login |

The 100: vége a 6. évadnak

2019. 08. 08. 18:47 - Írta: Necridus

27 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Sok mindenen csodálkozom a The 100 kapcsán. Először is, hogy mennyire aktívak maradtak az évad alatt a rajongók, másodszor, hogy mennyire tetszett a Junkie-olvasóknak az évad, harmadszor, hogy pár napja bejelentették, hogy a hetedik lesz a sorozat utolsó szezonja. Nem azért, mert a sorozat a csúcson lenne, csak a tavalyi rebootféleség még sok mindennel kecsegtet(hetne).

Bár az S6 eleje nálam egyszerűen rossz volt, ahogy azt hangoztattam Twitteren is (nem is múlott sokon, hogy kaszáljam). Nem tudom, valahogy összecsapottabbnak éreztem, és egyszerűen feleslegesnek a távoli új terület bevezetését. Az új társadalom egyáltalán nem követelte meg, hogy ott ismerjük meg őket, egyszerűen elég lett volna valamennyit arrébb menni, ahol egy teljesen más kultúrát láthattunk volna.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

De így elhúzták a mézes madzagot az orrunk előtt, miszerint egy új, két nappal rendelkező bolygó rengeteg új növényt, állatot és olyan anomáliákat mutathat be nekünk, amit még elképzelni se tudtunk eddig – oké, az utolsó igaz is, de az első kettő csak morzsaként volt fellelhető.

Az első részben például ügyesen játszadoztak a színekkel, vöröses, narancsos és zöldes színekben ábrázoltak mindent, de pár rész után ez elmúlt, ahogy a két nap hatását is egyszer bemutatták, és azóta se láttuk többet. A virág alakú, színes területből mindig csak egy dombtetőt kaptunk, semmi többet, az erdőben meg ugyanaz a fenyőerdő köszönt vissza, ami az összes Vancouverben forgatott sorozat esetében – arról nem is beszélve, hogy a látványt tovább rontotta a nevetségesen gagyin kinéző anomália, és a falra lehetne mászni attól, hogy mindenkit olyan közelről vesznek, hogy tényleg csak a fejük legyen benne.

És Eliza Taylor játékával sem voltam megelégedve, amit azóta jobban értékelek, de az évad közepén egyszerűen túljátszottnak érződött, amiben főként nyávog és nagyon furán pózolgat. Később bizonyította, hogy tud ő, ha kell, elvégre az a rész, amiben középpontba állították a karaktert ellenségével, nagyon ütős volt, s ez a színészi játéknak köszönhető. Az évadzáróban pedig kimondottan tetszett, mert nagyon jól kifejezte az érzelmeit.

Szerencsére innentől már jóval több pozitívumot fogok említeni, mert az évad későbbi részei már sokkal erősebbek voltak (ráadásul epizódról epizódra lelkesebb lettem). Nem foglalkoztak a jelentéktelen karakterekkel (lásd: Jordan random eltűnt vagy négy részre), és sokkal több idő maradt a komolyabb drámára és karakterizálásra. És a kegyetlenkedésre, ami mindig is a sorozat egyik kulcsmotívuma volt.

Látszik, hogy van még puskapor, csak a fegyveres katona nem akarta ellőni rögtön az évad elején. Helyette egy kissé könnyedebb stílust vett fel (annál a diszkós résznél azt hittem, falnak megyek, komolyan…), hogy aztán onnan dobja be a nézőit ismét a mély vízbe, kezdve a tudatátültetéssel, az anomáliával, majd folytatva Kane és Abby kiírásával, végül az évadzáróban történt eseményekkel zárta – hogy aztán egy újabb évadot felvezessen.

Hiányzott már az, amikor a karakterek az életükért küzdenek, folyamatos fenyegetettségben élnek, és a komfortzónájukat még csak nem is tudják körülírni, hogy milyen. Ilyen volt az első jó néhány szezon, és ebből a helyzetből lépett ki szezonnyitás után a 100 maradék pár tagja, de szerencsére visszakerültek, amint nyílt küzdelmet nem indítottak a prime-ok ellen. s nagyobb fókuszt kapott Gabriel és a köré szőtt események.

De azért ott volt Octavia is, aki a rejtélyességért volt felelős, ő ugyanis a halálán volt, mire bekerült az anomáliába, ami Diyozát elnyelte, s kijött teljesen egészségesen, megfiatalodva, megmagyarázhatatlan módon. Újjászületve is, ami a személyiségéről elmondható, bár valljuk be, ő sosem volt valami szociopata, szimplán csak a túlélés apró lehetőségét próbálta megragadni, bármi áron is történt az.

Testvére vele szemben egyre nehezebben elviselhetőbb, ahogy elítéli húgát olyanért, amit ő is simán megtett – jó, nem ilyen módon, de mind tudjuk, hogy Bellamy sem egy szent. A párja, Echo viszont még kedvelhetőbb (ő tulajdonképpen évadról évadra jobb), főleg most, hogy megismertük a múltját, ami valami piszok jóra sikeredett. Raven valahogy ismét egy néha emberré alakuló szobanövénnyé változott, akit ha használtak, akkor csak azért, hogy Abby történetében legyen valami konfliktus.

Ha már Abby. Őt szerettétek? Megértettétek a kapcsolatát a lányával? Én már pár évad óta úgy érzem, kihagytam, amikor megalapozták kettejük kapcsolatát. Gyakorlatilag sosem látni őket együtt a képernyőn, és amikor mégis, akkor sem tűnt túl erős kapcsolatnak az övéjük, de Clarke és Madi dinamikája és mondvacsinált kapcsolata is hiteltelen. Láthattunk pár percet abból a 6 évből, amit átugrottunk, de nem igazán bizonyították be nekünk, hogy mégis miért olyan szoros köztük a viszony, és miért lehet ezt is egy anya-lánya kapcsolatnak tekinteni.

Sokkal alaposabban dolgozták ki Emori és Murphy kapcsolatát, akik közül utóbbi szintén csak túl akar élni, ami miatt rengetegen megutálhatták az évadban, de mind tudjuk, hogy Murphy sosem volt gonosz vagy jó. Ő egy amolyan antihős, aki nem fél bemocskolni a kezét és hátrahagyni embereket, mégis van akkora szíve, hogy segítsen barátain – nevezzük inkább sorstársaknak őket. Az évadzáróban is bebizonyította, hogy a jobb karakterek közé tartozik, és nem köpönyegforgató.

De csak a karakterek nem elegendők ahhoz, hogy jó legyen egy sorozat, és ezért vérzett el az évadzáró. Megkaptuk az erős színészi játékot Clarke-tól, az egész évad konkrétan egy bemelegítés volt a nagy eseményekre, erre az eddigi legüresebb finálét kaptuk. Nagyjából 10 percben lerendezhették volna Madi megmentését (aki előtt csak sírni kellett, hogy helyreálljon…?), Abby kireptetését, és Octavia új kalandjának felvezetését, de a bolygón lévő akció Bellamy-éktól például abszolút kihagyható lett volna, és az előbb említett eseményeket pedig annyira túlnyújtva adták elő, hogy az egész rettentően untató volt.

A végét meg szándékosan nyitva hagyták, hogy legyen még mit mesélni az utolsó évadban, de szinte olyan hatást keltett így, mintha megfeledkeztek volna mindenről: hogy a Flame-mel most mi lesz, hogy Russellnek mi lesz a sorsa, ki fogja a bolygó közösségét vezetni, és hogy Octavia túléli-e, hogy az anomáliából kikerült Hope, vagyis Diyoza immáron felnőtt lánya leszúrta, és Octavia véresen zöld köddé vált, és eltűnt?

Hiába kezdte az évad laposan és kihasználatlanul az új történet mesélését, a végére csak összejött – aztán megint pofára esett a The 100. Igaz, még mindig úgy gondolom, felesleges volt az új bolygót belebegtetni (lehetett volna a 7. évad végén egy olyan zárójelent, mint amilyen az 5. szezon végén volt), de a vége felé visszahozták a hándridos feelinget, és ismét az a posztapokaliptikus sci-fit nézhettük, amibe anno beleszerettünk. Csak tartsák meg ezt a színvonalat (mármint ne az évadzárósat, hanem az azelőtti részekét), és nyugodtan fogunk elköszönni.

Ez az évad nálam 6/10, ami nem jelenti, hogy kibírhatatlanul rossz volt, de számomra megbocsáthatatlanul sok negatívumot tartalmazott, így azt se mondanám, hogy a jobbak közé tartozik.

27 hozzászólás Ne habozz!

sledge - 2019. 08. 07. 16:53

Végre történt valami, eddig olyan volt, mintha csak felvezették volna az egészet. A vége végre izgalmas volt, mert nem lehetett tudni, mi fog történni és az utolsó perc miatt fogtam a fejem, mert valami eszméletlen nagyot húztak megint, erre várhatunk megint egy évet. :)

B - 2019. 08. 08. 09:25

Hát ez egy eléggé összecsapott évadzáró volt, csúnyán lerontotta az amúgy jó évadot.
Clarke fegyvert fog Russellékre de mégis az ér oda előbb a fogva tartottakhoz? Mert kellett még egy minidrama, hogy Russell feléleszt a szenyakommandernek egy kisebb sereget, de azok PLOTTWIST! ellene fordulnak. meh.

Az egyetlen pozitívum a több ezer éves artifact, ami most vajon alien vagy időutazó emberek alkották, “ala Fringe S3”
Aki felirattal nézte, elmondani légyszi mit mondott Dióza lánya Octáviának? Nagy volt a háttérzaj, nem nagyon értettem.

Denisa - 2019. 08. 08. 15:38

Sajnálom a kaszát. Rendkívül jó volt az évadzáró, olyan is búcsúzott akit nem vártam, de célszerű volt.
A házasság várható volt: Bob az első rédz óta olyan szemekkel nézte Elizát, hogy egyértelmű volt csak idő kérdése.

Ezekiel. - 2019. 08. 08. 19:31

Szerintem is ez az évadzáró nem sikerült a legjobban, de maga az évad messze nagyon jó élvezetes volt.

@B

Octavia: Diyoza?
Hope?

Hope: Nem tudtam kijönni belőle.
Nála van az édesanyám.
Annyira sajnálom, Octavia.

Bellamy: Octavia, mi történik?

Octavia Hope fülébe súgja: Légy bátor. Mondd el neki, hogy beteljesült!

Mom - 2019. 08. 08. 19:47

Az évad kifejezetten tetszett, Eliza szerintem nagyon jól hozta a két karaktert és voltak érdekes húzások. Ellenben az évadzáró egyáltalán nem hozta amit vártam. Nem is annyira a lezárást, mert azt… valahogy megoldották. De az új vonal(ak) felskiccelése egyáltalán ért célba. Jordan előkerülése agymosott állapotban, a számítógépvírussá avanzsálódott seidheda, a vezetők nélkül maradt fanatikusok, a misztikus anomália, ó te jó ég! Hogy ebből semmi sem érdekel…
Lehet végül mégsem fogom egyáltalán sajnálni, hogy a hetedik az utolsó?

sil - 2019. 08. 08. 19:59

Nekem végig olyan érzésem volt, hogy nem tudnak mit kezdeni az ölükbe hullott határtalan lehetőséggel. Egy nagy katyvasznak tűnt az egész évad, pedig most aztán bescifizhettek volna rendesen. Egyszerűen nem abba az irányba vitték a sorozatot amit megérdemelt volna. Remélem a készítők is látják ezt és korrigálják a záróévadra. (bár én bízok benne, hogy valaki lecsap a sorozatra :) )

Szasza - 2019. 08. 09. 06:20

Hát sajnos mind más többi sorozat is elment egyfelé! Amilyen jól kezdődött úgy olyan unalmassá Vált! Maradhattak volna a Föld bolygó témánál és a túlélésekkel s a veszélyekkel minthogy egy kitalált unalmas bolygó téma legyen! De azért még a kedvenceim közé tartozik!😜

Árpád - 2019. 08. 09. 06:41

Octavia a túlélés apró lehetőségeit próbálta megragadni. Ezzel a mondattal nem egészen értettem egyet. Noha a létszámot csökkenteni kellett a bunker után miért nyomott el minden más alternatívát lásd a farm felégetése, gyerekek legyilkolása stb. Ja Sztálin is mindent meg tett a győzelem érdekében. Lehet, hogy Bellamy sem volt jobb, de amikor kizárta O-t megérdemelte, noha újjászületésével Octavia ismét szerethető karakter lett.

Kol - 2019. 08. 09. 09:20

Ami nekem az egyik legnagyobb meglepetés, hogy Murphy még mindig életben van. Én azok közé tartozok akik első rész óta imádják, hát, sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán a második évadot megéli, nem, hogy ennyire kinövi magát a karakter.

Csilla0422 - 2019. 08. 09. 11:52

Volt már ennél jobb fináléjuk is, az évad viszont tetszett.

A színész távozások ismét bekevertek a történetekbe. Azért sikerült viszonylag jól megoldani, kit így, kit úgy jegeltek.

A Commanderek megléptek egy új rendszerre. Gondolom azért ez sem marad annyiban, hiszen a Fleimnek végig fontos szerepe volt. Az anomália és a többi bolygó mind új lehetőséget ad.

Nem ekézés miatt, szerencsére más is írta, a fináléban most fölösleges volt Bellamy szála. Az időt vette el a hajótól és az anomáliától. Ott jobban ki lehetett volna bontani a szálakat.

Echo viszont egyre szimpatikusabb lesz. Nem semmi múlt áll mögötte.

Paige és Ian hiányozni fog és nem csak azért, mert ők voltak a felnőttek.

Oktávirat - 2019. 08. 09. 12:54

Szerintem, az évadzáró elég elfogadható volt.Bár szánalmas Clarke és Madi kapcsolata. Egyszerűen nem izgultam, mikor Clarke odaszorította a fejéhez a puskát: egy ő a főszerepő, ráadásul benne van a chip. Igazából nem is tudom,h melyiknek örültem volna jobban ha lelövi magát, mert akkor kapunk egy kis drámát, ha nem akkor folytatódik a mészárlás és Madi nem tudta volna átvenni az irányítást, sok minden eldölhetett volna ezon a ponton még se kockáztattak meg.
(Oktávia meg meghalt volna, szerintem az ismeretlen csak vissza vette ami neki járt)
Az egész évadot úgy éreztem, hogy nem merik kijátszani az ütőkártyáikat az írók, mert tartalékolják az utolsó évadra.

hasteas - 2019. 08. 09. 14:46

Szerintem jó évad volt, és az évadzáró se volt olyan rossz.

off
Most daráltam le a 6 évadot és olyan gáz, hogy már nincs mit nézzek :D

Vovi - 2019. 08. 09. 16:11

Ez egy nagyon jó iromány. Teljesen így gondolom én is. Nálam viszont 5/10

Enzo - 2019. 08. 09. 16:26

6×13 (pótlás tegnapról)

Nekem is felemásak az érzéseim mind az évadzáróval, mind az évaddal kapcsolatban. Néhány dolgot kivéve nem érződött igazán, hogy szezon vége van, bár lehet, hogy ez csak a szokásos fogantyú-meghúzós tömeggyilkosság elmaradásának volt köszönhető ;)

Hát ennyi ideig azért nem lehetett kihúzni színleléssel, Murphy csak majdnem bukott le elsőre (hogy meglepődött, mikor szájon csókolta a srác, felröhögtem :D), Clarke-nak viszont muszáj volt lehullajtania az álcáját, hogy megmentse a kriosztázisban fekvőket (akik így egy teljes évadról maradtak le, wow). Apropó átverés: csúnya lett volna, ha Clarke-ot a saját trükkjével veri át Abby/Simone, de a lány átlátott a szitán, és mivel előtte diszkréten megtudakolta, hogy maradt-e bármi az anyjából (a neuromesh segítségével), nem maradt más választása, mint hogy kirepítse, és aztán már a Josephine-álca nélkül, önmagaként gyászolhatta meg.

Kemény, hogy az adjustment protocol-os nő meggyújtotta magát és így akarta felgyújtani a tavernát, de legalább így ügyesen belekötötték, hogy Octavia levetkőzhetett (szép a háta :P), és kiderült a tetkója. Gabriel olyan lelkes volt az anomaly stone feltárásakor, mint egy kisgyerek :D Gondolom ez a rejtély lesz a kövi évad egyik fő vonala, addig is WTF, hogy Diyoza márnemannyirakicsi lánya Hope egyszer csak megjelenik és leszúrja Octaviát és vége, mi történik? És miért súgta azt Hope fülébe O, amit?

Darabkák:
– Mennyire jól jöttek Gabriel ilyen kis mellékinfói, pl. hogy Kaylee pont a beszoktatást ellenző Prime volt, ezért ne Emori menjen kiszabadítani a népeket.
– Madi is nagyot játszott egyébként az évadban, most főleg a gonosz pillantásai voltak jók, jár a keksz Lola Flanery-nek.
– “Nagyjából 10 percben lerendezhették volna Madi megmentését (aki előtt csak sírni kellett, hogy helyreálljon…?)” -> hát azért a Clarke által saját fejéhez szorított pisztoly szerintem nyomott még valamit a latban, na nem mintha bármennyire is aggódni kellett volna Clarke-ért.
– Jordant jó újra látni, de valami gyanús volt vele már a Bellamy-s beszélgetésnél…és valóban, van nála egy mind drive.

Szóval az évadnak voltak fénypontjai (Eliza Taylor kettős játéka, a metaforikus mindspace, Murphy&Emori szokás szerint, Echo múltja, vagy épp a vörös napos vadulás az elején), ugyanakkor rengeteg kihagyott lehetősége is (főleg az új bolygó flóra/fauna kihasználatlansága fáj), és itt a végén már zavaros is lett egy kicsit, hogy ki mikor fordul ki ellen. No mindegy, a 7.évadra remélem feltekerik a minőséget picit, és kapunk egy szép zárást. #ottali!

#hétidézete:
“-Where’d you learn to code like that?
-City of Light community college.” :DD /Raven/

vighmarag - 2019. 08. 10. 07:20

Nálam is felemás az évad. Elizával nekem nem volt gondom, engem sokkal jobban zavart a látvány.Simán lehet, hogy velem van a baj, vagy mostanában kevés országos sorozatot nézek, és elszoktam az ilyfajta költségvetéstől, de néha csak kicsit zavaró, néha meg egyenesen bazári volt számomra.Plusz csak én érzem úgy, hogy túl sok a karakter?Pl: Ravent v. Jordant van, hogy 3-4 részig parkoltatják.
A kasza mondjuk ettől függetlenül meglepett, ha az emlékezeten nem csal, akkor a nézettség nem verdesi az egeket, de hogy egy kvázi reboot után csak két évadot kap, ez mindenképp váratlan.

walaki - 2019. 08. 10. 10:30

vighmarag: az alacsony költségvetés valóban látszik, de próbálj meg elvonatkoztatni tőle. A sztori összetettsége és a színészi játék szerintem bőven kárpótol érte.

Clarke tényleg kifejezetten brillírozott ebben az évadban, nagyon jó volt! Örülök, hogy kicsit visszadták Bellamy tökeit, de belefért volna több is szvsz. Madi is jót alakított, bár nem szerepelt eleget szvsz. Ahogy sejtettem, Kendráékat szinte teljesen mellőzték, kár, de megértem, hogy nem fértek már bele. Kaptunk pár karakterhalált, szerintem mind remekül meg volt komponálva, bár Abby kicsit hirtelen jött, de annál jobban ütött (nem számítottam rá egészen addig, míg nájtblodát nem csinált magából). Kaneé viszont zseniálisra sikerült, ez minden vitán felül áll.

Az évadzáró valóban kicsit laposra sikeredett, inkább karaktercentrikus lett, mint akciódús. De nekem nagyon tetszettek benne a csavarok, az igazán merész volt, amit Octaviával megléptek. Eléggé hajaz a Man in the High Castle-re :-) Hope kapcsán, mint korábban írtam, sejtettem nem illik ebbe a sorozatba egy csecsemő. Az is jó, hogy belengették, Diyoza is visszatér valószínűleg, bár kiváncsi vagyok hány évesen, hiszen ha Hope felnőtt, akkor valószínűleg felette is eljárt az idő (hisz együtt voltak az anomáliában). Egyetlen egy dolog bökte csak a csőrömet nagyon, ahogy a gonosz kommander meglépett. Azért ne csináljunk már hülyét Ravenből, hogy olyan gépre rakja, ahonnan simán megléphet… Ennél ügyesebb lány ő. De legalább most már van egy saját külön bejáratú HAL9000-esük is a hajóban :-D Mondjuk nálam bőven ellensúlyozta az artifakt ezt a kis kilengést, roppant kíváncsian várom a folytatást! Most már tudjuk, hogy az anomália nem természetes, sőt, még vezérlőpultja is van, de vajon kik csinálták és mi célból?

Szvsz összeségében nagyon jó volt az évad, és én nem bántam, hogy nem akciós lett a finálé. Ezekkel a rejtélyekkel és csavarokkal megvettek, én biztos maradok a következő évadra!

Schaffinati - 2019. 08. 10. 12:32

Sziasztok!

Hát az èvadzárò után kissé vegyes erzeseim vannak; miután Octavia eltűnt percekig csak kamilláztam, hogy ennyi?
A zárástòl függetlenül maga az évad szerintem nagyon jól sikerült. Elizának jót tett, Josie “szerepe”, szerintem kihozta magából a maximumot.

Kíváncsi leszek, hogy a gonosz parancsnok szálábòl mit fognak még kihozni, remélem nem siklanak át fölötte, mert ha jól rémlik Alie is feltöltötte magát a Bárkára, aztán mégsem lett belőle semmi.

Az, hogy kaszálják a sorozatot… Hát szerintem rengeteg potenciális lehetőség lenne benne, de nyilván az sem mindegy, hogy milyen történettel. Lehet, hogy így a legjobb.

Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből az “ismeretlen anomaliábòl” és remélem a 7. èvadra visszakapjuk Diyozat.

Ami nem tetszett:
-Bellamyt kb kiherèltèk, talán a lezárásra visszakapja a golyòit.
-Raven karaktere számomra ellaposodott; sok volt a nyavalyás
-Sok mellékszereplő, akikkel nem tudtak mit kezdeni.
-Sok elvarratlan szál: pl. A Flame, a sötét parancsnok, Russel

Kedvenc: Murphy. Számomra ő az, aki mindig meglepetést okoz, nem egysíkú, és nem unalmas.

Kíváncsian várom a záró évadot. :)

vighmarag - 2019. 08. 10. 14:19

walaki:kárpótol, ha nem így lenne, elengedtem volna, tényleg jó a sztori, egy-két kivételtőp eltekintve a színészek is, nyilván a költségvetés adott, és nem lehet vele mit kezdeni.

winnie - 2019. 08. 10. 15:09

“az alacsony költségvetés valóban látszik,”

amellett, hogy csak országos szinten alacsony a CW, itt fontos megjegyezni, hogy _jó eséllyel_ ez is a sorozat túlélésének a kulcsa, miszerint a cw a nem túl veretes számok miatt egyre olcsóbban kapja meg az új szezonokat a gyártótól, akik így persze kénytelenek megvágni a büdzsét úgy, hogy közben a közreműködők (az íróké mindenképp) fizetése azért nőjön. ilyenkor tér át ugye sok zsánersorozat a stúdiós forgatásokra, mint az agents of shield. itt nem tudom, mennyire tértek át, de annyiban jár a pacsi, hogy mertek nagyot álmodni és ambiciózus dolgokat húzni a mostani szezon alapfelállása kapcsán, nem mondták azt, hogy csinálnak valami dialógalapú kamaradrámát.

Wanheda - 2019. 08. 11. 07:28

Walaki. :-D Kendrát annyira mellőzték, hogy nincs is ilyen szereplő. :-D Indra valóban keveset volt, bár én nagyon szeretem a karaktert, de mondjuk itt mit tudott volna csinálni? Annyira színtelen lett volna mint Raven.
Nekem nem adott olyan élményt az évadzáró mint más évadzárók, viszont nagyon élveztem Eliza Taylor színészi munkáját. :-)
Ebből az évadból és a történetből sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni, nagyon, nagyon érdekes témákat vetett fel, olyan össze-vissza lett végül. Lehetett volna rajta többet agyalni és egészen páratlan lehetett volna. Olyan 2. évadhoz közelien érdekes.
Igazából tulajdonképpen folyamatosan hanyatlik szerintem a sorozat a 2. évadhoz képest, nekem még mindig a kedvencem és nagy valószínűséggel, ezt fogom állítani tíz év múlva is, de azért hanyatlik nah.
Remélem tényleg, hogy a 7. évad jobban átgondolt lesz, a rejtélyeket és megoldásokat jobban elosztják úgy, hogy megértsem az első nézésre. :-D Most megnézem az egészet elölről még egyszer, mert a hozzászólások alapján rájöttem, hogy sok a sötét folt. :-D Bár lehet, hogy nem hajnal négykor kellene nézni, ahogy letöltöm szerdán frissen, ropogósan.

walaki - 2019. 08. 11. 15:07

Wanheda: eh, tökre igazad van, valszeg nekem sem ártott volna kicsit többet aludni inkább, akkor nem írom el :-)

Levi - 2019. 08. 11. 19:19

Az eddigi legmegosztóbb finálét kaptuk, az biztos. Pár nap eltelt, de még most tudom eldönteni, hogy szerettem-e. Ami történt benne az tetszett, viszont én is ürességet éreztem. Valami még kellett volna, hogy legyen és színesebbé tegye. A Primeokat letudtuk, nagyon örülnék ha vége lenne ennek a szálnak (bár a végén Jordan megjelenése és Russell életben maradása nem ezt súgja). Madit sikerült megmenteni és a Lángnak is vége van (kíváncsi leszek a földiek motivációjára innentől). A Raven-Clarke ölelés tetszett a végén.
A lenti szálon egyértelműen ez a hirtelen megszületett Gabriel-Murphy duó volt a legszórakoztatóbb, ha azt mondja nekem valaki, hogy ilyen jól sül el a két karakter szövetsége lehet nem hittem volna neki :D
Az utolsó 5-6 perc viszont nagyon jó volt már. Az Other Side nálam felkerült a legjobb The 100 betétdalokhoz, utoljára a Cloud tetszett meg ennyire. Örülök, hogy Diyoza nem halt meg (szerintem Octavia sem), és ismét úgy hagyom itt a sorozatot, hogy nagyon nagy reményeket fűzök az új évadhoz.

Az évadról:

Egy-két rész kivételével mindegyikhez írtam, nem szeretném magam ismételtni, de pár gondolat azért még eszembejutott. Az évad közepe és vége nagyon rendben volt (talán az utolsó részek kapkodósak voltak kicsit), viszont a karakterek jól vagy nem jól kezelése nagyon megmaradt.

Ha lenne egy képzeletbeli dobogó, nálam sorrendben Clarke, Octavia és Echo lennének rajta. Clarkenak nagyon jót tett ez az évad, eljutottam oda, hogy tényleg megkedveltem a karaktert. Idén nagyon bejött amit csinált. Octavia elszigetelése majd visszatérése a csapathoz volt a másik ami ennyire tetszett, nagyon jót tett neki és nagyon kellett az előző évad miatt. Echo pedig továbbra is nagy kedvenc, a flashbackek nagyon jól mélyítették a karaktert.
Gabriel, Murphy és Diyoza szintén nagyon jók voltak. Remélem a következő évadra Gabriel és Diyoza is főszereplőkké lépnek elő.
A két legrosszabb aligha nem Raven és Jordan volt. Szegény Raven annyira érdekes lehetne, de a Praimfaya óta csak ide-oda rángatják a karaktert, nem tudnak vele mit kezdeni. Jordan nagyjából az 5. részig volt érdekes, utána eltűnt kettőre, majd leszúrták és eltűnt négyre :) mellesleg idegesítő is volt. Monty és Harper miatt azt hittem sokkal nagyobb szerep hárul rá, kár a kihagyott ziccerért.

Nekem valahol 6,5 és 7 pont között mozog az évad, inkább tetszett, mint nem, viszont rengeteg dolgot kihagytak, amik érdekesek lettek volna.
Jövőre ugyanekkor ugyanitt! :)

Wanheda - 2019. 08. 15. 07:48

Amúgy döbbenet, hogy ez a kis béka (lsd. Lola Flanery) micsoda színészetet produkál. Lennie kell belőle valaminek! … :-)

Mate4182 - 2019. 08. 15. 11:11

bar vagy egy het kesessel de vegul cask befejeztem az evadot. az utolso 4 reszt 2 este alatt neztuk meg es ez jo dontesnek bizonyult.

az evad elejen nagyon bizakodo voltam, egyreszt mert az uj alap felallas nekem nagyon bejott, es az elso 2 epizod is bizakodasra adott okott.

aztan ez sajnos elegge ellaposodott es megint csomo szalat akartak egyszerre mozgatni aminek sok karakter itta meg a levet a vegen …

a legnagyobb fajdalmam Raven aki a pilot ota az egyik kedvencem de evadrol evadra teszik tonkre a karakteret
a legnagyobb oromom pedig Murphy aki szinten a pilot ota kedvenc karakter es jo latni hogy evadrol evadra jobb es jobb a karaktere

Eliza Taylor tobbet szineszkedett a Josephine-s idoszakban mint elotte 5,5 evadon keresztul szoval neki is jar a pacsi

szerintem Diyoza mar venasszony, O pedig evekig ott volt veluk, ezert ismerte fel egybol Hope-t. kivancsi vagyok mi less ebbol a kovi evadban.

aki hianyozni fog (kapaszkodjatok meg) az Abbey. tudom hogy a karakter egyre rosszabb volt, de szemely szerint sosem tudtam elvonatkoztani attol hogy a CW-n futo The 100ban az egyik leggyonyorubb no, a tobbiek anyja lehetne :D

mindenkepp varos az utolso evad!

Hippifúró - 2019. 08. 19. 11:40

A tizedik résznél járok, nem kapkodom el. Ez az évad nem ránt vissza a fotelbe egy-egy rész után.
Nekem olyan mintha egy random CSK1 részt néznék, jól elhúzva .
-Idegen planéta ( M7J489 vagy akármi )
-Kis elszigetelt közösség
-Gatya díszletek
-Naaagy titok, ami csak nekünk nem az
-Vergődés, feltételezés, megokosulás, megoldás, stáblista.
Szeretem ezt a sori, de -nyilván financiális okai vannak – eddig nagy csalódás az évad.

walaki - 2019. 08. 22. 13:44

Mate: egyre jár az agyunk, pont ezt látom én is Raven, Diyoza stb. esetén.

Hippifúró: szerintem ez dícséret. A CSK1 minden idők legtovább futott sci-fi sorozata, valószínűleg nem ok nélkül ;-)

Hunterbey - 2020. 05. 12. 00:49

Őszintén… nagy elvárásaim voltak, amit az első két résznek sikerült is. Eléggé egyéni hangultatot varázsoltak, hogy itt ezúttal nem kell folyton az állandó oknélküli lázadást, hogy legyen némi cselekmény(de tényleg, az első négy évad ebből állt). Aztán leülepedett, kicsit átváltott egy ilyen Mount Weather programers editionbe, de rettenetesen lassan haladt, de a hetedik résztől újra fellendült a cselekmény, onnantól már darálható.

Komplex és egyedi történet, kissé átgondolatlanul. A karakterek jellemfejlődése zseniális volt, de néhány szereplőm bökte a csőröm. Szokás szerint Miller, eskü olyanok a jelenetei, mintha egy fal lenne, egyszerűen akadályozza a cselekményt. Vagy oda akar rohanni a barátjához és lekell fogni, vagy leáll vitatkozni, vagy “védeni akarja” a Bloodreinát(csak előtte legalább ötször váltott pártot), meg ilyenek.

Murphy totál természetellenes volt! Nem éreztem különös funkcióját, csak balra-jobbra lézengett a halhatatlanságért, utána megvédi a társait?! És miért üvöltötte le Clarke fejét?

A másik Bellamy, hasonló okok miatt, csak adtam volna neki egy tockost. Már nem azért, de az Octaviával való kapcsolata a harmadik évadtól totál röhejjé vált. Bellamy átállt Pikehoz, mert bosszút akar, emiatt semmibe veszi a húgát és megöli a barátját. Majd két évaddal később Octaviából valami hörgő kannibál zombi lett, aki megakarta ölni Bellt, mert nem értett vele egyet, ezután meg be vágta a durcit és alig tud a húgának megbocsájtani?

Jordan szimpatikusan kezdett, de egy idő után csak annyiból állt a jelleme, hogy jajj így Delliah, úgy Delliah, majd mikor bevágott egy Jasperes szöveget és elővett egy emléktárat, akkor rögtön azt jutott eszembe, hogy UGYE NEM AKARNAK EGY ÁZSIAI JASPER, A FŐGONOSZT CSINÁLNI? Nekem épp elég volt az ő szövegeit hallani, de ha igazam lesz, akkor a hetedik éved szörnyen gyenge lesz, mert a halott szerelméért mészárlásba kezdeni, miközben mások a poklot is megjárték, akkor az rohadt gáz lesz!

De összességében nem volt rossz évad, csak picit unalmas és elfelejtették a részleteket, holott egy komplex sztori meg jellemfejlődéseket hoztak létre, rengeteg kiszámíthatatlan csavarral és tetszett ez az elvont hangulat, hogy mi történik akkor, hogy ha egy állandó harcokkal teli múltú szereplők megérkeznek egy békés, de beteges emberekkel, akik fejlettebbek és szórakozhatnak. Egy jóindulatú 8/10, csak mert Josephine az egyik kedvenc gonosszá vált számomra, zseniális volt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz