login |

Hírcsütörtök – Star Wars: Resistance-kasza! Patriot-kasza!

2019. 08. 15. 09:05 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

 • Mai magyar premier: Terror 2. évad, Thomas, a gőzmozdony 22. évad
 • Premier: David Makes Man S1, Interior Design Masters S1, Murder Maps S4, Diary Of An Uber Driver S1, Black Ink Crew S8, Black Ink Crew: Compton S1, Goblin Works Garage S2, The Bad Skin Clinic S1 + Finálé: Krypton S2 (vendégblogger?), The InBetween S1, Card Sharks S1, Match Game S4, The Strongest Man in History S1, Southern Charm S6, UFOs: The Lost Evidence S2 + volt America’s Got Talent-eredményhirdetés + folytatódott a Songland
 • Teljes évados premier: Cannon Busters S1 (Netflix), Sacred Games S2 (Netflix), Deep Water S1 (ITV)
 • Magyar premier – TV2: 08.17 TV2 Alex felügyelő (Inspektor Alex) 5. évad
 • Magyar premier – VIASAT6: 09.02 Tsubasa kapitány – Kezdőrúgás (Captain Tsubasa) 1. évad
 • Magyar premier – Minimax: október Én kicsi pónim: Varázslatos barátság (My Little Pony: Friendship is Magic) 8. évad
 • Az Alexa & Katie szinkronhangjai.
 • Az RTL Klub is bejelentette őszi műsorkezdéseinek egy részét: 08.31 20:00 A mi kis falunk 4. évad, 09.01 19:00 Házasodna a gazda 2. évad, 20:10 Jófiúk 1. évad, 21:05 Love Island – Találd meg a szerelmed 1. évad
 • A FOX továbbra is abszolút nyitott egy új 24-sorozatra. Miközben a korábban belengetett két spinoff már halott, most két újabb változaton dolgoznak írók: az egyik egy előzmény lenne.
 • Az ABC elnöke sustorgásokat vél hallani egy esetleges Happy Endings-felélesztés kapcsán. Karey Burke azt mondta, hogy korai a státusz, de van rá esély.
 • A Taboo kapcsán a készítő, Steven Knight azt mondta, hogy már vannak ötleteik a 2. és egy esetleges 3. évadra, ami azt jelenti, hogy még írni sem kezdték el, így a 2021-es év előtt nem nagyon fogjuk látni. Ha lesz. Mert az FX jelenleg úgy látja, hogy akár nagyon gyorsan is elkészülhet az S2 és S3, de az is benne van, hogy sosem készül el.
 • A Star Wars: Resistance 10.06-án kezdi meg a 2. évadját. A szezon története az új filmes trilógia 2. és 3. része, azaz a The Last Jedi és a Rise of Skywalker között játszódik majd, felvezetve utóbbit.
 • Így fog kinézni Kevin Carroll Virgin szerepében a The Walking Dead 10. évadjában.
 • A Veronica Mars 4. évadban Ryan Hansen (Dick) filmforgatás miatt csak 3 részre lett elengedve, pedig alapból 5 részre írt alá, és a készítő nagyon szerette volna egy negyedik epizódra is összehozni Max Greenfield-del, de esélytelen volt.
 • Nem mostani premier volt, de csak az elmúlt napokban láttam feltűnni a neten a Heartland digitális, rövid epizódos spinoffját, a Hudson-t, ami Jane, Sloane és Trace karakteréről szól.
 • A Mindhunter 2. évad az atlantai gyerekgyilkosságokra fog fókuszálni: 1979 és 1981 között rengeteg afroamerikai gyereket, tinit és felnőttet öltek meg, és az egyik központi karakter Wayne Williams lesz, akit két férfi megöléséért életfogytiglani büntetésre ítéltek. A magát ártatlannak való férfit 23 gyilkosságért tartják egyébként felelősnek.
 • Elkezdődött az On My Block 3. évadjának forgatása, miután sikerült megegyezni a fizetésemelésekről. Ugyan nem lett 20 ezer dolláros korábbi epizódonként fizuból 250 ezer dolláros, de több, mint megtriplázódott a 4 főszereplő (és a hozzájuk csapott ötödik) gázsija.
 • Az ABC kérdőjeles pilotjai kapcsán a Triangle-nél most fogják megnézni a végső változatot, a Heart of Life-nek ismét nekifutnak új szkripttel (ezt most olvassák), a Nana esetében pedig, ha sikerül megegyezni a feltételekről Katey Sagal-lal, a karakter köré felhúznak egy másik sorozatot.
 • Az L+3-as nézettségek alapján a BH90210 volt a múlt hét legnézettebb főműsoridős szórakoztató műsora az 50 éven aluliaknál (2.1 rating). A csavar, hogy míg a sorozat remekül hozott a 25-54-esek, főleg a nők között és mindent agyonvert, addig 18-34-ben még a Masterchef felvezetését sem tudta megtartani.
 • Csak egy apró hír, de 07.01-jén az AMC elérhetővé tette egykori remek sorozatát, a Rubicon-t az AMC Premiere streaming szolgáltatásán. Talán eladták máshova is és mi is megnézhetjük megint?
 • Lena Waithe 8 számjegyű, két évre szóló készítői szerződést kötött az Amazon Studios-szal.
 • Az Amazon elkaszálta a Patriot-ot.
 • A Disney XD elkaszálta a Star Wars: Resistance-t. A már berendelt 2. évad lesz az utolsó.
 • A spanyol RTVE berendelte a La Caza Monteperdido / The Hunt Monteperdido 2. évadját.
 • Alex Metcalf, a The Loudest Voice készítője beszél az 1×06-ról.
 • Andrew Chambliss és Ian Goldberg, a Fear The Walking Dead showrunnerjei beszélnek a félévadzáróról. (Ha már a mostani részről nem volt interjújuk.)
 • Az idei Emmy haj és smink kategóriás jelöltjei beszélnek díjra esélyes munkájukról.
 • Vendégszerep: Ariana Grande – Kidding, Azita Ghanizada – Good Trouble (visszatérő), Lisseth Chavez – Chicago PD (visszatérő), Jennifer Cheon Garcia – Supergirl,
 • Állandó szerep: Chris Messina – The Sinner S3, Michael Stuhlbarg, Sofia Black-D’Elia – Your Honor (Showtime)
 • Interjú: Lauren Suler Donner és John Cameron (a Legion executive producerei), a Succession készítői és szereplői, Aaron Korsh (a Pearson készítője), Hunter Schafer és Barbie Ferreira (Jules és Kat), Carla Gugino (Jett – Jett),
 • Forog a TV2-es Sztárban sztár leszek!a reality Instagramját érdemes csekkolni színfalak mögötti képekért.
 • Új sorozat: The Cockfields – Gold, komédia, 3 rész, angol, készítő: Joe Wilkinson és David Ear, egy férfiról, aki hazaviszi barátnőjét a Wight-szigetre, ahol egy hétvégét eltöltenek anyja, mostohaapja, apja és új barátnője társaságában – miközben a feszültségek csak nőttön nőnek. Szereplők: Sarah Parish, Joe Wilkinson, Diane Morgan,
 • Pilotszkript: Fast Company – AMC, készítő: Carla Ching – saját színdarabja alapján, executive producer: Daniel Dae Kim, szélhámosok legendás családjáról, akiket komplikált családi történetük külön utakra vitt, azonban ismét összeverődnek, amikor az egyik átverésük félresiklik.
 • Az Anonymous Content és a Chapter One megvásárolta Trent Dalton könyvének, a Boy Swallows Universe-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Az írót saját, bonyolult gyerekkora ihlette, szóval egy felnövés történetről van szó, aminek helyszíne Brisbane erőszakos munkásnegyede a 80-as években, ahol is egy kissrác próbál saját útjára lelni, miközben anyja börtönben van, mostohaapja heroinozik, rá meg felfigyelnek a helyi drogos kiskirályok. És mindeközben még az első szerelem is rálel.
 • Stephanie Pratt kiszállt a The Hills: New Beginning-ből, nem lesz benne a 2. évadban.
 • Az A&E 09.04-én kezdi el adni a Dog’s Most Wanted, ami a Dog The Bounty Hunter című dokureality kvázi folytatása lesz.
 • Nem feltétlenül új évadot jelent és a pontos számról sincs infóm, de a Netflix új részeket rendelt be a The Chef Show-ból.

28 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2019. 08. 15. 09:16

Az új 24-ben rengeteg lehetőség lenne.
Nem örülnék neki, ha megint akciósorozat lenne, lehetne tárgyalásos, vagy akár a Szökéshez hasonló szökés vagy bármilyen más. Annyi lehetőség van benne.

ferrasa - 2019. 08. 15. 09:23

winnie,

erről nem írtok: https://old.reddit.com/r/television/comments/cqc7k0/wheel_of_time_series_at_amazon_announces_main_cast/ewvnmv1/

Befeketültek a szereplők; nem elég, hogy a vöröshajú szerepeket feketék kapják a filmekben (cikkeztek is erről elég sokat), most már 60%-ot is túllépi ebben a sorozatban, és teljesen semmibe veszik az író elképzeléseit.

winnie - 2019. 08. 15. 09:46

sok szereposztást kell még megírni, sorra fog ez is kerülni.

WillTraveler - 2019. 08. 15. 09:53

Prison Break-ről nincs hír esetleg? Nagyon rég voltak már morzsák egy esetleges hatodik évadról

winnie - 2019. 08. 15. 10:01

az a hír, hogy nincs hír. lehet, hogy dolgozik rajta a készítő, lehet, hogy már nem, mert a foxnak nem tetszett a koncepciója, de általában csak pozitív előjelű infó lesz, ha mondjuk jön egy pilotszkript- vagy sorozatberendelés.

GYV - 2019. 08. 15. 10:08

Magyar premier:

A halottkém (Coroner) – 1. évad, szeptember 13, RTL Spike

Fejlemény A mancs őrjárat mozis vetítésével kapcsolatban. Úgy tűnik végül nem a Mighty Pups különkiadást küldik moziba, hanem 3 véletlenszerű epizódot. Jelen esetben a 2×01, a 6×02 és 6×03 lesz látható. Utóbbi kettő országos premier lesz, mivel a tévében is csak szeptemberben idul a 6. évad, de ez a két epizód még jó sokáig nem kerül adásba. https://mozipremierek.hu/movie/2328-a-mancs-orjarat

Kissur - 2019. 08. 15. 10:37

Nem akarok 24 előzménysorozatot. Ne castingolják újra Jack Bauert! Lehetne spin-off Yvonne Strahovskival (meggyőződésem, hogy ha vele csinálták volna a Legacyt, akkor nem bukott volna ekkorát). De amúgy jó ötlet a más téma is. A jogiban látom a legtöbb potenciált. És lehetne antalógia is. Csak legyenek új írók!
A Prison Break 6.évadról nagy a csend. A legutóbbi infóm, hogy Scofield nélkül jönne. Bár lehet, hogy az kamu volt.

Tipca - 2019. 08. 15. 11:15

Ez az! Happy Endings! Az egyik legjobb Friends utód, kár, hogy csak 3 évadot élt meg. Bárcsak folytatnák!

heidfeld - 2019. 08. 15. 11:36

Èrdekesekaz európai sorozatok értékesìtései a vilàgon. Vis A Vis, Észak Amerikàban Amazon, Japànban Hulu.
Babylon Berlin Amerikàban Netflix, vilàg többi részén még felsorolni is nehéz lenne..

winnie - 2019. 08. 15. 11:55

heidfeld: “, vilàg többi részén még felsorolni is nehéz lenne..”

ez a sorozatok 95%-ra igaz – épp ezért nem annyira nem érdekes. és ugyanez a helyzet az amerikai sorozatokkal is – ez nem európai dolog.

a gyártó minden piacra értékesíteni próbálja a sorozatát. és minden piacon megveszi az adott sorozatot egy platform. a BB jogait a KKEU régióra például az hbo europe, a franciáknál mondjuk a TF1, a hollandoknál megint más.

olykor, kiemelt esetekben előfordul, hogy egy sorozatra globális jogokat vásárolnak (vagy gyártó országon kívülieket, vagy amerikán kívülit), amik alól pár kivétel lehet, ha azokat korábban értékesítették, de az efféle ritka. ezért nagy dolog, ha egy sorozat globál lehet netflixen, mert akkor rengeteg munkaórát spórolna meg azzal, hogy nem kell mindenhová egyenként értékesíteni.

ilyen szempontból sajnálom, hogy például az amazonon ennyire nincs semmi európai cucc globálon. ott a német 4 blocks meg a holland neighbors, de minden más nem angol nyelvű európai már saját, azt hiszem. a netflix szerencsére bőven hoz, ebben a hónapban vagy 5 spanyol sorozatot tesznek elérhetővé.

winnie - 2019. 08. 15. 12:00

” A legutóbbi infóm, ”

a PB kapcsán infó eddig nem volt semmi. max az, hogy valaki lehet, hogy csinál valamit.

minden, ami szerepelt egy esetleges 6. évadról, az kezelhető kamuként, hiszen amíg nem hivatalos, amíg még a fejlesztés sem kezdődik meg, amíg csak valaki fejében létezik a dolog, addig ezerszer változhat minden. amíg nincs még pilotszkript-berendelés sem, addig a készítőnek annyi a dolga, hogy folyamatosan szállít ötleteket addig, míg az egyikre azt nem mondja a stúdió, hogy azt dolgozza ki pár oldalon. de addig, sőt, még akkor sem tud gondolkodni szereplőkben, mert nem tudja, hogy 1. ráér-e majd X vagy Y pár év múlva, amikor forgatnak, 2. nem lesz-e feltétele a berendelésenek az, hogy valaki benne legyen a sztoriban.

szóval attól, hogy egy nap valakivel vagy valaki nélkül talál ki egy ötletet, amit a stúdió előtt ismertet, két nap múlva az lehet, hogy örökre halott lesz.

a 24 és a pb esetében is az a fázis van most, ami százezer másik sorozattervnél: a koncepciók (amiből van vagy 20) fejben léteznek, és várják, hogy az egyik bejöjjön a stúdiónak. vagy ha a stúdiós fázis már megvolt, akkor azt, hogy a csatornának.

polovcev - 2019. 08. 15. 12:11

Hagyni kellene a 24-et békében nyugodni. Akkoriban ütött, de az új verzió csak a régi megoldásokat ismételné, arra pedig semmi szükség.

Ha mégis csinálnak, akkor pedig legyen akármi, de ne tárgyalós-jogi vacak, mert azokból éppen eleget találni. Tudom, hogy sokan szeretik őket, de nekem elegem van a white collar sorozatokból.

winnie - 2019. 08. 15. 12:24

de épp azért nem akarják hagyni szerintem, mert bíznak abban, hogy nem fogja ismételni. nem véletlen, hogy több kidolgozott változat is a kukában végezte, csak azért, mert 24, nem fogják berendelni, és ez bizakodásra is okot adhat. egy jogi például mindenképp eredeti lett volna, és szerintem olyan sok nincs is, más kérdés, hogy sok párbeszéddel fura lett volna fenntartani a feszültséget:) mondjuk így, mint a killing 3. szezonja, amikor egy halálos ítélettel futottak versenyt, érdekes lehet.

len90 - 2019. 08. 15. 12:45

BH90210 nézettségnél én nem érzem “csavar”-nak a gyenge 18-34-es közönségarányt, mivel egy 20 évvel ezelőtti sorozat metája, ami kimondottan nem is akar önálló alkotásként működni így ez borítékolható volt.

Érdekesebb lesz nézni ma este a tegnap számokat meg főleg jövő héten, én nagyon gyors zuhanást jósolok neki, mert ez a meta koncepció, hiába volt egyértelműen kikommunikálva nagyon sok embernek nem jött át, így érdekes volt olvasgatni amerikai fórumokon a reakciókat. Egyébként a koncpció már önmagában sem erős szerintem, így én úgy gondolom, hogy a nosztalgiázó régi nézők jórésze is hamar bemondja az unalmasat. Szerintem ez már vagy tegnap fractional volt, vagy nagyon hamar az lesz…ami egyébként még mindig nem lenne akkora gáz, főleg nyáron, de már sikerként sem lehetne eladni.

winnie - 2019. 08. 15. 13:03

len90: ez nem hiszem, hogy így működik. az, hogy gyengébb az eggyel magasabb korcsoportnál, az rendben van, de az, hogy ekkora az esés, az teljesen más tészta. vagy arra célzol, hogy itthon is inkább csak 35 éven felüliek nézték? nem hiszem, ahogy elég megnézni pár 90-es évekbeli valódi felélesztés esetében azt, hogy miképp teljesítettek a fiatalabbaknál – nyilván egy tinisoap más, mint egy örökzöld szitkom vagy zsáner sorozat (ld. roseanne vagy the x files), de ettől még nincs nagy válaszvonal.

Tibi - 2019. 08. 15. 14:46

Pont most láttam a BH90210 1×02-t. Tartottam ettől a megvalósítástól, “papíron” furán mutatott, de már örülök, hogy így döntöttek, mert baromi érdekes az egész. Visszaidézi a Lisa Kudrow-féle The Comeback feelinget is. Remélem marad a magas nézettség.

winnie - 2019. 08. 15. 17:41

Fox’s BH90210 delivered 2.6 million total viewers and a 0.9 demo rating in Week 2, down 33 and 40 percent from its premiere.

kiskiraly - 2019. 08. 15. 18:05

Stone Cold Steve Austin
Hot Wings 9 évad finálé
https://www.youtube.com/watch?v=FCXfezz4BB8

Thomas - 2019. 08. 16. 00:09

Köszi a Hudson jelzést, jó ideig rendszeresen keresgéltem, de már letettem róla, hogy valaha nézhető lesz, szóval kellemes meglepetés. Kár, hogy az egész alig hosszabb 1 normális résznél.

Springer - 2019. 08. 16. 07:08

Jófiúk: az előzetesek alapján egy erőltetett humorú valami, az első részt mindenképp megnézem majd.

Love Island with Lali: “survivor hülyéknek” magyar verzió, én nem kedvelem ezt a műfajt, az amerikaiból néztem 2 részt, de wáhhh. Napi műsor, én azért bízom benne, hogy a főcsatornáról elkerül máshova. Inkább vettek volna valami amcsi sorozatot…

Thomas - 2019. 08. 16. 17:17

Látod, hogy az import sorozatok egyre gyengébb számokkal futnak a nagy csatornákon. Amire igazán igény van, az a saját gyártás, és hát a reality mindig olcsóbb, több félét tudnak egyszerre próbálgatni, valamelyik csak bejön.

Hououin Kyouma - 2019. 08. 24. 11:38

Nektek állandóan kaszát kell kiáltanotok amikor egy sorozat véget ér? Ezzel a logikával élve a Trónok harcát is elkaszálták idén?

A Resistance elsősorban azért ér véget, mert ennyi történet fér bele abba a cirka 1 évbe, amit felölel a sorozat. De rendes lezárást fog kapni, az alábbi idővonalon az is látszik, hogy szépen belevezet majd a 9. epizódba:

https://external-preview.redd.it/-Vt6TTr5TgOqvBH5MbRgxm4aWYbdBdxOsdeA95uDhaA.jpg?auto=webp&s=0ea3ceb58810e4eed8b72b541fbb1a97c5a07d97

Ugyanezt a clickbait címet eljátszottátok anno a Rebels-szel is, az sem volt semennyire sem kasza, az is rendes befejezést kapott.

A legújabb termésetek meg az, hogy kiírtátok facebookra, a “The Clone Wars kaszát kapott, a 7. évad az utolsó”

Miközben meg már legalább egy éve tudjuk, hogy egy utolsó záró évadra tér vissza a sorozat. Kaszát pedig 2013-ban kapott.

winnie - 2019. 08. 24. 11:51

Hououin Kyouma:

“Nektek állandóan kaszát kell kiáltanotok amikor egy sorozat véget ér?”

egy sorozat akkor ér véget, ha kaszát kap. per definitionem ezért mindig kaszát KELL kiáltanunk. mert híreket írunk. és ez hír.

“Ezzel a logikával élve a Trónok harcát is elkaszálták idén?”

ööö a trónok harcát konkrétan elkaszálták.

nem ezzel a logikával, hanem mindegyikkel. a GOT azért kapott kaszát, mert nem tudták folytatni. az hbo akarta (erről hivatalos nyilatkozatok is vannak), a készítők nem, nem tudtak megegyezni egy kilencedik szezonról, nem volt az a pénz. kész, el kellett kaszálni. (de látod, ez a példa is nagyon jó arra, hogy mennyien, de mennyien nincsenek tisztában bizonyos háttér dolgokkal.) (és itt nagyon fontos jelezni, hogy a kaszák nem a bukást jelzik. sokszor akkor kell kaszálni, amikor valami nagy siker, és esélytelen anyagilag biztosítani a folytatást, mert akkora fizetésemelések kellenének.)

szerintem csak azzal kevered a dolgot, hogy valami kap-e befejezést. de a pénzügyi, kreatív vagy más okok miatt kaszált sorozatok is kaphatnak. ami jó.

itt nincs semmi clickbait, egyszerűen arról van szó, hogy csont nélkül beveszed a kommunikációt – pont ezért mondanak ilyesmit. nyilván nem fogják azt mondani, hogy nem nézték, ezért kinyírjuk. annak nem lenne értelme, az negatív színezetet ad, és nem lehangolni akarják a nézőket, hanem erőt adni nekik. inkább azt “hazudják”, hogy “eleve így terveztük”. ami egyértelmű, hogy nem így van, hiszen akkor eleve jelezték volna, hogy mennyi időre terveznek, stb.

legyünk már dörzsöltebbek.

A Rebels kasza lett, ahogy a Resistance is. Komolyan, nézz rá a nézettségekre, hogy mennyire gyengén teljesítettek a sorozatok. Természetesen egy Resistance-t animációs mivolta miatt nem lehetett az első évadban kaszálni, hiszen már dolgoztak a folytatáson, amikor kiderült, hogy nem sikeres, és ez nagyon dicséretes, hogy beleöltik a sorozatot a filmekbe, de ettől még lehetett volna folytatni.

A választ a ki nem mondott kérdésedre majd megkapod akkor, ha kiderül, hogy jön-e újabb Star Wars-anmáció a Disney-s tévécsatornákra. Ha nem, akkor látják, hogy nincs értelme. Ha igen, akkor nincs minden veszve.

De egy valamit elhihetsz, ha valami siker, ha valamit érdemes folytatni, akkor nem fogják elkasz…, izé, befejezni.

De ha ettől nyugodtabban alszol, nem kell törődnöd a szemantikával, azzal, hogy X vagy Y hogy nevezi a dolgot. Csak az számít, hogy te mit gondolsz. Minden irónia nélkül, ha beleringatja magát az ember abba, hogy nem volt itt semmi gond, minden szép, és ettől jobban érzi magát, akkor EZT KELL TENNIE. mert rohadtul nincs értelme annak, hogy negatívan gondolkodjon, ha tud pozitívan is.

(más kérdés, hogy egy kaszába szerintem nem kell semmi negatívat bele látni. véget ér, véget ér. ez a lényeg. hogy miért, az másodlagos.)

winnie - 2019. 08. 24. 11:57

“A legújabb termésetek meg az, hogy kiírtátok facebookra, a “The Clone Wars kaszát kapott, a 7. évad az utolsó”

ott csak szimplán elfelejtettem, hogy már eleve arról volt szó, hogy kap egy utolsó szezont – mindenki tévedhet, de azért nem bánom, mert sokan elfelejtették, hogy lesz folytatás, és hogy csak egy évad.

itt például valóban arról van szó, hogy nem is volt tervbe véve semmilyen folytatás, nem a sorozat teljesített rosszul a platformon, de pont azért jó szó a kasza, mert a tényt közli. egy-egy sorozat befejezésénél ez a fontos, és ez mindig igaz, amikor jön egy hír, akkor nem akarunk találgatni, hogy mi az oka a kaszának, hogy mit mond a csatorna, hogy mikor igaz és mikor nem. mert akkor folyton abba futnánk bele, hogy féligazságokat írnánk, hiszen lehet, hogy évekkel később derül ki az ok, lehet, hogy sosem. ez ennek a hírműfajnak a lényege, az érzelemmentesség, a tények szikár közlése.

szemantikai szempontból pedig maradunk a kasza szónál. nyilván lehetne más szót is használni, de ez egyszerű, benne van a köztudatban (már), nem félreérthető, ahogy az angol cancel sem.

Hououin Kyouma - 2019. 08. 24. 12:26

“De egy valamit elhihetsz, ha valami siker, ha valamit érdemes folytatni, akkor nem fogják elkasz…, izé, befejezni.”

Kivéve ha az egy szigorú keretek között működő univerzumba (jelen esetben Star Wars) érkezik. Ha valami egy behatárolt idősávba érkezik, mint a Rebels és Resistance, akkor nem lehet őket a végtelenségig húzni. Akár sikeresek, akár nem. Ezzel egy SW-rajongó tisztában van anélkül is, hogy a készítők azt mondanák, hogy “eleve így terveztük”. Nekem nem okozott meglepetést, hogy a 2. évad lesz az utolsó, kb. ennyire számítottam már a sorozat előtt is, és ezzel nem vagyok egyedül. A Rebels-szel is hasonló a helyzet

Te nem ismered a SW-univerzumot, ezt többször is kijelentetted már, úgyhogy ezért nem is hibáztatlak.

A kasza számomra negatív hangzású szó. És van különbség szerintem aközött, hogy egy sorozatot befejeznek, vagy kaszálnak.

A GoT-os példám valóban rossz volt. Én is hallottam, hogy az HBO akart volna 9. évadot is, talán még 10.-et is, csak D&D-ék azt mondták, hogy nem. Aztán jól össze csapták az utolsó két évadot.

winnie - 2019. 08. 24. 12:38

ezt nem reakciónak a kommentre, hanem csak azért, mert elfelejtettem:

egy valami nagyon fontos, és ezt nem írtam le: TERMÉSZETESEN van olyan, hogy azért fejeznek be valamit, mert így döntenek, mert kreatív okok, mert nem akarják túlhúzni, mert úgy koherens, mert évekkel előre belövik. a gond csak az, hogy nem lehet megkülönböztetni ezeket azoktól, amiknél azt mondják, hogy ez a helyzet, holott nem is. két ismérv lehet: az egyik, ahogy a lostnál, bejelentik több évvel előre, hogy véget ér valami, és itt nem 1-2, inkább 3. a másik, hogy valami egyértelműen siker ÉS nem kerülnek a közreműködők szerződési évbe, azaz 4-5. évados zárásról van szó, nem 6-7. évadosról.

winnie - 2019. 08. 24. 13:00

és most reakció:

a behatárolt idősáv pont az az illúzió, mint egy sorozatban a “négy év múlva meghal, akkor négy évados lesz”. mert egy évad lehet egy hét hosszúságú és lefedhet egy teljes esztendőt is. te is tudod, hogy mindent lehet rugalmasan kezelni. és ha akarják, akkor rugalmasan is fogják. az SW pedig túl szerteágazó, hogy ne lehetne ezt megtenni.

ez nem arról szól, hogy a rajongó tudja, és nem is arról, hogy “nem kell mondania a készítőknek, mert” – itt minden csak és kizárólag PR és marketing, ha egy sorozatról van szó. nem a készítő számára, félre ne érts, ők alkotnak, ők adni akarnak, ők nem foglalkoznak az üzleti oldallal. aki azonban az üzleti oldallal foglalkozik, annak konkrétan ki kell maxolnia a saját feladatát. ahogy tették a clone esetében és elmondták, hogy 7. évad és kész.

ha a resistance eleve 2 évadra lett volna tervezve, akkor egy nagy eventnek indítják el, egy véges sorozatnak (ugye nem kell ecsetelnem azt, hogy az mennyire fontos elem, ha valaminek az utolsó része/szezonja van, és hogy sokszor miért nézettebb, mint az előző rész vagy szezon), akkor azonnal úgy reklámozzák, hogy kihagyhatatlan, akkor rögtön, sokkal erősebben kiemelik a filmhez való viszonyát, próbálják jelezni, hogy miért muszáj nézni, stb.

szerintem azzal te is tisztában vagy, hogy ha akarták volna, akkor valamit kitaláltak volna a resistance folytatására. akár azt, hogy épp úgy átnevezik a sorozatot (rebrand), mint a marvel animációkat (ott nem ismerem a logikát, csak látom, hogy létezik a jelenség). ezer meg egy féle megoldás lett volna arra, hogy egy összeszokott író/animátor stb. csapatot ne kelljen szélnek ereszteni, hogy egy kidolgozott stílust/sablont ne kelljen kukázni.

ezzel egyébként arra is célzok, hogy lehet, hogy nemsokára be fogják jelenteni a spirituális utódot, ami kvázi 3. évadot jelent, vagy egy új sorozatot. mert a világ legkönnyebb dolga lenne tovább vinni az SWIX történetét.

még egyszer: utólag mindenki okos, akár a két évaddal (nyilván, ha mutatsz egy vagy több cikket vagy kommentet arról, hogy a resistance eleve rövid lesz, akkor jobban elkezdek hinni benne), akár mással, de én nem akarok a feltételes módokba, meg a hitekbe belemenni. maradjunk a tényeknél, azaz annál hogy nagyon gyenge volt a sorozat lineáris tévés nézettsége. gyengébb, mint a csatorna más sorozataié, és gyengébb, mint a rebels utolsó részeié.

és fel kell tenni ilyenkor egy kérdést, hogy egy tévécsatorna ilyenkor kíméletlen lenne vagy jótékonysági intézmény. és ugye a disney-ről van szó, mely lazán kidobta a tervezett star wars-antológia filmjeit a solo szereplése után, pedig ugye elég sokat költöttek rájuk.

nem, nem hiszem, hogy a disney nagyon jótékonykodna. a logika azt diktálja, hogy

1. egy ilyen első évad után nem érdemes folytatni a 2. évadon túl a resistance-t.
2. meg kell próbálni minél inkább tompítani a kasza élét.

“Te nem ismered a SW-univerzumot, ezt többször is kijelentetted már, úgyhogy ezért nem is hibáztatlak.”

én sem hibáztatok senki azért, ha nem ismeri a tévésorozatos ipart, a dílek szerkezetét, meg a többit, amik egy-egy sorozat sorsát eldöntik. és szerintem ez egy fokkal fontosabb. ami sokkal fontosabb: én képes vagyok elfogultságom hiányában hideg fejjel tekinteni egyes lépésekre. míg aki rajongó, az _szerintem_ nem.

(egyébként az sw kapcsán a nem ismerésem annyiban fals, hogy a roburos jedi kristály nagy kedvencem volt, megvan az eredeti, brian daley-s han solo-trilógia, mint ahogy a timothy zahn-os valhalla kiadásokat is többször olvastam. más kérdés, hogy ennek már 30 éve. és a filmeket/soroatokat tényleg nem láttam.

“A kasza számomra negatív hangzású szó. És van különbség szerintem aközött, hogy egy sorozatot befejeznek, vagy kaszálnak.”

ezzel egyetértek, de pont azért hadakozok az ellen, hogy a kaszára így gondoljanak az emberek. a vég, a befejezés, a halál is negatív, de nem a szó miatt, hanem annak következménye a negatív jelentésű. és a következménye szóhasználattól független. ha pozitív szót találnánk, akkor jobb lenne a dolog? itt szerintem nem kellene rózsaszín árnyalatok, mint ahogy azon is hamar túl kell lépni, hogy valami nem folytatódik.

abból viszont nem akarok engedni, hogy kell egy unformizált kifejezés. ha a kasza és a befejezés nem ugyanaz, akkor mi a helyzet azzal, amit kaszálnak, de még be tudnak fejezni. mi a különbség aközött, hogy valamit a kasza hír után befejeznek tervezetten, vagy összedobnak neki egy random befejezést. stb. lehetne folytatni a sort: nem lenne értelme különböző körbeírásokat használni, azt pedig én is oda szoktam írni a hírekhez, ha van plusz infó. (arról nem is beszélve, hogy ha kijön nyáron a kaszahír, a hír a befejezésről, nem tudhatjuk, hogy jövő tavasszal kap-e lezárást a történet.)

winnie - 2019. 08. 24. 13:02

Majd írok egyébként a kommented hatására egy posztot a kaszálásról és a szóhasználaról, megpróbálok végigmenni a saját véleményemen, illetve az ellenvéleményen, és ott kommentben szét lehet cincálni a dolgokat, és akkor valahogy közös nevezőre hozhatunk (majdnem) mindent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz