login |

A bábanimáció csodálatos világa

2019. 08. 07. 20:15 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: animáció, video,

The idea is you watch the show and you forget you’re watching puppets.

Engem egyszerűen lenyűgöznek a manapság készülő stop-motion animációk, ld. a mozikban a LAIKA-filmeket, vagy az Aardman-produkciókat (ugye nemsokára jön az új Shaun-film).

És ugyanezt a műfajt fogja képviselni a The Dark Crystal: Age of Resistance, ami a 80-as évekbeli Dark Crystal (itthon: A sötét kristály) előzménye lesz a Jim Henson-féle stúdió (ld. még Muppets, Labyrinth) közreműködésével.

A tovább mögötti videó második fele tipikus előzetes, de az elején mutatnak pár snittet arról, hogy dolgoztak ezek a nagyon tehetséges és türelmes emberek a bábokkal. Zseniális. (Arról nem is beszélve, hogy mindent kézzel csináltak, a hátterek kézzel festettek, stb.)

6 hozzászólás Ne habozz!

- 2019. 08. 07. 21:22

Az SFX marha kincs ebben az elbaszarintott világban, ha meg jól is van használva, az pláne. Nem gondoltam volna, hogy a Netflix palettájára kerülne egy ilyen projekt, btw.

Wittgen - 2019. 08. 08. 09:19

Borzalmasan sok munka lehet egy ilyen mögött.

Taz - 2019. 08. 08. 10:44

Hát ez valami gyönyörű! Az eredetit nem ismerem, de ez tuti nézős, remélem megtérül nekik a sok belefeketetett munka és esetleg utat nyit más hasonló projekt előtt is. A sok CGI után felüdülés egy ilyet látni. Ilyenkor nagyon tudom szeretni a Netflixet, mert bevállalnak olyan projekteket amik szembe mennek a trendekkel.

Balumedve - 2019. 08. 08. 13:02

Szép, nagyon szép, de ezektől a báboktól a hideg ráz ki! Még ma is rémálmodom az eredeti Yodáról. Itt az ideje szembenézni a fóbiáimmal, szóval hátha megfeledkezem róla, hogy bábfilmet nézek.

mSO - 2019. 08. 08. 13:43

Yoda mondjuk nem annyira ijesztő, de ezek a Sötét Kristályos lények a félig elnyúlt pofával, széles szájjal elég bizarr látványt keltenek szerintem is. Nagyon szép viszont összességében mindkét alkotás.

winnie - 2019. 08. 08. 15:44

én nem ismertem a dark crystalt, és ezek nekem első látásra creepy kategóriák voltak. kíváncsi vagyok, hogy a sorozatban ez mennyire fog zavarni, mennyire szokom meg, mennyire lesz nem létező probléma.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz