login |

Preacher: kezdett a 4. évad

2019. 08. 05. 14:50 - Írta: Necridus

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Ütős poszterek, vad előzetesek, elborult, mindfuck epizódok, szentségtelenítés, nácizmus és tömérdek mennyiségű valláskritika. Mondjatok még egy sorozatot, ami ennyire akarja kiharcolni magának egyszerre a legprovokatívabb és a legelborultabb tévés darab címét.

A tovább mögött rögtön spoileresen folytatom.

Tavaly ugye Tulip meghalt, Cass új társadalmat talált, Jesse pedig a múltjával nézett szembe, miközben a Grail leleplezte előttünk, mit is tervez. Az általuk szervezett apokalipszis úgy tűnik, el is jön idén, de azért kijut még előtte egy-két ütős akciójelenet, amivel továbbra is le akarja nyűgözni nézőit a sorozat. A premierről legalábbis mindenképp elmondható ez, a második epizód inkább lett zavaros, mint lebilincselő.

Azt hittem, kihagytam egy évadot, amikor a premier egy viszonylag hosszú flashforwarddal kezdődött, ahol Cass és Tulip csókolóznak, Jesse pedig lezuhan az égből, és meghal.

Nem vagyok oda az efféléért (hacsak nem a titkolózás a cél, mint mondjuk a How To Get Away With Murderben), mert megtudjuk, ki hal meg, és ki marad életben (meg ugye melyik karaktert dobják egyik karjából a másikba), de aztán rájöttem – úgyhogy ez legyen egy figyelmeztetés azoknak, akik szintén előre gondolkodtak: nem tudjuk, mikor lesz ez a jövőbeli esemény a jelenünk, mennyi mindent mutatnak még ezután, és egyáltalán ez lesz-e a jövőnk. Mondjuk még az időutazást és az ebből következő idősíkokon történő változtatgatásokat nem mutatták itt be, de álomjelenetre is gondolhatunk.

A jelenbe visszatérve megtörtént az, amire azt gondoltam, hogy csak végjátékként lesz bemutatva: Jesse megtámadta a Grail központját a Word segítségével, amivel Tulipnak hadsereget toborzott. Kiszabadította Cass-t, akit folyamatosan ismétlődő körülmetéléssel kínoztak. Csakhogy a vámpír nem ment vele, ott maradt, és ismét fogoly lett. Tulip addig megküzdött legnagyobb ellenségével, a Grail látszólag egyetlen női tagjával, akit ismét legyőzött – és aki ismét megszökött.

Közben Herr Starr szövögette gonosz tervét, és láttuk Eugene-t a Saint of the Killers-szel nagyjából 10 másodpercig, aztán meg sem jelentek az epizód további részeiben. De még a másodikban sem! Annyira örültem, hogy a harmadik évadban komolyabb szerepet kapott Eugene szála is, nem csak két részenként kaptunk belőle pár percet, erre most úgy tűnik, megint azt a szerkezetet veszik fel. De miért? Nem lenne annyi szufla benne?

A premier végén Jesse-t fura álmok kísértették: először látta, ahogy kitör az apokalipszis, és hallotta, amint apja beszélt hozzá, aztán Herr Starrt találta az ágyában, és fojtogatni kezdte, majd Tulipot látta a kezei között, s csak a Word hatalmával volt képes abbahagyná a fojtogatást. Ezért Jesse otthagyta az éjszaka közepén Tulipot egy búcsúlevéllel, s magán akcióra ment: megkeresi Istent, azt az épületet, amit látott az álmában és mindennek véget vet.

Szóval ismét több szálon kezdi az évad a történet vezetését, ami nem feltétlenül túl szerencsés, de meglátjuk, mennyire sikerül érdekessé tenni mindegyiket azoknak is, akik mondjuk csak Jesse miatt vannak itt – van itt valaki csak Eugene miatt? Mondjuk nem is akar unalmas lenni, az egyszer biztos, főleg, ha az utolsó jelenetet nézzük, ahol Starr és Isten szövetkeznek, hogy közösen okozzanak Jesse-nek hatalmas szenvedést.

A második epizódon azóta is pislogok, annyira szétesett az egész. Megszokhattuk, hogy tévés körülményekhez viszonyítva furcsa, szokatlan dolgokat mutat a Preacher, de attól még érthetően, és úgy, hogy az előre vigye a történet. Itt viszont minden zavarosnak tűnt, valahogy nem állt össze, mi miért történik, inkább csak egymásra pakolt jeleneteknek tűnt, amikről azt gondolták, hatásosak, de nem nagyon tudták hova beépíteni őket.

A folytatás remélem azért jobb lesz, mert a gyengébb 4×02 elég nagy visszaesésnek érződött a 8/10-es premier után. Unatkozni biztos nem fogunk, mert még rengeteg mindent el kell mesélnie a sorozatnak: Jesse és Starr összecsapása, Isten legyőzése, Cass sorsa, a Grail megbuktatása, valamint Eugene és Saint is ott van, meg persze Hitler is, aki tavaly átvette a pokol vezetését. Ja, meg Humperdoo!

15 hozzászólás Ne habozz!

tomex - 2019. 08. 14. 19:45

Nagyon nagyon gagyi.. Próbáltam a 4. évadot még g végig szenvedni, mert hogy ez mar az utolsó, de a második rész felénél lekaocs és ennyi.. Szörnyű az egész, olcso díszletek, rossz szineszek, unalmas történet.

irgum76 - 2019. 08. 19. 18:24

Tomex:

szerintem te a cseh 2-tőt nézed nem a Preachert

“olcso díszletek, rossz szineszek, unalmas történet.”
ez inkább CW-s hulladékokra igaz

Geza Kovacs - 2019. 08. 19. 23:37

Hihetetlenül beteg. A többi évad szerintem semmi ehhez képest. Néha meglepően komoly, máskor meg már a Csupasz pisztolyra hajaz. Kicsit John Wick, meg a B kategóriás horrorokra is hajaz. Nem tudom ki rakta össze, de nem volt normális, az biztos. De élvezhető azért.

UFF - 2019. 09. 05. 22:30

Nekem ez a sori jutott eszembe róla
https://www.sorozatjunkie.hu/2017/06/15/pilot-blood-drive/

Anthonz - 2019. 09. 16. 12:44

Csak ennyi komment?

Herr Starrnak leharapja a dingó a farkát, a kannibálok megeszik a lábát, aztán mikor felakasztja magát leszakadnak a mellbimbói is. A fején van egy vagina, egyik fülét ellőtte Jesse, fél szeme kereszbe van vágva.

Tényleg elég betegek lehetnek az írók :D

Mala - 2019. 09. 16. 22:34

A dingón percekig vinnyogtam! :) Ahogy kitakarják a szájában a farkat, hát kész!
Nem tudom mit szívtak az írók, de nagyon jól sikerült.
Csak nekem jutott eszembe az Elveszett próféciák?

CrashBoostZoom - 2019. 09. 27. 12:49

Azt ne hagyjátok ki, hogy egy csapot ültettek be neki odalent a kannibálok, hogy szabályozni tudja, hogy mikor engedi ki a vizeletét. :D

Szerencsére Herr Starr azóta kiheverte minden sérülését :D

kpeter - 2019. 09. 29. 02:33

hát ez a sorozatzáró elég tré volt.

CrashBoostZoom - 2019. 09. 29. 15:23

Beteg sorozat volt. Hiányozni fog.

payskin - 2019. 09. 29. 22:53

Hát… ennek a negyedik évadnak nem volt már se füle, se farka. Az előző meg az első jó volt, a második elment, ez meg csak egyszerűen egy véres bolondéria maradt bármi értelem nélkül. Lapozzunk.

CrashBoostZoom - 2019. 09. 30. 10:01

“Véres bolondéria értelem nélkül.” Igen, pontosan erről szólt a sorozat, ezért is volt jó.

kelemen - 2019. 09. 30. 10:12

Szerencsére a készítőknek és a többségnek lecsapódott az értelem is benne, de aláírom, hogy azért is volt siker, mert azoknak is bejött, akiknek nem kell az értelem, és megelégednének azzal is, ha pár véres snittet egymásra vágnának és azokat loppolnák. Mert az véres bolondéria lenne értelem nélkül, és lenne olyan, aki azt mondaná, hogy ezért is jó. Ez annál több volt.

Geza Kovacs - 2019. 09. 30. 21:55

Totál kattant baromság volt a vége – az egész sorozathoz képest is. Egy összecsapott értelmetlenség, már ha ez ebben az esetben egyáltalán jelenthet valamit. Voltak a sorozatnak emlékezetes részei, de azért jó, hogy vége.

CrashBoostZoom - 2019. 10. 01. 21:39

Ezt én komolyan nem értem. Jesse véghez vitte azt amit az első évad végén ígért. Ráadásul pont úgy ahogyan azt mindenki elképzelte. Akkor miért is lett összecsapott meg értelmetlen a vége egyeseknek?

irgum76 - 2019. 10. 04. 06:32

méltó befejezése volt egy agyament sorozatnak teljesen elborult fináléval :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz