login |

Délelőtti videó 3.: The A List

2019. 08. 30. 11:30 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

It’s like The Society meets Lord of the Flies and everyone has British accents!

Ezt a promószöveget használja a Netflix ehhez a platformra ma (magyar szinkronnal és felirattal) felkerült sorozathoz, ami egy tavaly ősszel, a BBC streaming platformján bemutatott széria, ami már csak azért is vicces, mert a The Society-t eleve a Legyek urához hasonlították. De mindegy.

A 25 perces epizódokkal jelentkező tinidráma egy természetfölötti thriller egy idillikusnak tűnő szigeten (szép, skót forgatási helyszín!) lévő nyári táborból, ahova egy lány érkezik álmai vakációját eltölteni, azonban az utazása rémálommá változik, amikor egy rejtélyes fiatal teszi be a lábát a helyre.

A BBC-s és a Netflix-es előzetes a tovább mögött. Főszereplők: Lisa Ambalavanar, Ellie Duckles, Jacob Dudman Savannah Baker, Cian Barry, Eleanor Bennett, Rosie Dwyer, Max Lohan, Jack Kane, Benjamin Nugent, Nneka Okoye, Georgina Sadler, Micheal Ward, Indianna Ryan

16 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 08. 30. 11:49

Legyen már vége ezeknek a keresők által értelmezhetetlen neveknek! Mint a 3%, amiből a “%” jelet minden kereső kiveszi (a “3” meg mindenben benne van), az “A-list”-ből lesz “a list”, ami megint egy rakás fals pozitív találatot fog hozni…elegem van. Miért nem lehet torrent kereső barát nevet adni a sorozatoknak?

Na.

mSO - 2019. 08. 30. 12:06

cherokee: van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát. :D

juhaszvik - 2019. 08. 30. 12:18

cherockee: sokat segít, ha a teljes nevét írod be a keresőbe: nem “A-list”, hanem “The A-list”.

Egyébként meg egy kicsit FWP (first world problem) :)

cherockee - 2019. 08. 30. 12:30

Direkt nem írtam smiley-t, de persze műhiszti volt, csak meglepett, hogy megint egy sorozat, amit a keresők nem szeretnek, kötőjelet, százalékjelet kiveszik, …

A megoldás a netflix előfizetés, most regisztráltam megint, van épp mit nézni.

Sawyer - 2019. 08. 30. 12:56

Nemtom’, velem van-e a baj, a rendezők mások már vagy a színészek nem karakteresek, de a színészek nem karakteresek. És nem csak itt, más sorozatban is nagyon ritka az emlékezetes karakter/színész. Lost, Prison Break meg a többi réginél belémégtek az arcok, ezek meg “mind ugyanolyanok”.
A trailer meg nagyon gagyi :D

winnie - 2019. 08. 30. 12:59

az első rész is gagyi. én nagyon szeretem ezt a műfajt, de itt a fejem fogtam.

winnie - 2019. 08. 30. 12:59

egyébként szerintem azért elég sok sorozat van, ahol zseniális arcok vannak:)

Anonymus - 2019. 08. 30. 13:59

chrockee: Google-ba keress rá az adott dologra és írd utána, hogy sorozatjunkie:
pl: The A-List sorozatjunkie
Én már régóta igy keresek rá itt mindenre. Nem akarom nagyon leszólni az oldalt, de a kereső gyakorlatilag használhatatlan. :/

juhaszvik - 2019. 08. 30. 14:26

Sawyer: lehet hogy csak simán öregszel, és ezt most nem csak a nosztalgiára értem, hanem a generációs különbségekre is. Persze nem tudom mennyi idős vagy, de például egy tinikkel tele rakott sorozatban nem biztos, hogy átérzel minden karaktert, ha pl. 30+ vagy.
Ellenpéldákat (napjaink jó karaktereit) azért nem kezdek most sorolni, mert bőven van. Sőt nálam szinte alapkövetelmény, ha nézek valamit. És azért bőven van mit néznem 😀

cherockee - 2019. 08. 30. 15:14

@Anonymus:

Köszi a tippet, nekem speciel más keresőkben, pl. torrent oldalakon volt rossz tapasztalatom, de megoldotta egy előfizetés, tisztább szárazabb legálisabb érzés :).

cherockee - 2019. 08. 30. 15:16

@winnie:

Nálam közelít az “olyan rossz hogy már jó” kategóriához, a főgonosz gyakorlatilag csak áll és néz, már röhögök ha látom, második rész végére idáig jutottam. Nagyon klisésnek tűnik, kihívás lesz végignézni.

cherockee - 2019. 08. 30. 20:41

A 8 részig béna tinidráma béna természetfeletti izével, majd a 8. részben stílust vált. Nem tudom javasolni senkinek aki ezt olvassa, az első résztől stabilan rossz a színvonal. Azért nézem végig, hogy nektek ne kelljen! :)

winnie - 2019. 08. 30. 22:32

csábítónak hangzik:)

Critica007 - 2019. 08. 31. 16:44

Mivel tegnap este nem tudtam aludni, gondoltam belenézek, hátha elálmosít… ám sajnos inkább feldühített ez a fajta bénaság. Rossz rendezés, rossz operatőri munka, kifejezetten rossz színészi játék, übergagyi “trükkök” és erre jön a borzalmas forgatókönyv. Végignéztem, mert abban bíztam, hogy az írók legalább egy megfelelő csavarral megmagyarázzák, hogy mire fel ez a kreténség, amit látunk, de minden idők legbénább főgonosza mellett, minden idők leggagyibb évadzárását is produkálták. Ritkán érzek olyat, hogy ezt nem kellene folytatni – akár mennyire is nyitott a vége -, de most nagyon.
A szinkron készítőinek és színészeinek hatalmas gratuláció jár, mert nélkülük végig sem tudtam volna nézni. A magyar hangoknak hála néha azt éreztem, hogy színészeket látok a képernyőn (majd átváltottam eredetire és valami eltört legbelül :).
Nem ajánlom senkinek a megtekintését!
U.i.: Vajon hány évesnek kellett volna elképzelnem a szereplőket????

Fulgrim - 2019. 08. 31. 20:48

Az első részt nagy nehezen végig szenvedtem. Valóban elég röhejes.
Nálam sanszosan kasza. Meg cherockee megnézte helyettem is, szóval semmi gond. Nem maradtam le semmiről! :)
Amúgy milyen stílusra vált a 8. résztől?

csigez - 2019. 09. 01. 07:50

Az előzetes alapján elkezdtem tegnap ezt a “csodát”. Már az első rész után az volt a véleményem, hogy ez egy kliséhalmaz bináris szereplőkkel. Van a gonosz főszereplő, aki gonosz, van a rejtélyes srác az erdőből, aki rejtélyes, és ennyivel le lehet rendezni minden szereplő jellemzését. Semmi árnyalás nincs benne, mindenki totál egysíkú.

Engem a misztikus sziget, némi belengetett paranormális téma behúzott, és ledaráltam az egész sorozatot másfél nap alatt. Annyi mindent ki lehetett volna ebből hozni, ha csak egy kicsit is komolyan veszik a dolgot. A legnagyobb baj vele, hogy végig a rejtélyre épít, majd mikor “megmagyarázzák”, akkor csak egy szolid “Ez meg mi a …?” kérdés tör elő.

A lezárása is botrányosan vacak szerintem. A posztból az jön át, hogy ezt már elvileg tavaly ősszel meg lehetett nézni a bbc oldalán. Ott ekkora sikere lett volna, hogy a netflix látott benne potenciált?

A szereplők kora bennem is kérdéseket vetett fel. Főleg miután kiderült az egyik “csavar” a történetben. Na mindegy, ne kövessétek el azt a hibát, mint én, és inkább nézzetek valami mást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz