login |

The 100: lesújtott a kasza

2019. 08. 04. 19:06 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: hírek,

A CW folytatja több éve, talán a Hart of Dixie kinyírása óta tartó sorozatát, miszerint jó előre bejelenti már futó sorozatainak elkaszálását. A kommunikációs szempontból is előnyös módszer (amit mostanság a Netflix is kezd átvenni, ld. Lucifer, Dark, The Rain, Trinkets) egy oldalról jó dolog, hiszen fel lehet készülni rá (mind az íróknak, mind a nézőknek), más oldalról viszont esélyt sem ad a sorozatoknak egy esetleges nézettségi (vagy kreatív) feltámadás meglovagolására.

Szóval a mai hír: a CW elkaszálta a The 100-et. A már berendelt 7. évad lesz az utolsó. Aminek a premierje valamikor jövő tavasszal vagy nyáron lesz, most már végképp nem kell sietniük vele.

39 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2019. 08. 04. 19:14

Én nagyon imádom, hogy előre jelzik ezeket, nem bánnám, ha minél több csatorna/szolgáltató átvenné az ötletet.

A The 100-nál minden évben izgultam, hogy lesz-e új évad, így az, hogy a hetedikig eljut, szerintem tök jó.

Tibi - 2019. 08. 04. 19:16

Mindenesetre gyanítom ha a hetedik évadban a nézettség felkúszna 0.8-ra, vagy hirtelen ez lenne a Netflix legnézettebb tartalma, biztos becsúszna az a nyolcadik évad :)

winnie - 2019. 08. 04. 19:20

meg egyébként is, a netflix mindig beléphet a képbe – ők látják, hogy náluk mire képes a sorozat. annyi az egész, hogy meg kell egyezniük a gárdával.

sinyster - 2019. 08. 04. 19:22

Minden évadot imádtam eddig a sorozatból, de nem fog el rossz érzet, hogy vége. Legyen egy rendes lezárás, és akkor jó száj ízzel lesz vége egy korszaknak.

denee - 2019. 08. 04. 19:25

Ez az én guilty pleasure-öm, de nem bánom, 7 évad bőven elég neki.

Necridus - 2019. 08. 04. 19:40

Jól teszi szerintem, hogy bejelenti. Én legalábbis nagyon nem szeretem, amikor végignézek egy évadot, és hónapokkal később derül ki, hogy nem lesz több. Jobban szeretek úgy nekiülni az utolsó részeknek, hogy tudom, ez lesz a lezárás (még ha open is marad egy-két szál), és nem kell várni a bejelentésre.

A The 100 kapcsán meg majdnem örülök is, hogy a 7. évad lesz az utolsó. Én nagyon szerettem az első évadokat (na jó, a szektás Allie részeknél azért nehezen tudtam egyben megnézni egy epizódot), de ezen a 6. évadon (ahogy a premierről szóló írásomon is érződik, a finálé írásomnál egy kicsit kevésbé fog már) azt érzem, hogy kifogyott a szufla, és csak a végére tudtak ismét visszatérni önmagukhoz. Régen nagyon jó volt, most jó, és pont ezen a színvonalon érdemes elköszönni.

Theo - 2019. 08. 04. 19:45

Így az utolsó top5-ös sorozatom is megkapta a kaszát, majdnem egy éven belül.
Rengeteg más sorozatot is nézek, de azokat csak nézem, ha van időm, nem élvezem,nem várom, mint ezeket, és úgy tűnik mostanság nem is lesz olyan, ami bekerülne a topba.

winnie - 2019. 08. 04. 19:48

theo: ki kell dobálni azokat, és adni esélyt pár újnak, vagy olyannak, ami az elmúlt években indult és nem kezdted el – nagyon durva lenne, ha nem találnál pár nagyon bejövőt. persze benne van, de szerintem ez az a pont, ahol érdemes kísérletezni, nem beérni a kényelmes korrektséggel.

Anna - 2019. 08. 04. 20:34

Én csak annyit várok az évadtól,hogy több boldog jelenet juthasson a karaktereknek.
Értem én,hogy ez egy posztapokaliptikus sorozat,de az,hogy minden évadban az a letargikus hangulat uralkodik a képernyőn, már kezd unalmassá válni. Le a kalappal a sorozat előtt,mert ezen a problémán kívül,hogy kevés boldog jelenet van,nem látok semmi mást. És igen,azt még remélem,hogy a hetedik évad nem úgy fog befejeződni,hogy megint leégetnek egy bolygót, aztán az utolsó öt másodpercben meghúznak egy kart.

cherockee - 2019. 08. 04. 20:44

@Anna:

Én abban reménykedem, hogy úgy zárják, ahogy az 5. évadot. Ha ott és akkor vége lett volna, akkor egy nagyon erős zárással távozott volna a sorozat, remélem tudnak még egy ilyent írni. És persze sok kisebb lezárást is.

Mom - 2019. 08. 04. 21:07

Nagyon örülök, hogy továbbra is tartják jó szokásukat! Tényleg, ez sokkal tisztább így.

A mostani szerintem egy jobban sikerült évad, különösen tetszik, hogy Clarke testében Eliza idén két karaktert is játszhatott. Volt már nálam korábban mélyponton, akkor jobban vágytam a kaszáját, de azért el nem keseredtem, úgy érzem, szép ívet írt le az egész (legalábbis eddig a pontig), és remélem sikerül méltó lezárást írni hozzá.

zetman - 2019. 08. 04. 21:48

Hát nem tudom ki hogy van vele, de én nem néztem végig ezt a sorozatot. Számomra érdektelen és gagyi volt, akkora mesékkel és hülyeséggel, hogy az már fájt.
Mikor belenéztem én tökre örültem, hogy hű egy frankó scifi, de az első évadot végigszenvedve rájöttem, hogy ez egy gagyi valami. Tényleg megpróbáltam végignézni az első évadot, végül csak úgy ment, hogy beletekertem (sokat). Szóval annó én, 13 részt ledaráltam nagyjából 3 óra alatt. Volt benne potenciál, de tényleg, annyira jó volt az ötlet, maga az elképzelése az egésznek de a megvalósítása és maga az egész, ahogy ezt megcsinálták, ahogy eljátszották az valami Barátok közt. Lehet, hogy sokan kupán vágnának, de nem kár érte, csoda, hogy ennyi évadot megért.
Valaki régen azt írta egyszer az ilyenre: “szappanopera, sci-fi köritéssel”. :D

DarkEagle - 2019. 08. 04. 22:37

Ne már hogy ez 7 éve megy? Mi a jó büdös franc? Nekem olyan kb mintha 1-2 éve indult volna kb. Ilyenkor aztán öregnek érzem magam.

Mordekai - 2019. 08. 04. 22:53

Tehát kedvenc guitly pleasure/eyecandy sorozatom véget ér. Pont jó lesz az a 7. évad lezárásnak, most elég jó a történet, de még mindig csak a harc meg a menekülés van, kell még egy évad, hogy lekerekítsék. Mondjuk részemről már a 3. évadnál kaszálhatták volna, addig kifejezetten erős és kerek volt a történet. (Akkor pont nem olvastam híreket, végig azt hittem az lesz a vége.) Ha nem ilyen CW-s tinis stílusban csinálják meg (éretlen színészek, szájbarágós gyerekes párbeszédek, kevésbé mozis látvány, kapkodós forgatókönyv, nincs igazán feszültség) akkor ez egy csúcs sci-fi sorozat lenne. Én is élvezem a mostani évadot, sikerült valami frisset belevinni ás összeszőni a régi dolgokkal. Két tudat harcol egy testért, Clarke-ot a MI maradéka menti meg… meglepően jó. Mondjuk a Diyoza-Octavia vonalon a konkrét nyúlás megmosolyogtató (anomália az erő mélyén, ami valóra váltja legmélyebb vágyaidat? Helló Tarkovszkij), de még mindig jobb, mint a tavalyi Alien-vonal.

@Anna:
Nekem is ez hiányzik, ott van pl. Lindsay Morgan (Raven), aki egy nagyon dögös csaj, de az egész sorozatban kb akkor láttuk mosolyogni, amikor Ellie “benyugtatózta”, ha jól emlékszem. 3. évad talán? (Nagy bajban lennék, ha el kéne mesélnem valakinek a sztorit :) ) De pl. tök jó volt látni Eliza Taylort is, mikor nem a szokásos bőrpáncél-hacukában drámázott, hanem egy szép estélyiben élvezte az új helyzetet.

Enzo - 2019. 08. 05. 00:09

Az jó, hogy bejelentik előre, így sokkal könnyebb felkészülni az elengedésre (lásd SHIELD, ami kísértetiesen ugyanígy történt – s6+s7, s6 vége előtt tudjuk a kaszát). Remélem, szép finálét kapunk. És nekem ez az évad is tetszik.

Thomas - 2019. 08. 05. 03:14

Azért ezen most tényleg elszomorodtam:( Kevés kaszahír hat meg igazán, mert szinte minden sorozat pótolható. Szinte. Nekem az American Idol, Heartland, The 100 triász az, aminek a helyére nem tudok csak úgy behúzni valami mást, ezek a pótolhatatlan sorozatok. Az American Idol kaszáját átélni rettenetes volt, mert az lesből sújtott le, fene sem számított rá. A The 100 esetében már a 2. évad óta fel vagyok készülve, hogy bármikor eljöhet a vég, és szinte minden újabbat ajándékként fogtam fel. És hiába nem tudta elérni azóta sem a 2. évad színvonalát a sorozat (maximum pár részre, 4. évad vége vagy 5. eleje), hiába az 5. évad második fele eléggé felhúzott a karakteridegen cselekedetekkel (a hatodikat még nem kezdtem el), rettentően sajnálom. Mert ez a sorozat még a leggyengébb pillanataiban is jobb volt szinte minden másnál, a legerősebbekben meg… huhú:)

Csilla0422 - 2019. 08. 05. 08:00

Ha a 3. évadban jelentik be a kaszát nem lepedők meg. S5 egy egész korrekt befejezés lett volna, ami bármikor folytatható. Ezt az évadot egész jól összehozták, ezért sajnálom a kaszát. Ráadásul belekezdtek a második könyvbe… bíztam a 10 szezonban. Most már csak egy korrekt befejezésre számítok.

Zolc - 2019. 08. 05. 08:01

Pedig – jó pár évad után – most érzem azt, hogy kezd feltámadni. A mémek és a ‘vihar’ titka pedig kifejezetten tetszenek :/

gtoma - 2019. 08. 05. 08:24

:) érdekes. Már az első évadot félbehagytam, mert ez inkább egy tini sorozat volt. A legfontosabb témája, hogy ki kit utál és kinek tesz keresztbe, kibe szerelmes.

Majdnem minden évben megnézek pár részt, majd megint kaszálom. Most is így tettem, de most itt is ragadtam. Valahogy komolyabb lett a téma, igaz továbbra is az emberek tesznek emberek alá, de legalább “értelmes” az ok.

Így hát engem a kasza nem zavar, csak érdekes, hogy pont mikor értékelni kezdem a sorit, kaszálják. Lehet többen szeretik a tini szappanoperákat. :)

Mate815 - 2019. 08. 05. 09:08

gtoma: Ez max az első évadban volt tini szappanopera, azóta eléggé hard scifi. Sajnálom a kaszát, remélem szépen lezárják.

Wanheda - 2019. 08. 05. 09:33

Sajnálom is, de nem is bánom már. Vége lesz az örökké tartónak tűnő függőségnek, minden szerda hajnalban ébredtem és már töltöttem is, voltak jobb évadok, nem baj, ha nem húzódik. Nekem is kell más szenvedély. De az éveimet ennek a sorozatnak az imádata tette ki, ez tény. Remélem, az utolsó évad legalább annyira jó lesz mint pl. ez és akkor azt mondom, szép évek voltak.

winnie - 2019. 08. 05. 09:35

Mate815: a kettő lehet egyszerre – a készítő is emlegette így.

- 2019. 08. 05. 10:08

Nem mondanám súlytásnak. Azért 7 évadot megélni elég egészséges a mostani világban.

Csilla0422 - 2019. 08. 05. 11:27

Winnie, annak lehet valami oka, hogy S7 bejelentése után több hónappal közlik, hogy ez az utolsó? Miért nem áprilisban mondták ezt is?

Thomas - 2019. 08. 05. 12:19

Remélem, hogy még nincs megírva az egész évad, mert ha valami, ez a sorozat megérdemli, hogy egy szép lezárást tudjanak kanyarintani neki, ne kényszerből kelljen odabiggyeszteni valamit a végére.

libamaj - 2019. 08. 05. 12:32

szomoru ez, de legalabb nem hirtelen szakad vege

Mate815 - 2019. 08. 05. 12:36

Winnie: Lehet de úgy nehéz ha már nem tinik a szereplők.

winnie - 2019. 08. 05. 13:06

Mate815: tiszta sor, de itt ugye mindig ott van egyrészt a tinisorozat definíciója, miszerint a szereplők a tinik vagy a nézők, illetve az egész esetében a mentalitás (ld. kapcsolatok, háromszögek, rivalizálások, stb.) szerintem a kulcs. és ez nem lekicsinylés vagy ilyesmi, legalábbis a részemről, mert én szeretem a tini műfajt, vagyis érdekelnek a jó sorozatok, mint ahogy az egy fokkal fiatalabb, YA is, aminek a könyv alapot besorolják.

igazából csak arra akartam utalni, hogy sokan degradálónak érzik más sorozatok miatt az alműfajt (ha illik rá, ha nem), pedig nem lenne szabad.

Mate815 - 2019. 08. 05. 13:09

Winnie: Világos!

Sawyer - 2019. 08. 05. 14:25

Én pont a tinipicsogás miatt kaszáltam 6-7 rész után, pedig lehetett volna belőle bitang jó sci-fi.

winnie - 2019. 08. 06. 05:25

Sawyer: igen, ez általános vélemények szerint az a sorozat volt, ami a 2-3. évadban lett bitang jó sci-fi – ld. a korábbi vélemények. én sem maradtam volna, ha nem tetszik, sosem vagyok ennek a pártján, de aki türelmes volt, az nagyot nyert.

idioty - 2019. 08. 06. 08:15

Van egy pár sorozat, ami nyögvenyelősen megy. Ilyen ez a sorozat is. Persze még a második évad elején járok. Néha jó egy-egy részt megnézni belőle, de nem csúszik folyamatosan. Viszont a hozzászólások láttán folytatni fogom. Remélem olyan lesz, mint ahogy a hozzászólásokból lejön. :)

hansuz - 2019. 08. 06. 09:26

nem nagyon értek a sorozatokhoz, a 4. évadnál vagyok még csak, de akkor le lesz zárva? nem szívesen nézném akkor tovább ha csak úgy félbeszakad mint a Revolutionnál

winnie - 2019. 08. 06. 09:30

mivel bejelentették, így le tudják zárni. hogy lezárják-e, az majd kiderül, a készítők eldöntik – biztos írnak majd neki egy lezárást, amit ők annak tekintenek.

viszont. amit írsz, az elég fura.

mármint, hogy a két lenti változat közül az elsőt preferálod:

1.) az általad (vélhetően) kedvelt sorozatból 0 részt nézel meg és nem kapsz lezárást
2.) az általad (vélhetően) kedvelt sorozatból még 40-50 részt megnézel (és jó eséllyel szerzel magadnak ezzel 40-50 óra remek szórakozást) és nem kapsz lezárást

a kettő között csak a 40-50 óra szórakozás a különbség, te meg inkább a 0-ra hajlanál, ami meglepő.

winnie - 2019. 08. 06. 09:32

(az az igazság, hogy általánosságban elmondható, hogy sorozatot úgy nem érdemes nézni, hogy az ember fél attól, hogy mi lesz a vége. a műfaj arra van, hogy hétről hétre szórakozást nyújtson, jó esetben éveken át. nem arra, hogy egy bizonyos nap, egy bizonyos órájában (a finálé idején) elégedettséggel töltse el a nézőt. tudom, hogy sokaknak nem az út számít, hanem a megérkezés, és az az ideális, ha valami jó és lezárt, de aki fél attól, hogy valami nem lesz lezárt, az a 10-20 évados sorozatokat csak a premierjük után 10-20 évvel fogja elkezdeni, stb.)

mrmackey - 2019. 08. 07. 02:40

Próbáltam nézni annak idején, de nekem is emészthetetlen a szereplők miatt. Ultragagyi. Valószínűleg az akkor menő, a Hunger Games által pörgetett young adult műfajban láttak lehetőséget, és igazuk is lehet, 7 évad végülis jó teljesítmény.

Engem inkább az dühít, hogy a sokkal színvonalasabb és komolyabb Colonyt meg hirtelen elkaszálták, befejezés nélkül.

Mostanában én is pont arra szoktam rá, hogy akár több évet várok egy sorozat normális lezárására és csak akkor állok neki, ha vége. A GoT véletlenül járt így nálam, de milyen jól tettem, egyben néztem 7 évadot, és csak keveset kellett várni az utolsóra. Most az expanse, dark, westworld vár a spájzban. Ezek nem olyan kiemelkedőek, de nem nagyon van más, ami érdekelne. Idén még a La casa de papel volt meglepetés, amiből 3 évadot egyszerre sikerült megnézni (nem netflixes szerkesztésben másfelet), de azt is egy cliffhangerrel hagyták félbe. Ha tudtam volna, azt is elteszem.

Tomi - 2019. 08. 07. 04:54

Húú, a Colonyra emlékszem, az nagyon rossz volt. A The 100 tényleg nagyon rátalált a hangjára, nem hittem a kritikusoknak, amikor a 2-3. évadban a BSG-t emlegették, de teljesen beszippantott.

Izolir - 2019. 08. 07. 08:25

Azt tudja esetleg valaki, hogy a magyar Netflixre mikor várhatóak a 3. utáni évadok? Köszi!

winnie - 2019. 08. 07. 09:06

nem szokták kiadni az előzetes terveket, így passz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz