login |

Lights Out With David Spade

2019. 07. 30. 21:45 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

Nem hívnám pilotnak, mivel egy Comedy Centralos napi talkshow-ról van szó (heti 4*30 perc 23:30-tól, vagyis Stephen Colbert egykori helyén a The Daily Show után, ahol már elhasalt Larry Wilmore és Jordan Klepper utódműsora), de elindult, David Spade is beszállt az üzletbe, csak előtte tisztázta a helyzetet abban a kérdésben, hogy Adam Sandler mennyit segített neki a karrierjében.

A koncepció tényleg annyi, hogy David Spade pár aktuális meme-et és popkult hírt kiveséz a meghívott vendégeivel. Szóval nem a szokásos semmilyen interjúkat nézhetjük, hanem a rövid kezdőbeszéd után pár komikus (legalábbis most szakmabelieket hívott meg) beszél a feljebb említett témákról.

Az első adásban előkerül Armie Hammer apaszerepe, az hogy a drogot szállító Instagram teszteli a lájkok eltüntetését, mert “érdekli” a felhasználóinak lelki egészsége, és akkor még sok mindent nem emeltem ki, csak igyekeztem belőni milyen témák várhatóak.

A kidolgozás lenne a lényeg, vagyis a poénok milyensége, és azt kell mondanom, hogy itt egy újabb bizonyíték arra (Aziz Ansari fellépése mellett), hogy a komikusok elkezdték árnyalni a túltolt politikai korrektséget, vagyis inkább woke-zsetonos kultúrát, kicsit ellentartani, feszegetni a határait.

Itt is elhangzott pár olyan poén, amin ki lehetne borulni Twitteren – csak még nem nézték elegen? Mondjuk kíváncsi vagyok, mi lesz, ha jobban belejön Spade, mert azért a nyitó poénok nem voltak túl gördülékenyek, de amint beült a vendégek közé elkezdett jobban működni az adás.

Ami még feldobja amúgy a LIghts Out-ot, hogy egymást is oltogatják amúgy a komikusok, egy kis csipkelődés mindig belefér. Úgy magában elvigyorodtam párszor, ha nagyon kéne pontszám, akkor 6/10-re lőném be, de hozzátenném, hogy minden talkshow nehezen indul, döcögősebb, mint egy dráma pilot, ha pár dolog jó benne, akkor simán előfordulhat egy erősebb javulás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz