login |

Hírszerda – Succession 3. évad! O Escolhido / The Chosen One 2. évad! Stath Lets Flats 2. évad!

2019. 08. 21. 09:05 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

 • Mai magyar premier: Időbevándorlók 1. évad (szinkronos)
 • Premier: Stay or Sell S1, Heartbreak Holiday S1, Fighter Pilot The Real Top Gun S1, Inside the Tower of London S2, Addiction Unplugged S1, A Matter of Life and Debt S3, Celebs Vs Pets S1 + Finálé: Pose S2 (vendégblogger?), The Detour S4, Animal Kingdom S4 (vendégblogger?), Alternatino with Arturo Castro S1, Good Bones S4, Jasper & Errol’s First Time S1, Most Expensivest S3 (nyári),
 • Teljes évados premier: Hyperdrive S1 (Netflix – MAGYAR FELIRAT ÉS SZINKRON)
 • Magyar premier – RTL Spike: 10.07 The Walking Dead (The Walking Dead) 10. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: 09.13 Időbevándorlók (Beforeigners) 1. évad
 • Magyar premier – Nickelodeon: 09.09 SpongyaBob Kockanadrág (SpongeBob SquarePants) 12. évad (folytatás)
 • Nem premier, de lehet, hogy rég volt: a TV4 09.02-tól elkezdi az első résztől adni a Bűbájos boszorkák-at és a Sherlock és Watson-t, míg a STORY5 az Amynek ítélve című sorozatot. A Galaxy4 pedig 09.07-től a Nyomozás Velencében-t.
 • Egy német oldal lehozott egy interjú egy, az Amazon kreatív csapatába tartozó illetővel, aki elmondta, hogy a The Lord of The Rings-sorozat 20 részes első szezont kapna, ami… elég kemény lenne.
 • A Disney+ olyan Fox-os IP-kre fog rárepülni filmes és/vagy sorozatos reboot céljából, mint a Home Alone (itthon: Reszkessetek, betörők!), a Night at the Museum (itthon: Éjszaka a múzeumban), a Cheaper by the Dozen (itthon: Tucatjával olcsóbb), és a Diary of a Wimpy Kid (itthon: Egy ropi naplója).
 • Pár napja a Netflix-en feltűnt az Our Planet forgatásának kulisszái mögé bepillantást engedő Our Planet – Behind The Scenes film. Elnéztem volna sorozatként is.
 • WAT! Ross karakterének a majma a Friends-ben (illetve az őt alakító Katie) lesz a Y: The Last Man FX-es sorozatváltozatában, a Y-ban a főhős, Yorick majma. Vagy legalábbis a pilotban ő volt.
 • Az American Horror Story: 1984-nek nem lesz főszereplője. Ugye ez egy slasher esetében nem hátrány.
 • Múlt héten a Yellowstone 5,4M L+3-as nézőt vonzott, amivel a hét legnézettebb szkriptelt sorozata volt, az országos cuccokat is beszámítva, összesítésben pedig ötödik az America’s Got Talent, a 60 Minutes és két Big Brother-epizód mögött. Ez a siker ismérve?
 • Bryan Cranston produkciós cége révén készítői szerződést kötött a Warner Bros. Television Group-pal.
 • Tavaly még az volt a terv, hogy Andrew Lincoln a 10. évadban The Walking Dead-epizódot fog rendezni, de ez végül nem valósul meg.
 • Jussie Smollett (Jamal) most már biztos, hogy nem lesz benne az Empire utolsó szezonjában.
 • A Bravo-ról az NBCUniversal tervezett streaming platformjára került át a Queer as Folk új amerikai feldolgozásának fejlesztése.
 • Az NBC pilotszkriptet rendelt be a St. Elmo’s Fire (itthon: Szent Elmo tüze) című film modernizált változatát elkészítendő.
 • A Transparent musicales fináléja 09.27-én jön az Amazon Prime-ra.
 • A Netflix berendelte az O Escolhido / The Chosen One 2. évadját.
 • Az HBO berendelte a Succession 3. évadját.
 • A Channel 4 berendelte a Stath Lets Flats 2. évadját.
 • 08.25-én új epizóddal jelentkezik a Hallmark Movies & Mysteries-en a Chronicle Mysteries, rá egy hétre pedig új Darrow & Darrow-tévéfilm jön.
 • Liz Flahive és Carly Mensch, a GLOW készítői beszélnek a 3. évad zárásáról. Itt is és itt is. Meg itt is.
 • Niecy Nash (Desna) beszél a Claws 3. évados zárásáról.
 • Az Emmy-díjra jelölt főcímek készítői beszélnek munkájukról.
 • Vendégszerep: Joe Manganiello, Daveed Diggs, Lucy Lawless + Matthew Wood, mint Kylo Ren – Star Wars: Resistance, Pete Holmes, Natasha Leggero, Tom Kenny – Adam Ruins Everything, Gömöri András Máté – A mi kis falunk,
 • Állandó szerep: Noah Emmerich, Dan Peleg, Hadar Ratzon Rotem, Waleed Zuaiter – The Spy (Netflix), Caleb Castille, Christopher Meyer – Tell Me a Story S2,
 • Interjú: Chris Cowen (a Hyperdrive készítője), Alexa Demie (Maddy – Euphoria),  Stephen Fung (a Wu Assassins rendezője), Analucia McGorty (a Pose jelmeztervezője), Danielle Brooks (Taystee – Orange Is The New Black),
 • A csütörtöki A mancs őrjárat mozis vetítése úgy tűnik, végül nem a Mighty Pups különkiadást küldik moziba, hanem 3 véletlenszerű epizódot (2×01, 6×02, 6×03), amikből kettő országos premier lesz. Ha siker lesz, akkor megvan az új premiertaktika?
 • Új sorozat: Circe – HBO Max, 8 rész, készítő: Rick Jaffa és Amanda Silver – Madeline Miller könyve (itthon: Kirkéitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján, a görög mitológia világának egy modern változata Kirké istennő feminista perspektívájából, aki egy félszeg nimfából nagyhatalmú boszorkánnyá vált, és isteneket, titánokat és más szörnyeket hívott ki.
 • Pilotszkript: Over My Dead Body – HBO Max, készítő: ??, rendező és executive producer: Elizabeth Banks – az azonos című Wondery-podcast alapján, a Tally című első évad egy férj és egy feleség történetét dolgozza fel, két jó kiállású ügyvédét, akinek az esküvőjéről a New York Times is tudósított, és akinek a tökéletes házassága széthullott. Ezt rossz szakítás, még rosszabb válás követte, valamint egy gyilkossági ügy, amiben sok pénzt kaszáló ügyvédek és váratlan társkonspirátorok vettek részt.
 • A Yes, Norman megvásárolta Rachel Hargrove könyvének, a Sick Girl-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A pszichológiai thriller a mentális betegségekről, ami egy nős, kétgyerekes pasijával eddig, eddig, eddig lévő nőről szól, aki hanyagolja a kapcsolatukat és lemondja a randijaikat. Miközben a lány feje fölött damoklészi kardként lóg végzetes diagnózisának lehetősége, tervet eszel ki, hogy örökre megszerezze a férfit: megöli a feleségét és átveszi a helyét. Összebarátkozik a sikeres asszonnyal, azonban ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, kételyei támadnak, majd egy sokkoló felfedezés mindent megváltoztat.
 • Az angol Channel 5 Britain’s Master Crafters címmel a Making It-hez hasonló reality-t rendelt be 4 részre, amiben mindenféle profi kézművesek munkáját fogják megmutatni.
 • 09.13-án Murder In The Bayou címmel mutat be új dokusorozatot a Showtime. Az 5 részes széria természetesen true crime doku lesz, és a Louisiana állambéli Jennings-ben 2005 és 2009 között talált 8 női holttest megoldatlan rejtélyét dolgozza fel. A rendező Matthew Galkin, és Ethan Brown írta az alapul szolgáló könyvet.
 • A CBS NFL-közvetítéseinek kommentátor csapatai (erő sorrendben): Jim Nantz és Tony Romo + Tracy Wolfson, Ian Eagle és Dan Fouts + Evan Washburn, Greg Gumbel és Trent Green + Melanie Collins, Kevin Harlan és Rich Gannon, Andrew Catalon és James Lofton, Spero Dedes és Adam Archuleta, Tom McCarthy és Jay Feeley, Beth Mowins és Tiki Barber. Plusz pálya melletti riporterként szerepet kap Amanda Balionis és John Schriffen.

14 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2019. 08. 21. 09:25

Kijött a Marvelous Mrs. Maisel harmadik évados előzetes, és benne van a premier időpontja is. (Ha volt már, akkor bocs.)

https://www.youtube.com/watch?v=TTcKHCX-nqg

Aranykuka - 2019. 08. 21. 09:26

Hyperdriver szinkron!

Fella - 2019. 08. 21. 09:30

Gondolom az Empire magyar szinkronos folytatásáról továbbra sincs hír.. :( Viszont ha már magyarul nem, felirattal sem érhető el sehol?

Adama - 2019. 08. 21. 10:00

Ha már szóba került az NFL, az idei szezonban NCAA meccseket közvetít nálunk a Galaxy4. Start szombaton.

CrashBoostZoom - 2019. 08. 21. 13:17

20 rész “kemény lenne” a LotR sorozat első évadához? Szerintemm még ez is kevés. A másodkor több mint 3000 évig tartott, ez a minimum mennyiségű rész amivel valamennyire le lehet fektetni az alapokat.

Ha csak 10 lenne akkor vége lenne az évadnak mire bármi is történne és unalomba fulladna az egész és már senki sem nézné a másodikat aminek ugyanez lenne a problémája.

winnie - 2019. 08. 21. 13:26

CrashBoostZoom: a kemény az nem arra utal, hogy sok, hanem arra, hogy több, mint egy évig kellene forgatni, utána fél évig utómunkázni.

az alapokat simán lefektetik pár perc alatt, szerintem nem alapokkal akarnak foglalkozni az első szezonban, a készítők is pontosan tudják, hogy mi kell a nézőnek. és nyilván, ha tudnák, hogy egy szcenárió unalomba fulladna, akkor nem azt valósítanák meg, hanem azt a verziót, ami már az első résztől kezdve leköti a nézőket.

akárhogy is, ha 20 rész lenne, akkor meg lehet, hogy 2023-2024-ben jönne a második évad két év kihagyás után. ami egyben azt is jelentené, hogy nem lehetne anyagilag fenntartani a sorozatot, hiszen színészeket nem lehet olyan sok időre fixen lekötni, illetve az írógárdát is évadról évadra cserélni kéne.

“már senki sem nézné a másodikat ”

biztosan?

heidfeld - 2019. 08. 21. 13:46

Igen, utómunka. Sokan bele sem gondolunk, mennyi idő-pénz megy el az ilyesmire.
Babylon Berlin készìtőivel volt egy kisfilm, erről a témàról. Nem semmi meló volt, az biztos.

Norbi - 2019. 08. 21. 14:37

Hogy lehet főszereplő nélküli sorozatot készíteni? Oké, hogy évados antológia és bármikor bárki meghalgat így, de valaki vagy valakik csak középpontban lesznek, így ők csak főszereplők, nem? Ezt nem tudom elképzelni.

winnie - 2019. 08. 21. 14:52

“Igen, utómunka. ”

ráadásul kábelen ezt nem nagyon szokták párhuzamosan csinálni, mint országoson, itt pedig hiába lesz két showrunner, jó eséllyel csak a forgatás után kezdhetnek neki, közben nem.

winnie - 2019. 08. 21. 14:53

Norbi: lehet, hogy rosszul fogalmaztam (vagy ők tették:), de szerintem pusztán arra céloznak, hogy mindenki egyenrangú lesz, mint a jóbarátokban, vagyis nem lesz az elején nyilvánvaló, hogy ki a “final girl”. amit piszok nehéz megvalósítani, de nem lehetetlen.

kiskiraly - 2019. 08. 21. 17:22

https://www.c21media.net/czech-cold-war-memoir-adapted-for-tv/print

2,6 millió eruós költségvetésű szlovák-amerikai négyrészes mini készül egy memoir könyvből (Convictions: My Life with a Good Communist). Legalábbis ez a terv. 2020 első felében indulna a forgatás. Nagyon nézős remélem sikerül megcsinálniuk (Helló, magyar köztévé!)

Copy pésztelem a könyv tartalmát:

Jo (zsó), azaz Zsófia Langer Budapesten született jómódú zsidó családban, édesapját korán elveszíti, az első világháború utáni fiatalok társaságában kommunista eszmék után érdeklődik. Hosszú levelezés útján ismerkedik meg a szlovák Oscar Langerral, akihez Pozsonyban férjhez megy, s szerencséjükre mielőtt a németek bevonulnának az Egyesült Államokban tudnak új életet kezdeni. A férj miatt azonban 1946-ban a háború befejeztével visszaköltöznek Pozsonyba, ahol Oscar vezető közgazdászként és pártfunkcionáriusként a létra magas fokára jut, hogy aztán onnan nagyot zuhanjon.
1951-ben a Slansky perhez, mint cionista kémet használják fel Oscar Langert és 22 évi börtönbüntetésre ítélik, amiből 12 évet letölt. A börtönévek alatt és szabadulása után is lelkes kommunista marad, miközben Jo, a feleség gyermekeivel kint küszködik az életben: kitelepítés, munkanélküliség, éhség nyomor megaláztatás az élete. Egy magyar kulák családnál laknak, majd visszakerülhetnek Pozsonyba és végig egy lakhatatlan pincelakásban sínylődnek míg csak nem jön el a változás szele és 68-ban kisebb lányával Svédországba menekül. Jo már Amerikában kívülről látta a kommunista rendszer hibáit, de férjét a börtön évek alatt nem hagyja el, nem válik el tőle, mert pont ezt akarják tőle, nem tudta megtagadni azt az embert, akit valaha szeretett. Gondolkodásukban már az Egyesült Államokbeli életükben óriási a különbség, de ez visszatérve csak fokozódik és szabadulása után is hithű kommunista marad Oscar Langer, ezért ő hagyja el Jot.

Ha valaki tud erről a könyvről magyar megjelenést ne tartsa magába!

kiskiraly - 2019. 08. 21. 18:06

Most nézegetek régi posztokat. Fura belegondolni hogy mennyi változás történt azóta. + HOgy egyáltalán történt változás

https://www.sorozatjunkie.hu/2010/07/01/ezert-nincsenek-magyar-tevesorozatok/

Ayrons - 2019. 08. 21. 18:49

Nem lesz 20 részes az első évad. Azóta korrigáltak a cikket. A félreértés abból volt, hogy a második évad sztoriját az elsővel együtt írjak ezért dolgoznak jelenleg 20 részén

CrashBoostZoom - 2019. 08. 22. 15:06

@winnie

Ha egyből a másodkor közepéről kezdenek (amikor Sauron már jócskán munkálkodott) az még elképzelhető de akkor meg az olyan mint ha a Trónok harcát a közepén kezdenéd és még így is 1500 év történéseit kell elmesélni (mert ugyebár a Tolkien társaságnak vétójoga van, minden akkor és úgy kell, hogy történjen ahogyan az le van írva, csak lyukakat engedték kitölteni).

És igen, biztos vagyok abban amit mondtam ha úgy történne minden ahogyan a kijelentés előtt írtam. Ne ragadjunk ki kontextusból dolgokat és kérdezzünk rá úgy, oké?

Már így is iszonyat pénzek mentek el a készítésre. Nem annak a pár színésznek a fizetésén fog múlni a dolog de egy 10 rész körüli évad rohadtul kevés bármire itt. Kell az a 20, de 15 legalább. Oldják meg ha már ennyi pénz rááldoztak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz