login |

Pilot: On Becoming a God in Central Florida

2019. 08. 27. 21:15 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– What are you doing?
– Whatever I want.

A piramisjáték mindenkit kiszipolyoz, mindenkit eltapos, kivéve akik tudják mibe szálltak. A Showtime most indult sorozata a napfényes Floridába, na meg a 80-as évekbe kalauzol minket.

A főhőse egy családanya, akinek a férje a FAM piramisban emelkedik felfelé, de még mindig nem keres vele elég pénzt. Emiatt van rendes J.O.B.-ja (munkája, előre is sok sikert a fordítónak:), és amellett áldozza be minden idejét és pénzét, hogy építse a hálózatát. Mindeközben heti 10 órát alszik. A következmények szinte várhatóak, nem?

You should be thanking me every time I can’t get hard.

Az asszony magára marad, a behajtók és a bank kopogtat, a gyász közben még egy hülyeséget is elkövet, és szinte látjuk, hogy az ezekkel való szembenézés közben elkezd keményedni. De nagyon. Közben ott van, hogy a volt férje fontos a felette állónak is, hiszen ezek a piramisok így épülnek fel, ezért próbálja beszervezni az asszonyt, hogy vegye át a férfi hálózatát.

És akkor ebből a sok szálból lesz valami? Nem komédia, az biztos. A kérdés, hogy tudnak-e valami újat mutatni a témában. Rendben, nem teljesen a piramisjátékok árnyoldalairól szól, sokkal inkább az asszony drámája, de azért elég sok ötletet öltek a piramis ábrázolásába is.

Konkrétan valahol vicces, hogy a piramis rendszer-módszer nevének kiejtése a garbage-hez van közel, nyilván nem véletlenül. Ez a kettősség a karakterekre is igaz, abba már bele sem menve, hogy milyen fiatal az elhunyt férj fölötti láncszem. Mit is jelenthet ilyesmi (/kétértelmű fejvakarás)?

Egyelőre még nem látni hova vezet ez az egész, de valahogy volt hangulata a kezdésnek. Az egyedüli ami a megvalósítást aláásta, az a borzasztó soundtrack. Mármint sokszor nagyon nem illett a látott jelenetekhez a zene, és nem a konkrét dalokkal van problémám.

Viszont Kristen Dunst eddig iszonyat erős. Igen, ő a főszereplő, akire minden ráomlik, de kőkeményen kijelenti, hogy soha többet nem akar szegény lenni. És amikor ezért magának kell cselekednie, akkor sem torpan meg. A többieket egyelőre nem tudom hova tenni, furcsa az egész.

Nem is tudom, az első rész 7/10 körüli, de nem olyasmi, amivel tele a padlás. Amúgy két részt is kiadtak hozzá, szóval most várhatjuk a folytatást? Azért a fentiekkel ellentétben amikor az 1×02 végén elindult a dal, az eléggé rendben volt. Az élet szar. A képsorok fájtak.

7 hozzászólás Ne habozz!

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 08. 28. 00:46

ismerős volt a néni az első képen, aztán ledöbbentem, amikor láttam a nevet…

adjunk neki egy esélyt

jenga - 2019. 08. 28. 01:11

Tetszett ez a 2 resz. Hianyzott mar egy hasonlo nekem, talan a shut eye volt utoljara amit lattam, es ilyen hangulata volt.

Annatar - 2019. 08. 28. 11:32

Annak idején benne voltam pár hónapig abban az A-betűs amerikai MLM-ben, ami a 90-es években jött Magyarországra. Hátborzongató volt viszontlátni ugyanazokat a technikákat… Szerencsére hamar rájöttem, hogy nem nekem való, pedig nyilván, aki az elején kerül be, az tényleg meg tudja szedni magát rajta (amíg össze nem omlik az egész alatta lévő hálózat :P )

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 09. 07. 13:43

na, sikerült megnéznem az első két részt

érdekes – az én ízlésemnek egy kicsit lassú, de nem unatkoztam közben még sem
Kirsten Dunst tényleg erős benne, tényleg annyira vitte a szerepet, hogy kb. elfelejtettem, hogy ő az, a szenvedő anyukát láttam, aki mindjárt felrobban

néha parodisztikusnak éreztem a dolgot, a haláljelenlet kb. egy csupasz pisztolyba illett bele, nem is tudtam eldönteni időnként, hogy mi a célja ezeknek a poénoknak, erőltetetnek éreztem ezeket a stílus párosításokat

nem tudom, hogy maradok-e a sorozatnál, talán pár részt még megnézek majd

Gevin - 2019. 09. 08. 00:46

Nem rossz, de 3 rész után sem látom, hogy lenne bármi íve. Egyszerűen nem tart sehova az egész. Kicsit jobban bele kellett volna állni a főszálba, mert így a mellékszálak elviszik a 80%-ot – ráadásul annyira nem is jók.

Dunst remek egyébként.

kisanna - 2019. 09. 17. 12:12

nekem bejön, most nézem az 5. részt, ez kicsit lassú, de maradok. jó ez a 80as évek fíling, Kirsten Dunst pedig nagy meglepetés nekem, pedig sose kedveltem, de most meggyőzött.
darálni lehet amúgy jobb lenne, esetleg aki még nem kezdett bele, megvárhatja a végét, lehet érdemes.

rary - 2020. 06. 14. 13:19

Kicsit vontatott, ahogy írtátok, de még 1-2 részig biztos maradok, hátha megéri azok alapján, amit írtatok. Tetszik a képvilág és Kristen Dunst játéka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz