login |

Life in Pieces: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 08. 11. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Sophia, you go up to your room and you don’t come back down here till you’re pregnant.

Keserédes a búcsú. Még számomra is, aki bár a 4. évados visszaszállási próbálkozásom után gyorsan dobbantottam megint.

Valahol a Life in Pieces is megérdemelte volna legalább feleakkora népszerűséget, mint a Modern Family, hiszen abszolút hasonló a két sorozat, csak ez nem áldokus stílusú, és konkrétan be is vállalja, hogy egy rész négy teljesen különálló, 4-6 perces sztorit mutat meg egy nagy család életéből. És ez az újító formátum végülis kapott négy szezont, szóval nincs miért szégyenkezni.

A zárás azért megpróbált valamennyire összefüggő lenni, vagy legalábbis valami kronológiát felmutatni, főleg azzal, hogy az öt perces sztorikat kontextusba helyezték, és görgették előrefelé a Short-család történetét – egészen a befejezésig, ami az egyik karakter búcsújával járt. (Ezt azért nem nevezném nagy cliffhanger-nek, bár kíváncsi lettem volna, hogy visszahozzák-e, vagy terveznek sztorikat a távollétében is.)

Az viszont sokkal jobban érdekelt volna, hogy mihez kezdenek Heather és Tim történetével, amit felevezettek, mert annak ellenére, hogy a kisbaba több, mint repetitív lenne a sorozatban, mégiscsak vicces lett volna a szituáció..

I’m so confused.

A finálé inkább a felnőttekről szólt, a gyerekek eléggé háttérbe kerültek, mintha kifogytak volna a velük kapcsolatos jó történetekből: Tyler erőltetett volt, Samantha totál partvonalra került (valamiért nem kezelték teljes jogú tiniként), Sophia pedig bár jópofa maradt, de mindezt önismétlő módon. Amíg ők jól működtek, addig a sorozat is sokkal erősebb volt, mint így, amikor már csak nehezékként lógtak a többieken.

Egyébként lehet, hogy a fenti is oka volt anno, hogy lemondtam az egyébként igen szerethető és nagyon pozitív Life in Pieces-ről, amit simán ajánlanék bárkinek, aki jó komédiát keres, mert akinek bejön, az simán rákattan, és ugye 5 perces darabokban is fogyasztható.

1 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2019. 08. 11. 20:53

Az első évadot láttam csak belőle, és az tetszett. Kellemes hangulata volt. Később mégsem folytattam, mert túl nagy hiányérzetet nem hagyott maga után, de lehetséges, hogy egyszer még újra belenézek. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz