login |

Pilot: South Side

2019. 08. 06. 20:40 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Charles in charge.

Bevallom, ránézésre azt hittem, hogy már megint egy nulla költségvetéses, vizuálisan semmilyen komédia jön, amit könnyen el lehet majd felejteni. Bár utóbbi állhat, de legalább nem úgy néz ki, mintha valami 10 éves DV-kamerával vették volna fel. Kellemes meglepetés volt már az első percekben is a Comedy Central sorozata.

A történet helyszíne South Side (a címből ki gondolta volna?!), ami Chicago legveszélyesebb környéke. A főszereplők egy műszaki és bútorkölcsönző cégnél dolgoznak, ahol a csórókra igyekszik a cég rátukmálni mindenféle dolgokat “olcsó” havidíjért, aztán ha nem fizetnek, akkor meg visszaszedni ezeket.

Mondhatnám, hogy bizonyos szinten munkahelyi komédia a South Side, de valójában összetettebb persze. Inkább kicsit olyasmi, mint az Atlanta, csak több humorral és kevesebb horrorral. Már a pilotban is tisztán látszik, hogy a rendszerről is szól, amiből nincs kitörés. Ha itt nőttél fel, akkor biztos belekeveredtél már dolgokba, így hiába végzed el a főiskolát, akkor is nehéz elhelyezkedni utána. De mindezt tényleg nem depressziósan tolja az arcunkba.

Jobban előtérbe kerül inkább a komédia. Amikor az X-Box visszaszerzése elfajul, az egyszerűen tökéletes volt a korrupt zsarukkal megtűzdelve. Már csak azért megérte ez a rész. Na meg aki oda van a szlengért, az is élvezkedhet kicsit, mert nem semmi módon beszélnek a karakterek.

Amúgy az egésznek ez az ereje: a két főbb szereplő vállán sok minden nyugszik, és abszolút kedvelhetőek, már az itteni 20 perc után is érdekes a sorsuk. De igazából mindenki érdekes volt már elsőre is.

Végül nem csak a várt dolgokat rúgta fel, hanem teljes meglepetés lett a sorozat. Gondolom a tényleges hasonlítási alap a Detroiters lehetne, de annál ez sokkal erősebbnek tűnik ennyi alapján. 7/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz