login |

Pilot: The Terror: Infamy

2019. 08. 18. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Hiába az új készítő az AMC sorozatánál, mivel antológia, így igazából szinte teljesen új a széria, mégis maradt valami az előző évad szellemiségéből. Nyilván a csatorna hasonló koncepciót keresett, amiben benne van az a plusz, és úgy tűnik talált is.

Csak a pilot alapján a történet: a II. világháború alatt az Amerikába épp beilleszkedni kívánó bevándorló japánokat követte valami lény a szülőhazájukból — nem megszokott szellem hanem… nem akarom lelőni, mert a pilot végén fednek fel belőle- Az öregek érzik a jelenlétét, és az események miatt félik is, a fiatalok viszont egyelőre még próbálják figyelmen kívül hagyni.

Így kerül két főbb szál elő, hiszen egyrészről ott vannak a japánokat kezelő Amerika sötét tettei, másrészről pedig ez az egyelőre bűnöket elkövetőket kínzó lény. Amikor valaki letér az igaz útról, annak, ha nem is rögtön, de érkezik a következménye is. És itt tényleg a hagyományokról és morálról van szó, nem pedig légből kapott dolgokról.

A lényeg egyelőre a kivitelezésben kereshető, hiszen horrorsorozatról van szó, ami egyáltalán nem az olcsó ijesztgetésre koncentrál, hanem inkább lassabban az agyba mászik. Ahogy azt az első évad is tette, erre gondoltam a szellemiség emlegetésével. Nyilván más helyszín, nem a semmiben elveszést és a jéghideget kapjuk, de mégis van benne valami.

Bevallom a jumpscare nem annyira az én világom, bár a slasher horrorokat azért kedvelem, de ezt könnyedén néztem egyelőre. Vagyis “könnyedén”, mivel a karakterépítés közben tényleg azt vettem észre úgy 35 perc után, hogy nyomaszt a pilot. És ez az igazi erő? Erre képes ritkán a zsáner manapság.

A kidolgozás most is korrekt. Mondjuk a digitális képminőség miatt érezni a díszleteket, de igazából ez is az első évadot idézi. Nehéz megfogalmazni ezt amúgy, mert valójában egy RED kamerával is egész jól lehet a filmes kinézetet szimulálni, de valahogy itt mégsem sikerült, pedig az 1940-es évekhez az illett volna.

A szereplőgárda nem ismert arcokkal van tele, legalábbis számomra, nyilván George Takei-t kivéve, de kellően elkülönülnek a karakterek, és jól is hozzák őket egyelőre. Kiemelni senkit nem tudnék, de ha jól látom, igazából mind tévés veteránok rengeteg sorozattal a hátuk mögött, szóval nem annyira nem meglepő a helyzet.

Igazából már az első jelenetből lejött, hogy durva lehet az Infamy: egy nő a fülén át az agyába szúr valamit, és így öli meg magát, de után tényleg kellett még egy kis belerázódás, emiatt 7/10. Az biztos, hogy winnie már látta a 2. részt, és úgy még jobban élteti, szóval érdemes lehet esélyt adni neki.

4 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2019. 08. 18. 17:14

Anno elkezdtem első évadot.. kb 2. rész után kasza. Mondom, bepróbálom a második évadot. Ugyanúgy 2. rész felénél kukáztam

Shannen - 2019. 08. 18. 17:56

Engem nagyon elkapott a hangulata, akárcsak az első évadnál. Nekem tetszik ez a lassú folyású dolog, bár valóban elég nyomasztó volt már a kezdés is. Egyedül a főszereplő srácot kell még szoknom, ő elég semmilyen számomra még.

Viszont mintha idén még horrorosabbra (és gusztustalanabbra) vették volna a dolgot, mármint nekem már az első halál is brutál volt, aztán a legvége is a varrással…

De a kor nagyon tetszik, bár azt én is sajnálom, hogy nem szebb a fényképezése, így tényleg elég díszletes, meg steril.

Ace - 2019. 08. 18. 18:47

Az első évad betalált nálam. Másodiknál jobban örültem volna ha megint a tengeren lettek volna mondjuk egy jó kis II. Világháborús kisértethajós sztorival. De így hogy mindkettőtöknek tetszik meg fogom nézni, az első évadban is az atmoszféra volt ami megfogott úgy látom itt is eltalálták.

CrashBoostZoom - 2019. 08. 19. 19:23

A “nyomaszt a pilot” részével maximálisan egyetértek. Ez volt nálam az előző évadnál is. Lassan rád telepszik és nem engedett. És ez szerintem a mások által kritizált lassúság miatt működött olyan jól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz