login |

Pilot: Sintonia

2019. 08. 11. 21:30 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Itt az On My Block szellemi “testvérsorozata”? Na, ilyen ajánlás alapján nyilván senki sem fog belenézni a Netflix pénteki premierjébe. Az előzeteseknél winnie az Isten városát hozta fel, de természetesen annak közelébe sem ért a Sintonia. Hogy mégis milyen lett?

A történet 3 jóbarátról szól, aki a Favelában élnek, São Paulóban. Bár mindannyian másféle úton járnak, de rá kell jönniük, hogy mégis szükségük vagy egymásra az álmaik eléréséhez, különben végképp elvesznek a bűn és a drogok által dominált nyomortelepen.

Egyikük MC akar lenni, a másik épp előretör egy bűnszövetkezetben, a harmadikról pedig nem sok minden derült ki. Mind fiatalok, van aki még iskolába jár, de a sorozat első részeit nézve ez nem domináns szál.

Az egyik leghype-osabb Netflix-sorozathoz, az On My Block-hoz való hasonlítás pedig abból a szempontból állja meg a helyét leginkább, hogy ugyanolyan kidolgozatlan ez is, mint annak az első évadja. Jó persze, logikusan onnan említhető, hogy nem túl rózsás környezetben felnövő fiatalokról szól, akiket a barátság köt össze.

Ismét belenézhetünk olyasmibe, amivel amerikai sorozatok nem annyira foglalkoznak. Milyen lehet itt, ilyen környezetben, ebben a világban felnőni? Sikerülhet a sok negatívum között a boldogság elérése? Ennek a hangulatnak az átadása amúgy valamennyire megy is a Sintoniának. Tudom, elég sokszor jövök azzal, hogy érdekes, de itt tényleg csak a kultúrába való betekintés a sorozat fő ereje. Na meg a zene?

Egyébként jól hozták össze a szereplők szálait, de mégis szétesettnek érződött amikor a flashforwarddal látott pillanathoz ért a pilot. Meg úgy az egész valahogy nem volt még az igazi egy rész után, nem érezni át a drámát, valahogy túl steril, és sajnos túljátszott. 6/10 a vége mondjuk, de a folytatás tippre erősebb lesz.

(A teljes évad egyben került fel a Netflix-re magyar felirattal, aki általánosabb ajánlót írna akárcsak kommentbe, az nyugodtan tegye, hátha még valaki rákap!)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz