrekten teljesít, szóval Wendi McLendon-Covey-t és Jeff Garlin-t így lehet valamennyire kompenzálni, hogy kevesebb napot kell dolgozniuk egy héten. Olykor persze kapnak egy-egy hangsúlyosabb epizódot, de a fókusz inkább a gyerekeken van, ami ugyancsak nem hozza meg a kedvemet ehhez a komédiához.

Ja, egy valamit mindenképp javaslok a rajongóknak: a Schooled című spinoffot ne hagyják ki! Nekik kötelező.

3 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2019. 07. 26. 16:03

Számomra pont Adam a legkevésbé érdekes az egészben. Még amikor oldalról beszólogat, az hagyján, de az önálló szálai valahogy rendre idegesíteni kezdenek.

Ami viszont döbbenet, hogy szinkronnal sokkal élvezhetőbb az egész. De komolyan! Papi sokkal fiatalosabbnak hangzik a szinkrontól, nincsenek annyira elnyújtva a szavai. Murray hangja is sokkal tisztább és tekintélyt parancsolóbb ahogy kiabál. De a legfeltűnőbb persze Adam, akinek kerestek ugyan egy vékony hangot, de szerencsére az meg sem közelíti az eredetit, és nem is maradt semmi a beszédhibájából (aminek amúgy nem néztem utána, hogy valóban van-e neki, de mintha helyenként pösze is lenne és sejpítene is egyszerre). Szóval tőlem nagy dícséretet kap a szinkronja, mert határozottan sokat dob az összképen.

B - 2019. 07. 26. 16:25

a reklám után Goldberg család jön vissz a Comedy Centralra >>> ugrás a távírányítóhóz,

winnie - 2019. 07. 26. 17:12

mom: belehallgatok akkor a magyar verzióba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz