login |

Ázsia a Netflixen: Abyss / A szerelem örvénye

2019. 08. 20. 21:46 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, kampány, video,

A koreai TVN sorozata, az Abyss (Eobisu) 05.06-án lett bemutatva és kettesével érkeztek a részei a Netflixre, az első évad 16 epizódos. A főszereplőit egy márványgolyó segítségével hozzák vissza a halálból, viszont teljesen más kinézettel, mint amivel eddig bírtak.

Egyikük gyönyörű és menő ügyésznőből átlagos kinézetű ügyvéd lesz, a másik pedig egy nem túl vonzó milliomosból a világ legszebb arcú férfija. Ők próbálják kideríteni, hogy miért támasztották fel őket – és, hogy mi okozta a halálukat.

A sorozathoz van magyar felirat. A plakát alatt, a tovább mögött a teaser és a teljes előzetes. A főbb szerepekben: Park Bo-young, Ahn Hyo-seop és Lee Sung-jae.

8 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 08. 21. 09:38

A múltkor elkezdtem nézni egy kóreai sorozatot, amiben a halál és egy goblin meg egy lány szerepelt. Vártam, vártam hátha történik valami, de sok rész után sem ment sehova. Emiatt már be sem próbálok újakat Kóreából.

LambSkewers - 2019. 08. 21. 11:18

Elfogadott Kdráma nézői körökben, hogy ez a dráma nem igazán jó. Szerény véleményem szerint Hyoseop még nem érett meg arra, hogy főszereplő legyen. A 30 but 17-ben váratlanul jól teljesített, de az a szerep illett hozzá és nagyon nagy tehetségekkel volt körülvéve. Na nem mintha Boyoung nem lenne az, mert jó színésznő, de ők ketten nem illenek össze. Valami hiányzik. A forgatókönyv is gyenge. Ha valakinek van ideje, nézze meg, ha gondolja, de ne számítson okos főszereplőkre.

@JKJ: A leírás alapján a Goblint láthattad, ami egy romantikus dráma. Ha valaki nem szereti a romantikát, akkor nyilván nem fog neki tetszeni. Nagyon sok fajta koreai dráma közül lehet választani, érdemes körül nézni.

+ a koreai drámák 1 évadosak. Elvétve vannak több évados drámák, azok általában nyomozósak.

winnie - 2019. 08. 21. 11:46

LambSkewers: nem tudom, mennyire dráma, de a netflix a my first first love-ot 2. évadosként jelzi, plusz mintha még lett volna valami, amit 2. évadoztak, bár ott lehet, hogy csak egy évad két feléről volt szó. de ezt jó tudni azért.

majd jön még pár ázsiás poszt, hátha valamelyik felkelti az érdeklődést.

LambSkewers - 2019. 08. 21. 12:29

Lehet, hogy az Arthdal Chronicles-re gondolsz, aminek a “2. évada” idén később jön ki. Ott gyakorlatilag ahogy azt említetted, ketté szedtek 1 évadot. A MFFL-nál fogalmam sincs mi a helyzet, de én is egy ilyesmire tippelek. Továbbá van még egy olyan opció, mint a School (School 2013, 2015, 2017) vagy az I Need Romance című drámáknál, hogy mindig teljesen új a cast és a történet, ezért igazából senki nem számítja több évadosnak őket, inkább új drámának.

Thomas - 2019. 08. 21. 15:20

Ez azért olyan kiábrándító, hogy mindennek 1 évad után vége (bár nekem már a Netflix 3*10 részes modellje is az). Így nincs meg az igazi sorozatélmény, csak hosszú, kevesebb pénzből forgatott, feldarabolt filmeket nézünk, nem? A sorozatozásnak az az egyik szépsége, hogy nem tudod előre, hogy akár 10 évig is együtt maradhatsz azokkal a karakterekkel. Nem mondom, hogy mindent addig szeretnék nézni a mai dömpingben, de azért az esély legyen meg rá, ha tényleg betalál valami és megszeretem a szereplőket.

Ayrons - 2019. 08. 21. 19:05

Én meg pont azokat szeretem ahol fix 3-4 évad van esetleg 1 évad de kerek egész sztori lesz eleje és vége.

Jegeskávé - 2019. 08. 22. 09:48

Én a magam részéről imádom a koreai és kínai gyártású sorozatokat. Nem mondom, hogy mind tökéletes, de aki egy kis romantikára, természetfelettire vagy kosztümös sorozatra vágyik, piciny kardforgatással spékelve, az talál közöttük magának valót. Általában 1 évadosok 16-40 rész között, egész történet. Amit én szeretek, hogy nem az a nagyon erőszakos, nőverős, családon belüli erőszakos sorozatok és átjön az ázsiai kultúra. A leírásban jelzett sorozatnál sokkal-sokkal jobbak vannak egyébként, osztom a véleményt.

winnie - 2019. 08. 22. 10:44

Jegeskávé: ezt vettem előre (az érdekesen hangzó természetfeletti komponens miatt), de majd jön a többi poszt is, ezért is jó, hogy vannak vélemények.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz