login |

The Bold Type: a 3. évad – írta Réka

2019. 08. 19. 14:50 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Sajnos nem mondanám, hogy a sorozat eddigi legerősebb évadán vagyunk túl, de még mindig tudom várni a következőt, hiszen a Freeformos The Bold Type még mindig remek kikapcsolódás – egy általánosabb bemutató errefelé olvasható róla.

Az előző évadot, ott fejeztük be, hogy a lányok elutaztak külföldre. És spoileresen folytatom a tovább mögött.

Jane-nek nagy döntést kellet meghoznia a szerelmi életével kapcsolatban, Kat és Adena szakítottak, Sutton pedig újra összejött Richarddal. Az évad kezdetén megtudtuk, hogy Jane Ryant választotta, Sutton éppen élvezte a tökéletes kapcsolatot az igazival.

Az első pár részben Kat depresszióba süllyedésének mutatták meg a fázisait ennek, és azt ahogy megpróbálta túltenni magát az eseten.

Az évad elején a Scarlet újításokba kezdett, ami láthatóvá vált abból is, hogy az internetes felület új főnököt kapott. A lányok közül az új feljebbvalóval Jane volt a legkevésbé kibékülve – természetesen pont ő lett az, akinek ezek után ide kellett cikkeket írnia.

Sutton továbbra is a divatba vetett álmainak hódolt. Egy divattervező kurzusra is jelentkezett, ahova sikeresen be is jutott. Az utolsó részekben egy divatbemutatót is láthattunk ahol olyan modellekkel mutatta be a ruháit, akik igazi nőként tudják viselni, azaz nem a tipikus modell alkatok – ez Scarlet figyelmét is felkeltette.

A munka területén legnagyobb váltást talán Kat-nél láthattuk, aki egy politikai kampányba fogott. Mondhatni ide menekült a kapcsolattól, amin nem tudta túl tenni magát.

Sutton összeköltözött Richarddal, akiknek idén stabilnak látszott a kapcsolatuk, bár a jövőben tuti nehézségek fognak számukra jönni, mivel a srác másféle munka felé vágyik, ami New Yorktól távol van. Kíváncsian várom, hogy ezt a szálat az írók miképp fogják megoldani.

Jane az évad elején az egészségügyi problémáival volt elfoglalva, amit Ryan teljesen támogatott számára és mellette állt minden lépése alatt. De a rosszfiúk mindig rosszfiúk maradnak, nemde? Mint az várható volt a könyvbemutató turnéja alatt félrelépett, de végül Jane megbocsátott neki egy szép szerelmi vallomást követően.

Kat szerelmi élete lett az évad végére a legbonyolultabb. Összejött a kampánymenedzserével, de mire ez sikerült, Adena visszatért és az egészet felbolygatta. Bár az évad végén meghozta a döntését miszerint egyikükkel se marad együtt, az újság ajánlatot tett Adena-nak egy munkára, amit ő el is fogadott. Szóval a következő évadban biztos fognak még az ő kapcsolatukkal foglalkozni. 

Az évad kedvenc része számomra határozottan a visszaemlékezéses 3×06 volt, amiben bemutatták a lányok első napjait a Scarlettnél, Sutton és Richard megismerkedését, és azt hogy a lányok miképp váltak barátnőkké. Hogy mi volt az a tett, ami összekovácsolta őket.  A nosztalgikus részek mindig egy teljesen új szemszögből láttatják az emberrel az alapsztorit, és meglehet, hogy lesznek karakterek, akik pont ezek által válnak szerethetővé.

Természetesen foglalkoztak az idei évad során is olyan problémákkal, mint az erőszak, a bántalmazás és a feminizmus, ahogy ez a sorozattól megszokhattuk.  Mint eddig is, ez általában Jane cikkeinél mutatkozott meg, és ő rajta keresztül figyelhette a néző, hogy ezek a sztorik hogyan is alakulhattak és mi is az igazság mögöttük.

A záró képsorok pedig minden rajongóban nagy kérdőjelet hagyhattak. Miután Sutton divatbemutatója hatással volt Jacqueline-re, aki az egész őszi számot egy éjszaka alatt megváltoztatta, mert nem tartotta reálisnak, hogy olyan modelleket mutassanak a képek, akik az elérhetetlen szépséget képviselik, kiderült, hogy ezt az igazgatótanács engedélye nélkül tette, minek hatására Scarlet emeletét elkezdték összepakolni.

Vajon ez mit jelenthet az újság jövőjére nézve? Mindenképpen van mit várni és a Freeform már be is jelentette, hogy berendelték a 4. évadot. A rajongóknak már csak ki kell várni, hogy mi a következő lépés.

Összességében az évadra 7 pontot adnék 10-ből.

4 hozzászólás Ne habozz!

Nikolka - 2019. 11. 18. 01:12

Nekem is a visszaemlékezős volt a kedvenc rész!
Sutton elég hamar elkaszálta az álmát, nekem ez kicsit gyors volt. Mert a 2 munka között is biztos van átmenet. A távkapcsolatot én is kiváncsi vagyok, hogy oldják meg. De ha van pénz, ami ugye van, tudnak repülni. (Ami így vicces Richard új melója mellett)
Én azért drukkolnék egy Jane-Patrick szálnak is. Jók lennének együtt. ( az évad kedvenc jelenete nálam a vacsora volt) Ryan egy idő után unalmas lesz.
Alex sajnos nagyon keveset szerepelt ebben az évadban az összeköltözés ellenére is. Pedig szuper karakter.
Nálam is 7 körül mozog a sorozat. Persze a maga helyén kezelve.

Nikolka - 2019. 11. 18. 01:14

Nég valami. Negatívum nálam, hogy nagyon nehéz az időt követni ebben a sorozatban. A napokat, heteket, évszakokat akár.

Florabell - 2021. 03. 02. 22:30

Olyan jó ez a sorozat, ahogy súlyosabb témákat is behoz,de közben végig megtartja a játékosság át, és mégsem mindig totális cukorkát, de azért mégis. Egyszerűen imádom a szereplőket és Jacqueline forever. Kat politikai oldala szerintem nagyon jól működött, feldobta a szokásos dinamikát.

Florabell - 2021. 03. 02. 22:32

“mégsem mindig cukormáz” ezt szerettem volna írni, csak a billentyűzetnek nem tetszett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz