login |

Pilot: Brassic

2019. 08. 22. 19:31 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Lecsapnak az angolok? Az biztos, hogy megpróbálják. Ilyen sodró lendületű tapló, sötét komédiát a Shameless óta… várjunk csak, az eredeti Shameless egyik készítője dolgozott rajta a Sky One számára. Na meg a Preacher vámpír karakterét játszó Joe Gilgun, aki ezek szerint közelinek érzi magához ezt a humort.

A történet igazából nekem a Ravaszt és az agyat idézte inkább. Értem, hogy a csoportdinamika miatt tényleg a Shameless a jobb példa, de ez a szleng, a pókerjátszma, a keményebb bűnözővel való kikezdés, a fű, valahogy mind Guy Ritchie klasszikusát juttatta eszembe.

Amúgy tényleg erről van szó, pár kisstílű bűnözőről, akik élik “gondtalan” életüket egy kisebb angliai városkában. Van aki elvan itt, mint a langyos vízben, de van olyan is, aki már kifelé vágyik, valami többre. Ez a kezdődő konfliktus lesz jó pár esemény mozgatórugója, na meg az, hogy rossz embertől loptak el egy pónit, akit ezt nem hagyja annyiban.

Ami a legdurvább, és lehet nem ezt kéne kiemelnem, de olyan akcentussal beszélnek, hogy néha még nekem is sok volt, mégis valahogy jó hallgatni. Különleges? Mondjuk ez az egész pilotra érdekes hatással van, mert a szöveg is úgy pörög, ahogy a konkrét rész.

Egy pillanat megállás nincs az első részben, pedig csak ellopnak egy kocsit, meg felvezetik az említett többre vágyás problémát. És persze azt, hogy a főszereplő bipoláris, és a legjobb barátja így kezd szétszakadni, hiszen vagy az asszonyával és gyerekével tart majd, vagy itt marad vigyázni a gyerekkori jóbarátjára.

Nem akciósorozat a Brassic, de mégis piszok feszes az egész. Mondhatnám, hogy angol recept, 6 részes az egyben kiadott évad, de általában ők is tudnak azért időt húzni annyi idő alatt is. De itt nem tették, legalábbis a kezdésben. Nem is tudom, hova pontozzam, 8/10. Nincs most időm ledarálni, szóval nem ígérek semmit, de a belenézést eléggé javaslom. És már a második évad is be van rendelve.

9 hozzászólás Ne habozz!

Shifty Fox - 2019. 08. 22. 20:58

Óóó, Cassidy bácsi, nekem el is adta.

morty - 2019. 08. 23. 16:13

Az egy dolog, hogy a Preacherben kb a legjobb karakter de a Misfitsben ő volt Rudy (az összes :D) és ott is akkorát játszott, zseniális a forma! Mindenképp bepróbálom.

Gevin - 2019. 08. 23. 17:28

Instant nezos!

A Misfitsben azert Robert Sheehant nem lehetett potolni, sem lejatszani, de Rudy sem volt rossz.

Gevin - 2019. 08. 24. 16:28

7/10 a pilot. Guy Ritchie sokkal jobban rendezte volna meg, így inkább csak egy korrekt másolatnak tűnik, ettől függetlenül ígéretes. Az akcentusra picit rájátszanak szerintem, ezért hangzik néhol túlzásnak.

A csaj bomba.

mondo - 2019. 08. 24. 21:13

Sajnos nem tetszik, pedig szerettem volna, ha ismét találok valami Brit anyagot.
Az lehet a gond, hogy elkezdtem Legion-t nézni? Ahhoz viszonyítva minden más csak limonádé. 8D

winnie - 2019. 08. 25. 05:55

mondo: hahh, a legion kapcsán ez amolyan “híres utolsó mondatok”-kategória – várjuk ki a végét:)

egyébként minden héten vagy 3-4 új brit anyag érkezik. ha valaki szeretne találni, akkor pillanatok alatt talál egy féltucat olyat, amit nagyon fog szeretni.

mondo - 2019. 08. 25. 21:53

@winnie

OFF
A Rudy/Misfits/Anthonia Thomas/Lovesick/Yasmine Akram kanyargós útvonalon jutottam el a The Reluctant Landlord-hoz, ennél még maradok a pilot után is, nem engedhetek el minden brit anyagot.
ON

Hogy őszinte legyek, a brit humornak nem kifejezetten ezt a művi szerencsétlenkedős (túltolt?) fajtáját kedvelem, ennél jobbat, vagy legalábbis hozzám közelebb állót is tudnak ők alkotni.

Gevin - 2019. 10. 18. 12:09

7/10 az evad osszessegeben, de szorakoztato, ha a megfelelo hangulatban ul le az ember ele. Es hat ez all a legkozelebb a Guy Ritchie fele angol humorhoz – meg akkor is, ha itt egy kis videki varosrol van szo.

Nina - 2020. 03. 23. 15:01

Hello , nem tudna valaki egy oldalt ahol meg tudnam nezni magyar feliratal ?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz