login |

Hírvasárnap – Lizzie McGuire 3. évad! Ingobernable-kasza! Too Old To Die Young-kasza!

2019. 08. 25. 09:05 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Premier: The Rap Game UK S1, Tiny House Nation S5 (őszi), Zombie House Flipping S3 (őszi), The Case That Haunts Me S2, Black Women Own The Conversation S1, Who Wants To Be A Millionaire UK S33, Werq The World S1, Into the Wild India S1, Kate Humble Off the Beaten Track S2, Gogglebox AUS S10, Internet Troll Hunters S1, Cold Case Detective S1, Brides Grooms and Emergency Rooms S1, Maverick-Sport’s Lost Heroes S1, IMomSoHard Live S1 + Finálé: Live PD S3
 • Magyar premier – Duna: 09.02 Elveszettek (The Missing) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO 09.19 Ki ölte meg Garrett Phillipszet? (Who Killed Garrett Phillips?) 1. évad
 • Magyar premier – Nickelodeon: 09.16 Noob csapat (Noobees) 1. évad (folytatás)
 • Hivatalos: a Breaking Bad-film, az El Camino: A Breaking Bad Movie 10.11-én kerül fel a Netflix-re.
 • A Disney+ heti sorozatepizód-premierekben gondolkodik, nem teljes évadosakban.
 • Pár napja még csak erős lehetőség volt, de mostanra hivatalos: Ewan McGregor főszereplésével Obi-Wan Kenobi-sorozat készül a Disney+-ra. A fejlesztés már tavaly elindult (és nem szivárgott ki!), már elkészült az összes szkript, 2020-ban indulhat a forgatás. (Nem beszéltek arról, hogy minisorozat lenne-e, de ezt feltételezném.)
 • Pedro Pascal, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Carl Weathers, Gina Carano és Werner Herzog mellett Ming-Na Wen is kiemelt szerepet kap a Disney+-os The Mandalorian-ben.
 • A Disney+ bejelentette, hogy feléleszti a Lizzie McGuire című klasszikus sorozatát, azaz berendeli a 3. évadot – Hilary Duff főszereplésével, valamint az eredeti készítő. Terri Minsky írásával. A történet a 30 éves Lizzie-ről szól majd, ahogy saját életet teremt magának New York City-ben. És természetesen az animált Lizzie is visszatér majd, aki belső érzéseinek és félelmeinek ad hangot.
 • Hivatalos: Emily VanCamp benne lesz, mint Sharon Carter a The Falcon and the Winter Soldier-Disney+-sorozatban. És a szériához még Wyatt Russell is csatlakozott, mint John Walker (alias U.S. Agent, alias Super-Patriot).
 • A Disney+-os WandaVision-ben visszatér MCU-s karakterével Kat Dennings (Darcy Lewis) és Randall Park (Jimmy Woo), és kiemelt szerepet kapott a szériában Kathryn Hahn is.
 • Mivel az HBO Max átvette a DC Universe-től a Doom Patrol-t, így tavasszal annak első évadját is kínálni fogja az előfizetőknek.
 • Justin Kurzel rendezi az AppleTV+ új sorozatát, a Shantaram-ot.
 • A Netflix elkaszálta az Ingobernable-t. (A főszereplő Kate del Castillo szerint ennek politikai okai voltak.)
 • Az Amazon elkaszálta a Too Old To Die Young-ot.
 • Ismét éjszakai talkshow-k írói beszélnek a munkájukról.
 • Egy Vulture-cikk arról, hogy hozták létre a The Terror: Infamy internáló táborát.
 • Állandó szerep: Charlie Barnett – Arrow S8, Josh Hartnett, Bridget Regan, Barbara Hershey, Nick Nolte, Gail Bean, Danielle Deadwyler, Shane McRae – Paradise Lost (Paramount Network)
 • Mickey and the Roadster Racers 3. évados vendégszereplői: Maulik Pancholy, Ana Gasteyer, Madison Pettis, Nazneen Contractor + visszatér Jay Leno, Camilla Belle, Patton Oswalt, Kate Micucci és McKenna Grace.
 • Interjú: Jackie Tohn + még egy (Melrose – GLOW), Nicholas Britell (a Succession zeneszerzője), Alfie Allen (Isaac – Harlots), Jason Dohring (Logan – Veronica Mars), Joe Murray (a Rocko’s Modern Life készítője),
 • Emmy-interjú: Dan Levy (a Schitt’s Creek készítője), Amy Sherman-Palladino és Dan Palladino + még egy (a The Marvelous Mrs. Maisel készítői), Amy Poehler és Nick Offerman (a Making It műsorvezetői), Sarah Goldberg (Sally – Barry), Mike Schur (a The Good Place készítője),
 • Támadnak a becenevek! A Nyerő Páros 3. évadjára Sebestyén Balázs, műsorvezető mellé “játékmesternek” Kabát Peti érkezik.
 • 2019 negyedik negyedévétől az egyedi tárgyalások függvényében a televízió, internet és mobilszolgáltatóknál lesz elérhető az RTL Most+ videós on demand platform, mely az ingyenesen elérhető RTL Most prémium változatát kínálja. Ezen a felületen még több tartalommal, hosszabb ideig visszanézhető sorozatokkal és filmekkel, valamint kevesebb reklámmal lehet találkozni. Ez először a Telenor MyTV online szolgáltatáson válik elérhetővé .
 • Pilotszkript: Drama Queen – HBO Max, egykamerás komédia, készítő: Michael Ausiello, executive producer: J.J. Abrams – a készítő saját élete alapján, a 80-as években játszódó történet egy titokban meleg, félrevonuló típus, tévémegszállott tinédzserről, aki a kemény és sivár valósággal úgy dacol New Jersey-s kisvárosában, hogy egy általa kitalált alternatív szappanopera-univerzumba menekül, amit saját teremtményei töltenek meg.
 • Pilotszkript: Life and Deaf – Disney+, komédia, készítő: Lizzy Weiss, executive producer és főszereplő: Marlee Matlin – Jask Jason, Matlin fordítójának élete alapján, egy gyerekről, aki siket szüleivel a 70-es években cseperedik fel, és azokról a csibészségekről, amiket akkor követ el, amikor “megkapja a királyság kulcsait” annak révén, hogy ő szolgálhat szülei fülekén és szájaként.
 • Új sorozat: Worzel Gummidge – BBC, 2*2 óra, angol, készítő, rendező és főszereplő: Mackenzie Crook – Barbara Euphan Todd könyvei (The Scarecrow Of Scatterbrook, The Green Man) alapján, két fiatal idegenről, akik egy faluba érve meglátnak egy madárijesztőt, aki életre kel, ezzel feje tetejére állítva addigi világukat. Náluk jobban csak a madárijesztő lepődik meg, aki meglepve fedezi fel, hogy a két gyerek nem madárijesztő., hanem ember. (A második részben új idegen kerül a képbe, aki a madárijesztők készítője, és a madárijesztő-legenda őrzője, és nem nagyon örül annak, hogy egyik teremtménye emberekkel paktált le.)
 • A Netflix elérhetővé tette (itthon is) a klassziks Syfy-os kandikamerás, ijesztgetős Scare Tactics-ot abban a reményben, hogy elég sikeres, akkor új szezonokat rendelnek be belőle.
 • Az NBC átpakolta szerdára a Hollywood Game Night-ot.
 • Az ABC berendelte a The Great American Baking Show 5. évadját, mely megint Holiday Edition címen fog futni.

19 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 08. 25. 09:20

Csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg a Disney úgy döntött, hogy akkor mennyiségi oldalról támad elsőként (minőséget még nem tudjuk, nem negatívan írom a mennyiséget)? Sorra jelentik be a sorozataikat, csak Marvel-es cuccuk már van annyi, mint … szóval nem emlékszem a netflix milyen sokat jelentett be, de ennyit egyszerre? Tudom tudom, indulás van, de akkor is elég meredek a tempó.

winnie - 2019. 08. 25. 09:33

egyszer sokat jelentenek be egy rendezvényen (ami nem is annyira sok) vs sokszor keveset (valójában egyet sem, mert nem nagyon jelentenek be, inkább csak megjelenik a felületen, illetve sajtóértesülés van).

valójában továbbra is az a helyzet, hogy nincs túl sok sorozata a disney+-nak. az indulást megnyomják, ami azt jelenti, hogy rögtön elérhető lesz két új sorozatpilot, két új film és pár (3?) nemszkriptelt sorozat kezdése, valamint pár rövidformátumú projekt – ez utóbbi lehet több is. de ez még mindig csak 5 széria (mandalorian, high school musical + encore, world according to jeff goldblum és még valami, talán a day in the life).

összességében én mindig is azt említettem a disney+ kapcsán, hogy csak az új sorozataik miatt nem nagyon érdemes előfizetni rá, ahogy számolom, ha a szkriptelt kínálatot nézem, akkor nem nagyon lesz olyan az első fél évben, hogy kettőnél több új epizód jön egy héten, és később talán ez megnőhet heti 3-4 új részre, de ahhoz elég sok sorozat kell hosszabb távon, és tippre az IP-kre épülő sorozatok nem kis része mini lesz, tehát nem visszatérő.

winnie - 2019. 08. 25. 09:40

csak összefoglalásképp sorozat-sorozatok terén (azért ilyen kevés, mert a tervezett high fidelity átkerült a hulu-ra a korhatár miatt, míg a book of enchantments le lett lőve)

ez most fejből van, de ha valakinek még beugrik, akkor jelezze – de ettől még ez elég kevés:

11.12 mandalorian
11.12 high school musical

2020

február star wars clone wars s7
ősz The Falcon and the Winter Soldier
valamikor (tippre tavasz) Diary of a Female President
valamikor (tippre tavasz) Monsters at Work
valamikor (tippre ősz) Love, Simon-spinoff

2021

tavasz Loki
nyár WandaVision
nyár What If…?
ősz Hawkeye
valamikor Star Wars Cassian Andor-sorozat
valamkor Star Wars Obi Wan Kenobi sorozat

ezen kívül lesz még

lizzie mcguire
plusz ugye fejlesztenek 3 marvel-projektet (ms. marvel, moon knight, she-hulk), amik még nem biztosak, de jó eséllyel sorozatok lesznek.
plusz pilotszkript-berendelést kapott: the sandlot, life and deaf

winnie - 2019. 08. 25. 09:50

tippek:

2019: 2 új sorozat
2020: 5 új sorozat + 2 visszatérő
2021: 5 új sorozat + 5 visszatérő
2022: ? új sorozat + 7 visszatérő

és így 2024-re a visszatérő sorozatokkal már nagyjából le tudják fedni az egész évet.

heidfeld - 2019. 08. 25. 09:59

Mire itt is elérhetővé válik, valószínűleg érdemes lehet előfizetni rá.
Heti epizódok is érthető döntés. Pártolom is, mert a darálás, modern korunk egyik találmánya, ami nem feltétlen jó dolog. Rengeteg dolog felett el lehet siklani, egy-két nap, 6-13 epizód megtekintése közben.
Netflix forradalmat indított el sorozatok világában, de az ellenfelek igazán erősek,
Még egy Paramount Network is lehet kőkemény ellenfél, nézőkért folytatott háborúban. Lásd. Yellowstone, hatalmas sikerét, bár ez az évad gyengébb, szerintem.

winnie - 2019. 08. 25. 10:10

heidfeld: a sorozatok kapcsán nagyon sokat számít a star wars és a marvel kötődése a potenciális nézőnek. aki ezekkel nem foglalkozik (mondanám, hogy én nem, de mivel minden sorozat érdekel, ezért atipikus vagyok ilyen szempontból), az rettenetesen vékony kínálatot kap sajnos.

nem vagyok daráló, de tudom, hogy ez azt jelenti, hogy van általam imádott sorozat, amit egyszer leteszek és csak 2-3 év múlva (ez mondjuk a darált cuccokra is igaz, mikor is fogom megnézni az atypical és az american vandal 2. évadját?:), és ilyenkor meg hiába veszel észre valamit egy részben, ha nem emlékszel, hogy korábban mi történt.

cherockee - 2019. 08. 25. 10:29

@heidfeld:

Szerintem esélyes, hogy egyben nézve, darálva több részletet észreveszel, jobban emlékszel, mint két rész közt egy hetet kihagyva.

cherockee - 2019. 08. 25. 10:31

@winnie: köszi az összefoglalást, biztos, hogy csak érzésre tűnik soknak, inkább csak a Marvel-hez képest lep meg, volt eddig pár sorozatuk, azok se gyártódtak gyorsan (nem évente jöttek, nem?), most lesz több sorozatuk, közben a filmek terén sem lennék meglepődve, ha lenne még be nem jelentett project, azért a Fox X-Men filmjei helyére jöhet a naptárba valami :), … szóval csak gondolkodok, köszi az adatokat.

Enzo - 2019. 08. 25. 11:02

“A Disney+ heti sorozatepizód-premierekben gondolkodik, nem teljes évadosakban.”
Ahhh yeah, ennek örülök :) ennyivel is később jön el az a jövő, amikor minden sorozat teljes évaddal jön ki…

heidfeld - 2019. 08. 25. 11:10

@Cherockee

Teljesen kizárt dolog.
Darával az élmény töménysége a gond.
Mondjuk, The Boys 5-6-7-8 most egyben ment le.
Tisztán, mintha egy nagyon jó filmet láttam volna.
És ezért van Amazon-előfizetésem, mert akad egyre több ilyen szintű sorozat van.

cherockee - 2019. 08. 25. 11:31

@heidfeld:

Tehát azt mondod, hogy az egy héttel ezelőtt nézett epizódra egy sorozatból jobban emlékszel, mint az épp most megnézettre?

heidfeld - 2019. 08. 25. 12:44

@Cherockee:

Akkor emlékszem rá jobban, ha csak egyet nézek meg. Mondjuk pár perce, Queen of the South. Jobban koncentrálok, nem megy háttérben meccs, hírek, vagy 5-6 rész, szünet nélkül…
Természetesen én is sodródok a változásokkal. Főleg vígjátéknál nézek többet darálva, de másnál is.
Darálással megszűnne a varázsa, hogy most péntek reggelig várhatok, egy még nagyobb leszámolásra, remélhetőleg, piszok jó évadzáróra.

cherockee - 2019. 08. 25. 12:57

@heidfeld:

Senki nem állít meg, hogy hetente nézz epizódokat a kiadott teljes évadból, viszont én nem nézhetem meg az x részt egyben, ha úgy akarom, mert hetente jön. Szerinted? Ugyan így rajtad múlik, hogy nézel-e mást mellette. (Ezt nem tudom értelmezni, sorozat nézés közben megy másik képernyőn a meccs, és ez akkor fordul csak elő, ha darálsz?) Ez olyannak tűnik, mintha azt mondanád, hogy a hitel azért jobb, mert magunktól úgyse tudjuk összespórolni a pénzt, csak ha egy szervezet erre rákényszerít (tekintsünk el a pénz időben előrehozottságától a hitel esetén).

Deny - 2019. 08. 25. 13:57

Hát nem tudom, nekem azért eléggé kimaradnak a részletek a heti nézőseknél. Sokszor kb csak a lényegre emlékszem. Most viszont darálom a 13RW-t, tegnap 7 részt néztem meg, és megvan minden részlet. Ha hetente egy részt néznék, és most nézném a 10. részt, tuti elfelejteném, hogy mi történt pl. a harmadikban.

heidfeld - 2019. 08. 25. 14:31

@cherockee:

Hitel sehogy nem jó, de még eddig nem is vettem fel, soha:D
Szívem-szerint mindent hetiben néznék, TV-ben. Humans egyik részét betegen, késő este is megnéztem -még régebben.
Manapság már nem tenném, gyorsul, kényelmesedik a világ. Ám darára csak pótlás, idő hiánya miatt kényszerülök, vagy szeretném hinni..
Dara=heti esetében is mehet más háttérben, de igyekszem kerülni.
Egyre nagyobb igény lehet darálásra, de én a heti nézősek táborában szeretnék maradni.
Nem azért tesznek elérhetővé egyben, egész évadokat, mert ilyen fasza gyerekek. Gyorsan lenyomhatjuk, és mehetünk is következőre a kínálatból. Ha van időnk, természetesen.

Tibi - 2019. 08. 25. 20:34

@heidfeld, de hát épp az a lényeg, hogy te osztod be milyen gyakorisággal nézel meg egy részt.
Ha a Netflix kiad valamit egyben, azt nézheted hetenként belőve, hogy nálad akkor szombaton 11 és 12 között van képernyőn a műsor.
Én pl. a Black Mirrort darálom úgy, hogy minden második este megnézek egy részt, mert túl tömény lenne, ha egymás után letolnék többet :)

Csiki - 2019. 08. 26. 14:01

Furan hangzik, de ez a hetiben adjuk a sorozatok a Disney+-on, engem pl epp a viragbolt fele terel… 1-1 honapra hajlando lettem volna elofizetni a SW miatt, de nem fogok fel evig elofizetni, hogy szep komotosan megnezzem, az meg sajna nem opcio, hogy kivarja az ember, mert foleg SW eseteben az emberek hajlamosak dobalni a spoilereket…

winnie - 2019. 08. 26. 14:10

csiki: érthető, de mást nem nagyon tehetnek ilyen kevés sorozattal, mert akkor mindenki csak egy-két hónapra fizetne elő, így meg egy évadért három hónapot kell kipengetni. ami nekünk rossz, de nekik elengedhetetlen.

ha elérnek egy nagyobb méretű portfolióig, akkor talán meg tudják oldani.

Csiki - 2019. 08. 26. 14:36

winnie: csak kerdes, hogy ez mukodni fog-e igy? Marmint vajon mennyire kondicionalta az emberek tobbseget a jelenlegi streaming az egesz evados darara? + itt ugye kb az se mukodne, amit szoktatok irni, hogy valtogatni kell a streaming elofizetesek kozott, de ha a Disney+rol csak a SW sorozatok erdeklnek, azokbol meg heti 1 reszt adnak majd ki, akkor vajon megeri-e a 7euro egy honapra?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz