login |

Hard Knocks: kezdett a 14. évad

2019. 08. 07. 18:04 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: doku, kritika, ,

Float like a butterfly, sting like AB.

De vártam már! És de rossz volt ez a kezdés! Grrr…!

Persze lehet, hogy csak elkényeztettem magam a sok YouTube-os sorozattal, amiket nézek a csapatok felkészüléséről (6-8-an csinálnak saját sorozatot), így most nem volt szükség hangulatba hozásra, már abszolút hangulatban vagyok egy ideje. De szerintem még elvonási tünetekkel telve sem nagyon értékeltem volna ezt a nyitóepizódot.

Mert mit is tudtam volna értékelni rajta, ha már az egyik kedvenc főcímemet is elvették, vagy legalábbis (bocs, Liev Schreiber!) belepofáztak A Zenébe és szuper felvételek helyett fekete-fehér képeket mutogattak (értem ám, a célzást, ez az Oakland Raiders, kreatívak vagyunk, de akkor is!) – elég sokáig kellett várni, míg megint felcsendült a muzsika.

Let’s get some of these fucking guys out of here that don’t want to play.

De oké, ez csak technikai dolog, viszont akkor hol voltak azok a snittek, amikből ezret ki szoktam vágni nézés közben, hogy azzal illusztráljam a posztot? Nem nagyon láttam epic shot-okat sem Kaliforniáról (egy-két drónfelvételen kívül), sem pedig az edzésről, és még csak az sem mentség, hogy nagyon az elején vagyunk.

A tovább mögött folytatom.

Az a helyzet, hogy az edzőtáboros sztoriktól sem nagyon ájultam el. Oké, rendben voltak, de semmi extrát nem hoztak javarészt, kaptunk sok Antonio Brown-t (főleg ahhoz képest, hogy nem is edzett), kaptunk Jon Gruden-t is, aki vagy visszafogta magát a kamerák miatt, vagy pedig minden egyes kiakadását megvétózták és nem hagyták beletenni az anyagba, és kaptunk egy Johnathan Abram-et, aki már most úgy irritál, hogy csak na.

You can’t cut me.

Abram még akkor is arrogáns és idióta figura (ennyi alapján!), ha a fenti idézet nem arra vonatkozott elvileg, hogy nem rúghatják ki, hanem a blokkolásra. Persze kit érdekel, hogy arrogáns, ha tud játszani, mert ha tényleg pusztítani fog a pályán, akkor nagyot nyerhetnek vele. De ilyen viselkedéshez kell a játéktudás ellensúlynak, mert hamar kívül találhatja magát. (A Carr pénzén való lovaglás és a “gyerekeidnek nem kell majd dolgozni”-mentalitás elég beszédes volt részéről, és tuti, hogy a csapatban is vannak vele kevésbé szimpatizálók.)

Valahol sajnáltam, hogy a Gruden vs Abram-jelenet így nem a hét legjobbja lett, hanem csak valami kínos izé, cserébe ahogy a Last Chance U-s Ollie-t kirakták, az savage remek volt, a rész fénypontja a csereszabatosság bemutatása pár snittben, és elgondolkodtató az egész, hogy valaki hogy képes eldobni magától ezt a hatalmas lehetőséget. Hol van Brittany Wagner, amikor szükség lenne rá? (Egyébként pár napja írtuk, hogy sorozat is készül róla. Mármint nem Ollie-ról.)

Valahogy az az érzésem, mintha a sok évad alatt kiismerték volna a dokusorozatot a hátuk közepére sem kívánó résztvevők a Hard Knocks-ot, így az hitelét fogja veszteni – vagy legalábbis átalakul. Főleg, ha olyan médiában hosszú éveken át edződött profik rendelkeznek kontrollal (vétójoggal) a végeredmény fölött, mint Gruden vagy Mayock – ld. Hue Jackson számára teljesen rendben volt leokézni a tavalyi balhéját Todd Haley-vel.

Persze nem egy rész alapján kell ítélkeznem, de valamikor el kell jönnie ennek a pillanatban.

Szokás szerint kaptunk némi magánéletbe való pillantást is (Carr-ék), egy kis újoncozást (sajnos az a lovaglás minden idők legunalmasabb jelenete volt), de ennyi, kifújt, se Jonathan Hankins, se Vontaze Burfict komolyabban…

Azért várom a folytatást, nyilván nem kaszálom a sorozatot, főleg, hogy bármikor lehet sok vörös fejű Gruden benne, és ki tudja, lehet, hogy Mike Mayock, a GM is “megérkezik” a Hard Knocks-ban, mert most csak pár snitten tűnt fel szemlélőként, és aki nem ismeri őt, az ezt észre sem vette.

ui: Az ott nyilván nem magyar zászló, de akkor mi?

9 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2019. 08. 07. 23:55

Pedig magyar zászlónak tűnik.
Kíváncsi vagyok hogy benne lesz-e hogy AB-nak mivel és hogyan sikerült leamortizálnia a talpain a bőrt, nagyon vicces sztori :D

bema - 2019. 08. 08. 04:57

idén nem lesz tippelde, h ki játssza majd a super bowlt a patriots-szal? :)

winnie - 2019. 08. 08. 05:14

de, de, majd szezonkezdéskor

korimcrae - 2019. 08. 08. 14:21

winnie tudsz címeket mondani a youtube-os sorozatokról? nem találok egyet se, pedig szívesen nézném. köszi

winnie - 2019. 08. 08. 14:45

majd írok mindről a tervem szerint, de (és ezek között van offseason-ös, offseason+training campes és csak training campes): így fejből 49-es brick by brick, arizona flight plan, building the browns, panthers camp confiendtial, buffalo bills embedded, és van titans, bucs és redskinses is, bár olcsóbbak, plusz chargers, akik viszont egész évben nyomják. (próbálom minddel szintre hozni magam:)

korimcrae - 2019. 08. 08. 17:57

király vagy, nagyon köszi, ki is tartanak a szezon kezdésig ;)

korimcrae - 2019. 08. 08. 17:59

közben találtam egy jó kis linket, hátha mást is érdekel: https://forums.footballguys.com/forum/topic/768492-alternatives-to-hard-knocks-team-links-provided/

winnie - 2019. 08. 08. 20:15

szuper, köszi. igen, a chiefs jön a franchise-szal, ami elvileg egész évados lesz. a detroitot még nem láttam, a jets első része még nem volt meg teljesen, nem láttam, hogy milyen lesz, a többi inkább rövidebbnek tűnik, és az eagles sajnos közel sem olyan, mint a többi, azt szurkolóként anno néztem, de nem annyira narratív, inkább kamerába beszélnek és sajtócuccok vannak, de azért az sem rossz persze.

winnie - 2019. 08. 15. 07:14

mennyivel jobb volt a 2. rész már! ég és föld.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz