login |

Pilot: The Naked Director

2019. 08. 09. 19:45 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, kritika, pilot-mustra,

A Netflix tegnap bemutatott új sorozata igyekszik bemutatni Japán pornóiparának a 80-as évekbeli változását. Mindezt az egész mögött úttörőként dolgozó Toru Muranishi életén keresztül teszi. És ennyi a széria.

Konkrétan arra gondolok, hogy akinek a fenti leírás érdekes történetet sugall, az üljön neki, és ne törődjön semmi mással. Számomra is csak ennyi, inkább érdekes, mint olyan amit kötelezőnek éreznék.

Van egy-két érdekes megoldás a részekben, ügyes a hook a legelején, és mivel két részt adtam neki, így bizony a cliffhangerökről is csak pozitívat mondhatok, szinte kiáltanak a darálás folytatásáért, de valahogy mégsem üt összességében. Nincs meg benne Az a valami, ami kikatapultálná a “középszernél azért jobb, de valahogy mégsem”-kategóriás sorozatok halmazából.

A The Naked Director felépítése teljesen életrajzi filmes. Az egyedüli bonyolítás, hogy nem csak a “meztelen rendező” vonalát követjük, hanem ránézésre az első igazi modern pornósztárjukét is. Mindezt onnan indítva, hogy milyen hagyományok és családmodellek voltak Japánban, amit azért valamennyire kikezdett a pornográfia. Na meg az is előkerül, hogy az iparban bizony az alvilág is tevékenyen részt vett.

Viszont az mindenképp említhető a mesélési módhoz, hogy a készítők odalehetnek Scorsese életművéért. Néhol képileg, meg zeneileg is a híres rendezőtől merítenek, számomra túlzottan is másolósan. Tényleg nem az időrendben való mesélésre gondolok, de az agyonhasznált Black Skinhead-átdolgozással, meg a dekadencia ábrázolásával az ő megoldásai ugrottak be.

Viszont tényleg az a végszó, hogy nyilván nem dokumentumfilmes szinten, de ilyen drámai elmesélésben érdekes szelete ez az ottani kultúra megváltozásának, és ez bizony eléggé mellette szól. Na meg alapból olyasmi a téma, ami…, hogy is mondjam, sokakat foglalkoztat. És a Naked Director nem prűden fejti ki ezt.

4 hozzászólás Ne habozz!

Saller Sanyi - 2019. 08. 09. 20:23

Nagyon adná magát a párhuzam a The Deuce-szal. Szándékosan nem említetted meg?

human - 2019. 08. 09. 22:25

tök más a hangulatuk sztem, azért nem hoztam szóba

human - 2019. 08. 10. 12:47

gondolkoztam még rajta, és a Deuce az az árnyoldaláról szól a szexiparnak, de az első két rész alapján hiába vannak itt is bűnözők, ez a felszabadulásról szól. Lehet a végére máshogy lesz, de eddig így tűnt.

Saller Sanyi - 2019. 08. 10. 21:57

köszi a választ – egyből 10 helyet ugrott előre a tracklistemen a sorozat :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz