login |

Emlékeztető: Jófiúk 1. évad

2019. 09. 01. 19:20 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány,

Ma. 20:10. RTL Klub. Jófiúk – 1×01 (ismertető és teaser promók + főcím és forgatási riportúj előzetesek)

Na, vajon az új, 40+ perces, heti komédiasorozat lesz akkora siker, mint A mi kis falunk? És milyenek lesznek az első vélemények? Jöhetnek a kommentek, de persze majd a kritika is jön jövő hét elején.

Ez is feldolgozás, mint minden az RTL Klubon és a TV2-n az elmúlt években (nemsokára jön saját cucc is!), a különbség, hogy az eredetit, a spanyol Balfék körzetet (Los hombres de Paco / Paco’s Men) sokan ismerik itthon is. Most kiderül, hogy ültették át hazai és modernebb viszonyok közé.

Az RTL Klub hivatalos leírása szerint a sztori:

Három nyomozót legutóbbi baklövésük után új körzetbe helyeznek, ahol egy másik nyomozó csapat és válogatott bűnelkövetők várnak rájuk. Ráadásként a kerületi rendőrkapitány az egyik nyomozó apósa, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel vejéről. A káoszt tovább tetézi, hogy a három rendőrrel együtt egy női kolléga is érkezik a körzetbe, aki korábban egyikőjük felesége volt – és ahogy az lenni szokott, titokban még mindig szerelmes volt férjébe.

UPDATE: A csatorna rutinosan pár perccel hamarabb kezdte…

Szereplők:

 • Mihályfi Balázs (Szűcs Gyula százados, csoportvezető)
 • Hevér Gábor (Matkovits Gábor főhadnagy)
 • Király Dániel (Dobos Bence hadnagy)
 • Pokorny Lia (Szilágyi Laura)
 • Kovács Panka (Szűcs Sári)
 • Parti Nóra (Vadász Bernadett)
 • Gáspár Tibor (Szilágyi Lőrinc ezredes, kerületi rendőrkapitány)
 • Michl Juli (Kerekes Ivett)
 • Ertl Zsombor (Gyenes Gáspár)
 • Miller Dávid (Kamenyik Pál)
 • Katona Kinga (Holczer Rita hadnagy)
 • Mészáros András (Martos András őrnagy, bűnüldözési alosztályvezető)
 • Mészáros Tibor (Kertész Miklós főhadnagy)
 • Borovics Tamás (Portner Lajos százados, csoportvezető)
 • Varga Gabriella (Dr. Szilágyi Szilvia százados, a helyszínelők főnöke)

14 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2019. 09. 01. 20:02

Hihetetlen. Lemaradtam az elejéről, mert jóval hamarabb kezdték. :(

Aldo - 2019. 09. 01. 20:19

Igazi elcseszett, amerikai szemétből átvett sztereotípia, hogy a rendőrök mindig fánkot zabálnak.

winnie - 2019. 09. 01. 20:43

aldo: ööö, most nem hiszem, hogy magyaráznom kéne, de épp ez a poén benne. hogy azt teszik, hogy az amerikai sztereotípiára (ami nem is az, hanem inkább running geg) céloznak benne.

ha a sorozatban is van ilyen és profi a forgatókönyvíró , akkor még be is dob egy sort később (vagy épp az adott jelenetben), amivel erre utal.

kiskiraly - 2019. 09. 01. 21:12

Nem voltak rosszak a karakterek főképp a három zsarué.

Liát nem tudom miért kellett átmaszkiroztatni (eredetit nem láttom, ott is ugyanígy maszkot raktak a színésznő arcára?)

Kiváncsi leszek majd a nézettségére. Azért adhatták volna reklám nélkül is (ha már premier).
Persze a Love Island-et egyből nyomták utána

Olyan 6,5/10 nálam elsőre.

Deny - 2019. 09. 01. 21:18

Kellemes csalódás volt, hasonló gagyit vártam, mint A mi kis falunk (tudom, hogy adaptáció mindkettő, de mivel ugyanazokkal az írókkal reklámozták, nem sok reményt fűztem hozzá.) Viszont nem tudom végig ki fogok-e tartani. Én 6/10-re értékelném.

winnie - 2019. 09. 01. 21:45

deny: igazából csak a cég és a főnökség egyezik, szóval kapitãny ivánékcsinálják, de az írógárda más.

Aldo - 2019. 09. 01. 22:22

Ja, hogy a fánk az poén akart lenni. Ráadásul a lyukas fánk nem éppen a jellegzetes magyar fánkfajta, mert nagyanyám sose így sütötte.
Főleg a rendőrökre lehetne sok hülye sztereotípiát rásütni, de nem, még ezt is importálni kell. Vegyünk egy külföldi sorozatot, cseréljük ki a neveket magyarra, a helyszínt meg Budapestre és már készen is vagyunk. Amíg tart az eredeti, csak ugyanazt meg kell csinálni, de ha abból elfogy az összes rész, és egyedül kéne valamit alkotni, akkor már baj van. Lásd a Társas játékot pár évvel ezelőtt.
Nem baj, a prolinak jó lesz így is. Bár egy olyan országban, ahol a Barátok közt már több mint 20 éve megy főműsoridőben, nem tudom miért lepődök meg.

winnie - 2019. 09. 01. 22:23

aldo: látod, ezért nem szeretek sose m poént magyarázni, mert azonnal felhúzza magát az ember és tirádiába csap át:) sok poén nekem sem jön le, de ezért tényleg nem érdemes kiakadni, meg gúnyolódni. ez a műfaj lényege. ha nem tetszik egy poén, akkor nem tetszik. szerintem is sokkal jobb lett volna egy klasszikus magyar lekváros fánk, de akkor biztos abba kötött volna bele valaki, hiszen ha elmész boltba rendőrként fánkot venni, akkor ilyeneket fogsz leginkább találni.

“külföldi sorozatot, cseréljük ki a neveket magyarra, a helyszínt meg Budapestre és már készen is vagyunk.”

igen, nyilván így készülnek ezek a sorozatok vagy a filmes remake-ek. akkor lehet, hogy erről majd írok posztot, mert maga a téma elég érdekes.

“Amíg tart az eredeti, csak ugyanazt meg kell csinálni, de ha abból elfogy az összes rész, és egyedül kéne valamit alkotni, akkor már baj van. Lásd a Társas játékot pár évvel ezelőtt.”

nem mintha nem lenne több ellenpélda is rá, de a társas játék pont arra jó példa, hogy a világon semmi baj nem volt. az írók örültek annak, hogy végre egyedül alkothatnak valamit, és meg is tették. szerintem egy pillanatig nem érezték, hogy baj lenne. az, hogy neked (vagy nekem) nem tetszett, amit csináltak, az egy dolog. de hogy baj lett volna…, nem.

“Nem baj, a prolinak jó lesz így is. Bár egy olyan országban, ahol a Barátok közt már több mint 20 éve megy főműsoridőben, nem tudom miért lepődök meg.”

igen, akinek tetszik egy random sorozat, aminek fánk van a plakátján, az proli:) (a “neked tetszik ez a sorozat?? fúúúúj, kevesebb vagy nálam.”-nézet engem egyébként inspirálni szokott, legalábbis próbálom sokszor kiemelni egyes írásokba, hogy milyen, nem annyira divatos sorozatokat szeretek.

szóval én benne vagyok, büszkén fogom vállalni, ha nekem be fog jönni, de a műfajshaming elég ciki, az ember azt gondolná, hogy már túlléptünk rajta, valljuk meg. azért elég sok ország van, ahol napi szappanoperák 20-nák több éve is mennek főműsoridőben. oké, itt is benne van, hogy neked valamiért nem jött be a BK, de az például az a sorozat, hogy a világon nincs benne semmi (oké, nem volt benne semmi, amikor láttam utoljára még a gyerekek előtt, ami vagy 13 év), ami kilendítené bármilyen irányba. mármint utálnivalóra gondolok, ezért lep meg, hogy valakiből negatív érzelmet vált ki. teljesen run of the mill napi széria, amit lazán lehet fogyasztani, ha valaki szereti a műfajt. nyilván nem a magyar írók határozzák meg a történetet, de nem véletlen, hogy ennyi nagy név dolgozott rajta, viszonylag jó kezekben volt. (mondjuk, mint írtam, abban lehet, hogy igazad van, hogy manapság már nem ez a helyzet, hiszen azt látom, hogy csökken a nézettsége és showrunnerváltás is volt megint.)

Mikilós - 2019. 09. 01. 22:41

Nekem tetszett, én is lemaradtam pár percről, meg az eleje kicsit nehezen indult be, így poén áradatban, de a reklám után, már egész jó lett. Bár a vágás furcsa volt nekem, ez leginkább az éttermes jelenetnél volt. Egy mondat a zsaruknál, majd a feleség mond egy mondatott a barátnőjének, akkor megint egy mondat a zsaruknál. Nem.az a jelent vágásban furcsa volt.

Kiváncsi leszek, mikor lesz majd az első magyar crossover. Mondjuk a Jófiúk és A mi kis falunk között. Simán meglehetne valósítani mind a két sorozatnál, ha már egy családban vannak.

Adamzget2 - 2019. 09. 02. 00:10

Nekem kellően bejött annyira, hogy folytassam. Bár Szabó Győző jeleneteinél azért sokszor látszott, hogy rájátszik (Fejdobálós jelenet, csomagtartó ajtós). Meg azt a bábut sem feltétlen tudom hova tenni. Még csak meg sem próbálták elrejteni, hogy ne legyen ennyire feltűnő. Vagy ez direkt ennyire gagyi? :D

Springer - 2019. 09. 02. 06:11

Kíváncsian vártam az első részt.
Az eleje nehezen indult be, aztán egész jó lett.
Nem ismerem azt a sorozatot, ami alapján készült.
Nekem tetszik, pedig az előzetesek kapcsán voltak előítéleteteim.
7/10

goodjohnwin - 2019. 09. 02. 11:02

Lehetne magyar közhelyeket is felépíteni, pl. a rendőröknél gíroszfüggésel – ez aztán tényleg tipikus, van már belőle poénforrás (tilosban parkoló zsaruk a körúti török előtt), és a gírosz/falafel/kebab/döner nyelvi és etnikai katyvasz is jó alap lenne további poénokhoz.

kiskiraly - 2019. 09. 02. 12:03

“Meg azt a bábut sem feltétlen tudom hova tenni. Még csak meg sem próbálták elrejteni, hogy ne legyen ennyire feltűnő”

Jaja, az nekem is feltűnt :)

winnie - 2019. 09. 02. 14:46

goodjohnwin: ilyesmiket kellene. erre mi volt a spanyol feldolgozás első részében? mexikói étterem, spanyol nyelvű zene és… , ehh, még valami nagyon spanyolos utalás. pedig!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz