login |

Fresh Off The Boat: vége az 5. évadnak

2019. 09. 01. 15:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Print the e-mail so we can read it.

Még a szezon tényleges kezdete előtt letolunk pár elmaradt országos finálét, amolyan kibeszélőnek és emlékezetfrissítőnek. Például a 90-es évek nosztalgiáját toló Huang család története még mindig folytatódik – egyre több változás után?

Biztos beszéltem már róla, hogy mennyire átment tipikus családos komédiába a sorozat a személyes élményektől. Vagyis teljesen átment a tradíciókról való beszélésbe? Legalábbis ez a finálé biztosan.

Amúgy volt benne némi általános igazság is, hiszen a bocsánatkérésre jól ráfűzték a magadért való kiállás kérdését. Viszont emellett alig volt poén a szezonfináléban. És nem csak írásilag, úgy többször látszott, de a megvalósítás, a lendület is hiányzott az egészből. Sőt, még a szomszédot alakító Ray Wise is alig volt jelen.

Tudom nem ezt kéne látnom, hiszen mindenki profiként dolgozik, de valamiért iszonyat figyeltem Constance Wu-t a részben, hiszen mint tudjuk, amikor először meghallotta, hogy lesz 6. évad, akkor nem túlzottan örült, konkrétan anyázott.

Aztán feldolgozta, és ismét profiba váltott, de neki ugye eléggé beindulna a karrierje éppen, hiszen a Crazy Rich Asians hatalmasat szakított tavaly, idén a Hustlers-től még nem tudjuk mi várható, de biztos sok érdekes szerepre kapott felkérést az utóbbi évben, erre még 1 évadot kell ebben a sorozatban lennie. Raboskodnia? Mondom, biztos megoldja, de teljesen átérezhető a csalódottsága.

A végére tényleg azt tudom mondani, hogy ez a sorozat… mát nem komédia? Kellemes komfortnézés legfeljebb, amit nem is vitatok tőle, de néha még rossz poén sincs a jelenetekben, nem hogy jó. Aki kedveli a családot, az kitart, de nem leszek ott hirtelen a premiernél.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz