login |

Európa is létezik: Better Than Us / Luchshe, chem lyudi / Лучше, чем люди

2019. 08. 28. 14:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video, , ,

Ha az Európás rovatunkba friss (vagy a Netflix-re felkerült) sorozat kerül, akkor nem nagyon tudunk a technikai infóknál többet írni, hacsak nem láttuk rögtön a premier után. De azért ez is sokat segíthet a bepróbálásban, főleg, ha kapunk olvasói nézőkommenteket – vagy esetleg vendégírást. De azért egy ajánló/figyelemfelhívó poszt a minimum, nem?

Az orosz scifi, a Better Than Us (Лучше, чем люди) 08.16-án került fel a Netflix kínálatába (magyar felirattal), de nem saját gyártású sorozatról van szó, hanem korábbi tévés premier megvásárlásáról (a oroszoknál 2018. novemberében mutatták be):

2029-ben egy szétszakadó félben lévő család egy hipermodern robot tulajdonosává válik, melyet a gyártó cége, gyilkossági nyomozók és terroristák is keresnek. Lehet, hogy azért, mert az android emberként viselkedik és képes gondolkodni és empátiára is?

A kinézet és az alapsztori alapján simán lehetne a sorozat a Humans, illetve annak svéd eredetijének feldolgozása, de nem nagyon látok erre utaló jelet,

Kritika: –
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix (magyar felirattal)
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: –
Státusz: 1 évad – 16 rész (50 percesek)

A plakát alatt, a tovább mögött a Netflix-es előzetes angol szinkronnal, majd két orosz nyelvű tévés előzetes.

11 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2019. 08. 28. 15:36

A svéd Humans első részét láttam csak, de biztos, hogy nincs köze hozzá azon kívül, hogy ebben is robotok és androidok vannak.

Kicsivel a felén vagyok túl (most nincs túl sok időm sorozatozni), de tetszik, érdekes, a karakterek is többnyire jók, bár a szerelmes tinisrác idegesítő :P Arisza viszont nagyon jó.

FredT - 2019. 08. 28. 16:31

Volt szerencsém végignézni a teljes évadot. Néhány nagyon bugyuta húzást leszámítva meglepően könnyen lecsúszott. (Talán még jobban is, mint a Humans.) Az android hölgyemény karakterfejlődésének ábrázolására azért nagyobb hangsúlyt fektethettek volna a szezon vége felé. Gondolom folytatása nem nagyon lesz, elég jól elvarrtak minden szálat. Én csak ajánlani tudom. És hogy valami negatívat is mondjak: az angol szinkron valami katasztrófa. Monoton az egész, mintha csak úgy felolvasták volna a papírról a fordítást. :(

winnie - 2019. 08. 28. 16:49

ezt jó hallani. majd akkor írok is róla, ha más nem.

engem a szinkron általában nem szokott zavarni, de itt nem fogom bepróbálni, túlságosan szeretem és értem ahhoz az oroszt.

heidfeld - 2019. 08. 28. 17:58

Ha valaki azt mondja nekem, hogy orosz sorozatot fogok nézni, ami nagyon tetszik, – minden hibája ellenére – be is ültetem a kocsiba, és irány egy elmegyógyintézet..
Utolsók között, de még évekig kellett oroszul tanulnom, de mégis meglepett, milyen sokat megértettem, felirat kikapcsolásakor.
Nem egy Humans, mert itt keveset foglalkoznak robotokkal. Emberek, korrupció, emberek problémái.
Arisha tényleg jó, de a színésznő barna hajú, leghíresebb orosz rendező felesége.
Eyecandy szempontból bőség zavara, mert fő gonosz feleségének asszisztensnője is olyan jó nő, hogy majd’ kiestem a fotelből… Két név: Irina Tarannik, illetve Mariya Lugovaya feltétlen, év végi, 12 nevet felsoroló listámon lesz. Utóbbi, -jó eséllyel – az elején.
szegény ember Tim Roth-ja is szerepel, aki valójában nem is orosz..
Van még öt részem, de péntek estére meglenne az írásom róla, ha kell, Winnie.

winnie - 2019. 08. 28. 18:06

heidfeld: szombaton jön a vis a vis, így ha írnál róla, akkor leghamarabb csak rá egy héttel mehetne ki. de jöhet, persze.

heidfeld - 2019. 08. 28. 18:18

Lehet két hét is, Winnie, mert Harry Bosch is át lett küldve:D
Sneaky Pete 3. évad meg jövő hétvége, Queen of the South 4. évaddal együtt.

winnie - 2019. 08. 28. 18:33

bosch az más, szombatonként vannak az európai sorozatok, az bármikor mehet.

walaki - 2019. 09. 17. 19:44

Csak érdeklődnék, hogy ennek a remek sorozatnak lesz végül kibeszélője? Szerintem érdemes lenne propagálni, szvsz irtó jó!

winnie - 2019. 09. 17. 19:48

lesz, már kész a kritika, valamelyik szombaton ki fog kerülni az európai blokkban.

idioty - 2019. 10. 11. 23:57

Úgy látom még nem került ki a kritika. Persze nekem még nem baj, mert épp a felén vagyok túl 1-2 résszel. Viszont olyannyira hihetetlenül jó, hogy szerintem a maradék is le fog csúszni hamar. 9 részen túl én 10/10 eddig. Remélem nem rontják el a végére. Amit külön kiemelnék, hogy szerintem minden színész egytől egyik jól eltalálta a karakterét. Ami számomra nagyon durva, hogy a kislány is nagyon jól játszik, nagyon cuki, de a kisfiú robot, az meg … biztos, hogy ő nem robot valójában? :)

Pali - 2019. 11. 24. 15:35

Én is végignéztem nagyon tetszett négy öt részt orosz szinkronnal néztem végig mert az angol szinte kibírhatatlan szószerint szerintem felolvasták semmi érzelem nincs benne csak simán a puszta emberi hang ezért élvezhetetlen volt. Az angol szinkron olyan volt mintha egy Word dokumentumot a Siri vel felolvastatnék… Én még 1974-ben születtem ekkor még oroszul kellett tanulni megvan őszintén egy boldogság kapott el amikor megértettem pár szót! A sci-fi kedvelőknek meg akik imádják a kütyü Cat azoknak egy olyan boldogság lesz ez a sorozat mind anno a vissza jövőben ott láttuk a műszaki újdonságokat persze vicces hogy azóta már százszor jobb drón repül a levegőben és várjuk a mobilos újdonságokat … Én csak gratulálni tudok a film készítőjének.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz