login |

Euphoria: vége az 1. évadnak

2019. 08. 05. 21:21 - Írta: human

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Feel the morning on my face. Ain’t a pill that I didn’t take.

Azt hiszem, hibát követtem el azzal, hogy a legutóbbi kritikám után azt gondoltam, hogy na majd egyben “egy nagy filmként” megnézem a maradék hármat. Így aztán főleg kiégetett az HBO sorozata. A rossz értelemben.

Az alapokat csak nagyon röviden venném át, hiszen ott van rá a pilotkritika amúgy is. Pár 17 év körüli tini életébe tekint bele a Euphoria, azt vizsgálja milyen ilyen fiatalnak lenni nekik, vagyis hogy az emberi kapcsolataik milyen ingatag lábon állnak, miközben mindenki magában küszködik az érzéseivel, hiszen a szülőkre nem lehet számítani, nem értenek semmit. Duh?

Vagy a 30-50 közötti írók szerint milyen a helyet? Mármint a kutatások szerint most több fiatal megy szüzen egyetemre, mint 20 éve, ezért is vannak kétségeim az itteni valósággal. Na meg azért is, mert annyira túl van tolva minden, hogy ennyire nem lehet üres az életük. Viszont így az elidegenedésről született gondolatokat is aláássák.

Az viszont biztos, hogy az említett ürességet a vizuális történetmesélés is ügyesen átadta. A végére már teljesen besötétedett, elmosódott a háttér mindenhol, csak “hőseink” voltak magányosan a cselekményben. Élték át a traumáikat sorban. De valahogy iszonyat felületesen.

A Euphoria komoly témákat vett elő, de így a végét elnézve mégsem tudta értelmesen összefűzni őket. Érdekes amúgy, hogy a The Wolf of Wall Street is beugrott közben, viszont míg ott egyértelmű Scorsese célja az érzékeink túladagolásával, addig itt semmi nincs a végén. Bedobták a fiatalok felnövéstörténetét, de csak remélték, hogy a sok téma között valami a falra tapad majd.

Így legalább könnyebb lesz kiszállnom? Még egy ilyen adagra nem lettem túlzottan kíváncsi. És valahogy a 8. rész vége után már a nagy megosztás sem látom benne, csak a beletörődést. Minden megtörtént már egyszer, és újra megfog. Durva dolgokat láttunk, de valahogy mégis olyan, mintha nem álltak volna bele igazán a problémákba.

36 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 08. 05. 21:24

nem hiszem, hogy kor kérdése az írók részéről, hogy mi mennyire igaz vagy valóságos, és ha valaki ilyen sorozat írására adja a fejét, akkor amellett, hogy tudja, hogy kutatnia kell, azzal tisztában lesz, hogy ő “30-50 éves”, épp ezért bőven fog felszippantani inputot annak kapcsán, hogy mit kell majd megmutatnia és leírnia.

” ezért is vannak kétségeim az itteni valósággal. ”

ezt nem is értem. attól, hogy máshol máshogy van, itt így van, nem? nem másokról akartak mesélni, hanem róluk. ha akartak volna, lehetne mesélni a 14 éves lányanyákról még akkor is, ha nem az a jellemző.

human - 2019. 08. 05. 21:25

azt csak arra írtam, hogy sokaknak most “ezek a borzasztó amerikai tinik” a képe, pedig ez a sorozat más akart lenni, csak hát nem ment neki az sem.

nyilván végeztek kutatómunkát, de hogy abból mire jutottak, az nekem továbbra is felemás.

winnie - 2019. 08. 05. 21:25

mondjuk itt levinson úgy ment neki, hogy:

” No, I just wrote myself. I just wrote myself as a teenager. I think those feelings and memories they’re still extremely accessible to me. So it’s not a hard reach. I just write myself and what I was feeling and what I was going through when I was younger and I was dealing with addiction.”

Gevin - 2019. 08. 05. 21:28

Vizuális és emocionális orgia.

Levinson érdekes szerkezetet választott, ráadásul szinte egyik karakternél sem a várható eseményt lépte meg, ez főleg kettőnél ütött igazán, de nem spoilerezek.

Lehetne még mélyebbre menni, de kimondottan tetszik, hogy Levinson inkább a vizualitásra bízza a komoly mentális és egyéb problémák bemutatását, ami valószínűleg mindenkinél más mélységekbe nyúlik.

A zenék iszonyat jók, már mindenhol kerestem, de nem találok elérhető soundtracket, pedig Labrinth valószínűleg karrierje legjobb zenéit rakta össze. Az uccsó részben még nagyobb szerepet kap a zene és atyaisten az Arcade Fire – My body is a cage mekkora választás. Aztán pedig az utolsó szám a tetőpontnál.

Stílusilag az Euphoria szinte mindent tartalmaz, amit imádok.

Az év meglepetése és legjobb sorozata számomra eddig. 8/10 (finálé 9/10).

human - 2019. 08. 05. 21:40

“mondjuk itt levinson úgy ment neki, hogy”

ez lehet, és a drogos szál a körforgással még korrektnek is mondható, ettől még nem lesz erősebb az évad a rengeteg többi sztorival. Az alkotó célja és a mű befogadása két külön dolog.

Csillagvadasz2 - 2019. 08. 05. 21:41

Ezek szerint pont olyan lett, amilyennek a pilot alapján gondoltam. Örülök, hogy kiszálltam. Ezen a “maifiataloknaküresazéletük” témán nagyon fel tudom húzni magam. Az ilyen szereplőkkel nem tudok együtt érezni.

tonks - 2019. 08. 05. 21:45

Nagyon kíváncsi voltam a fináléra, kifejezetten vártam, erre ez lett a leggyengébb epizód. Kat jó volt, és nagyjából ennyi is. A zenék*, montázsok persze királyak voltak, de a történések szintjén sokkal többet vártam, könnyű megoldás volt szinte mindennek a kimondását áttolni a következő évadra.

*Labrinth tényleg a csúcsra került ezzel a zenéjével, érzem is az iróniát abban, hogy a mindent azonnal és teljesen akaró tinikről szóló sorozat egyik legjobb része, a soundtrack nem érhető el egészben, spotifyn meg még annyi se.

Anni - 2019. 08. 05. 21:54

Nekem is az év meglepetés sorozata, imádtam! Az utolsó jelenetet már többször visszanéztem, ez a Zendaya csajszi nagyon tehetséges. Jaj remélem nem kell egy évnél többet várni a 2. évadra.

dukyka - 2019. 08. 05. 22:14

Az évad első fele határozottan erősebb volt. Az engem is nagyon zavart, hogy kb mindent nyitva hagytak. Ettől függetlenül nálam így is elég pozitívan zárt. Várom a folytatást.

Gevin - 2019. 08. 05. 23:23

Itt most abszolút winnievel értek egyet, és nem teljesen értem human a kritikádat. Pl vegyük azt a statisztikát, amit hozol, hogy több fiatal szüzen megy egyetemre: Rue-nak egyetlen szexuális élménye volt, ami még csak nem is igazán nevezhető élménynek. Cassie tesója azt sem tudja, hogyan szedjen fel egy srácot egy egyéjszakásra.

Biztos, hogy sok nézőnek az jön le, hogy “ezek a mai fiatalok milyen rosszak bla,bla”, de ahogy winnie említette Levinson itt saját magát írta meg több különböző fiatal karakter szemszögéből elmesélve. Szerintem sem kor kérdése ez az író részéről. És nyílván a fucked up, sivár karaktereket választotta ellenben a “normál” helyett, de hát a normál senkit sem érdekel annyira. Ha pedig igen, akkor ezer más sorozat van, amiben meg lehet őket találni.

Szóval általánosítani mindig lehet, csak nem biztos, hogy érdemes (ezt most nem teljesen neked címezve, hanem úgy a nézőknek általában).

“A végére már teljesen besötétedett, elmosódott a háttér mindenhol, csak “hőseink” voltak magányosan a cselekményben.”

Hát de valahol pont ez a lényeg, hiszen tiniként mindent úgy élsz meg, hogy a maradék világ a háttérbe szorul, te vagy a középpontban, te állsz a reflektorfényben és minden tízszer olyan erősen hat rád, mint mondjuk később.

” így a végét elnézve mégsem tudta értelmesen összefűzni őket.”

Ezt nem értem. Mivé vagy hogyan kellett volna összefűzni őket? Mindenki teljesen más problémákkal küzd néhány általánoson kívül. Ezen problémák nyílván nem újkeletű dolgok, láttuk már őket hol így, hol úgy. De Levinson a vizualitással behozott egy kvázi “extra dimenziót”, hogy átélhetőbbé tegye őket. A felületeseket és a mélyebbeket egyaránt. Plusz lehetőséget hagyott magának, hogy egy esetleges új évad során tovább fűzze a karakterek történetét. Én nem hiányoltam, hogy így vagy úgy összeérjen a karakterek útja. Plusz amúgy Levinson még adós Fez karakterének bemutatásával, illetve vannak még potenciális jelöltek, akiket a következő évad ki tud vesézni.

A megosztó jelleg valóban inkább a sorozat első felében működött, de valahol ez várható volt, hogy később hozzáedződik majd a néző.

human - 2019. 08. 05. 23:30

“Hát de valahol pont ez a lényeg, hiszen tiniként mindent úgy élsz meg, hogy a maradék világ a háttérbe szorul, te vagy a középpontban”

a vizuális megvalósítást a pozitív oldalon említettem

“Ezt nem értem. Mivé vagy hogyan kellett volna összefűzni őket? Mindenki teljesen más problémákkal küzd néhány általánoson kívül. Ezen problémák nyílván nem újkeletű dolgok, láttuk már őket hol így, hol úgy.”

igen, de egy nagy sorozatot nézünk, nem 6 kicsit, ezért kellett volna jobban összefűzni és eljutni valahova. Nem mindet feloldani, vagy ilyesmi, csak összerántani az évadot egy ívvé.

” de ahogy winnie említette Levinson itt saját magát írta meg több különböző fiatal karakter szemszögéből elmesélve”

továbbra is mondom, hogy ez nem sokat jelent, hogy neki mi volt a terve, még ha el is fogadjuk plusz információnak. A drogprobléma szál okés, de azon kívül a többi még magában sem olyan ügyes, plusz az író 17 éve volt tini, onnan meríthet és merítenie kell, de ettől még nem biztos, hogy sikerül is a modern környezetbe ültetve mondania is velük valami relevánsat, akármennyire is általánosak “bármikor működők” esetleg a problémák. Én is mondhatok akármit a kritikámhoz, pl. onnan merítettem amikor At the Movies-t néztem és szívtam magamba a tudást fiatalon, de ettől még nem lesz minden elnézve, ahogy a kommenteken is látszik :)

walaki - 2019. 08. 06. 00:29

@human: a szívemből szóltál! Pontosan így látom én is.

Ami nagyon nagy erénye a sorozatnak, az valóban a vizuális és audiális hatások. Az a jelenet, amikor a vurtsliban “kergették” egymást, egyszerűen zseniális. Maximális feszültség minimális történéssel, tényleg külön díjat érdemel! Más pozitívumot sajnos nem tudok felhozni, sőt, kifejezetten aggasztónak találom, hogy ilyenek (vagy pontosabban ilyeneknek tűnnek) a mai fiatalok. Az egyetlen szimpatikus karakter Strandé volt.

kisanna - 2019. 08. 06. 07:43

nekem azért tetszett, szép volt a fényképezés, a zenék is jók voltak. a végére tényleg kifulladt, talán filmként jobban megállta volna a helyét. nem tudom, maradok-e a következő évadra, vagy hogy mit lehet egy ilyenből még kihozni, nagyon erőltetett lenne.

Kukabúvár - 2019. 08. 06. 10:42

Nekem csalódás volt az utolsó rész (meg az azelőtti is). Nem tudták azt a szintet hozni, mint az elején. Egyszerűen nem volt elég ütős a lezárás, viszont benne van a lehetőség, hogy legyen még belőle vagy 20 évad…

Gevin - 2019. 08. 06. 11:26

@human

Rendben, igy elfogadom az ervelest.

Tudom, hogy csak szemlelteto peldanak hoztad fel, de a kritika es egy sorozat/film/konyv akarmilyen szellemi termek azert egeszen mas, de ezt te is tudod, nem ragozom tul.

Nekem nem hianyzott, hogy osszerantsa egy ivve az evadot, mert nem ereztem, hogy akart valami egyetemeset mondani. En azt mondanam, hogy ez a sorozat 30 eves generacionak szol arrol, amikor ok voltak tinik a mai kornyezetbe atultetve, amit a mostani tinik kozul is elvezhetnek paran. Ez nalam telibe talalt.

Abban igazat adok, hogy alamerulhetett volna komolyabb melysegekbe, ahogy te is emlited jobban beleallva a problemakba, de Levinson mashogy gondolta :)

Nyilvan nem egy Patrick Melrose szintet hozott drama teren, nem is lehet ahhoz hasonlitani, de a megvalositassal hozott valami ujat.

bastya - 2019. 08. 06. 11:41

Tryhard,edgy,katyvasz.Pedig volt benne potenciál.

Rapguruz - 2019. 08. 06. 17:41

Fura hogy pont a zaroresz lett a legunalmasabb Sztem… Ez nagyon gyenge volt sajnos… Oké, vizuális orgia, amit eddig már láttunk minden részben… Buliznak megint… Ezt is láttuk már… Zendaya szenved.. Ezt is láttuk már… Azt hittem Fez megment minket és bosszút áll Tyleren.. Hát azt se kaptuk meg… Az első évad 10/8, a zaroresz 10/4…sajnalom

Zsófi - 2019. 08. 06. 17:57

Bepostoltam az elsô részes kommentek közé is, de itt is van talán helye. A full soundtrack fent van spotifyon: https://open.spotify.com/playlist/48sHE0nZIXRuvre0zhypbD?si=x__iBiM4R1iI4L8f64pgNw

human - 2019. 08. 06. 19:05

“- a moderálást kétségbe vonó kommenteket rögtön töröljük, hogy ne OFF-os párbeszédbe torkolljon a kibeszélés – levélben vagy a reggeli híreknél nagyon szívesen válaszolunk bármire.”

szerjozsa - 2019. 08. 06. 19:33

Egyébként már tényleg annyiban is sokat ad a sorozat, hogy eddig nem nagyon voltak transzszexuális karakterek (vagy színészek) képernyőn, így egyesek legalább képezhetik magukat, mert ahogy kitűnt abból a kommentből, gőzük sincs arról, hogy mi a megfelelő névmás, vagy a különbség a különféle elnevezések között – így legalább elkerülheti az ember a kínos megállapításokat.

totoro - 2019. 08. 06. 19:33

Az első 3-4 részt lenyűgözve néztem, és azt vártam, hogy kicsúcsosodik valami nagy konfliktus és dráma, ehelyett az egész átment ócska tinidrámába. Óriás csalódás lett a végére sajnos, a következő évadra már nem leszek kíváncsi.

Shannen - 2019. 08. 06. 21:30

Nálam abszolút betalált, bár tény, hogy engem az efféle vizuális zsenialitással könnyen meg lehet venni, és még a sztori gyengeségein is képes vagyok emiatt túllépni.

Az évad abszolút csúcspontja az 1×04 volt mindenféle szempontból, és az évad erősebbik fele is az első volt, nagyon jó ütemben építkeztek, és minden csúcsra lett járatva az évad közepén. Ezért is éreztem talán kicsit lassúnak a 1×05-06-07-es részeket. Valahogy az érdekesnek tűnő karaktereket nem sikerült úgy igazán bemutatni ezekben a részekben.

De a finálé javított a helyzeten, mert az megint nagyon elkapott hangulatilag. Egyetlen problémám az volt, hogy olyan kurtán-furcsán lett vége. Vártam, és szerintem sokan mások is, hogy lesz itt valami nagy drámai dolog, de tulajdonképpen mindent hagytak lógni a levegőben. Ami számomra azt jelzi, hogy a második évad már viszonylag korán el volt döntve, mert egyébként elég nagy bátorság kell, hogy ennyire sehogy zárják az évadot. Igen, igen, tudom, hogy a készítőknek nyilván több évados sztorikat terveznek, tehát nem fognak tök lezárt sztorit írni általában, de itt se nem lett nagy cliffhanger, se nem kaptunk lezárást, és emiatt azért kicsit furának tűnt a vége, annak ellenére, hogy a Zendaya-s szám ütött.

Én mondjuk azzal nem értek egyet, hogy össze kellett volna érnie a szálaknak. Egyáltalán nem éreztem ennek szükségét. Az, hogy kb. annyi tartja össze a szereplőket, hogy egy suliba járnak, az pont elég. Van annyira érdekes mindegyik sztori, hogy nagyobb összekötések nélkül, egyedül is megállják a helyüket.

Még annyit, hogy a casting directornak jár a taps, mert nagyon erős fiatal csapatot hoztak össze, igazából senki nem lóg ki közülük.

Én még sokáig elnéztem volna a történéseket, úgyhogy várom a folytatást. Az évad nálam kb 8/10 lett.

e-batta - 2019. 08. 08. 21:35

Oké, én ugye vártam valamit. Beidézem az eredeti beharangozót, ami miatt vártam egy katarzist:
“Az HBO nyáron induló új sorozata egy valós történeten alapuló izraeli széria amerikai változata, amiben egy tinit megölnek egy klub előtt, a sorozat pedig a klubba járó többi fiatal életét mutatja be egy évvel a tragédiát követően, ahogy próbálnak a valósággal megküzdeni, illetve szabadulni belőle.”
Szóval arra számítottam, hogy kifacsarva az eredeti izraeli sorozatot, itt majd a végén történik emberhalál, amiről lehet elmélkedni a két szezon alatt, és fel lehet fűzni a második szezon fővonalára.
Ehhez képest kaptam a nagy büdös semmit. Mármint nem történt semmi olyan, amitől meglepődtem volna, hacsak az nem, hogy nem történt semmi különös. A fiatalok életében eddig minden részben volt legalább egyikőjüknek olyan élménye, jelenete vagy gondolata, ami mélyen megfogott és nem eresztett. Most meg hosszan töprengenem kell azon, mi a túró történt az utolsó részben. Ha jól rémlik, egyetlen szál sem lett elvarrva, viszont jöttek újabb problémák melléjük. Az meg külön csalódás volt, hogy arra vártam, Fez lesz a középpontban, aztán pont hogy nem, mert senki sem lett kiemelve. Az egyetlen rész, ahol senkinek az életútjával nem foglalkoztak. És nem volt narráció sem Rue részéről.
Akkora csalódás nekem, hogy komolyan eltöprengtem, folytassam-e a második szezon nézését.

winnie - 2019. 08. 08. 21:51

igen, eléggé hanyagolták az eredetit:)

Pont - 2019. 08. 13. 10:59

Csak engem zavar, hogy honnét lett Rue-nak megint kábítószere a végére, nehezen tudom elképzelni, hogy Fez adott volna neki, egyrészt mindent lehúztak a vécén, másrészt korábban sem adott már neki, máshonnan meg ezelőtt sem tudott szerezni. És a végén a látomásaiban az anyjának göndör volt a haja, míg a jelenben sima. Amúgy a korábbi részekben is volt ebben ellentmondás, nincs pénzük az apja gyógyszerére, de több száz dollár értékben hozzájut anyaghoz, de lehet ez a történetben nem lényeg, nem foglalkoztak vele a készítők. ( Még azon lepődtem meg, hogy Tom Chandler kapitány képes volt ezt végigcsinálni, a Last ship utolsó évadában már állítólag ketten támogatták, (úgy is nézett ki) ehhez képest itt hozta a szerepet.)

szyszaa - 2019. 08. 17. 11:43

hatalmas csalódás volt a 8. rész, háromszor is megállítottam annyira untam… sokkal többre számítottam, ehelyett csomó üresjáratot kaptunk, ismétléseket, lezáratlan, megoldatlan, újrafeljövő problémákat, tinis kliséket és még sorolhatnám. De talán nem is ez volt a lényege ennek a soroztanak, hogy bármit is megoldjanak vagy megmagyarázzanak, csak bemutatták a mai tinédzserek mindennapi “küzdelmeit”, dilemmáit, álmaikat… olyan álmokat, amikről inkább álmodoznak, de nem jutnak el odáig, hogy meg is valósítsák, hogy tegyenek érte… maradnak az eufóriánál, mert a valóság sz.r.

Kopasz gyerek - 2019. 08. 19. 14:12

Ez minden volt, csak nem kritika. Unalmas már, hogy kB mindenhez így állsz hozzá Human. Inkább Winniet olvasom.

Kopasz gyerek - 2019. 08. 19. 14:17

Rév Marcellnek meg jár a pacsi az operatőri munkáért.

atalanta - 2019. 08. 21. 07:37

Hát, nem volt egyszerű…

Human rendkívül jó kérdést tett fel a pilot kritikában: “Kinek készült ez a sorozat?” A fiatalok ne nézzék meg, hiszen keményen 18-as karikás… Ne adjon ötleteket… A szülők meg…

Én, mint két tizenéves leány apja, hááát, mit mondjak? És tudom jól persze, hogy bizony ki vannak téve a veszélynek… Azt is tudom, hogy ez a világ ilyen, már tizenéves koruk első felében felnőnek, tudnak, látnak mindent, de ha dönteniük kell egy meredek szituációban, képtelenek bölcs döntést hozni. Ehhez kellenének a szülők mellett a tanárok az iskolában. Sajnos nem kaptam választ, hogy vajon mit tehetnék én, mint szülő? Mert annyira töketlen, béna, súlytalan szülőket láttam a sorozatban, hogy elkeserít…

Szóval, nem volt egyszerű…

winnie - 2019. 08. 21. 08:18

ha valamit megmutatsz, akkor nem feltétlenül ötleteket adsz. el is rettenthetsz. vagy megmutatod, hogy ilyen is van.

jons - 2019. 08. 22. 14:22

Nagyon sajnálom, hogy ilyen kritikát kapott ez a sorozat, mint amilyet human írt. Egyszerűen korszakalkotónak számít, nem beszélve arról, hogy iparból fontos nevek elismerik, hogy this is the real thing. Leonardo DiCaprio, Xavier Dolan..
22 éves vagyok és azt gondolom, hogy ez a sorozat tűpontosan bemutatja a mi generációnk szorongásait, traumáit, nyílván helyenként erősebben aláhúzva, picit elemelve. Nem elsőkézből előkapott megoldások vannak,nem akar nagy csavarokkal operálni, hanem egyszerűen bemutatja ezeknek a fiataloknak a traumáit. Az, hogy Rue felszívja a csíkot a végén nem attól izgalmas, hogy honnan van neki, hanem az, hogy látszik, hogy nem akarja de nem talál kiutat, más megoldást.
A másik dolog amit nagyon fontosnak tartok az a Jules karaktere. Első transz karakter aki nem az identitásával küzködik, hanem minden mással. Eddig amikor láttunk transz karaktert, akkor mindig az volt a storyline, hogy húú de nehéz, húú nem fogadnak el.Nagyon fontos ez a reprezentáció.
Az,hogy winnie, azt gondolja, hogy nem lehet ennyire üres a mai fiatalok élete szerintem egy óvatlan feltételezés. Önmagamon és saját barátaimon látom a folyamatos keresését a boldogságnak, életünk kitöltését, a harcot a bolog pillanatokért. És nem azt mondom, hogy a mi életünk ilyen, de nagyon sok ilyen élet is van, látom…és hát miről készítsünk sorozatot? mindig az extrém helyzetekről tudunk beszélni…itt vagy ott úgyis tudunk kapcsolódni.
szerintem a korhatár besorolás rendben van..amiért 16 évesek a karakterek nem azt jelenti, hogy 16 évesek kell nézzék.20plusz évesen is rá tud eszmélni az ember, hogy ja..ezt itt rontottam el..ez velem is így volt.
Ez csak pár gondolat, hogy nekem miért volt meghatározó élmény az Euphoria..
(Illetve azért is akartam írni mert pár éves kihagyás után kezdtem újraolvasni a junkiet és sajnálom, hogy nem nyit a progresszív és nagyon aktuális témákkal foglalkozó sorozatokra pl Handmaids tale, Pose. Tudom, hogy a Pose egy nagyon vékony társadalmi rétegről szól, de Ryan Murphy egyik legérzékenyebb alkotása.
Szóval csak egy pár gondolat)

jons - 2019. 08. 22. 14:23

bocsi..nem winnie, human.

atalanta - 2019. 08. 22. 15:05

Jons:
Nekem talán az volt a fő problémám, hogy gyakorlatilag mindegyik szereplő valamilyen szinten “elcseszett” ember a sorozatban, és a sorozat a kiút leghalványabb jelét sem mutatja – sejtetve, hogy nincs is kiút… Mindenki belefásult, céltalan, kiúttalan, reménytelen… Ergo, az életünk is céltalan, kiúttalan, reménytelen…
Hiányoltam, hogy valami fényt az alagút végén, azért csak mutathatott volna… Egy iciri-piciri optimizmust, reményt, hogy van jövő, van kiút, van cél…
Félek, hogy sokan elhiszik, hogy tényleg ez a való világ… És nincs belőle kiút…
Nagyon jó a témafelvetés, de valahogy nem szeretném, ha gyermekeim megnéznék, és nem is elsősorban a 18-as jelenetek miatt, hanem a kilátástalanság érzésének az “átragasztása” miatt.

winnie - 2019. 08. 22. 15:12

szerencsére mindenkinek van lehetősége írnia, ha nem ért egyet, akár vendêgkritikãt is:) hogy milyen a kritika előjele, az szerintem másodlagos, ez már inkãbb a nézőknek szólt, szemben a korábbi 3(!!) írással,

viszont.

na sajnáld, amit sajnálsz, mert nincs mit.:) minden fele nyitunk, szerintem linkelj a kritika tagre, ės akkor láthatod. láthatsz olyan sorozatokat is, amikről nem os tudsz, hogy mennyire aktuálisak. persze ennek nem a nyitãs az oka, hanem az, hogy próbálunk mindenről írni. írtunk jó párat a handmaids tale-ről is, az, hogy nem volt időm a 3. évaddal haladni, az irl probléma. (illetve elkezdtem, de 2 remek évad után a 3×01 nem lett túl érdekfeszítő, nem mentem tovább 40 percnél, bár szerintem még nem kaszálom.) a pose-t sajnos nem tudtam elkezdeni, de már leszerveztem egy vendégírást neki. ha érdekel, most jön majd egy írás az ugyancsak aktuális időbevándrolókról meg a mi fiainkról.

a kulcs az ennek kapcsán, hogy 5-700 sorozat van, mi meg hetente max 20-25 kritikát írhatunk. és akkor még nézni is kell őket, és minden remek darabot senki nem tud nézni.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 08. 28. 18:55

Első rész után többektől láttam, hogy mennyire sokkoló meg hűha volt a sorozat, így bevállaltam.

Nem bántam meg, de…

Az első rész még nyomasztó és érdekes volt, de kapásból a skins ugrott be és akarva-akaratlanul ahhoz kezdtem hasonlítani, és hát a britek kiütéssel nyertek.

Itt tényleg nagyon bedobtak a mélyvízbe az elején, de részről részre éreztem azt, hogy igen, itt is bemutatnak súlyos problémákat, de valahogy mégsem áll össze egésszé – és mégsem annyira mély az a víz

leginkább a Nate szál volt zavaró a dologban, hogy az “átlagos” nyomorúságok közé bedobták a pszichopata szarkeverő zsarolómágust, aki nem tudom mikor fogja elvágni a többi szereplő nyakát – számomra ez egyáltalán nem fért bele a környezetbe, rettenetesen kilógott onnan, függetlenül attól, hogy önmagában teljesen elfogadható sztory volt

bár számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy Jules-t Nate eleve a zsarolhatóság szándékával kezdte el fűzni, vagy csak kapóra jött ez neki? Illetve tudta egyáltalán a tavas randi előtt, hogy Jules lesz az? nem volt tiszta, hogy felismerhető képeket küldtek neki, vagy sem

a másik, amit nem tudtam eldönteni, hogy Jules karakteréről Rue-n kívül tudták a többiek, hogy némi extrával rendelkezik?

a sorozat végére érve az volt az érzésem, hogy ez inkább szép és érdekes volt, mintsem jó – engem az se zavart, hogy a végére nem volt katarzis, a szálak nem értek össze, mert igaziból a való életben is kb. ez van, belefutunk akadályokba, valahogy átmászunk rajtuk vagy épp ledarálnak – és futunk tovább a következőbe – csak a filmekben van happy end, az életben sokkal ritkábban

a Nate vonalon kívül az összes többi emészthető volt számomra, mert a valóságban még itthon is vannak ilyen történetek, vagy épp sokkal-sokkal durvábbak (talán ezért sem csaptak annyira meg a látottak a sorozatban)

Huess - 2020. 11. 06. 07:40

Azért érdekes h Zendaya úgy szerez egy EMMYt kitűnö szereplésért, csúcskategóriában fiatalsági rekordal hogy se zsinórbugyit, se melltatrtót még csak nem is villant, nem dug senkivel,csak masztizik egyszer. Állandóan a rehabon van, mégis pirulákat porit és szippant. Az ő szintjén már sokkal keményebben tolják az anyagot.♥

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz