login |

Las Chicas Del Cable / Cable Girls: a 3. évad – írta heidfeld

2019. 07. 29. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

Megmondom őszintén, nem vagyok a rebootok híve, pláne nem a reboot-szerűségeké. Ha valami működött, szerethető, egyedi, akkor nagyon veszélyes változtatni bevált dolgokon.

A Netflixes Las Chicas Del Cable (az S4 jövő héten érkezik) első két évadja a barátságról, egymás segítéséről, és a lányok ügyes-bajos dolgairól, szerelmeikről szólt. Nagyon jók voltak a párosítások, többnyire még a kémia is helyén volt, illetve ismét bebizonyosodott, hogy sok, tehetséges spanyol színésznő akad. Angéla Cremonte, de különösen Nadia de Santiago remekelt. Kedves, vidám hangulatból tolódtunk ugyan már eddig is komolyabb irányba, de nem gondoltam, hogy még inkább, erre indulunk a 3. évadban.

Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Lídia életet adott lányának, és boldogan készülődött esküvőjére. Rengeteg vendég érkezett, de tragédia történt, és nem mindenki jutott ki élve a templomból. Sajnos Lidia lánya is az áldozatok között volt Carlota szülei mellett. Nem tudta elviselni, lánya elvesztését, majd pár apró nyom hatására, fejébe vette, hogy lánya él. Innen Blanka Suárez karaktere zombiként küzdött, nyomozott. Ez finoman szólva sem tett jót kapcsolatainak.

Carlota sok pénzt örökölt. Női jogokért küzdőket támogatott, majd maga is a tettek mezejére lépett. Ez nem volt a legjobb ötlet az erősen konzervatív Spanyolországban. Itt volt a leginkább hiányérzetem, mármint Carlota, és az aktivista lány sorsának alakulásában.

Marga és Pablo összeházasodott. Utóbbi ikertestvére hozzájuk költözött, illetve együtt is dolgoztak. Más sorozatoknál az efféle fordulatokért nem rajonganék, de itt Nick Romero annyira jól hozta a két karaktert, hogy példaként mutogatnám a hasonló húzásokban gondolkodóknak. A sorozatban a férfi színészek érezhetően gyengébbek, de Nick Romero nagyon jó.

Ángeles ismét a nyomozóhoz került közelebb, veszélyes helyzetbe keveredve. A maffiózó színésze jól hozta a karaktert, de nem ez a szál lesz a legemlékezetesebb a sorozatból. Viszont a fene gondolta volna, hogy Maggie Chivantos így is tud játszani, ha nagyobb teret kap! (Elisa karaktere viszont ismét első évados oldalát hozta, amit luxusnak tartok…)

Kevés olyan sorozat van, ahol a nők ennyire előtérben lennének és ilyen jó lenne a kapcsolatuk, illetve a barátságuk. Miközben ez még mindig igaz, azért határozottan távolodnak egymástól. Szomorú dolog, de mindenkinek élnie kell az életét.

A 3. szezonban maradtak nyitott kérdések, például, hogy ki lehet az argentin lány mögött vagy mi lesz Marga döntése, és bár más volt a hangulat, mint korábban, de hiányoznának a lányok, remek színésznők, és a kor hangulata, ha nem folytatódna a sorozat – szerencsére lesz 4. évad. Ezekre a részekre jár is a 7/10.

3 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2019. 07. 29. 17:27

@heidfeld

Én már az első évadra is úgy találtam rá, hogy te ajánlottad, aztán nem sokkal később jött a második, viszont a 3. évadhoz én nem találtam eddig sehol magyar feliratot.

heidfeld - 2019. 07. 29. 20:58

@Snoopyzit30

Pedig hamar lett. Egyik legnagyobb, hazai oldalon van, illetve az I-vel kezdődőn, ha segíthetek ennyit..
Egyébként helyesbíteném magam: Nem Carota, Carlota. És itt jegyezném meg, hogy Ana Fernandes – Ana Polvorsa /Carlota-Sara/ párosa, milyen remekül működik.
Nick Romero, két karakteres alakítása, igazán üdítő volt. Egészen hihetetlen, hogy 25! éves koráig, nem is színészkedett, ha minden igaz.
És eyecandy szempontból is rendben van a sorozat.

Snoopyzit30 - 2019. 07. 29. 22:34

Köszi, hamarosan ledarálom. Kár, hogy a 2 hetes szabim utolsó előtti napján jött ez elő. No sebaj, majd a hétvégén :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz