login |

A hét dumája

2019. 08. 07. 16:40 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

The Walking Dead franchise is in the early stages of life and has many opportunities for growth.
/Josh Sapan, az AMC Networks elnök-vezérigazgatója/

Vagyis még csak most kezdődik a TWD-s uralom, hiszen még rengeteg a lehetőség a franchise-ban. A kérdés, hogy nem késtek el egy cseppet a spinoffal meg a filmekkel, vagyis az univerzumépítéssel? Mármint amikor brutális nézettségi csúcson volt az anyaszéria és a színészek sem untak rá.

11 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2019. 08. 07. 16:59

a fear the walking dead mar lenyomott 4,5 evadot szoval ha ugy vesszuk az elso spin off akkor jot amikor a sima walking dead az 5. evad kornyeken jart. akkoriban nem volt rossz a nezettsege, vagy igen?

winnie - 2019. 08. 07. 17:13

nem volt rossz, de még annál is jóval hamarabb lett volna érdemes. talán. vagy nem csak egy spinoffot csinálni. nem tudom. nem azt mondom, hogy úgy legyen, mint manapság, amikor egy évad után jönnek a spinoffok…:)

Mate4182 - 2019. 08. 07. 17:23

a walking deadnel pedig szerintem kulon bonyolitja a dolgot, hogy bar elso ranezesre ehhez a legkonnyebb spin offot csinalni, de kozben meg :

– azok a szereplok akik nem csatlakoztak Rickekhez, meghaltak
– azok a helyek amiket Rickek erintettek, elpusztultak
– a vilag 99%arol semi info nincs a walking dead-ben (ez eppenseggel meg elony is lehetne)

es ez igaz a fear-re is cask csereld ki a Ricket egy Travisre

Anonymus - 2019. 08. 07. 17:27

Igen, rengeteg lehetőség van a sorozatban, de azokat nem használják ki.

cherockee - 2019. 08. 07. 17:51

Mármint most hogy a zombi műfajt még az időutazósnál is jobban agyonhasználta mindenki, ők folytatják, mert aki kiváncsi a zombikra, az nézi őket tovább?

winnie - 2019. 08. 07. 17:59

cherockee: továbbra is falsnak tartom az agyonhasználós jelzőt.

mármint olyan szempontból igaz, hogy minden héten van zombis sorozatepizód, de ahhoz képest, hogy mekkora a popkulturális súlya a videójátékokban és a társasjátékokban a zombiknak, a tévében még mindig nem túl nagy (mondjuk most jön pár zombis sorozat), a mozifilmeknél még végképp nem, alig látni.

megjegyzem, az én nézőpontomból az időutazás is pont ennyire hanyagolt, főleg mozikban. szerintem az agyonhasználási illúzió a fenti mellett (heti rendszer – ami ugye a 30 kriminek mégsem árt) azért állhat fenn, mert egy rétegműfaj alműfajáról van szó, szóval a kis rész egy kis részéről. mely ilyen szempontból lehet, hogy túl van reprezentálva. szóval hiába van 4 időutazós vagy vámpírsorozat, ezt a mennyiséget sosem tekinteném túlhasználásnak az összkép tekintetében.

ThomassLord - 2019. 08. 07. 18:00

#3: Travisre??? Hadd tippeljek: nem nagyon követed. De a többi se állja meg a helyét a Fearre. Pont, hogy érintettek olyan közösségeket, helyeket ahol csak átutaztak, és nem dőlt romba, nem menekülni kellett, nem ölték le egymást. Sokkal nagyobb távlatokban és változatosabb helyekkel próbálkoztak. De tény, hogy még ez is semmi szinte. Néznék európai vagy japán iterációt azonnal. Európában belül többet, úgyis nagyobbak a különbségek országonként.

cherockee - 2019. 08. 07. 18:50

@winnie:

jogos, amit írtam, nagyon szubjektív volt, egyszerűen abból jött, hogy maga a zombis műfaj szerintem tud érdekes lenni, de az elmúlt években sokszor láttam x sorozatban csak úgy hetiszörnyként egy zombizást, szerintem sok volt, főleg mert általában semmit nem nagyon hoztak ki belőle, csak annyit, hogy na boom, most volt emberekre lövünk. volt warm bodies és hasonlók, amiben továbbgondolták, de pont a walking dead-ben nem sok ilyen szálat láttam amikor még néztem. cserélhető lett volna akármire, buta ufókra, “fellázadt” vadállatokra (ezderosszlettvolna hello Zoo sorozat), kb. semmi nem változott volna, ami persze nem gond, van akinek ez tetszik, de nekik szerintem, és tényleg csak szerintem, nem kell ez mindenben (lásd csak a héten két sorozatban volt zombis heti epizód). a walking dead szerintem egy nagyon erős brandként valamiért leghangosabb tudott lenni az amúgy nem túl egyedi, nem túl eredeti ötletével, és most hogy szerintem alábbhagyott a trend, folytatni tudják, mert hát ennyi igény azért van még rá bőven.

Mate4182 - 2019. 08. 07. 20:13

ThomassLord – nem tagadom nem lattam cask 2. evadot, es azt is eleg regen, de …

ugye megjelentek a jachton, par nap mulva mar allt a bal
elmentek a jachtos csavo csavojahoz, azt a helyet is feleltek
aztan volt a hotel amit talan egy het utan buktak
volt az a menekulttabor amit felegettek
volt a drogos tabor ahova a zombik lettek beengedve (bar az pont nem travis volt hanem a kamujezus)

de amugy bevallom cask poenosra akartam venni azert irtam az elso kommentben amit, de cask megallja a helyet

spiros - 2019. 08. 07. 20:34

Nekem a twd soha nem a zombi vonal miatt tetszett, hanem a post-apokalipszis téma miatt. Kb mint a the 100 első pár évada, hogy mi maradt a világból. A legutóbbi évadban az eltelt idő szemléltetése, ahogy a fába belenőtt zozón tenyésző kukacokkal eteti a madár a fiókáit. Deril pedig nézi és nem lövi le.. az a jelenet 10/10.

kpeter - 2019. 08. 08. 13:38

A TWD erős kezdés után egyre érdektelenebb, a Fear meg pont fordítva. Gyenge kezdés után egyre jobb. Ettől függetlenül én nem látom azt a hú de nagy potenciált a franchise-ban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz