login |

Pilot: Human Discoveries

2019. 07. 29. 21:35 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Ha valaki megkérdezné, hogy tetszik a Human Discoveries, tuti húznám a számat és egy nagyon hosszú “háááát…”-tal reagálnék.

Nagy hibát követ el az, aki olyan elvárásokkal indul neki Facebook Watch új sorozatának (itt lehet megnézni az eddigi, 20 perces részeket), mint én. Nem, ez nem egy Brickleberry, de még csak nem is Paradise PD. Ez egy sokkal barátságosabb animációs sorozat akar lenni. Igaz, van itt vér, erőszak és szexualitás, de közel sem annyira elborult és eszeveszett, mint az előbb említett műsorok.

Nyilván ez nem probléma, elvégre nem áll be a többi mögé, cserébe kevesebb olyan jellemvonása van, ami a képernyőhöz ragaszt. Aranyos, jópofa, de nem éppen emlékezetes.

A sorozat ugye arról szól, ahogy egy ősemberekből álló társadalom felfedezi a ma már (alapvetően) jelenlévő dolgokat, jelenségeket, fogalmakat, mint a tűz, az alkohol vagy a monogámia. Ezekből kiindulva próbál poénkodni, de azért többnyire a sztorira megy rá, éppen ezért nem is annyira epizodikus, legalábbis az 1×03-hoz eléggé kellett az előző két rész, mert a fő probléma és a konfliktus oka is ott jelent meg.

Az animáció is egyébként kicsit Brickleberry-s, de valamennyire eltér, ami segít abban, hogy ne érezzük egy gagyi másolatnak. Mert nem az, ugye? Igaz, 2019-et írunk, de én a mai napig szájtátva tudom nézni az animációkat, hogy miket képes az ember megalkotni. Ez is egy olyan emberi találmány, ami mára már teljesen hétköznapi, mégis ha belegondolunk, mekkora áttörést jelentett, többre értékelhetjük az ilyen pár perces szórakoztató videókat.

A premier napján egyébként rögtön 3 részt kaptunk, melyek közül az első alig tudott lekötni, a második már egy fokkal jobban, a harmadik már egész jó volt, de nem tudtam eldobni tőle az agyam. Innentől viszont hetiben érkezik a sorozat az érdeklődőkhöz a Facebookra (teljesen ingyenesen), aminek a felülete egyesek számára lehet, hogy hatalmas csalódás lesz, ha még nem ismerik, az esetleges akadozás, a felugró chatablakok és a túlbonyolított felület miatt.

Talán nem is baj, hogy csak hetiben jönnek a részek, mert ehhez a témához nekem túlságosan hosszúak voltak, pláne egymás után a premier három epizódja. Elfér a történet 20 percben, de közel sem annyira érdekfeszítő, szórakoztató a sorozat, hogy ennyit igényeljen. Ha ugyanezt a viccmennyiséget csak 10 percben használnák fel (és hagynák a karakterizálási kísérleteket), sokkal pozitívabb véleményt tudnék alkotni a látottakról.

Hogy maradok-e, nem igazán tudtam eldönteni. Lehet, hogy csak rossz pillanataimban kapott el a Human Discoveries? Vagy ennek nem kéne számítania, mert ha valami jó, akkor minden szituációban le kéne kötnie? Meglátjuk, de tippre a legtöbb nézőnek ez nem hetiben fog menni, csak amolyan “na, most megjött a kedvem hozzá, megnézek egy részt”-széria lesz.

Pontozzam? 4-5/10. De nem több.

3 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2019. 07. 29. 21:44

Hullámzó az érdeklődésem. Voltak kifejezetten jól sikerült rész(let)ei, meg voltak teljesen érdektelenek is. Még nem döntöttem el végleg, de én is húzom a számat.
A platformmal kapcsolatosan is mélyen egyetértek. Hozzátenném még az erőforrásigényességet is a negatívumok listájához. Szinte mindent streamelek, de eddig egyedül a FB watchbe tört bele a bicskám az első egy-két nekifutásra. Aztán gyorsan bezárogattam a többi oldalt és úgy már nem akart belehalni a böngészőm.

Mom - 2019. 08. 02. 10:54

Az ötödik rész után feladtam. Semmi igazán megtartásra érdemes momentumot nem tudnék kiemelni. Még a “felfedezések” is elég bugyután vannak néha tálalva. Arról nem is beszélve, hogy egyes dolgokat (mint a legjobb barát kifejezés) nagyon ki kell találniuk, míg másokat (mint a cool) valahogy alapból ismernek…

Alapból nem várnék történelmi hűséget, vagy következetességet, csak nem eléggé szórakoztató számomra, így feltűnnek ezek a random dolgok, és mostanra már elkezdtek zavarni is.

Necridus - 2019. 08. 05. 10:03

Én is nekikezdtem az új részeknek, de nem tudtam befejezni, mert az a 4-5/10 már inkább csak 4, de még lehet annyi se, úgyhogy az évadzárós írást már nem viszem. Kár érte, az előzetes alapján ígéretes volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz