login |

The Affair: kezdett az 5. évad

2019. 08. 25. 21:10 - Írta: Shannen

86 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem túl gyakori, hogy egy sorozat záróévadára a fél szereplőgárda távozzon és még egy 30 éves időugrással is megspékeljék a történetet. Márpedig a The Affair esetében pontosan így kezdtünk neki az ötödik és egyben befejező évadnak. Ahogy azt már közel egy éve tudni lehetett, se Alison, se Cole karaktere nem tér vissza idén, ellenben a felnőtt lányukat, Anna Paquin megformálásban, látni fogjuk.

Mivel a 4. évad kifejezetten erősen zárt, ráadásul akár sorozatzárónak is beillett volna, komolyan megfordult a fejemben, hogy érdemes-e továbbnézni úgy a sorozatot, hogy pont az engem leginkább érdeklő karakterek távoztak? És abban is biztos vagyok, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezen elgondolkodott.

A The Affair ugyanis erősen karakterizáló dráma. Köszönhetően annak, hogy négy szemszögből ismerhettük meg eddig a történéseket, a legtöbb néző akarva-akaratlanul is jobban szimpatizált egyik vagy másik karakterrel. Így aki Alison és Cole miatt nézte elsősorban a sorozatot, az most biztosan csalódni fog. Ráadásul idén is kapunk POV-epizódot a két megmaradt főszereplőnkön és Joanie-n kívül is, ami megint csak annyira lesz érdekes, amennyire a nézőt érdekli az adott karakter sorsa (engem például kevésbé).

Amiért mégis úgy tűnik, hogy működik ez az új felállás, legalábbis az évad, a sajtónak előzetesen kiküldött első három része alapján, az az, hogy valójában minden logikusnak hat (a sorozat kereteihez mérten persze), mintha az öt évad egy nagy kört írna le, a kérdés csak az, hogy végül bezárul-e.

Bár a sorozat Noah és Alison afférjával indult és sokáig ők is voltak a középpontban, a második évadtól a készítők kinyitották a világot, hogy nagyobb bepillantást nyerjünk a románcuk következményeibe. Míg az előző évadzáró (nagyrészt) pontot tett a Noah-Alison és Alison-Cole sztori végére, addig a Noah és Helen közti viszony rendezése továbbra is nyitva maradt. És az ötödik évad ezt a történetet igyekszik így vagy úgy lezárni.

A tovább mögött röviden folytatom apróbb spoilerekkel.

Idén az évad három fő sztoriszálon halad: egyrészt Helen igyekszik feldolgozni Vic elvesztését, míg Noah próbálja rendbe hozni a kapcsolatát volt feleségével (no meg a gyerekekkel – akikkel továbbra is nehezen tudnak mit kezdeni az írók). Nem hiszem, hogy Helen olyan könnyen visszaengedné maga mellé Noah-t és nem is biztos, hogy jó tenne neki miközben épp próbálná a saját útját megtalálni.

Másrészt Noah bestsellerét, melyben megírta az Alisonnal való viszonyának történetét, megfilmesítik az ő forgatókönyve alapján. Claes Bang egészen zseniális találat volt Noah kitalált énjének a megformálására. Ez a sztoriszál nemcsak poénforrásnak kiváló, de ad egy újabb réteget is a sorozatnak, és ezzel a szereplőink is kapnak egy újabb lehetőséget, hogy visszatekintsenek/feldolgozzák/túllépjenek a viszonyon, ami végleg tönkretette a házasságukat.

Végül pedig ott van a 30 évvel később játszódó történetszál, ahol a felnőtt, depressziós Joanie visszatér a félig már víz alá került Mountakba. Egyelőre annyira kevés játékidőt kapott ez a sztori, hogy nehéz megmondani, hova fog kifutni. A The Affair nem sci-fi, viszont ekkora időugrásnál nem lehetett kikerülni, hogy néhány futurisztikus eszközt ne csempésszenek bele Joanie mindennapi életébe. Szerencsére nem vitték őket túlzásba, úgyhogy eddig egészen hihetően sikerült ábrázolni a 2050-es éveket.

Összességében korrekt volt a kezdés. Hogy lesz ebből olyan jó évad, mint az első volt? Nem valószínű. De ha már megközelíti az előző szezon minőségét, akkor elégedett leszek. 

Az HBO jóvoltából láthattuk az évad első 3 részét.

86 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 08. 25. 22:15

Jövőbeli szál nem fogott meg, előzetesből úgy sejtem, hogy majd a jövőben derül ki, hogy Allison nem öngyilkos lett. Színészileg sem fogott meg, és az ágyjelenet, sőt, a többi is erőltetett volt nekem.

Noah szála viszont nagyon tetszett, még mindig nagyon jól van eljátszva, és nagyon jól van megírva szerintem. Helen története is nagyon jó volt, csak azt nem értettem, hogy hogy a penészbe lehet akkora tapló, hogy ilyent mond a volt férjének (aki kimentette őt a börtönbüntetésből, és ezért azt kapta, hogy gyűlölik a gyerekei, szép).

Noah önreflexiója a könyv után most a film készítésével folytatódik, ez kifejezetten tetszik, várom, nézném tovább, lenne már meg az összes rész…

(Ez is mennyire méltatlanul ismeretlen sorozat, ma jutott eszembe ez is, a Black Sails is, …)

dbew - 2019. 08. 26. 10:27

Alison pont nem hiányzik. :-D

Fegyula - 2019. 08. 26. 11:15

Pont Alison miatt volt zseniális az első két évad. Utána már csak rágógumi.

Ennn - 2019. 08. 26. 17:55

Annyira elszomorított ez a rész.
Látni, ahogy a gyerekek megismétlik a szüleik hibáit, ahogyan átöröklődött a fájdalmuk a következő generációra.
Joane nem tudja megélni az anyaságát, nem tud boldog lenni a szerető és törődő férje mellett, valami visszatartja, valami, ami fáj és nem tud tőle szabadulni, valami aminek meg sem szabadott volna történnie.
Remélem Whitney kevésbé szúrja el a házasságát.

vighmarag - 2019. 08. 27. 08:35

Remek volt a kezdés, csatlakozom az előttem szólóhoz, a legfájdalmasabb tényleg ez, hogy a gyerekek milyen komplexusokkal küzdenek. Noah önreflexiója a filmessel pedig zseniális ötlet. Féltem, hogy egy szuper negyedik évad után utoljára mit tudnak kihozni, de az első rész után bizakodó vagyok.

punyapapa - 2019. 08. 28. 20:17

A gyenge 3. után nagyon erős 4. évadot kaptunk, aminek a vége akár sorozatzárónak is beillett.
Viszont így megélhetjük azt a pillanatot, amit sok sorozatnál nem. Mi lett a vége után a kedvenc karaktereinkkel.
Nekem nagyon bejött az évadnyitó. Ott folytatták, ahol a 4. be lett fejezve.

Ennn - 2019. 08. 29. 00:39

Ma megnéztem az 1 évad 1 részét megint, most hogy már tudom:
– mindenki mindíg sokkal ártatlanabbnak látja magát mint amilyen
– nem Whitney az idegesítö, hanem csak legtöbbször Noah szemszögéböl látjuk, aki nem érti öt
– nem számít kinél volt a cigi és ki tukmálta rá kire
Szóval miután újra elbüvölödtem kicsit olyan életszagúnak éreztem megint az egészet

Nikolka - 2019. 08. 29. 01:23

Az egyik legbizarabb jelenet volt amit valaha láttam, a baba a haldokló apán, apa párjával, és annak exférjével..
Borzasztóan sajnálom Vicet. És Helent is. Szegény folyamatosan csak szenved.

Joanie már most nem szimpatikus, olyan, mint az anyja, akit úgyszintén nem szerettem.
I

tommy - 2019. 08. 29. 01:28

1 résznek tökéletes volt, de később biztos fog hiányozni Alison és főleg Cole. a Joanie szálból kíváncsi vagyok mit hoznak ki, örülnék ha Cole azért megjelenne valamilyen formában.

Susie - 2019. 08. 29. 17:44

A harmadikat kivéve minden évad nagyon tetszett. Egyelőre nem tudok mit kezdeni a 30 éves ugrással, de majd kiderül hova fut ki. Azért azt kétlem, hogy ennyi idő elteltével kiderülne Allison halálával kapcsolatos igazság. Helen abszolút a kedvenc karakterem, átérzem és értem minden rezdülését. Mikor azt a durva dolgot mondta Noah-nak, számomra az is teljesen logikus volt…szívbemarkoló az egész sztori, hihetetlen ereje van.

vighmarag - 2019. 09. 02. 18:26

2.rész:
Janelle nem rossz karakter, de nem vagyok benne biztos, hogy a finálé előtt feltétlen be kellett hozni még egy nézőpontot. Helen viszont szerintem messze a legjobb karakterré nőtte ki magát, Maura Tierney pedig ha így folytatja, akkor egy igazán emlékezetes alakítással búcsúzik. A filmes szál továbbra is fantasztikus, a jövőbeni szállal kapcsolatban viszont vannak fenttartásaim, ezt a “visszamegyek a helyszínre x évvel később” dolog elég elcsépeltnek tűnik.

tommy - 2019. 09. 04. 01:48

nézi még valaki? iszonyat volt a 2. rész, 3. évad érzésem van. komolyan az utolsó évadban kapunk egy Janelle nézőpontot? de Vicről is ugorhatnánk már, csak harmadjára néztük meg a temetését. én a Helennel való kapcsolatát se éreztem olyan erősnek ahogy most előadják. jövőbeni elhagyatott Montauk szál totál nem illik a sorozatba, az teljes wtf, de a rész mélypontja a Joaniet alakító nő, borzalmas casting. úgy érzem nagyon szenvedni fogunk az utolsó részig.

vighmarag - 2019. 09. 04. 19:26

jelen, én nézem, a Janelle szálat én sem értem, a jövőbeni valóban klisésnek tűnik, Anna Paquin meg hiába jó színésznő, ezt a karaktert nagyon nem érzi, feleslegesen grimaszol és túljátsza a szerepet.

Gevin - 2019. 09. 04. 23:10

Nevetségesen rossz és semmitmondó ez a 30 évvel később jövőbel szál. Paquin borzasztó.

Az írók totál nem tudják kiírni magukat ebből a helyzetből, teljes az ötlettelenség. Helen szála tűrhető, de én is azt hittem, hogy a második rész azért már halad előre majd valamennyit, de még egyszer kelett a temetés…

Az első két évada baromi érdekes volt a sorozatnak, de azóta egy katyvasz az egész. A negyedikben voltak remek nézőpontok, de igazából ez sem menti meg attól, hogy mára teljesen átmentek az írók szappanba, ami már röhejes.

Az üjszülött a haldokló apán tényleg a legbizarrabb jelenet a sorozat történetében. De a sokkhatáson kívül nem igazán vágott mellbe.

Anni - 2019. 09. 05. 23:18

Hát elég nagy változásnak kellene történnie, hogy ez a sorozat jól búcsúzzon bár várható volt így, hogy se Cole se Alison nincs.

Noah nagyon unalmas, kb. már csak Helen érdekel. De ha összehozzák őket a végére kiakadok :D

Joanie szála azt hittem érdekesebb lesz, totál lehúzó a karakter, úgy viselkedik mint Alison mikor meghalt a kisfia pedig neki látszólag rendben van a családja.

Maradok a végéig ha már eddig is kitartottam bár az eddigi évad mind jobb volt.

bara - 2019. 09. 06. 21:51

Egyelőre a 4. évad vége méltóságteljesebbnek tűnik, mint amit most látunk.

Helen és Noah nekem oké, de Cole nagyon hiányzik, amúgy meg tök furcsa, hogy a jelen idősíkban egyszerűen elpárolgott az Alison family egésze, de említés nélkül.

Anna Paquin szerintem minden karaktert ugyanúgy játszik, nem különösebben kedvelem, de szerintem nem igazán az ő hibája, hogy olyan esetlen a szál. Részenként 5 percben, aminek egy jó részét a jövőbeli tech arcunkba erőltetése volt, meg a kínosan érzéketlen kapcsolat a férjjel és gyerekekkel, hát ebből zseniális színészi játékkal sincs mit kihozni.

Maradok, érdekelnek a bent tartott karakterek, de nem az igazi, amit látok.

szepi06 - 2019. 09. 08. 20:45

Hát a fenti kommentek nem hozták meg a kedvem a folytatáshoz. ☹️ Lehet, hogy élükön velem úgy, hogy a negyedik volt az utolsó évad és ebbe bele sem kezdek. Az sztem simán lehetett volna egy kerek zárása az egész sztorinak. Egyébként egyre több sorozatnál érzem azt, hogy elhúzzák, nem elég tökösek, hogy kellő időben lezárják én meg kiábrándulok. Tipikus példája szerintem az Orange Is The New Black vagy a személyes örök kedvencem a Grey’s Anatomy. Utóbbit nem vagyok képes kaszálni, érzelmi okokból, de néha jobb lenne ha nem lenne.

Ennn - 2019. 09. 08. 21:45

Most tartok a harmadik résznél ötletem nincs hogy fog összeállni ez egy egésszé

Anni - 2019. 09. 09. 09:49

@szepi06

Teljesen egyetértek. Az orange-nak pont az utolsó évada lett a leggyengébb sajnos. A Grey’s Anatomy-val nincs nagy bajom még, de nálam is ez a nem bírnám ott hagyni dolog van jelen.
Még számos példát lehetne felhozni de tényleg sokszor túltolják a készítők. Ez a fő baj ezzel a sorozattal is.. A kevesebb néha több. :)

vighmarag - 2019. 09. 11. 20:49

három részen vagyunk túl, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem vonnék le, de jelenleg úgy néz ki, hogy megint egy méltatlan búcsúval van dolgunk.Abban konszenzus volt közöttünk, hogy Helen maradt a legjobb karakter.Na, az ő leépítését is elkezdték. Ez a kapcsolat nevetséges.Oké, Janelle se minden idők karaktere, de a Noahval való kapcsolata ennyit ért?
Komolyan, a jövőbeli szállal mit akarunk kezdeni? Az, hogy Anna Paquin részenként öt percre felbukkan relytésen nézni, nem lesz elég.Ne arra fussom mar ki az egész, hogy ő most akkor elkezd detektíveset játszani.

Snoopyzit30 - 2019. 09. 12. 12:55

Szerintem Noah továbbra is érdekes karakter. Ahogy nem tudja megváltoztatni önmagát, pedig próbálja. Próbál jobb lenne, de a saját bőréből nem bújhat ki. Helent én nem látom a legjobb karakternek, semmivel sem jobb, mint Noah.
Alisonnal már az előző évadban sem tudtak mit kezdeni, így ő nem hiányzik, viszont Cole nagyon, de ő meg Alison nélkül nem érdekes, szóval azt a szálat nem volt hova vinni tovább. Hogy a lányuk jövőben játszódó jeleneteit mire akarják kifuttatni az számomra is rejtély. Valami nagyon félrecsúszott nála is. Gondolom nem lehetett könnyű feldolgozni, hogy az anyját megölték és máig nem derült ki az igazság. Mert gondolom azt sejti, hogy nem öngyilkos lett.

Abban egyetértek, hogy a sorozat már csak árnyéka önmagának, de én nagyon kíváncsi vagyok mire futtatják ki.
Még annyit, hogy azon nem csodálkozom, hogy Helen most hirtelen ugrik bele a kapcsolatba ezzel a színész fickóval, hiszen anno Vic-kel is ezt csinálták. Találkozott vele egy étteremben/bárban és rá egy órára más le is feküdt vele az alagsorban.

szepi06 - 2019. 09. 13. 22:14

@Ani: Jó olvasni, hogy nem vagyok egyedül. :)

Én még most sem tudtam rávenni magam, hogy elkezdjem ezt az 5. évadot. Lehet, hogy csak a kommentekből összerakom magamnak, hogy ugyan mi történhet itt és ha esetleg valami csoda folytán jókat írtok megnézem. Pedig a mai napig emlékszem, hogy amikor az 1x 01-et néztem (és még két évadon keresztül) mennyire odáig voltam meg vissza. Szerintem 10/10-es pilot volt.

tulipán - 2019. 09. 18. 17:05

4. részen túl. sztem szép a történetmesélés és szinte reboot ahogy a következő generációt látjuk. érdemes lenne azzal a szemmel nézni, h. mi van ha a nagymamám és nagypapám / anyám apám történetét látom, én abból mennyit értek, ha ők sem tudják mi történt pontosan. és a saját cselekedeteim fényében kezdjek csak el ítélkezni a felmenőim felett. nekem tetszik. de lehet, h. igénytelen vagyok.

szepi06 - 2019. 09. 18. 17:28

Dehogyis, azt szerintem senki nem gondolná, hogy igénytelen vagy🙂Mindenkinek más tetszik és lehet hogy sokan engem néznek annak mert nem jön be az (okkal?) agyonhájpolt Walking Dead vagy GOT.

tommy - 2019. 09. 21. 20:33

önmaga paródiája lett a sorozat, Noah vibrátorokat dugdos el az exfelesége udvarlójának házában, ezzel visszaszerezve Karent???

tommy - 2019. 09. 21. 20:35

*Helent

Shannen - 2019. 09. 21. 22:14

5×04
Whitney része tetszett, régebben sokszor zavart a karaktere, de most érdekes, ahogyan kezdi felnőni.
Továbbra sem támogatom azt, hogy Noah ennyi év után vissza akarja szerezni Helent, remélem Helen ennél okosabb.

A Joanie-szál továbbra is borzalmas. És ha az évad végére tényleg kinyomozza, hogy az anyját megölték, úgy hogy részenként 3 percet kap a szál, akkor azon tuti nevetni fogok…

Shannen - 2019. 09. 23. 23:36

5×05

És akkor megint elment egy fél epizód egy olyan szereplővel, akivel nem tudok mit kezdeni. Átérzem a drámáját, és még lehet, hogy érdekelne is, de nem ebben a sorozatban.
Aztán a rész második felében annak az I still love you-párbeszédnek ütősnek kellett volna lennie, de valahogy az is elég súlytalannak érződött.
Jó, mondjuk Noah-nak már kb. semmit nem hiszek el, és pont emiatt remélem, hogy Helen okos lesz és nem dől be neki a végén…

Érdekes, hogy nem volt se Joanie, se főcím most. Előbbi nem, utóbbi hiányzott.

Kicsit olyan érzésem van az évaddal kapcsolatban, hogy próbálják az egyensúlyt megtalálni, de valahogy nem sikerül és ide-oda dölöngél az egész, mintha nem tudnák a készítők, hogy mit akarnak ebből kihozni. Pedig nyilván tudják, csak gyanítom kevés hozzá a lényegi alapanyag és valami mással ki kell tölteni azokat a fél-fél epizódokat.

Gevin - 2019. 09. 23. 23:50

Most már ott tartok, hogy Helenen kívül szívlapáttal vernék agyon minden karaktert.

És a következő rész Joanie… mintha nem lenne így is elég szörnyű, amit művelnek.

Még mindig vannak benne érdekes szituációk, de annyira átesett már a ló túloldarára az egész, hogy röhejesnek hat.

tommy - 2019. 09. 24. 14:41

ennyire felesleges évadot még nem láttam. kiesett 2 főszereplő és ahelyett hogy lezárták volna random mellékszereplők sztorijával töltik fel a részeket. kit érdekel Vic gyerekének az anyja? de a maradék 2 régi szereplő is csak lóg a levegőben, az újra összehozásuknak meg semmi értelme.

Barbi - 2019. 09. 30. 20:33

Na jó, lehet, hogy terápiára kellene járnom, de ez az utolsó rész engem érzelmileg meggyilkolt. Annak ellenére, hogy totál baromság volt a főszereplő történeti szála, mégis a pszichológiai rész, a fájdalom, az apa és az anya által okozott traumák nálam csontig hatoltak. Joanie egy roncs.

Shannen - 2019. 09. 30. 23:01

5×06

Szóval ilyen az, amikor az íróknak van egy jó ötletük, amit körbe akarnak járni (lásd: generációkon átívelő trauma és traumafeldolgozás), de nem tudják, hogyan kéne ezt úgy tálalni, hogy a saját sorozatuk szerves része legyen.
Komolyan fájt nézni időnként ezt a részt, de közben meg ha a pszichológiai részét nézzük, akkor baromi gyomros témák kerültek elő és bár szerintem Paquin egy elhibázott casting volt, azért a kiborulós jelenete, nagyon ütött.

Az egész klímaváltozásos sztoriszál meg szintén ütős lenne (minek gyereket nevelni ha időközben elpusztul a bolygó, stb.), de annyira idegenül hat ez az egész téma ebben a sorozatban, hogy az valami elképesztő.

Nem tudom, hogy meg merik-e lépni, hogy Joanie tényleg 100%-ra rájön, hogy az anyját megölték (azaz Ben bevallja neki), vagy ő is úgy jár mint az apja, hogy marad a bizonytalanságban, de nekem elég bénának tűnne ha így 30 év távlatából csak így hopp minden kiderülne.

Azért megnézném, hogy mit szóltunk volna az első évad alatt/után ha azt mondja valaki, hogy 4 évvel később egy ilyen részt fogunk látni.

Réka - 2019. 10. 01. 10:55

Úristen, mennyire untam a Joanie-s részt. Nem akartam elhinni, hogy az egész rész róla szól.

Amúgy nekem bejön ez a Noah-Helen-Whitney szál, érdekelnek a karakterek, Alison azért eléggé hiányzik.

A minek gyereket nevelni kérdésre meg… hát igazából semmire sincs soha biztosíték, hogy holnap nem üt el a busz, vagy nem halsz meg 10,20,30, vagy 1 év múlva. Hát ezért nevelünk gyereket. Ők a színtiszta remény. :)

Nikolka - 2019. 10. 03. 21:09

Noah, de főleg Helen-Witney szál nekem is bejön. Sőt még Sierre vonal is.
De ez a jövős egyszerűen borzasztó! Az elképzeles még jó is lenne. Hogyan hat ki valakire a múlt. A szülei. De belekeverni ezeket a természeti és technikai dolgokat. (Nem ebbe a sorozatba való szerintem. Itt is megoldhatták volna úgy, mint a This is usba. Semleges képekkel)
És egyszerűen a szereplő választás nagyon mellé ment! Alisontól úgy kivert a víz hogy a színésznőt szerettem. De itt a színésznő és a karakter is katasztrófa.

Azt nem értem Luisa, hogy maradt az anyukája ha elköltöztek?!

Amit sajnálok, hogy Cole élete végéig ezt a nőt gyászolta. Kijárt volna neki a boldogság egy normális feleséggel.

És Janelle ennyi volt? Akkor minek volt része? Minek hozták vissza egyáltalán?

Gevin - 2019. 10. 07. 11:49

A Joanie-s resz azt hittem sokkal rosszabb lesz, mert nagyon idegesito a karakter, plusz Paquin is rossz valasztas, de a csavo a “kutatas” reszevel megis megmentette szamomra a total borzalomtol.

Mondjuk az tenyleg vicc, hogy arra epitik az evadot, hogy Joanie most majd kitalalja, hogy megoltek az anyjat, sot meg fel is keresi a gyilkost… wtf?

Ez mar nagyon nem az az AFfair, ami volt az elejen. Noah-Helen-Whitney szal meg ugy, ahogy erdekes azert.

Andator - 2019. 10. 07. 20:10

Komolyan felidegesített ez mocskos Ben. Nyomorult pszichopata. Mennyire komolyan forgatta a szálakat. Már 30 évvel ezelőtt is jól átgondolta, hogy jön ki ebből a gyilkosságból jól. Veszekedés közben úgy megütni valakit, hogy nekicsapódik az ajtónak, és akkor amikor ráesett a szobor, nem azonnal mentőt hív, hanem szépen elsétált vele, majd szépen bedobja a tengerbe. És a nyomozás alatt nem tötik meg egy lelkileg sérült ember.Nem, ez a pasas rohadtul nem sajnálta, hogy “véletlenül” megölte Alison-t. Pszichopata.
Anna Paquin szerintem igenis jól hozza a bizonytalan, teljesen szétesett Joanie-t. Fel tudja valaki dolgozni azt, hogy pici korában szörnyű tragédiában elveszti az édesanyját? Pláne, hogy ömgyilkosság a nyomozás eredmény. A válasz.. nem igazán. Haragszik az anyjára. :-( Nagyon nagyon szomorú ez az egész.
Nekem egyébként Alison és Cole szála volt végig a legjobb. Imádtam őket együtt és külön is. Sajnálom, hogy a 4. évadnak így lett vége, de mivel nagy Affér fan vagyok, muszáj volt elkezdenem az 5. évadot.
Helen igazi csoda, szuper, hogy nem laposították el a szerepé

Shannen - 2019. 10. 10. 20:25

5×07

Hát ez nem is tudom mi volt… Noah része a sok nosztalgikus kikacsintással végre jó volt, ráadásul időnként tényleg azt éreztem, hogy újra az “eredeti+ The Affair-t nézem. Whitney-t tényleg megkedveltem így a végére, érdekel hogyan fog dönteni a jövőjéről. Kicsit sajnáltam, hogy nem lett jobban kibontva a Noah és közte lévő beszélgetés Alison-ról. Oké, most az évad Joanie-ra fókuszál, de azért Whitney-t meg a tesóit is elég mélyen érintette az affér és nekik is ezt fel kellett valahogy dolgozniuk és ugyanúgy hat a későbbiekben is ez az életükre.

És akkor a rész második fele, amire először azt hittem, hogy Whitney-t fogjuk megkapni fókuszban, totál szörnyű volt. Egyrészt nevetséges volt már az előző részben is, ahogy Joanie rájött a Ben dologra, és ezt most fokozták is, hogy fel is kereste, majd a hapsi 0 másodpercnyi gondolkodás után bevall majdnem mindent. És ha ott még meg is álltak volna és Joanie kitalál valami jó kis revenge-t, vagy legalább hagyják, hogy lecsukják a csávót, akkor még úgy el is viseltem volna. Na de az, hogy Ben-ből egy full pszichopatát csináltak, nevetséges és nagyon kilóg az egész sorozatból ez a szál.

Megint azt érzem mint a Sierra-s meg a Janelle-s fél epizódoknál, hogy valamivel az íróknak ki kell tölteni a 10 epizódot, ezért futnak full felesleges köröket Joanie-val is. Nem tudom, hogy itt a Showtime kért 10 részt és az írók nem tudták azt lealkudni, vagy a készítők számolták el magukat és tényleg elhitték, hogy ebben a sztoriban lett volna még 10×60 perc. Nem tudom melyik a szomorúbb opció. Mindenesetre mi nézők eléggé megszívtuk.

tommy - 2019. 10. 12. 01:31

ez a Joanie szál az egyik leggagyibb dolog amit valaha sorozatban láttam, vérciki az egész. a mélypont az volt mikor A 6. részben egy high tech szemüveg segítségével (ami rekonstruál 30 évvel korábbi időjárást), Joanie 3 perc alatt megoldotta, hogy Alison nem lett öngyilkos :D és közben Pacquin “alakítása”, utána meg az a szexjelenet.. ezt a 10 percet ajánlom annak is aki nem nézi a sorozatot ha egy jót akar röhögni. és közben eszedbe jut, hogy ez az Affair amit most nézel.. amit annak idején még a legjobb sorozatok között emlegettek. egy tévés arany málna díjon simán tarolhatna ez az évad.

Réka - 2019. 10. 15. 09:52

Ez a 8. rész is megint mi? Most azt érzem az írók rohadtul megutálták ezt a szerencsétlen Noah-t :D
Leülte a börtönt imádott két csajáért, csaja miatt, erre az összes többi nő még jól meg is szívatja aki életében körülvette :D pedig én nő vagyok, de azért naaa, az a kis idegesítő kiscsaj a drámakurzusról.. ne már. De amúgy szerintem a valóságban is sok az ilyen kettős szituáció, de most már annyira szánom ezt a pasit, hogy leszállhatnának róla.

Sasha Mann is egy szemétláda, kb. minden pasi ebben a sorozatban szemétláda vagy annak van beállítva. Kivéve Cole. De neki is nyomorult életet írtak.

Helen/Maura kiváló színésznő, Sierra… hát, most mondjam azt, hogy szülés utáni hónapokban én is így éreztem magam, mint ő? Közben meg lekevernék neki néhány pofont, hogy szedje össze magát (holott egyébként sosem ütnék meg senkit.)

Szó, mi szó, mintha meggyűlölték volna az egész történetet az írók.

Gevin - 2019. 10. 15. 12:39

Az evad szinvonalahoz viszonyitva egesz korrekt volt a 8. resz.

Alapbol szerintem jogos, hogy az irok ezzel szivatjak Noah-t, mert a multjabol kifolyolag valoban hatalmas celkereszt van a hatan. Nekem pont az nem tetszett, hogy Noah sokadjara sem birja belatni, hogy ezuttal valoban van abban valami, amit a kiadoja es az ugyvedje mond, tehat valoban meg kene huznia magat. Erre termeszetesen a legnagyobb szarba keveri magat egy 10 evvel ezelotti ugy miatt, ahelyett, hogy okosan probalna kijatszani a ket minden leben kanal idiota csajt, akik 15 perc hirnevre vagynak, igy vagy ugy.

Helen szala remek volt, az az egyetlen, amit meg ugy-ahogy kepesek normalisan vezetni. 3 resz es vege, csak ne legyen sok Joanie konyorgom.

Nikolka - 2019. 10. 17. 04:39

5×08

Nagyon tetszett a rész. Számomra az ilyen részekkel még mindig egy jó sorozat lehetne. Helen szála tökéletes volt.
Noah pedig.. Ez egy nagyon érdekes vonal ebben a sorozatban. Hiszen itt mindig úgy van, hogy sosem az történik biztosra amit látunk. Így nem tudhatjuk, hogy Noahnak van igaza a Edennel kapcsolatban..
Szegény pasi amúgy. Kaphatott volna egy kicsit jobb sorsot ebben az évadban már, így a végére. De valahogy nem tudom sajnálni, folyamatosan ő hozza a rossz döntéseket.
Azt nagyon szeretem, hogy Helen még mindig jobbnak látja Noaht, mint ő magát.
Én is sajnálom, hogy a gyerekeik nem kapnak nagyobb szerepet. De Stacey most hány éves? Fiatalabbnak látszik, mint amennyi kell legyen.

Remélem az esküvő vonal nem arra fut ki, hogy mivel (azt viszont nagyon remélem, hogy így lesz) Whitney nem házasodik meg, Helen és Noah összeházasodnak, ha már ott a hely, na meg a ŕégi ruha. :)

@Réka Ott volt Vic is. Ő a szemétláda teljes ellentéte volt. Amennyit ő elnézett Helennek..
De ez a Sasha tényleg gáz. Nem is tudom mit akar Helen egy ilyen pasitól?! Látszik, hogy a gyerekei pl. nem is érdeklik.

Kár, hogy nem ez maradt a sorozat iránya. Szerintem bőven lett volna még a történetben. Egyszerűen nem értem mire volt jó ez a jövőbeni szál.

Réka - 2019. 10. 17. 09:20

@Nikolka: Hát, azért Vic se volt egy szent, miután ráébredt önnön halandóságára azért muszáj volt lefektetnie a szomszéd csajt :)

Nikolka - 2019. 10. 17. 12:01

Azért szerintem ha haldoklik valaki akkor megengedett, hogy hibázik. De egyébként is emberek vagyunk, mindenki hibázik. Cole is hibázott ilyen alapon. De ettől Vic még jó ember volt szerintem.

Casquero - 2019. 10. 18. 20:44

Na végre egy király epizód! Számomra ez újra a klasszik Affairt idézte meg! Igazi drámai hős ez a Noah! Karakterek jönnek-mennek, de valahogy mégiscsak ő a szíve-lelke ennek a sorinak..

Réka - 2019. 10. 21. 13:32

9. Rész: hú, ez most nagyon szuper volt. Azt hiszem a sorozat esszenciája volt belesűrítve, és az, hogy mennyire komplex is az élet. A perspektívák, a kultúránk, a férfiak és a nők, a hatalom.. minden.

Shannen - 2019. 10. 21. 21:45

5×09
Az évad talán eddigi legjobb része minden hibájával együtt. Az az utolsó pár perc Noah, Helen és Whitney között ütött. Tényleg nagyon The Affair-os volt végre. Nagyon nem vagyok elégedett az évaddal és összességében feleslegesnek érzem a nagy részét, de ezt az epizódot jó volt nézni.

Kisanna - 2019. 10. 22. 12:21

En meg csak a 6.reszt fejeztem be, de nem tudom hova tenni ezt az evadot. Mar az elozot se tudtam, abbahagytam mikor Alison meghalt, nevetseges volt mar az egesz, de most ugy gondoltam, ha ugyis vege nemsokara akkor befejezem.
Eddigi gondolataim: Joanie vagy a szineszno aki jatsza borzalmasan tuljatszott, grimaszolos, es az egesz vilagvege hatter nagyon bena. Meg hogy igy most random rajon hogy mi tortent az anyjaval valojaban…? Na ne rohogtessenek mar…

Noah es Helen: ha arra fogjak visszakanyaritani a befejezest, hogy az affer es minden aldozat es mindenki hiba volt, mert igazabol nekik egymas mellett a helyuk, es ez a nagy tanulsag, akkor eret vagok. Ennel joval tobb van (volt) ebben a tortenetben, remelem ezt a keszitok is erzik.

Marko92 - 2019. 10. 22. 15:10

Szerencsére a 8.résztől beindult az évad.
De a 30 év ugrás és a black mirror feeling nem áll jól a sorozatnak. Elég lett volna 10 évet ugrani és a kamasz Joanie “nyomozását” mutatni.
Whitney pov-ját és a metoo-t behozni jó ötlet volt,feldobták ezt a gyenge évadot.
Cole nem volt nagy kedvencem,de mégis feltűnő a hiánya.

kisanna - 2019. 10. 22. 17:09

update:

Sierra és a gyerek; Janelle: teljesen fölösleges szálak, időhúzás, béna karakterek, lényegtelen történesek

METOO??? ez most komoly?? bozóttűzön át lassított felvételben maszkban autókáznak az autópályán? ezek teljese hülyének nézik a nézőket? :D

Nagyon haragszom erre a sorozatra, hogy miért nem lehetett úgy folytatni, amilyennek indult. Ezen most mar egy jó finálé sem segíthet.

punyapapa - 2019. 10. 24. 23:24

Ez az 5×9 remek rész volt.
Tetszett, hogy a metoo-t mindkét szemszögből mutatták. Főleg azért érdekes, mert lehet látni, hogy mennyire átesett a ló túloldalára ez az egész. S véleményem szerint vált károssá. Na de ez már egy másik fórum témája.
Nekem eddig bejön az évad, igaz nem a legjobb, de jobban tetszik, mint a 3.
Szerintem ez a sorozat a 4. évaddal véget ért. Én már úgy tekintek erre az évadra, hogy egy kis plusz ami, megmutatja mi történt a szereplőkel a The End után.

vighmarag - 2019. 10. 26. 19:44

Huh, ez az kilencedik rész remek volt. Mindennek megvolt a súlya, remekül működtek az eltérő nézőpontok, ez az epizód visszahozta a régi kedvenc sorozatunkat.

Snoopyzit30 - 2019. 10. 28. 14:25

12 részes lesz az évad? Merthogy a 10.rész tuti nem sorozatzáró volt.

Snoopyzit30 - 2019. 10. 28. 14:32

11 részes, legalábbis a neten most ezt találtam.

winnie - 2019. 10. 28. 15:18

11

Gevin - 2019. 10. 28. 21:18

Ez a 10. rész úristen…

Az egy dolog, hogy már teljesen hitelüket vesztették a karakterek, de azért még így is sikerült néhány érdekes dialógust belevinniük, de a tűz, a falmászás és a csörgőkígyó akkora bődületes túlzás volt, hogy azt nehéz szavakba önteni.

És akkor jöjjön jövő héten a kegyelemdöfés Joanivel. Egyébként tényleg hihetetlen, hogy Noaht milyen mélységbe taszították az írók. Remélem a végén valami olyasmire futtatják ki, hogy életük végéig barátok maradnak és nem hozzák őket össze újra.

kisanna - 2019. 10. 29. 08:39

@Gevin egyetértek, én már csak röhögni tudtam a 10. részen, de kb az egész évadon is. vicc lett belőle.
szerintem összehozzák majd Noah-t és Helent, de úgy, hogy belebegtetik a reuniont, hogy nyitva maradjon a kérdés.

Snoopyzit30 - 2019. 10. 29. 17:11

Én azért nem lepődöm meg azon ha újra összehozzák őket. Kis millió ember csalta és csalja most is a házastársát és mennyi olyan sztori van hogy újra összejönnek, újra házasodnak emberek. Van 4 közös gyerekük, leéltek 20 évet együtt, Noah bevállalta a börtönt Helenért, pedig akkor már kint volt az egész kapcsolatból. Ha vki hát én nem vagyok egy nagy romantikus alkat, hurráoptimista meg pláne nem, de elégedett lennék ha úgy zárnák le hogy ez a 2 ember ad az egésznek még egy esélyt. Nem vad szerelemről van már itt szó, az egyértelmű, de mindketten levonták a tanulságot, szeretik is egymást és nem jött jobb egyikük életében sem, szóval… Az évad során idő hiányában nem kommenteltem, de a pilot óta követem a sorozatot, ezért ha vége lesz majd elmélkedem én is.

nemkrisz - 2019. 10. 29. 18:35

Ez a 10. rész, te jó ég… Ötpercenként mondogattam magamnak, hogy neee mááár. :(

Sárgabögre - 2019. 10. 29. 18:37

Köze sincs már az első évadhoz, de azért még mindig izgalmasnak mondanám (néhány kivétellel, pl a sierrás szál teljesen felesleges). Joanie-t én se tudom hová tenni, valamiért irritáló a karakter, de számomra Alison is az volt, főleg a vége felé, valahogy az egész zavarodottságát úgy adták elő, hogy nem együttérzést váltott ki, hanem ellenérzést.

Egy kicsit az időben is eltévednek az írók néha, Noah mondja az egyik részben, hogy az a buli, amin voltak Edennel 10 éve volt. Előtte pár résszel mondják, hogy Whitney 24 éves. A sorozat legelején már 16 volt, úgyhogy ez valahogy sehogy se jön ki, igazából nem sokat változtat a dolgon.

Noaht viszont kezdem megkedvelni, ebben az évadban mintha más oldalát mutatnák meg, még meg is sajnáltam, amikor Helen elkezdett kavarni Sasha Mannel meg amikor kirobbantották ezt a botrányt körülötte (és direkt visszanéztem azt a házibulis részt, bár nem tudjuk, hogy mennyire torzít rajta Noah visszaemlékezése, főleg, hogy full kész volt, de ott semmi erőszakoskodás nem volt)

kulup - 2019. 10. 29. 21:51

Ha ezek újra összejönnek én tuti kaszálok :-).

Shannen - 2019. 10. 29. 22:21

5×10
Az van, hogy minden túlzása ellenére (csörgőkígyó, na ne már!!), ez egy jó rész volt. Kaptunk jó dialógusokat (a helyzethez képest), a színészek volt játéktere, stb.
Csak azt nem értem, hogy ha tudtak ilyet is írni ebben az évadban, akkor minek kellett az a 7-8 tök felesleges rész korábban. Csináltak volna egy 4 részes zárást vagy valami hasonló, ha már annyira nem tudták elengedni a karaktereket a 4.évad végén.

Kíváncsi vagyok mire fut a zárás, én is inkább afelé hajlok, hogy nyitva hagyják az újra összejönnek-nem jönnek dolgot.

Az is elég béna, hogy az évad elején folyamatosan nyomatták a Joanie szálat, aztán most részek ta nem láttuk, hogy gondolom majd a fináléban előkerüljön újra.

Viszont azt ügyesen megoldották az évad során, hogy Alison legyen is meg ne is. Csak szegényt Cole-t sajnálom, hogy őt sehogy se tudták behozni a sztoriba érdemben.

Réka - 2019. 10. 30. 08:17

Én is azt mondom a 10. rész után, hogy bármennyire is nyálas, giccs és túlzás volt benne, szerintem klassz volt.

Azért mégis csak évekig építették a karaktereket, és tényleg azt szeretnék közölni az írók, szerintem, hogy létezik karakterfejlődés és változás. És nekik meg kellett tenni ezt a vargabetűt, átélni mélységeket és magasságokat, hogy úja meglássák a másikat. Lássák a másikat.

Ha benne maradnak annak idején a házasságban, akkor most nem tudnák újra értékelni azt, ami az övék volt. Szóval szerintem szép és valid. Szép dialógusokat írtak nekik.

fajro - 2019. 10. 30. 09:14

@Sárgabögre: Whitney sem azt mondta, hogy erőszak történt, ő azt nehezményezte, hogy úgy nézett rá Noah, mint “egy vadra, akit el kell kapni”. És ebből levonta azt a következtetést, hogy az apja ennyire értékeli a nőket, és hogy ezt nem kéne tovább tűrniük.

Ez a szál amúgy nagyon érdekes vitákhoz vezethetne, és örülök, hogy belenyúlt a sorozat, mégha kicsit felületesen is, de tulajdonképpen azt nagyon szépen megmutatta, hogy mennyi oldala van egy ilyen sztorinak – kezdve ott, hogy a kirobbantója (Sasha) nem azért tette, mert elitéli, amit Noah csinált, és úgy gondolta, hogy bűnhődnie kell, hanem szimplán hatalomvágy miatt.
Kérdés, hogy nem lenne-e három-négy nő, aki Sasha-ról is ki tudna tálalni hasonló sztorikat…

Amúgy a sorozatról: a legeslegjobban Cole-t hiányolom, valamiért úgy volt bennem, hogy vendégszereplőnek megmarad, és amikor Noah összefutott Louisa-val, akkor nagyon reménykedtem, hogy még látjuk Cole-t is, olyan közel voltunk…
Helen-Noah szál, simán benne van, hogy újra összejönnek, de az is, hogy megmaradnak barátnak, igazából semelyik nem zavarna.
Joanie-val nem tudok mit kezdeni, engem nem idegesített annyira, mint a kommentelők nagy részét, de azért nem szerettem meg…. Mondjuk annyi esze lehetett volna, hogy egy diktafonnal a zsebében megy be Benhez először. De nyilván a naivitás is öröklődik.

Sárgabögre - 2019. 10. 30. 12:19

@fajro: Edenre gondoltam, ott nyomultak abban a buliban. Noah emlékezete szerint csak táncoltak, csókolóztak és inkább Eden nyomult rá. De itt volt az, hogy annyira sokkolódott a Whitney-s esettől, hogy elindult a buliból és Edennel nem lett semmi.

Susie - 2019. 10. 30. 14:30

Én a 9. részt néztem tegnap, de összezavarodtam Whitney viselkedésétől! A repülőgépen zajló jelenetnél teljesen abban voltam, hogy fel fogja venni a beszélgetést ezzel az írócsajjal, aki Noah-t vádolja, és azzal bizonyítja majd az apja ártatlanságát. Már mondtam is magamban, micsoda klisés megoldás lesz..és nem, inkább megdöbbentő mit váltott ki benne ennek a volt tanítványnak a hablatyolása! Iszonyúan elcseszett egy család ez, de a kor is, amiben élünk, ezzel a ide-oda kiforgatott metoo mozgalommal, a média hatalmával és a “nagy emberek” (sztárok) kifacsart, törtető értékrendjével! Én már csak Helen viselkedését értem, meg persze szánom ezt a balfácán Noah-t. Döcögős és nagyon darabos ez az évad, jobb is, hogy befejezik, de azért hiányozni fog, fantasztikus mély pillanatok voltak az évadok során, nekem egyik kedvenc sorozatom marad!

fajro - 2019. 10. 30. 15:58

@Sárgabörgre: Bocsánat, én annyira rá voltam koncentrálva Whitney-re, hogy egyből azt gondoltam, hogy róla van szó. :)

Igen, itt hiányik Eden szemszöge, de persze nem a mai, utólag mondott szemszög, hanem az akkori, amit persze soha nem tudunk meg. Természetesen teljesen úgy volt megcsinálva a jelenet, hogy Eden nyomult…

Viszont ahogy Noah Sasha buliján leszedte a szkriptes csajról a melltartót, az tényleg szemét volt. És most nem emlékszem pontosan, hogy mit nyilatkozott az a nő, de talán az nem is volt teljesen kiforgatva.
Szóval nyilván Noah sem feddhetetlen, de ezt eddig is tudtuk…

Egyébként nekem igazából hiányozak a rendes szemszögök, mármint amikor ugyanazt a történetet mutatták meg két oldalról – ez már teljesen eltűnt, a végén a Helen & Noah szemszöggel végképp eltemettük…

danonino1984 - 2019. 11. 02. 00:36

Ez a 10. hegymászós-tűzvészes rész elképesztő volt… Nem találok szavakat.

Nikolka - 2019. 11. 04. 02:06

Én nagyon örültem ennek a 9. és 10. résznek. Annak ellenére, hogy a 10.ben a körítés szerintem is valami borzalmas volt. De megtörténtek azok a beszelgetések amiknem meg kellett. És mi is hallhattuk. Nekem nagyon tetszett. Örülök, hogy végül foglalkoztak a jakuzzis esettel is.

Helen és Noah szállal amúgy már én is úgy vagyok bármi történjék is nem fog zavarni.

kisanna - 2019. 11. 04. 09:26

jó-jó, hát Alisont természetesen már rég elfelejtette mindenki, bejött a tippem, hogy a végére minden jóra fordul és győz a szeretet stb.

azért kicsit bőgtem így is.

Réka - 2019. 11. 04. 11:16

Kell a szívnek egy ilyen befejezés néha napján :)
én örülök nekik.

kulup - 2019. 11. 04. 20:21

Jó volt ez a finálé, hiányozni fog.

lihu8 - 2019. 11. 04. 21:17

Szépen lezárták, bár néha közben olyan érzésem volt, mintha egy másik sorozatot néznék. Nem volt “theaffair-es”… De ettől függetlenül tetszett. Az EJ szálon kicsit néztem. :) Jó kis sorozat volt, főleg az elején.

Shannen - 2019. 11. 04. 22:30

Fú, most rengeteg minden kavarog bennem így a finálé után. A végén most majdnem annyit pityeregtem,mint mosolyogtam… Ide most csak annyit írnék, hogy ez a zárás így volt jó, ahogy volt, de azért ez az évad elég gyengécske volt. Bővebben majd a zárókritikában kifejtem nemsokára.

Kriszó - 2019. 11. 04. 23:29

Búcsúzott egy nagy klasszikus, pontosan úgy, ahogy búcsúznia kellett.. Köszönjük a felejthetetlen pillanatokat!

Nikolka - 2019. 11. 05. 02:07

Én, aki egyáltalán nem vagyok egy happy end párti. Azt kell mondanom, hogy ez egy tökéletes lezáras volt. A tánc, ami egyáltalán nem passzolt ebbe a sorozatba, és mégis, annyira itt volt a helye. A gyerekek lelépése az esküvőről. (Whitney gyönyörű menyasszony volt) Martin visszatérésének is örülök, nagyon szerettem őt.
És Stacey könyve.. Minden olyan “aranyos” volt.
Jól láttam, hogy az anyós lehúzott 100 évet? :)
Igazából örülök, hogy újra összejöttek. Szerintem náluk ez benne volt, már az előző évadokban volt egy jelenet..
Én örülök, hogy elkészült az évad. Joaniet leszámítva. De a végére azért jó, hogy ő is “rendbe került”.

Gevin - 2019. 11. 05. 11:59

Minden mindennel osszer, es mindenki mindenkinek a rokona vagy volt koze hozza, es a trauma generaciorol generaciora oroklodik, es mindenki megcsalja a masikat mindenki…. hogy MIVAN? :D

Nekem mar sok volt ez a finale, de volt benne nehany jol megirt parbeszed. Ha Joaniet csak erre az utolso reszre vettek volna elo, azzal a jelenettel, amikor Noahval talalkozik es beszelget, akkor egyreszt szazszor jobban utott volna, masreszt a Paquin is elviselheto lett volna egy cameo erejeig.

Mondjuk azert a vegen vartam a fordulatot, hogy Noah Allison sirjanal ul valojaban, vagy, hogy amikor felall, akkor atmegy Allison sirjahoz. Ez a happy end azert volt tulzas, mert amennyi sok szarsag tortent a szereplokkel, az nem mulik el nyom nelkul.

Az elso ket evad remek volt, izgalmas, elgondolkodtato, utana viszont mar elment egy teljesen mas iranyba, ami teljesen szetzuzta a sorozat szellemiseget.

Technowiking - 2019. 11. 06. 12:04

Szerintem túlságosan is happyend lett a vége.
Kb. úgy éreztem magam a sorozat végén, mint amikor a Dexter utolsó részét néztem.
Mintha nem is az a sorozat lenne, amit egy héttel ezelőtt néztem.

Snoopyzit30 - 2019. 11. 06. 12:20

@Gevin: “Mondjuk azert a vegen vartam a fordulatot, hogy Noah Allison sirjanal ul valojaban, vagy, hogy amikor felall, akkor atmegy Allison sirjahoz.”

Alisonnak az anyja elszórta a hanvait, ezért nincs sírja.

Én is más finálét vártam. Az hogy Noah és Helen összejön az szerintem borítékolva volt, de az nagy túlzás volt, hogy a gyerekeik odamennek és látják ahogy szexelnek (vagy legalábbis Withney) ez a rész baromság volt.

Az öreg Noah még csak-csak, de a végén az a táncolás az nagyon nem illet a sorozathoz sem és a téma komolyságához sem. Hiányzott annak a szálnak az elvarrása is, hogy akkor most hogyan jött ki ebből a metoo botrányból vagy valami.

Az esküvő és annak minden részlete totál érdektelen volt, az egészet kihagyhatták volna, nagyon nem hiányzott, olyan mű volt az egész.

Joanie jelenetei tetszettek, még meg is leptek hogy a doki gyereke volt a srác, akivel összejött. Ez még nem is volt rossz, ahogy a Noah-val való beszélgetés sem. Noah öregítése viszont szintén zavart, nem az öreg Noah-t láttam benne, hanem a színészt, akin egy nagyon elrontott öregítő maszk van. Nem tudtam kiverni a fejemből.

Az évad összességében nekem már csak 6/10, az egész sorozat az marad egy 8/10-es szinten, mert felejthetetlen pillanatok voltak.

Sárgabögre - 2019. 11. 06. 15:46

ha már így előreutaztunk az időben, érdekelt volna, hogy a többi gyerekkel mi lett, így csak annyit tudunk, hogy Stacey is író lett. hiányozni fog, szerettem ezt a sorozatot.

Sárgabögre - 2019. 11. 06. 16:43

ja és a Bruce-Whitney beszélgetés tánc közben csillagos ötös volt.

divide - 2019. 11. 06. 17:28

Fújtam erre az évadra, de a finálét mégis majdnem végigbőgtem, tök jó.

lrson - 2019. 11. 07. 07:54

én jelenleg csak a 7. résznél tartok de nem értek egyet a kommentelőkkel. Szerintem ez is egy jó évad.
Olyan erős mély depresszív érzést nyújt amit korábban tudott, vagy amit egy shameless, the leftovers nézése közben érzek. Zseniális.

Nagyon fog hiányozni a sorozat.

Amúgy esetleg megvan még valakinek, hogy melyik rész volt az amikor bevágják a rész végefelé külön külön Alison-t, Cole-t és Noah-t? Miközben éppen lélektani válságban vannak? A jelenetből annyi maradt meg, hogy Cole valamiért dühöng, közben kint vihar van. Illetve talán akkor volt az is amikor Noah a medencében smároló lányokat lát és az egyik közülük whithey.

Andator - 2019. 11. 07. 09:36

Sziasztok!

Az Affair életem egyik legfontosabb sorozata volt. Óriási hatással volt rám az első résztől kezdve. Persze volt a 3. évad, amiért annyira nem rajongtam, de egyébként best ever. Miután megtudtam, hogy Ruth Wilson-t tényleg kinírták, akkor borzastó szomorú voltam. Főleg, amikor megtudtam, hogy Joshua Jackson sem tér vissza az 5. évadba Nekivágtam, és imádtam. Persze voltak most is Noah-nak baromságai, Joanie furcsa lénye, de mindent elfogadtam, hiszen kiváncsi voltam, mit hoznak össze. Az utolsó előtti részt már szarrá izgultam, az utolsó részt pedig nagyon szerettem, Szép lezárás volt, az esküvő, Joanie megbékélése, Noah tánca a sziklánál. Megható. Szomorú vagyok, hogy vége, tényleg hiányozott az Alison Cole páros…de ez van. Lezárták…Remélem, hogy Sarah Treem még csinál sok sok epic sorozatot…mert az Affair epic volt és marad.

@Snoopyzit30 Egyébként Alison hamvait nem szórta szét az anyja, hiszen Cole kikapta a kezéből az urnát és elrohant vele a parton, emlékszel?
Volt is sírja.

Dawnie - 2019. 11. 07. 17:53

@Irson:
szerintem S02E09

Snoopyzit30 - 2019. 11. 08. 12:32

@Andator

Köszi, akkor rosszul emlékeztem, hamarosan újra fogom nézni, mert Dominic West olyan színészi magasságokban volt végig, hogy azt újra látnom kell majd (kivéve amikor öregítették, de az nem az ő hibája)

Anni - 2019. 11. 10. 18:13

Azok közé tartozom akinek nem tetszett már ez az évad de a zárás szép volt. :) Jó emlékekkel gondolok vissza a sorozatra az tuti.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz