login |

Young Justice Outsiders: vége a 3. évadnak

2019. 08. 28. 19:35 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, ,

Na, kezdhetünk vitázni, hogy tényleg tartja-e a szintet a Young Justice: Outsiders az Invasion és az első évad minőségéhez képest. Részemről egy nagy “Nem!” a válasz.

Nem is azért, mert új karaktereket kaptunk, hanem mert megalapozatlanul hajigálták elénk a C-listás hősöket, akik közül néhány komolyabb háttértörténetet kapott, de összességében a csapat ahogy van, nem túl erős. Egyszerűen nincs meg köztük a családiasság, mint amit az eredeti csapatnál érezhettünk.

A tovább mögött spoileresen folytatom!

Az említett csapat egyébként többnyire hiányzott az évadból, aki meg jelen volt, nem sok vizet zavart. Aqualad, vagyis már Aquaman csak egy-két epizódban volt igazán jelen, Artemis is. Superboy, Miss Martian és Nightwing kaptak nagyobb szerepet, de közel sem olyan jelentőset, mint az előző két évadban. Nem értem, hogy miért nem használja a sorozat a sikerének a kulcsát ebben az évadban.

A problémák sora viszont közel sem áll meg itt. A 26 résznek nagy része főként abból a célból készült el, hogy a ma közszájon forgó gondolatokat csócsálják meg, legyen az a közösségi média fontossága, a szexualitás, na meg a politizálás. Nem gyerekeknek készült, tudom, de a sorozat mégis egy szuperhősös animáció, aminek a lelkét tépték ki a keretéből, és megtömték erőltetett fejtágítással. Aqualad vonzódásának bevezetése a férfiak felé például mindenféle komolyabb felvezetés nélkül történt meg a szezon második felében, érdemes lenne az effélét jobban előkészíteni.

Csalódott vagyok, hogy az évad első kétharmada mennyire üres és gyakorlatilag nulla érzelmet vált ki az emberből. De legalább a maradék harmad kifejezetten szórakoztató, amikor beindul a fősztori, ami egészen addig elhanyagolható volt. Középpontba kerül a rosszfiú, aki egy meglehetősen hatásos elmebeteg nagymamára sikeredett, s a csapat megküzdött vele, amiben Halo volt a kulcsszereplő.

Majd pofátlanul elénk toltak az évadzáró előtt egy Artemis-központú részt, amiben Wally-ra emlékeztünk meg. Az egész évad alatt nem kezdtek vele semmit, majd a drámai tetőponton elvágták a történetet, és befűztek egy megható jelenetsort a legjobban hiányolt karakterrel.

Az évadzáróban pedig elővettek egy harmadik sztorit, ahol visszatértünk Markoviába, hogy Geoforce legyőzze rokonát, aki átvette a hatalmat az ország felett. Brion pedig gonosz lett, szintén mindenféle előzmény nélkül, hiszen végig a jófiú szerepében volt feltüntetve, aki őrülten szerelmes Violettbe, és képtelen lenne nélküli élni. Erre most nélküle él, gyilkol és még a volt csapattársait is megalázza?

De nem nézzük ám el azt sem kedves YJ, hogy feledékeny vagy! Elvégre Vandal Savage és a gonoszok általában megjelentek néhány percre morcosan vagy épp félmosollyal bambulni, hogy utána elfelejtsék, mit akartak, és megint eltűnjenek a képernyőről. És ez már nem az első szezon, amikor nem kezdenek velük semmit, csak csalókán sejtetnek valamit.

Terra esetében a titkolózást meg az egész évadon keresztül húzták, és mire azt gondoltam, nem lesz semmi, másfél perc alatt feloldották és Artemis megbeszélte vele, hogy nem lesz gonosz. Hogy mi?!

Az utolsó percekben a Liga újra alakult Black Lightning vezetésével, az Outsiders továbbra is reflektorfényben maradhat, Forager felfedte az osztályában valódi énjét és Connort a közös ünneplés közben a Legion of Super Heroes egy tagja szolgálta ki. Ja, ezt meg megelőzte egy képsorozat, ami olyan volt, mintha lusták lettek volna animációt csinálni, ezért csak puszta képekkel akartak bemutatni egy halom jelenetet (szintén nem az első eset az évadban).

Easter egg áradat ide, régi szép emlékek (az a Kid Flash-es lázálom azért igen szívbemarkoló) oda, a Young Justice: Outsiders már nem az a sorozat, amibe anno annyian beleszerettünk, így utólag már bánom, hogy végignéztem a harmadik évadot, mert a majd 7 éve elkészült első két szezont meg sem közelítette, és az S2-es zárás emléke maradhatott volna a végső, mert az a rész volt az utolsó, amikor még utoljára önmaga volt a széria.

Nem, köszi, részemről nem kérek negyedik évadot.

2 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2019. 08. 28. 19:58

Eddigi legrosszabb évad.. sajnos.

Ayrons - 2019. 08. 28. 20:42

Katasztrofálisan szar volt nálam lendült is a kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz