login |

Workin’ Moms – írta heidfeld

2019. 08. 22. 14:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Valószínűleg, legtöbb junkie találkozott már a problémával, mit is nézzen közösen, családjával, barátaival. Nem is olyan egyszerű dolog ez, az biztos. Emlékszem, a Due South (itthon: Fraiser és a farkas) egyik epizódjánál, amikor főhősünk tábortűznél valami apróságon vitatkozott halott apja szellemével, barátnőm összecsukta könyvét a fotelban, és csak ennyit mondott:”Maci! Ez nagyon beteg” Oké. Nekem a Lost két szezonját kellett néznem, mert egyből balhé lett, ha lázadni merészeltem, nem pedig megnézni aktuális részt – szex és jó kaják ígéretével lehetett csak maradásra bírni, pedig egy kukkot sem értettem belőle, pedig nem borítékos sorsjegyen nyertem az érettségit.

Még nehezebb közösen nézős komédiát találni, de nem lehetetlen. Így kezdtük, Workin’ Moms (winnie eléggé dicsérte anno a pilotját) megtekintését a Derry Girls ismétlése után. Még szerencse, hogy idén a Netflix elkezdte felpakolni a kanadai széria eddigi szezonjait (az év elején az elsőt követte pár hónappal később a második, és nemrég megjött a harmadik is), ráadásul mindet magyar felirattal.

Egy baba-mama klub hozta össze a Workin’ Moms szereplőit. A foglalkozásokon nem épp egyszerű módon tárgyalják ki legégetőbb problémákat, ráadásul nem is feltétlenül hízelgő képest festve partnereikről. Sorozat kreátora, aki egyben Kate, a főszereplő is, PR-os – megmondom őszintén, nekem nem jön be Catherine Reitman karaktere (aki olykor hihetetlen dolgokat művel), viszont szerencsére “eladja” őt a környezete

Például az őrült titkárnője, aki grafikus, vagy a telefonszex-munkás Murdoch Mysteries-rajongó – Nikki Duval minden perce aranyat ér, de ott van a leszbikus ingatlanügynök, Frankie, aki szülés utáni depresszióval küzd, közben vacak viskókat próbál rásózni figyelmetlen vevőire. Partnerével is gondjai vannak (a céges fotózás különösen viccesre sikeredett), de a második évadra levetkőzi a depresszióját és hol idősebb, hol fiatalabb csajokkal kezd kavarni, nem mondanám, hogy egyszerű módon – nagyon bírom a karaktert.

A legjobb színésznő a gárdából a Wynonna Earp-ből is ismerős Dani Kind. Karaktere, Anne, egy finoman szólva sem empatikus terapeuta, aki otthon fogadja betegeit. Lánya nevelésével gondjai vannak, így felveszik a “gonosz-dadát”, akit boszorkányok neveltek, és ő maga is második fokozatú mestere a seprűs társaságnak. Komoly harc is alakul ki közöttük Alice szívéért. A második évadban az irodában egymás mellé kerül volt férjével, aki hipnotizőr és… nem a gyógyításra használja a tanultakat.

A lányukat alakító Sadie Munroe igazi felüdülés, se nem cuki, se nem idegesítő, csak egy vagány, eszes gyerek. Ritka az efféle manapság a sorozatokban. Egy percet sem lehetne unatkozni mellett, ám nem lenne gond, ha nem találnám otthon, bár egyből hiányozna.

Jenny informatikus, aki boldogtalan, otthon maradós forgatókönyveken agyaló férje mellett. Munkahelyi flörtbe kezd, de a kiválasztottja…, ööö, hát, izé, nos… Ha volt valaki, akinek rajtam kívül szintén nem szóltak, amikor a jóképűséget osztották, akkor az Jenny főnöke, Marvin Grimes.

Nem tudom, Alden Adair melyik castingos találmánya, de a fizetését meg kellene triplázni, hihetetlen egyszerű. de vicces az egész karakter. Sajnáltam is, hogy a második évadban Jenny háttérbe szorult, és férje kapott több időt az új kapcsolatával. Pedig nagyon a szívemhez nőtt, főleg a “Ryan Gosling-titka”-incidens után.

Összességében jó (közös) választás volt a Workin’ Moms. Szórakoztató, bőven lehet benne szimpatikus karaktereket találni. Ha összehasonlítom, akkor a második évad lendületesebb, Kate új munkahelye akár saját sorozatot is megérdemelne!

1 hozzászólás Ne habozz!

atus31 - 2019. 08. 23. 18:36

két hete akadtam rá.
a stílusát szoknom kellett, de abszolút beszippantott.
a főszereplő anyjának majdnem minden sora aranyat ér. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz