login |

Ballers: kezdett az 5. évad

2019. 08. 26. 20:05 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m about to buy the Kansas City Chiefs.

Azt mondjátok, hogy az idei évadra növeljük meg a tétet, ha már az utolsó szezonjához érkezett az HBO komédiája/dramedy-je? Az Entourage spirituális utódja méltóképp akar búcsúzni, és ki tudja, a végére lehet, hogy Spencer és Joe is egy hajóban fog evezni. Egyelőre azonban előbbi az első fekete NFL-tulajdonos akar lenni, utóbbi pedig némi ingatlanozás mellett lehet, hogy az e-sportok mellett fog kikötni. Komolyan?

– I’ve tested positive.
– Oh, I hop you’re talking about AIDS.

Az évadnyitót egy tévés interjús, narrálós kerettel vezették fel, aminek nem tudom, hogy lesz-e komolyabb szerepe azon kívül, hogy a gyermekkori visszaemlékezéseket megtámogatja (remélem, bár a flashback-ek elég érzelmesek voltak, még ha kicsit kisiskolásan leegyszerűsítettek is.

Utána, mondanom sem kell, hogy olyan úton indultak el, mintha csak tudnák, hogy engem mivel lehet megnyerni, ld. a Rams keretének összerakásán való rágódással (a’la Charles), a Chiefs balhéinak felemlegetésével, illetve az egész NFL-t foglalkoztató kollektív szerződés lejárásával, illetve a 18 meccses alapszakasz kérdésével. Ezek mind csak name-, vagyis thingdropping téren jelentek meg (látszik, hogy próbálták a forgatás idején legfrissebbeket belepréselni a dialógokba), de mégis valahol jó érezni, hogy kurrens a sorozat.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ricky élete szokás szerint hullámvasút: előbb a doppingvétség, majd a 7 millió 2 évre, végül pedig egy gyors autó – gőzöm sincs, hogy mit akarnak ebből kihozni. Csak nem ölik meg. De akkor? Jöhet neki is az új pálya, mint Reggie-nek? Meg egyébként is, mint oly sokaknak (ld. Charles). A Ballers-ben láthatóan a karakteríveket nem annyira belső, hanem inkább státusz alapján képzelik el. Nem mintha baj lenne. Jó látni, ahogy mozognak előre (vagyis fel)fele a szereplők.

I didn’t choose football, football chose me.

Jó volt a kezdés, szeretem az aktuális amerikai focis utalásokat, érdekel, hogy hol kötnek ki a karakterek. Russell Brand figurája nélkül továbbra is meglennék, azt aláírom, de a többiek kárpótolnak érte. És amíg a sorozat a lelkizés és a drámázás mellett szállít piszok vicces dialógokat vagy ütődött jeleneteket, addig maradni is fogok a Ballers mellett.

16 hozzászólás Ne habozz!

Bond - 2019. 08. 26. 23:14

Zseniális rész. Sajnálom, hogy vége lesz.

Captain Phillips - 2019. 08. 26. 23:59

Tudom, hogy mar 5 evad, de nekem valahogy nem all ossze hogyan vitte Spencer olyan magasra, hogy mar csapatot vesz. Tudtommal mindig csak mas penzet fektette be, allandoan kuncsorogva es megalazkodva. Szerintem ebbol a szempontbol kicsit ossze lett csapva a tortenet.

Amugy az egyik nagy kedvenc, de az Entourage mogott igy is nagyon elbujhat.

A ZÁDÁM - 2019. 08. 27. 00:16

HUNDUB mikorra várható?

winnie - 2019. 08. 27. 04:56

hundub szokás szerint 13 nap múlva, jövő héten vasárnap.

pappjano - 2019. 08. 27. 10:17

Lehet én vagyok kicsit megzavarodva, de mi lett végül az NCAA dologgal?

SpreeNaute - 2019. 08. 27. 12:30

Nekem sem esett le, hogy akkor mi lett az NCAA perrel.

Sigismundus - 2019. 08. 28. 05:35

Az NCAA per szálat szerintem elengedték, gondolom azért mert kaszát kapott a sorozat, és akkor már egy ilyen, mindent lezárós visszaemlékezős részek legyenek. Nem megint a fejjel a falnak harcolósak.

Pénze meg Spencernek és Joe-nak a Raiders San Francisóból Vegasba költöztetése, meg a volt főnökeik révén lett, valami kivásárlással vagy mivel, a negyedik évad végére. De az ötödikben ennek egy részét elvesztették, úgyhogy ami megmaradt Spencernek, az kevés egy komplett NFL csapathoz.

Sigismundus - 2019. 08. 28. 05:36

+ jav. 3. és 4- évadok amikor pénzhez jutottak és vesztettek..

winnie - 2019. 08. 28. 05:57

” úgyhogy ami megmaradt Spencernek, az kevés egy komplett NFL csapathoz.”

az összegnagyságokat nem tudom, de nem egyedüli tulajdonos lenne, hanem “csak” többségi.

lesliemagpie - 2019. 09. 15. 14:09

Hát igen, ez jó kérdés.
Még az 50 milliós befektetés után is ment a balhé a többiek részéről, hogy mit csinál pénzükkel.
Aztán megint az öregektől kér 200 milliót, hogy fektessenek be a közvetítésekbe.
Akkor egy csapatrészhez mennyi pénz kellene és honnan?

Gevin - 2019. 09. 24. 13:40

@lesliemagpie Most csak 3 milliardot kert az oregektol, akik annak ellenere, hogy nem hisznek benne, azert osszegereblyeztek… :D

Szerintem mar az irok sem tudjak, hogy mirol akar szolni a sorozat, de meg mindig jo agykikapcs.

Sigismundus - 2019. 09. 26. 05:58

5×05

Hát ez már nagyon nem az a Ballers..

Értem hogy már csak lezárni akarják valahogyan a sorozatot, de ez a Kisan dolog a végén ez nagyon nem illett a Ballersbe, sehogyan sem.

Bond - 2019. 10. 14. 22:39

8×08
Szerintem abszolút méltóan zárták le a sorozatot. Tetszett.

Gevin - 2019. 10. 15. 12:41

@Bond: 5×08 lesz az. De elvileg meg van 2 resz hatra, nem? Vagy iden csak 8-at kapunk?

Bond - 2019. 10. 15. 13:16

@Gevin: Igen, mikor elküldtem, rájöttem. Csak nem lehet editelni :D.
8 részes volt a befejező évad.

Raisen89 - 2019. 12. 16. 23:38

Nem is emlékeztem a 4.évad végi “nagy fejjel a falnak” ügyre. de jól tették, hogy így elengedték, és a lezárás miatt inkább máshogy csinálták meg a részeket. Bár való igaz… ez már nem az a Ballers, ami volt az elején. Ott több foci volt, mint marketing, ügynökök, pénz-csillogás. Végére inkább ezek maradtak. de összességében szép volt, jó volt. Köszi The Rock! Amondó vagyok, ha nem lenne ilyen rettentően sikeres Rock a filmiparban, akkor simán folytatná még ezt, de gondolom egyszerűen nincsen rá ideje. Most is kifejezetten keveset szerepelt az 5.évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz