login |

Itt a The Mandalorian előzetese

2019. 08. 24. 03:22 - Írta: human

39 hozzászólás | kategória: video,

Azt már eddig is tudtuk, hogy ha november 12-e, akkor Disney+ és pár sorozat premierje. Kérdezhetném, hogy ott leszünk-e, de míg Hollandiában rögtön elindul, Magyarországra a legutóbbi infó szerint 2021-ben érkezik a szolgáltatás.

A hétvégi Disney Expo-n (D23) elhangzott infókról és videókról lesz szó majd rendesen az elkövetkező napokban, viszont a fő előzetesnek az élőszereplős Star Wars-sorozatét érzem, ezért lássuk a tovább mögött a The Mandalorian-trailert gyorsan. Vagy lassan és sokszor.

A szériáról elég sokszor írtunk, itt a fő összefoglaló. A showrunner-készítő Jon Favreau, többek között Taika Waititi is rendez, a főszereplő pedig Pedro Pascal, és bizony van Star Wars-filmekből ismert szereplő is a videóban, na meg a stáblistán. A főszereplő egy Boba Fett-szerű fejvadász, és a western elemek gyorsan kiszúrhatóak most is.

39 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2019. 08. 24. 03:26

vizuálisan nagyon rendben van a cucc, az biztos

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 08. 24. 04:06

az új mozifilmek után erős kétségeim voltak/vannak minden új sw cucc-cal kapcsolatban, de a trailer volt annyira hangulatos, hogy ennek adjak egy esélyt

Bra - 2019. 08. 24. 06:05

Látványban ok, de van egy olyan rossz érzésem egy Solo minőségű storyt kapunk. :/

heidfeld - 2019. 08. 24. 06:30

Kétségeim nem voltak…. Ütős lesz.

Ayrons - 2019. 08. 24. 07:12

Közben hivatalos ,hogy jön a Kenobi sorozat és 3 új Marvel sorozat : Holdlovag, Ms.Marvel és She Hulk.

sil - 2019. 08. 24. 08:37

na így kell zenét választani egy előzeteshez. :)

Malachi - 2019. 08. 24. 08:53

szinte ég a pofám, hogy kénytelen leszek tékából kölcsönözni, mert ennyi alapján megérdemelné, hogy fizessek érte – de nincs az az isten, hogy hónapokat várjak rá.

motch - 2019. 08. 24. 08:57

Na végre egy Star Wars ami nem gyerekeknek szól, mióta várok már erre.

winnie - 2019. 08. 24. 09:01

“Na végre egy Star Wars ami nem gyerekeknek szól, mióta várok már erre.”

nem hiszem, hogy ki akarnák zárni a gyerekeket, a disney+ nem fog korhatáros tartalmat készíteni. ami túl “erős” lett, az már átköltözött a hulu-ra (high fidelity), illetve le lett állítva a fejlesztése (book of enchantments)

Busmen - 2019. 08. 24. 09:33

Hú ez nagyon várósnak néz ki!

winnie - 2019. 08. 24. 09:39

ayrons: nem. az hivatalos, hogy tervezik ezeket a marvel-sorozatokat. hogy írnak belőlük pilotszkriptet, hogy elkezdték őket fejleszteni. de ez nem jelenti azt, hogy lesznek is. elkezdték fejleszteni a metropolist is a dc universe-re. ha valami közben félresiklik, akkor megy a levesbe. de viszont jó esély van rájuk. úgy, mint a tavaly fejleszteni kezdett disney+-os marvel-sorozatokra.

Energiavampir - 2019. 08. 24. 10:11

Hát pénz van benne, ez tetszik.
remélem a zenék azért erősen utalnak majd a SW univerzumra..azt hiányoltam.
De összességében rendben lesz, ha nem valami epizodikus nyomozós izé lesz :)

Berta - 2019. 08. 24. 10:32

OFF

Winnie,

írhatnátok egy hosszabb posztot a döbbenetes mértékben megnőtt (néhány év alatt az évi 180-200-ról felmentünk évi 600+ sorozatra) számokról, tudom, valamivel fel kell tölteni a Disney+ csatornát (is), de egyre inkább úgy veszem észre, hogy a mozifilmekhez hasonlóan egyre jobban/gyorsabban kopnak, mert ugye már itt is van egy új sorozat, és még egy, és még egy, így most már az egyszeri néző is „darál”, ha akarja, ha nem.

ON

winnie - 2019. 08. 24. 10:33

Berta: évente van kábé egy peaktv-s poszt, amiben csak az amerikai kínálat hatalmas növekedésén morfondírozunk, de ahogy írom lejjebb, a disney+ nem a sorozatokról fog szólni (ld. míg az appletv+-ra jön elég hamar vagy 20 szkriptelt cucc, addig a disney-re 2 év alatt 10?), tehát ott nem lesz annyira feltöltés. viszont a nézőnek nem kell alkalmazkodnia. sok a néznivaló, de hátha ebből az is jön majd, hogy nem fogják sokan közepes, rutinból nézős sorozatokkal beérni.

JKJ - 2019. 08. 24. 10:33

Az első gondolatom az volt, hogy mennyire mozi minőségúek a képsorok. Sajnos a második gondolatom már az utóbbi idők rémes Star Wars sztorikról szólt. Mivel nem fogok fizetni érte, nem izgat különösebben a dolog, illetve ezzel meghozhatják a kedvem az előfizetéshez. Mint anno a Netflix a House of Cards-zal.

Mardred - 2019. 08. 24. 11:13

Azért a látvány nem minden, sorozatnál pláne. A The Expanse is csak másodsorban a látvány miatt tetszett. A GoT meg abba (is) “bukott” bele.

winnie - 2019. 08. 24. 11:32

jkj: annak ellenére, hogy van egy fő fejlesztői ernyő, ahány ember/író, annyi star wars-történet, nem? attól, hogy korábban valaki esetleg írt nem olyan jó sztorit (passz), lehet zseniálisan jókat is írni. más kérdés, hogy itt azt hiszem, még mindig nem tudjuk, kik írták, plusz ugye epizodikusan sokkal nehezebb produkálni, mint egy filmnél.

“illetve ezzel meghozhatják a kedvem az előfizetéshez. ”

szerintem a sorozat nem fogja. vagyis mire megjön a kedved, addig már lemegy az első évad.

fontos, hogy a disney+ más, mint például a netflix. itt heti 1-2 új epizódot fogsz kapni (később, jön heti plusz 1 animációs, és idővel lehet, hogy meglesz a 3-4 új epizód is élőszereplősben), amiért szerintem nem éri meg havi 2000 forintot fizetni (most a nemszkriptelt tartalmat, a realityket és a dokukat nem veszem ide, azokból tényleg nagyon sok lesz). amiért megérheti, az az állandó könyvtár a régi filmekkel – kérdés, hogy kinek éri meg a havi átalánydíj fizetése a konstans elérési lehetőségért. igen, lesz simpsons, meg jön évi pár videófilm, de ennyi.

szóval _szerintem_ csak sorozatokért nem nagyon érdemes előfizetni. max két havonta az ember befizet, és ledarálja az előző hónapban bemutatott 2-3 sorozatot, ha megéri neki.

winnie - 2019. 08. 24. 11:35

a mozi minőség pedig ugye érdekes, mert mindenki áradozik róla, szóval lehet benne valami, és a pilotra többet is költöttek, de ha 8-10 óra kijön 100 millió dollárból úgy, hogy napi 4-5 perc hasznos anyagot vesznek fel szemben a filmes 2 órával, ami 200 millióból jön ki napi 1-2 perc hasznossal, akkor vagy az a helyzet, hogy a mozit is ki lehetne hozni olcsóbban, vagy az, hogy ezt nem lehet mozis minőségre csinálni, csak kiemelt jeleneteket, egyébként meg sok stúdiós, négy fal közötti dialógközpontú jelenet lesz.

Wittgen - 2019. 08. 24. 11:50

Én bizakodom. Látványra megfelel a sorozatos elvárásoknak, a sztori meg végre nem a szkájvalkerek köré épül, és mint sorozatos hossz (10 óra?), lesz az íróknak lehetőségük – és talán szabadabb kezük – jó kis szori összegozására, ami nem lesz olyan gáz, mint az utóbbi idők fősodros SW filmjei.

Tyberius06 - 2019. 08. 24. 12:05

Azért az elején a karóba húzott fejek. Ott nem a PG-13 jutott hirtelen az eszembe. Nem panaszkodom, nekem bejön a hangulata.
Egyébként én a Solo-t is bírtam, minden hibája ellenére voltak benne nagyon jó megoldások. Ez is jónak tűnik, azt majd max 3 rész után kikopik vagy ilyesmi…

winnie - 2019. 08. 24. 12:08

Tyberius06: ez a “jó” a star warsban, hogy a bábfejeket vagy sisakok nem korhatárosak, ahogy zöld trutyi is folyhat vér gyanánt ezerrel, az nem lesz (tudtommal) korhatáros. a fénykarddal meg a ticsungticsung lézerlövedékekkel (vagy mikkel) is kevésbé agresszívnek érződik az eksön, mint valódi pengével és golyókkal.

a Solo-t a többség inkább dicsérte (vagy legalábbis közel sem bántották olyan hangosan), mármint sok jót olvasni róla, annak a “baja” az volt, hogy nem nézték meg a zemberek. (és lehet, hogy ezért sem volt akkora rikácsolás.)

Mate4182 - 2019. 08. 24. 12:18

winnie – akkor vagy az a helyzet, hogy a mozit is ki lehetne hozni olcsóbban – azt hisszem ezzel meg is lett valaszolva minden :D

hat sracok ez a trailer: CSEMEGE

alig varoom hogy jojjon. baromi jol nez ki minden. Apollo Creedre azt hittem Lando de sebaj :D

a fejlevagos ajto csukos jelenet mar most a kedvencem

tetszik hogy vannak benne nem keves fanservice (Han Solositott mirelit karakter) es baromi jol nez ki benne a bergyilkos droid !

dexike3 - 2019. 08. 24. 12:19

én nem aggódom, biztos megtalálja a közönségét majd.

@winnie:
valóban hozza azt az un. mozis hatást (vagy inkább WW,GoT minőséget, esetleg attól egy fokkal többet). a pénzügyi hátterét nem ismerem, de gondolom, ha egy 2 órás film 200+ millió, akkor egy sorozat 180 perce ki jöhet olcsóbban is. pl. az állami adókedvezények lehet mások, ha sorozatról van szó és egy sorozat “elbír” filler tartalmat is, vagy sokkal több és vontatottabb párbeszédeket, szóval így lehet talán olcsóbb.

Ayrons - 2019. 08. 24. 13:16

Winnie :Ha a Shan Chi filmet leforgatják ezeket is lefogják simán.

Az előzetes meg nagyin jó lett. Régóta várok egy alvilági SW sorozatot.

winnie - 2019. 08. 24. 13:53

ayrons: azért hoztam példákat (ld. dc universe és a metropolis, vagy a disney+ és a márciusban “bejelentett” book of enchantements, amit többmilliós befektetés, az írószoba több hónapos munkája után lőttek le a forgatókönyvek elolvasása után) arra, hogy jelezzem, hogy ha az illetékes (jelen esetben, gondolom Kevin Feige) azt mondta, hogy bizonyos sorozatok “are in development”, akkor azok fejlesztés alá kerültek. ha azt mondta, hogy “ordered” lett a sorozat, mint az Obi Wanos (aminek már megírták a szkriptjeit, ezért rendelhették be), akkor biztosra vehető.

a development bejelentése utáni pár hónappal később jöhet a megvalósítás vagy a development hell, ami bizonyos marvel projektek esetében is útnak bizonyult (nem annyira a disney-seknél, de volt pár korábban biztosnak vett, azóta elvetett produkció is, ergó filmeknél is van különbség a fejlesztés elkezdése és a green lighzt, a zöld út között)

azt persze meg kell jegyezni, hogy a marvel studios nem véletlen, hogy csak akkor jelent be projekteket, amikor azokat már majdnem biztosra lehet venni őket. az elmúlt években még a pixar is volt, hogy egy több éves meló után egy bejelentett filmet totál kaszált, a marvel is vagy 15-20 (vagy több) szkripten, illetve treatmenten dolgoztatja az embereit mind a filmes, mind a sorozatos világban. ezek nagy része kuka lesz, így a kevés kiválasztott, amiket be is jelentenek, szinte kivétel nélkül megvalósul. szinte.

de ha valami még nem biztos, akkor azért felelőtlenség bejelenteni, mintha biztos lenni. a média részéről azért, mert fake news, az ember részéről pedig azért, mert másokban tévesen hinthet el dolgokat, ld. még a berendeléses híreknél a vissza-visszatérő “de én úgy olvastam, hogy ez az utolsó szezon”-kommenteket:9

e-batta - 2019. 08. 24. 14:03

1:19-nél ki az, akit lefagyasztottak a karbonitban? És Gina Carano is? Szuper!

Jack Bauer - 2019. 08. 24. 15:13

Giancarlo :) Trailer jó, remélem a sori is az lesz.

Tomi - 2019. 08. 24. 16:00

Disney+ gyerek tartalom miatt fog megélni. Gyerek akár 100-szor is képes megnézni ugyanazt a mesét, és emiatt felnőtt a gyerekre való tekintettel nem fogja lemondani az előfizetést hiába nézte végig rajta 1 honap alatt az összes star wars és MCU-s tartalmat.

sorozat/gyilkos - 2019. 08. 24. 17:57

Pénzel, színésszel nem spóroltak, az látszik. Már csak az a kérdés, hogy a starwars franchise utóbbi években módszeresen meggyalázott hullája feltámad, vagy csak simán lenyúzzák azt, ami a csontokon maradt.

Faites vos jeux!

Icefox - 2019. 08. 24. 19:28

Ígéretes a cucc, de a fő kérdés, hogy ki van a sisak alatt, Boba vagy egy random tag?

alexin9101 - 2019. 08. 24. 22:02

@Icefox: A sztori a 6. rész után játszódik, tehát Boba már nem lehet.

winnie - 2019. 08. 25. 06:03

Tomi: gyerektartalom minden szolgáltatón van egy tonna, csak ez nem indok – főleg, hogy a disney+ jó eséllyel másodlagos szolgáltatás lesz sokaknál.

és tudom, hogy véges a tárhely a lakásban, de konzerv gyerektartalmat nem csak élethosszig (vagy teljese gyerekkoron át) tartó állandó havi díj mellett lehet biztosítani, hanem egy fix díjas, összességében jóval olcsóbb bevásárlással. persze az állandó rendelkezésre állás kényelmesebb, és az időszakonként felkerülő filmek is jók, de nem biztos, hogy nincsenek túlértékelve ma a régi filmek gyerekeknek való biztosítása.

Melkon - 2019. 08. 25. 11:20

winnie

“ha 8-10 óra kijön 100 millió dollárból úgy, hogy napi 4-5 perc hasznos anyagot vesznek fel szemben a filmes 2 órával, ami 200 millióból jön ki napi 1-2 perc hasznossal, akkor vagy az a helyzet, hogy a mozit is ki lehetne hozni olcsóbban, vagy az, hogy ezt nem lehet mozis minőségre csinálni, csak kiemelt jeleneteket, egyébként meg sok stúdiós, négy fal közötti dialógközpontú jelenet lesz.”

Ezt nagyon leegyszerűsítetted, egy sorozatnál a költségek aránya azért eléggé más, mint egy filmnél.
Eleve pl nem hasonlíthatod össze a TFA 306 milliós költségvetését egy sorozattal, mert ott csak Harrison Ford elvitt vagy 25 milliót. (2015-ös adat, azóta valószínűleg több lett, mivel %-ot kapott, bár ez gondolom nincs is benne a 306-os budgetben)

Egy filmnél csomó költség nem perc alapú, hanem flat: Jelmezek, űrhajó tervezés, maszkok, speciális effectek stb stb. Ezeket persze egy sorozatnál is kell frissíteni és újakat kitalálni, de alapvetően sokkal több jelenethez fel lehet ugyanazt használni.

Emellett a teljes stábot utaztatni végtelen helyszín között is rengetegbe kerül, egy sorozatnál valószínűleg nem jut minden 5.-10. percre új forgatási helyszín.

Szerintem manapság már nem olyan nagy szó, ha egy sorozat hasonlóan néz ki, mint egy film.

winnie - 2019. 08. 25. 11:30

persze, egy produkció kezdés eleve nagy költség, és ezért jó a sorozatnak, hogy nem kell minden rész vagy évad előtt stábot összeszedni, díszletezni, de egy minisorozat abszolút kezelhető filmként, hiszen ugyanúgy egy szuszra írják, majd egy szuszra forgatják, ugyanúgy egyszeri a produkció, egyszeri a stáb, az írógárda. de ettől még jó a közelítés szerintem amellett, hogy tudom, hogy csak tévhit, hogy egyes nagyobb költségvetéseket csak ás kizárólag a VFX és annak minősége tesz ki. itt szerintem nem annyira a minőség a fontos, hanem a tempó is, és itt csúszhat el egy random sorozat, hiszen nem mindegy, hogy fél éven át 20 VFX stúdió vagy 20 napon át fél stúdió dolgozik az effekteken. (de egyébként ez igaz a kinézetre is, ha a hasznos anyagok felvételét vesszük a 1,5 percet és a napi 4 percet hasonlítva.)

de ilyenkor mindig eszembe jutnak a szuperül fényképezett sorozatok, illetve az olyan látványorgiák, amit például egy a series of unfortunate events nyújtott 3 évadon át rengeteg digitális hátteret használva.

Kempesbaba - 2019. 08. 25. 11:37

A trailer jó,de az nem jelenti azt hogy a sorozat is az lesz(sok volt számomra a csalódás az utóbbi időben).Bizakodjunk…

Laza - 2019. 08. 25. 12:26

A trailer hangulata nagyon jó, a zene meg minden … de sajnos Disney SW … szóval reményeim nincsenek. Kabaré, ami a Disney korszak óta megy, hullafos mind.

Icefox - 2019. 08. 25. 12:36

@alexin9101

Egy kánon könyvben feltűnt egy ismerős, savmarta páncél, az eredeti tulajdonosa nélkül, ez azért kicsit gyanús.

valaki - 2019. 09. 15. 06:44

Bill Burr is benne lesz :)

https://www.youtube.com/watch?v=l7825H0xZoo

billburrdisney - 2019. 09. 15. 06:45

Bill Burr is benne lesz :)

https://www.youtube.com/watch?v=l7825H0xZoo

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz