login |

És te?

2019. 09. 03. 20:00 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: hírek, magyar hírek

Lássuk, hogy áll itthon az előző évekhez képest az egy főre jutó napi átlagos tévénézési idő. És gondolkodjunk el azon, hogy az efféle felmérések érnek-e valamit manapság, amikor más képernyők is hasonló szereppel rendelkeznek, mint a tévé?

15 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2019. 09. 03. 21:08

Vasárnap estétől drasztikusan emelkedni fog :)

Alain Prosztó - 2019. 09. 03. 21:09

Májusban volt három éve, hogy nincs itthon tévé (mármint szolgáltatás). Baromira nem hiányzik. De tényleg, egyáltalán meg.

Durva, hogy 20 éve mennyire a mindennapi életünk része volt, és még 10 éve se tudtam volna elképzelni olyan helyzetet, hogy nem tudom otthon bekapcsolni a tévét.

motch - 2019. 09. 03. 22:24

Nálunk még van tv de már csak afféle antik dísztárgyként, idén még vissza is mondom a szolgáltatót mert teljesen fölösleges, filmnek sorozatnak ott van az internet full hd-ban minimum nem úgy mint a tv-ben ahol néhány csatornán esetleg van 720p és több reklám mint film.

Deny - 2019. 09. 03. 23:23

Nálunk még megy, és menni is fog. Szüleimnél tuti, de én is akármekkora junkie vagyok, be szoktam kapcsolni. Általában kb. napi 2 órát tuti tévézek. Fókuszt szoktam nézni, illetve a Barátok köztöt (családi hagyomány kb. a kezdetek óta, szóval akármennyire gagyi is, ez már megmaradt szokásnak :D). Aztán mindig attól függ, hogy éppen mit kínálnak a csatornák. Tavasszal néztem pl. a Cápák közöttet. Délutánonként is van, hogy bekapcsolom, és keresek valami olyat, amit már láttam háttérzajnak. Ilyen szempontból imádtam a FOX-ot, amíg létezett, sok kedvencemet ismételték. Nekem nincs HBO-előfizetésem, de pl. szüleimnél azt is sokat nézzük.

turosz - 2019. 09. 04. 01:02

Egyelőre (magyar) sportrajongóként kikerülhetetlen a tv.
De máshol elérhetetlen, vagy elsikkadó független filmek pl. cinemaxon – is elcsíphetők. Végül jófajta dokuk, realityk is nézősök nálam.
Szóval egyelőre nézős a tv, más kérdés, hogy bizonyos élő sportközvetítéseken kívül mindent rögzítve.

Never - 2019. 09. 04. 01:49

sorozatok / filmek mar reg az internetrol jon (legalis utakon) viszont sport kozvetitesek csak a TVn megy. Nezhetnek kulfoldi stremeket de mar megszoktam a magyar kommentatorokat

Mom - 2019. 09. 04. 06:48

Hagyományos TV műsort már szinte nem is fogyasztok. Esténként elalvás előtt levezetésképpen be szoktam kapcsolni CC-t, ha épp olyan megy (még) rajta, amit szeretek. (Egyébként nem értem, miért pont a Comedy Centralból nincs HD?) De ez max 1 óra naponta és nem is mindig, meg nem is szigorúan vett nézési szándékkal. És ez is csak azért, mert sosem kapcsolom ki a set top boxot, így mindig át tudom tekerni a reklámokat.

Persze most, hogy vettem egy okos TV-t, és előfizettem a Netflixre, magát a készüléket többet használom, de akkor sem a kábelen érkező cuccokat nézem.

Leginkább azért rágtam be a tévéműsorra, mert szinte lehetetlen szelektálni, válogatás nélkül ömlik rád mindenféle vacak. Már az sincs, hogy csak az adott csatornáról, mert kontrapromózzák egymást a cégcsoporton belül. Büszke vagyok rá, hogy az Éjjel nappal Budapestnek még egy promóját sem láttam soha és szeretném megtartani a tiszta rekordom.

Néha előfordul, hogy anyukámnál leragadok valami előtt amit ő néz, de nem szokott sokáig tartani, és a hosszú reklámblokkok (amik ugye mindenhol kb egyszerre vannak) borzasztóan idegesítenek. Így láttam pár részt nyáron a Bezár a bazárból, meg egy nagyon kicsit múlt héten a Sztárban sztár leszekből, de abból elég is volt ennyi, szerintem erre az évre már kihazárdíroztam magam a TV előtt.

Mom - 2019. 09. 04. 06:52

Kiegészítésképpen: ha viszont nem hagyományos értelemben nézzük a dolgot, akkor mozgókép fogyasztásra napi szinten átlag kétszer annyit áldozok, mint a korcsoportom. Fe valóban időszerűbb lenne már egy kiterjesztett felmérés, ahol lebontva szerepel mondjuk a TV, stream, letöltések, stb.

Kissur - 2019. 09. 04. 07:46

Az angol bajnokság számomra kötelező program a hétvégén, és ha nem lenne a Digin is, akkor szombat 13:00-tól este 20:30-ig az menne, utána meg háttérként megy a Comedy.
De való igaz, hogy a Comedy Central (+Family) és a sportcsatornákon kívül mást már nem nézek a tv-ben.
Kicsit várom, hogy milyen lesz, amikor a sportközvetítések is átmennek a streamingre. Akkor végre nézhetem azokat a meccseket, amiket akarok, és netalántán kommentárt is kapnék hozzá. Na akkor lesz vége végleg a tv-nek szerintem.

Play - 2019. 09. 04. 07:52

Nálam sincs bekötve egy szolgáltató sem, de a Netlifx-HBOGO valamint a letöltős kombó miatt simán kijön napi átlag 3-4 óra

todie - 2019. 09. 04. 08:00

a klasszikus tv (tv adás) hetkoznap kimerul a comedy centralban, ezenbelul is kizarolag a modern family resze(i)ben. hetvegen max 1 resz wheeler dealers es ennyi. ha muugras, vagy tennis torna van, akkor ez megemelkedik meg napi 10-15 perccel. ennyi:)

Ace - 2019. 09. 04. 08:39

Sorozatot meg filmeket már rég nem hagyományos adáson nézek. Reality-ket mindig is utáltam ma meg egyre több van belőlük szóval nagyon keveset tévézek max néha hátérben szól de ennyi.

blg - 2019. 09. 04. 12:26

Én nézek sorozatot tévén, azokat az új sorozatokat, amelyeket a magyar premierig lusta voltam letölteni/nem is ismertem. Aztán lehet, hogy a következő évadot már letöltöm, ha nincs türelmem kivárni a tévében.

Így kezdtem el nézni: God Friended Me, Kevin Probably Saves the World, The Rookie, 9-1-1 LA, The Good Doctor, Flipping Bangers stb.

Természetesen HD csatornán, az adást fölvéve és utólag megnézve, reklámokat áttekerve.

Kempesbaba - 2019. 09. 04. 15:16

Igazából addig van valamiféle létjogosultsága kis hazánkban a hagyományos tévézésnek, amíg a mai 55-60-as korosztály ki nem hal.Ők még napi szinten leülnek egy esti híradó,vagy egy megszokott sorozat elé. A fiatalok már szeretik maguk beosztani az ilyesfajta szórakozásra szánt idejüket. Jómagam is szinte csak az élő sprtközvetítésekért tartom fenn az előfizetésemet.
Mondjuk kiváncsi lennék egy olyan felmérésre is ami arra keres választ hogy az egyes előfizetők melyik csatornákat és mennyit nézik,és mik azok a csatornák amiket egyáltalán nem.

zako1 - 2019. 09. 04. 19:54

Ha rajtam múlna, már rég nem lenne TV-előfizetésem, a mozgóképes kontent-igényemet tökéletesen kielégíti a neten elérhető (elsősorban eredeti hangon, magyar, esetleg angol felirattal) tartalom. Nem hinném, hogy képes lennék egy másfél órás filmet két órán keresztül reklámokkal, csatornalogóval, agyon vissza vagdosva megnézni… Sportot nem nézek, hírműsorokat pláne, úgyhogy csak a 68 és 71 éves szüleim miatt van még mindig TV-előfizetés, de őket is terelgetem a minőségibb (főleg brit) sorozatok felé, eredeti nyelven, magyar felirattal, pendrive-ról való fogyasztás felé.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz