login |

Emlékeztető: Love Island – Találd meg a szerelmed 1. évad

2019. 09. 01. 20:35 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány, reality,

Ma. 21:05. RTL Klub. Love Island – Találd meg a szerelmed – 1×01 (előzetesek + az amerikai változat kritikája) – napiban, bruttó 80 percben…

Miközben a TV2 elindította az RTL Klubos X-Faktor klónját, az RTL Klub elindítja a (legutóbb) TV2-es Éden Hotel klónját, TAPS!

Oké, valahol persze nem vagyok fair, mert ez konkrétan licenc és nem “saját fejlesztés”, mint a Sztárban sztár leszek!, de az is tény, hogy a Love Island nem sokban tér el a trópusi, párosodós (mármint párokba rendeződős) együttélős realityversenyektől, amik alapján az Éden Hotel is készült. Ennek is az lesz a lényege, hogy miközben fiatalok együtt élnek, párt találjanak maguknak, és párban eljussanak a legvégéig.

Nem az a cél, hogy valaki szerelmes legyen (bár sosem baj, ha a partnerek bejönnek egymásnak), a stratégiai partnerség a fontos, főleg, hogy rengeteg csavart fognak bedobálni a készítők, amiket nem lesz egyszerű úgy lereagálni, hogy az ember győztesen kerüljön ki – ezek közül a megszokott új beköltözők a legkeményebbek, hiszen velük kapcsolatban egyesek nem az eszükre, hanem a hormonjaikra fognak lehet hallgatni.

Véleményt csak a formátumról tudok mondani, a magyar változatról (még) nem (azért majd próbálok írni), de az nagyon nem tér el a korábbiaktól. A fent linkelt kritikában kiemeltem tényezőket, mint például az ironikus, helyenként a negyedik falat bontogató narrációt, illetve az alig egy nap csúszással adott eseményeket (ami hiperkemény meló a készítőknek, és abban biztos vagyok, hogy mivel a hazaiak közel sem annyira profik, mint az amerikaiak vagy az angolok, az ő munkájuk terén nagy lesz a minőségi különbség – főleg, hogy tippre szokás szerint fel lesz vizezve a tartalom, ami egyébként odakint is napi, szóval ezzel nincs gond.)

A műsorvezető Kamarás Norbert lesz, aki a Love Story című online kísérő műsort is vinni fogja.

A hivatalos leírás a’la RTL Klub a következő:

A szerelmet megtalálni vágyók több héten át Cipruson, a szerelem szigetén, csodálatos környezetben kapnak lehetőséget arra, hogy ráleljenek életük párjára és közösen elvigyék a 20 millió forintos nyereményt, amivel akár meg is alapozhatják közös jövőjüket.
A külföldi szériákban már nem egy szerelmi sikertörténetet követhettek végig a nézők; voltak olyanok, akik megtalálták az igazit és összeházasodtak, egy másik – ugyancsak a tévéshow-ban egymásba szerető – párnak pedig már gyermeke is született. A cél most is a szerelem és az élethosszig tartó boldogság megtalálása.

31 hozzászólás Ne habozz!

tommy - 2019. 09. 01. 21:07

és ebben miért csak futószalagon gyártott kigyúrt fiúk meg vékony lányok vannak?

Stiel - 2019. 09. 01. 21:16
winnie - 2019. 09. 01. 21:43

tommy: mert ez a koncepció. jó eséllyel egymás zsánerei lesznek. szerencsére az edzés manapsãg egyre nagyobb divat, és nem féltetlenül utal sekélyességre, habãr az sosem tesz rosszat a készítők számra a műfajnak.

jesustomer - 2019. 09. 02. 00:24

A kigyúrt pasikkal nincs gond, csak ne lennének idióták egytől egyig.
Kamarás Norbi viszont egyre jobban építi magát, lassan elhagyja az idióta Lali szerepét. Tök jó látni, hogy létezhet más műsorvezető is mint az általam elismert Sebestyén Balázs meg az idióta Istenes Bence.
Kell ide a vérfrissítés mert az RTL kinevelte Stohl-t, Sebestyén-t, Lilu-t, Majka-t, Ördög-öt, Istenes-t, a TV2 Tilla-t meg Liptai-t (kár, hogy Szabó Kimmel-t nem használták többször), és kb mindenki össze-vissza mászkál de utánpótlás az nincs. Egyrészt marha unalmas a Majka-Istenes-Stohl vonal, Balázs-t nem használják csak a saját műsorában amit kivéreztettek, Lilu-t nem látni már (se a műsorát), Nóra meg eltűnt.

mrmackey - 2019. 09. 02. 00:41

A trash reality is sorozatnak számít? Vagy ez szponzorált tartalom?

human - 2019. 09. 02. 00:52

ha szponzorált lenne, akkor jeleztük volna. Minden nagyobb hazai reality indulásának kezdéséről írtunk szerintem, így nyilván ez sem maradt ki.

winnie - 2019. 09. 02. 04:51

és 2006 óta tesszük ezt – minden, ami sorozat, és ami stratégiai, az pláne. (de erre elég egy keresés, hogy anno volt-e hasonló reality-ről posztunk.) majd jön a kritika is, remélem.

ráadásul nem ítélkezünk látatlanban, ki tudja előre, hogy milyen lesz egy műsor. nyilván tisztelet a kivételnek, de ilyet sokszor csak olyan kérdez, akinek nem is nézi a műfajt – mármint arra célzok, hogy sokan nem tudják, hogy mi trash és mi nem, illetve azt sem, hogy mennyi jó trash reality van, és mennyivel több rossz.

Zsu - 2019. 09. 02. 08:33

Mondjuk az kicsit szivem utott, amikor Karola azzal kezdte a bemutatkozasat, hogy o 2000-ben szuletett, de hat ideje rajonni, hogy kozben felnott egy ujabb generacio :D

Mate4182 - 2019. 09. 02. 10:10

Majka-Istenes-Stohl vonal, Balázs-t nem használják csak a saját műsorában amit kivéreztettek, Lilu-t nem látni már (se a műsorát), Nóra meg eltűnt.

Majka – TV2
Istenes – Nemetorszag/Youtube
Stohl – TV2
Balazs – Radiozik/RTL
Lilu – szerintem abbahagyta
Nora – TV2

en szemely szerint keves alkalmatlanabb embert tudnek elkepzelni mint ENB LALI, megneztuk a 0. reszt es abban a 10 percben amig a kecot mutatta konkretan 7szer kezdett el arrol beszelni hogy hogyan sut a nap.
koszonjuk.

ettol fuggetlneul nezni fogom mert trash reality :D

len90 - 2019. 09. 02. 11:16

Az a baj, hogy itthon kb. lehetetlen ilyen műsort igényesen (ami ebben a kontextusban “szórakoztatóan”-t jelent) megcsinálni.

Akinek van egy kis esze nem nagyon megy el ilyen műsorba, mert fél, hogy utána nem kapna “tradícionális” munkát ha a celebkedés nem jön be, valamint itthon annyira rámennek a szexre és a meztelenkedésre, (bár meglepődtem, hogy mintha tegnap egy vágó snittben úgy tűnt volna mintha nem lehetne belátni a zuhanyzóba), hogy ez is elrettenti azokat akiknek 2-nél több agysejtjük van. (A legtöbb Magyar trash-reality (Éden Hotel, Való Világ) büszkén töltögeti fel a 18+-os videótárjába még a legegyszerűbb zuhanyzásokat is, hogy legyen mire recskáznia a “jó magyarnak”…)

És mivel a fentiek tükrében cask olyanok jelentkeznek akiknek nincs meg az a két agysajtje, ebből sosem less egy igazán jó, tényleg taktikai játék. A 3 hazai Éden Hotelben talán 2 figura volt, aki felfogta, hogy miről szól ez a játék, a többiek tényleg cask pózoltak a kamerának és megpróbálták a “saját drand”-jüket építgetni, hogy majd a műsor után lehessen influenszerkedni. Most is látszott, hogy talán 1 vagy 2 lánynak esett le, hogy nem szolgálja az érdekét, hogy a párválasztásnál bárkinek is előre lépjen, sőt a tetovált csaj még le is kúrta a fiút aki végül beállt mögé, hogy hogy képzeli, neki ő semennyire nem jön be…pedig egy ilyen játékban pont azoknak lenne jó esélyük, akik leszarják a kavarás részét és direct beválasztanak valakit, aki bottal sem, és bizalmi alapon szépen végigviszik a játékot…

winnie - 2019. 09. 02. 12:37

len90: akarod mondani, akinek van esze, az elmegy. a világ legmagátólértetődőbb dolga. nyilván lehetősége nincs mindenkinek, vagy vágya arra, hogy tévében szerepeljen, de akinek van, az miért ne? mert 1. jó buli, csak szórakoznia kell, 2. fizetett nyaralás (mármint konkrétan fizetést is kap), 3. még össze is jöhet valakivel (szóval életileg is nyerhet), 4. pénzt nyerhet, és igen, 5. kamatoztathatja az ismertségét.

(az pedig, hogy nem kapna munkát…, bocsáss meg, de egyrészt miért ne, másrészt ki emlékszik ma már sok realityszereplőre, harmadrészt miért ne kapna, ennyire azért nem kéne kutyába venni a munkáltatókat – főleg, hogy ez azt jelentené, hogy ők is néznek “ilyen” műsorokat.)

tudom, hogy van egy gőg egyesekben, miszerint ringyember az, aki ilyesmire vállalkozik, de az efféle reflexből ítélkezőkre nem érdemes szót fecsérelni. csak azért, mert egy vagy sok ember tényleg lemegy kutyába, másnak nem kell, meg aztán, aki így gondolkozik, az a műsorok nagy ismerője, szóval mi is a helyzet?

” lehetetlen ilyen műsort igényesen (ami ebben a kontextusban “szórakoztatóan”-t jelent) megcsinálni.”

ez viszont szerintem nettó butaság. a szó konkrét értelmében is igényesen bármit meg lehet csinálni, még akkor is, ha nem igényes dolgokat mutatsz. annyi minden alakítható szerkesztéssel, hogy ihaj, de egyébként meg minden csak instrukciók kérdése, te szabsz stílust készítőként.

szórakoztatónak meg végképp meg lehet sok mindent csinálni, erre rengeteg a példa külföldön is. más kérdés, hogy az efféle műsorokat, amik nagyon naprakészek, nem nagyon lehet hetekig tervezni. itt ahogy esnek, úgy puffannak a dolgok, szerkesztésileg is. nagyon kevés sablon (mármint nem sablon, mint klisé, hanem öntőforma) van, amire rá lehet feszíteni az anyagot.

a többi az tipikus általánosítás, amibe valamiért sokan belefutnak, ami azért baj, mert anullálják korábbi, értelmes meglátásaikat. mint az, hogy akit bemegy a tévébe, mert valami

“itthon annyira rámennek a szexre és a meztelenkedésre”

te ismered jelek szerint a műsorokat. én meg nem. de látatlanban fogadok veled, hogy nem mennek rá. van vagy lehet benne ilyesmi, de egyrészt nem kell explicitneknek lenni vagy akár mutogatni, másrészt a prüdéria röhejes lenne, de akárhogy is, tippre elég kis része ilyesmi egy adásnak. azért megyek, megnézem a premiert és beszámolok.

“ez is elrettenti azokat akiknek 2-nél több agysejtjük van.”

A GŐG!

“a 18+-os videótárjába még a legegyszerűbb zuhanyzásokat is, hogy legyen mire recskáznia a “jó magyarnak”

ezt megint ki tudja? de nem is ez a kérdés, hanem számold meg, hogy mennyi ilyesmire van példa. és gondolkozz az okokon. biztos, hogy azért teszik, hogy a nézőnek jó legyen? mert a kommentedből ez tűnik ki, holott nem nézői elégedettséget vagy elvárásokat elégítenek ki, hanem sima bulvárkeresletet. nem azért teszik, mert ezzel nézőket nyernek. hanem azért, mert a bulvárlapok akarnak klikkeket. nyilván van beszállító, de a itt a bulvárlap lehetne a főbűnös – már, ha bűnről lehetne beszélni, mert ugye van valaki, aki ehhez hozzájárul, és van valaki, aki ennek örül. a kérdés, hogy téged mi is háborít fel? az, hogy valaki aláírt egy szerződést, hogy meztelenül mutogathatják (ÚÚÚÚ – QUELLE HORREUR!) vagy az, hogy van ember, aki “recskázik” (ÚÚÚ – QUELLE HORREUR!).

ez nem mindenkinek a magánügye? És akkor itt a GŐGös és, mint kiderült full PRŰD ember, akinek a világon semmi köze a szóban forgó személyekhez, és két agysejtezik? úgy, hogy közben semmit sem tud róluk?

wow. mi van, ha az egyik nagyon szereti az anyukáját, a másik meg rokkantnyugdíjasokat segítő alapítványt visz? de mivel valaki meztelenül zuhanyzik, a másik meg “recskázik”, ezért már “pföjj, az ilyen nem ember” van?

i mean, üdv a 17. században!

“A 3 hazai Éden Hotelben talán 2 figura volt, aki felfogta, hogy miről szól ez a játék, a többiek tényleg cask pózoltak a kamerának”

again, vicces, hogy itt védem azokat a műsorokat, amikből egy percet nem láttam (ezt már megnézem, a premiert), de meg püfölöd azt, amit nézel.

az nem a játék hibája, ha valaki olyan, amilyen. de attól, hogy előtted voltak olyan kommentelők, akik mondtak sok okosat vagy butaságot, neked nem előírás, hogy ugyanazt kell csinálnod.

elhiszem neked, hogy hülyék voltak, nem taktikáztak, de azok egyedi esetek. ha most is ilyenek lesznek, attól még a következő évadban lehetnek mások is.

winnie - 2019. 09. 02. 12:45

“talán 1 vagy 2 lánynak esett le, hogy nem szolgálja az érdekét, hogy a párválasztásnál bárkinek is előre lépjen”

ezzel tudnék vitatkozni, mert szerintem jó ötlet. nem vagyok benne profi, csak az amerikai változatot láttam, és ott sokkal jobban léptek előre, és volt, aki profitált.

minden nélkül azt mondanám, hogy aki előre lép, az lép egyet egy jövőbeli kapcsolat kialakítása felé, előnybe kerül azzal szemben, aki nem lép előre. ez hivatkozási alap, vagy egy szelíd célzás a srác felé, hogy érdemes, ha gond van, először hozzáfordulnia.

persze ez taktika kérdése – itt szerintem nem nagyon taktikáztak. és, abban is biztos vagyok, hogy ugyanígy lehetne a nem előrelépés mellett érvelni, de a lényeg, hogy nincs Egy Igazság.

“esélyük, akik leszarják a kavarás részét és direct beválasztanak valakit, aki bottal sem, és bizalmi alapon szépen végigviszik a játékot…”

azért a love islandben, amiket eddig láttam, ez nem nagyon megy, mert pont vannak olyan húzások, amivel ezt meg lehet akadályozni.

de itt jön elő az, amit a legeslegelején írtál. ki miért jön. a te olvasatodban, akkor ez az illető nyerni akar, és akkor máris borul, hogy nincs esze, illetve az, hogy miért megy el? mert egyrészt jól taktikázik, másrészt pénzt keresni megy. (én sem mennél ilyen műsorba, de ha van lehetőségem vetélkedőbe menni, akkor mindig megyek, mert tudom, hogy be fognak válogatni, és tudom, hogy jó eséllyel nyerek. akkor meg miért ne menjek bizonyos időszakonként “ingyen” nyereményért?) nyilván nem egy vetélkedőt vetek össze egy ilyen reality-vel, de ha valakinek van lehetősége, akkor menjen csak pénzt nyerni. más pedig menjen csak csajozni, pasizni nyaralni és telibe szarni a nyereményét.

ne mondd, hogy nem értesz egyet azzal, hogy nem csak holmi hátsó szándékkal lehet jelentkezni (nem mintha a népszerűségre való szert tevés annyira alantas dolog lenne – én spec sosem értettem, hogy miért lenézős dolog ez egyeseknél, miért nem “whatever, ha neki ez a jó”)

winnie - 2019. 09. 02. 12:46

“en szemely szerint keves alkalmatlanabb embert tudnek elkepzelni mint ENB LALI, ”

hú, szerintem ez a srác nagyon rossz. nem ismertem, és aláírom, hogy van benne valami visszafogottság, de ezt inkább képernyőre való alkalmatlanságnak mondanám. nem harsányságot várok el, hanem valami sármot, ez meg csak olyan… havercsávó szerű volt, aki nem unszimpatikus, csak nem képernyőkész.

de oka van, hogy hisznek benne, és más meg írta, hogy mennyire beindult és ráérzett, szóval lehet, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel.

len90 - 2019. 09. 02. 13:14

Winnie,

Nem azért de Winnie, de az esetek 95%-ban ha valaki leírja a véleményét úgy betámadod…elég nagy szerencséd van, hogy kb. egyedül vagytok a Magyar piacon ezzel a fórummal, mert ha lenne életképes konkurencia ilyen hozzáállással 1-2 hét alatt elvándorolnának a látogatók.

Leírtam a véleményem, erre 3 oldalon át ömlengsz arról, olyan személyeskedésbe merülve, hogy “prűd” meg “gőg” meg “itélkező”, holott leírod, hogy te nem követted ezeket a műsorokat, az én hozzászólásomból pedig kiderül, hogy én valamennyire igen, akkor miért ne írhatnám le ide a véleményem, tudtommal ezért van a forum. Egyébként az esetek 2/3-ban mindig röhögök a tenyerembe, legutóbb a BH90210 kapcsán álltál belém amikor megírtam, hogy hamar ki fog pukkadni a kezdeti nagy siker, mert nem azt adták a közönségnek amit vártak, plusz mert nem volt elég egyértelműen kommunikálva a koncepció, akik nem bújják a híreket lelekesen, tényleg van akinek csak a premier kapcsán esett le a meta koncepció. Akkor is a torkomnak ugrottál, hogy “látatlanban ítélkezni” stb, stb, eztán mi volt a legutóbbi szerdai nézettség szövegében “a BH90210 pedig tovább vérzik…” (immár 60%-át elbukta a premier nézőinek). Természetesen senki sem lát a jövőbe, és valaki a FOX-nál látott ebben lehetőséget, bár mint látszik ők is csak rövid távra, mert 6 résznél többet nem adtak neki, ami pont az az időtáv ameddig még eladja az “újdonság/nosztalgia” varázsa. És ezzel nem azt mondom, hogy neked nincs jogod véleményezni a hozzászólásokat, de meg lehet ezt tenni úgy, hogy “érdekes észrevétel, de én nem így látom / nem értek egyet / itt van xy ellenpélda” és nem úgy hogy “te hülye prűd bunkó” mert van különbség a kettő között, és ez a különbség nem engem minősít…

Ezt a zuhanyzást is pont azért hoztam fel, mert volt olyan pl. a VV-ben hogy az egyik lány vagy 100 napig tartotta magát, és végig fürdőruhában zuhanyzott, mert nem a nemiszervével szeretett volna címlapokra kerülni, de azért könnyen belátható hogy ez milyen problémás és ő is kb. 100 nap után beadta a derekát, elment egyet zuhanyozni meztelen, egyből fennt volna a RTL.hu-n, a Velvet.hu-n, a Blikk.hu-n, hogy VV XY végre megmutatta a testét…és akár hogy nézzük ez gáz és megalázó. Szerintem aki kicsit is előrelátó az tudja, vagy legalább a családja felvilágosítja, hogy lehet amire 20 évesen legyintesz egyet, hogy kit érdekel, 10-15 évvel később már máshogy nézed és nem örülnél neki mondjuk amikor már gyereked van hogy ilyen videók még mindig megtekinthetőek a neten és igen ezeket azért töltik fel, hogy az alacson ingerküszöbbel rendelkező emberek erre recskázzanak, mert semmilyen más célt nem szolgál az, hogy feltöltesz valakiről egy videót a műsor weboldalában, ahol némán zuhanyzik 2 percben…nem less tőle komplexebb karakter, nem kontaktál éppen senkivel, ez pont az a dolog amit nem kellene nyilvánosságra hozni, de itthon a valóságshow-k 80% ezt teszi és ezzel eléggé meghatározzák azt a réteget, aki ehhez a nevét és az arcát adja szereplőként…

Springer - 2019. 09. 02. 13:16

Mindenképp esélyt adtam az első résznek.
Pozitív csalódás Lali, akarom mondani Kamarás Norbert. Jó műsorvezető lehet belőle, más műsorokban is el tudnám képzelni.
A szereplők…hagyjuk :-D én bírtam ezt a műfajt, anno a Éden Hotelt néztem, de eddig ez nem jött be. A szőke srác, az Ákos?! talán és a hosszú hajú Patrik?! egész érdekes karakterek, a többiek semmi extra, a lányok meg futószalagon gyártottak, semmi érdekes karakter nincs köztük.
Műsorvezető 10/8, maga a műsor 10/2.
Én itt kaszáltam, a kísérő műsort néha-néha meg fogom nézni, kiváncsi vagyok Norbert fejlődésére, mint műsorvezető.

len90 - 2019. 09. 02. 13:20

Azzal is érdekes oxymoron-ba szaladtál, hogy nem a nézői igényeket akarják kiszolgálni, hanem a búlvárnak híreket szolgáltatni, viszont mindent meg lehet csinálni igényesen.

Szóval ezek szerint nem a nézőknek készül műsor, összedobnak valamit, és csak várják, hogy a búlvár szolgáltassa a sok marhát, akik csak azért kíváncsiak rá, mert ez van az arcukba tolva. Ez pont totál ellentéte a minőségi content gyártásnak, mert ott azért készülnek a műsorok, hogy azok élvezhetőek legyenek és az emberek magukról ráfüggjenek…

len90 - 2019. 09. 02. 13:26

Egyébként én is azokkal értek egyet, akik szerint pozitív csalódás a műsorvezető, mert valljuk be amilyen image ennek a srácnak volt, nem sokan nézték volna ki belőle, hogy 3 értelmes összefüggő mondatot el fog tudni mondani, pedig egyelőre egész értékelhető produkciót tett le az asztalra. Mondjuk tegyük hozzá, hogy az Éden Hotelben Bódy Szilvi és Berki Krisztián nem tették magasra a lécet…

Egyébként a műsor eddig rossz, gyakorlatilag tényleg semi nem történt, nem volt édekfeszítő a párválasztás során kialakult konfliktus, mert ezek a szereplők kevesek ahhoz, hogy érdemi feszültséget keltsenek.

De arra reflektálva amit Winnie írt, hogy minden szarból ki lehet hozni valami jót én csak azért szoktam ezeket a műsorokat valamennyire figyelemmel követni, mert imádom olvasni a kifigurázó összefoglalókat a hogyvolt-on, illetve az ottani hozzászólásokat. Épp ezért vártam már a Házasodna a gazdát és ezt is. A VV9-ben is az ottani közönség volt jó, a műsor ott sem ért egy kalap akármit sem…de amúgy éppen ez mutatja, hogy a készítőknek is több öniróniája lenne és már mondjuk csak a narrator több poént meg beszólást elsütne már az sokat emelne az echte műsor élvezhetőségén. Pl. Nádai Anikó ezért is jó mint a HAG, mind a VV-ben, mert ő poénra tudja venni és szépen oda tud szúrni, ha adja magát az alkalom (Bódy Szilvinek és Berkinek ilyesmikre nem futotta)…

winnie - 2019. 09. 02. 13:33

(mielőtt még egyébként úgy tűnne a mutogatésomból, a világon semmi gond nincs azzal, hogy nézed, vagy tudod, hogy mi van, csak ez olyan, mint amikor valaki elmegy cirkuszba, röhög a bohócon, majd azt mondja, hogy mennyire gáz a foglalkozás, meg aki elmegy bohócnak.)

winnie - 2019. 09. 02. 13:35

a bulvár oximoron kapcsán: egyszerűen egy üzletről van szó. ha van valamim, amit nem bocsátanék áruba és nem is bocsátok áruba, de valaki megveszi tőlem, akkor nem az én saram vagy nyerészkedésem vagy akármim az, hogy a másik mit tesz vele. nyilván nem arról van szó, hogy a bulvár akarja, kikényszeríti, hanem ez együttműködés eredménye, kölcsönös hátvakarás, az egyik hajt a másiknak jót. de önmagában ezek a tartalmak ilyen híd nélkül nem nagyon élnének meg.

len90 - 2019. 09. 02. 13:40

Ebben abszolút igazad van, csak itt jön képbe amit mindig problémaként hoznak fel az influencerekkel és celebekkel, hogy ez a tipikius mintaesete a “produkció nélküli produkciónak”. Tehát itt evele nem tudod azért nézni, mert értékelhető amit csinálnak. Egész nap döglődnek, össze-vissza kavarnak és pózolnak a kamerának, annyi hogy ők a TV-ben csinálják és legalább felvállalják, van aki meg otthon éli ugyanezt az életet. Én ezt élből elitélem, nem ilyen emeberekkel barátkozok, mert az én világnézetem szerint az alapvető inteligencia az ami kiváltja az emberből az igényt arra, hogy valami érdemlegeset csináljon és lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de ez tényleg “produkció nélküli produkció”, ezért ezeken az embereken csak rajtuk tudok röhögni és nem velük. (Pont ez a lényege a hogyvolt-nak is, ahol elég alaposan be vannak oltva…) És ebben tényleg nincs semi irígység meg féltékenység, felőlem keressenek vele havi milliókat nem sajnálom tőlük, viszont tisztelni sem tudom őket ezért…

winnie - 2019. 09. 02. 13:42

“de az esetek 95%-ban”

mármint az esetek 0,95%-ban. vagy annyi sem.

és ezt ne támadásnak vedd, de olvasd vissza a tegnapi, vagy az előző 3 napi kommenteket, és nézd meg a betámadási arányokat. sokan írtak véleményt. imádom a véleményeket. sosem kötök senki véleményébe azért, mert azonos vagy ellentétes az enyémmel. ha valamibe belkötök, akkor az nem a vélemény. pontosan tudod, hogy mit “támadok”, csakis egy dolgot, vagyis másfelet: azt, amikor valaki általánosít és egy vagy több példa alapján mindenre levetít valamit, mondjuk egy következtetést. vagy azt, amikor egy komment valakit a fogyasztási szokásai alapján minősít, azaz “spenótot eszel, akkor biztosan kiskutyákat rugdalsz”-módon ítélkezik.

még egyszer: pont azért nem is véleményezek, mert nem vagyok képben. de te sem a műsorra írtad, hogy rossz vagy nem. ez az, amit írj nyugodtan. én is megírom, várom oda a véleményedet. te a nézőkről és elképzelt játékosokról írsz.

nyilván a gőgösködés ott érdemes elkapni, ahol csak lehet. a lenézéseket. számomra nem is az ér meg szót, hogy valaki mást lenéz, inkább az, hogy magát fölöttük állónak képzeli. holott pont ő viselkedik úgy, hogy nem érdekli a magas lovat.

mondjuk az is a gyengém, amikor valaki más szájába ad olyasmit, amit nem mond, de most arra nincs energiám, hogy elmondjam hol siklik félre az, amit kiértettél a fentiekből.

winnie - 2019. 09. 02. 13:47

len90: a bh90210 kapcsán úgy érzem, mintha valami alternatív valóságot élne meg az egyikünk. nem keresem meg, de ha be is támadtalak, akkor nem azért, mert “NÉZETTSÉG”.

lusta vagyok kikeresni, hogy mi volt az ok, de ilyesmire, mint írtam, miért ugranék. főleg, hogy
ha megnézed, az első nagy nézettség után ezt kommenteltem rögtön (ezt kikerestem, mert tudtam, hogy írtam:)

“mínusz 50%. muszáj alsó hangon is. egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy tájékozottak a nézők és nem csalódnak, amikor nem valódi felélesztést látnak.”

ezt gondoltam. és mint kiderült, nem rosszul, mert nem először esett annyit, de végül esett.

winnie - 2019. 09. 02. 13:56

“ez a tipikius mintaesete a “produkció nélküli produkciónak”.”

ez ismert lózung, amit kiszoktak pécézni, de ez totál paralell az irigységgel. aki népszerű lesz (vagy “népszerű”), az befektet valamit, tesz valamit érte, vagy más tesz érte, de valakinek benne van a munkája, ideje. akármit, de valamit tesz. az is, aki szórakoztat, az is, aki követőket szerez így vagy úgy. akkor lenne minden nélküli, ha bárki meg tudná csinálni.

“Én ezt élből elitélem, nem ilyen emeberekkel barátkozok”

én meg pontosan tudom (no lám, és tételekig süllyedek), hogy én is, te is simán barátok lehetnénk “ilyen” emberekkel. mert ők nem “ilyen” emberek, hanem emberek. akivel lehet, hogy egy csomó közös lenne veletek. csak ugye te felületesen annyit veszel le belőlük, amit a tévében látsz, és elhiszed, hogy az 100%-ban az ember, hogy nem játssza meg magát vagy mindent kiad magából, és ez azért öreg hiba, hovatovább naivság.

egyszerűen azon kell túllépni, hogy csak azért, mert valaki tesz valamit, az meghatározhatja a vele való viszonyodat. egy döntés nem anullálja az ember személyiségét, stb. az, hogy valaki bevállal ilyesmit, az csak egy szelete az embernek. miért ne vállalhatna be valaki (ld. nyaralás, buli, szerelem – lehet, hogy gusztustalan dolgok, de van, aki szeret élni) olyan nincs, hogy te pont véletlenül olyan emberekkel barátkozol, akik 5 év múlva, ha adódik egy lehetőség, nincs az az isten, hogy elmennének a tévébe.

len90 - 2019. 09. 02. 13:58

Az a baj, hogy közgazdászként ezzel nem tudok teljesen egyetérteni, mert az általánosítást meg a példákból a sokaságra vetítést nálunk modellezésnek hívják, egy külön tudomány ág és a legtöbb gazdasági döntés meghozatalának fontos részét képezi. A content gyártásban is nagyon fontos szerepe van, hiszen általában a tágabb kategóriából szűkítenek lefele, ergó egy produkciós cég / TV csatorna / streaming service eleve tudja, hogy milyen jellegű produkciót akar, kitől és milyen formában. Ez a lényege a legtöbb készítői szerződésnek is, például amikor egymást licitálják túl a streaming platformok egy Chuck Lorre szintű emberért. Tudják, hogy kommersz komédiákat gyárt, ami sok ember számára vonzó, mert egyszerű poénokkal operál, ezért ők is kommersz komédiákat rendelnek meg tőle, legtöbb esetben kb. látatlanban bízva abban, hogy a készítő eddigi tapasztalati alapján hozzáad annyit, hogy a project működjön…ezek mind-mind általánosítások és ezzel nincs probléma.

Szintén ez történik ha pilot tervezetet egyből sorozatnak rendelnek be, pl. Emerald City, a megrendelő belövi hogy ez less a mi “Once Upon a Time-unk” vagy hogy recentebbet mondjak, a Million Little Things esetében az ABC részéről “Ez lesz a mi This Is Us”-unk. És lehet, hogy a végeredmény köszönő viszonyban sem lesz azzal amihez hasonlítom, de a stúdiók részéről ez így működik, holott mi mint fogyasztók tudjuk, hogy épp a kis részletekben rejlik az ördög, egy tök jó koncepció is lehet lapos, ha mondjuk a párbeszédek érdektelenül vannak megírva, de néha a legegyszerűbb koncepció is robbanthat ha mondjuk a karakterek elég megkapóak.

Itt is nem kell feltétlenül bepróbálni a műsort, mert már előre tudjuk, hogy nekünk való-e vagy sem. És az RTL KLUB is tudja, hogy mit vár tőle, lehet hogyy teljesen mást, mint amit mi nézők. Egyébként tegnap a premiert élőben nézve bennem megfogalmazódott a kérdés, hogy miért lehet ez egy külön formátum, egyelőre semmiben nem tér el a hazai Éden Hoteltől, ugyanúgy történt a párválasztás, ugyanaz volt az első fordul a 11. játékos megérkezésével. Valaki mondjuk erről felvilágosíthatna, ha tudja, hogy koncepció szinten mi a különbség a két formátum között…Talán a Love Island interaktívabb és jobban valóidejű (ergó mint a VV, hogy az előző nap összefoglalóját kapod), míg a ÉH mindig előre leforgatott volt nulla nézői beleszólással?

winnie - 2019. 09. 02. 14:01

szerintem egyszerűen csak azon vitatkozunk, hogy te a tévéképernyőn át látott, felületes emberekről rögtön véleményt alkotsz, én meg még akkor sem teszem, ha nagyon alaposan bemutatják őket. mert tudom, hogy amit a tévében látok, az nincs mindig úgy. az sosem a teljes egész.

és ez nem vélemény. és kvázi ezen akadtam fenn. nem kikértem magamnak a nevükben fogadatlan prókátorként, csak jelzem, hogy ilyen alapon én is tudok jelzőkkel dobálózni. szerinted komolyan gondolom a gőgös vagy prűd jelzőket egy vagy több komment alapján? totál ismeretlenül? attól, hogy bizonyos dolgok alapján ez jön le, még nem kell, hogy így is legyen. nagyon távol vagyok attól, hogy tudjam, milyen vagy. és a kommentjeim alapján azon is biztosan sokan meglepődnének, hogy én milyen vagyok. és ugyanez igaz lenne arra is, ha a tévében tűnnénk fel.

winnie - 2019. 09. 02. 14:13

egyébként én azt veszem észre, hogy legtöbbször akkor veszik zokon a kommentjeimet, amikor valami általánosnak vélt, közmegegyezés pszeudoigazsággal megyek szemben. ami azért valljuk meg, nem szokás a neten. nem, nem vagyok egyéniség, de van, amit/akit illik lenézni vagy köpködni, ebben egyetérthetünk. és sokan nem szokták meg, hogy azok az érvek, amik kapcsán minden kommentelővel pacsiznak, miszerint pl. az _efféle_ reality “rossz”, az “ilyenek” rongyemberek kapnak “nemis!” reakciót is.

(ld. tegnap az a 0,95% (mert rád ma reagáltam, napi egyetlen belekötésként:) a jófiúk posztnál a napi szappanoperák kapcsán jött le (amit közmegegyezés köpködni), a másik kedvencem pedig a filmes remake téma, ami kapcsán ugyancsak totális circlejerk van, miközben én sosem értem, hogy miért baj, ha valami feldolgoznak, a kedvenceimnél még direkt várom is az új változatokat.)

Cordelia - 2019. 09. 02. 14:19

Én esküszöm nem akartam nézni, de képtelen vagyok ellenállni a trash reality műfajának :D tudom, tudom….shame on me…. :D
Elsőre persze fura az egész, egy csomó jó csaj, akik ifjoncként már tökéletesen tudják milyen férfire vágynak, és egy csomó jópasi akiknek a belső fontos nem a külső, de sanszosan kb tutira nem állna velem szóba :D
Fura, de nekem Tibi az aki nagyon kilóg a srácok közül, és asszem Helga a csajok közül. Bennük látok egy kis értelmi szikrát.
A műsorvezetés..hát, nekem ez a Norbi gyerek olyan művi. Egy csepp természetes mozdulata és hangsúlya sincsen. Reméljük belejön, de őszintén szólva nem nagyon bízok benne.
Várom a folytatást, tőlem kap egy esélyt a show.

len90 - 2019. 09. 02. 14:57

Jó de egyébként ilyen alapon soha senkiről nem alkothatunk véleményt, mert sosem ismerjük senkinek az életét, motivációit 100%-ban, ez alapján az open office-ban mellettem ülő emberről sem dönthetem el, hogy “jófej” vagy “nem jófej”, mert nem tudhatom, hogy nem-e épp valami mély gyerekkori trauma alapján lett total defektes…holott én és mindenki más a világon az ilyen dolgokat nagyon egyszerűen döntjük el: milyen hatással van rám. Ha nekem jobb lesz attól, hogy mellettem ül, akkor az én szememben “jófej” lesz, ha meg a fordítottja és iritál, akkor “nem jófej” lesz. És általában a “nem jófej” embereknek is van családja, párja, tehát valaki szemében ők is “jófejek”, és ez példázza, hogy ez mennyire szubjektív, de létező dolog.

Tartom magamat ahhoz, hogy mindenkinek megvan a saját értékrendje és ez alapján ítél, és igen mindenki ítél, ami nem is baj a probléma általában ennek az ítéletnek a megnyilvánulásában van, de én nem érzem azt, hogy itt a sorozatjunkie-n a Lose Island kibeszélőjében nem lehetne véleményt nyilvánítani bizonyos szereplőkről. Ha már te hoztad fel annyiszor hogy irígység meg satöbbi a sok pénzért amit ezért kapnak (amit továbbra is állítok, hogy részemről nincs így) akkor a minimum, hogy ezért cserébe viseljék el, hogy az emberek véleményt fognak róluk alkotni és azt a megfelelő fórumokon le fogják írni, sőt egy ilyen műsorban szerepléssel ergó pont az vállalják be, hogy az alapján lesznek megítélve amit a műsorban róluk mutatnak, tehát ezt végképp nem kérheti ki magának senki…

Mate4182 - 2019. 09. 02. 15:09

Sracok! micsoda comment szekciot rittyentettetek ide nekunk.

nem volt egyszeru de vegigolvastam az egeszet.

valahol mindkettotokkel egyet tudok erteni itt-ott…

szerintem egy trash realitynel a legfontosabb a casting. tok mindegy mit kell csinalniuk milyen korulmenyek kozott, ha a casting jo, a musor jo less (last VV 4) mig ha a casting szar, tok mindegy milyen reg bejaratott musorrol van szo nem less akkora siker (lasd vv9)

a love islandet csaak ma este fogom megnezni, de oszinten meglepodtem hany pozitiv reakcio erkezett a musorvezetore! kivancsi leszk mert amugy az ENB-t sosem lattam, de a sracot lattam parszor a Gyertek at-ban ahol valahol a sorozatbeli karaktere es a valodi enje kozott lavirozott feluton. azok alapjan eletkeptelen hulye :D de kitudja talan bebizonyitja az ellenekezojet, cask a tobbi reszben ne promozza tobbe a napfenyt :D

winnie - 2019. 09. 02. 15:28

len90: azért te is érzed, hogy vélemény és vélemény között van különbség. itt az ítélkezés foka a hangsúlyos. az, hogy valakit totál leírsz valami alapján (“ő nem lehetne soha a barátom”), miközben ő téged írhat le azért, mert ennyire ítélkezel mások fölött látatlanban. egyik sem nyerő. más azt mondani, hogy xy nem szimpatikus ilyen vagy olyan okból, hogy utálod őt, mint a sz*rt. de nem mondd, hogy nem szenesültél még olyan helyzettel, amiben kiderült, hogy az első, elsietett véleményalkotás fals volt. hogy nem volt “pedig én azt hittem rólad, hogy…” szituáció. ha nálad nem is, másnál biztos akadt. a prekoncepció nagy átok. én is sokszor áldozatául esek.

plusz, ha abból, ami a képernyőn látszik, egyenes következmény a rongyemberség (ami ugye abszurd, mert bárki olvashat sartre-t otthon, a félhomályban), de akkor minden reality villain az lenne? vagy az, aki a cél szentesíti az eszközt alapján gyerekek lélegeztető gépeire akarja költeni a nyereményét és csak megjátssza magát?

plusz amellett, hogy egy ember attribútumait a társaira nincs értelme rávetíteni (és másokat fogyasztási szokásaik alapján nincs értelme megítélni (mert annyi minden oka lehet a fogyasztásnak)), mert ahány ember, annyi féle.

Enid - 2019. 09. 04. 01:11

Nekem is Tibi meg Helga látszik a legértelmesebbnek, Nia pedig nárcisztikus, már most utálom, de ő még talán az aki jól fog játszani. Lali nekem nem szimpi, eddig olyan mű tróger típus, annyira nem laza mint aminek kinéz, de majd meglátjuk, most kb. 3,6 :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz