login |

The Inbetween: vége az 1. évadnak

2019. 09. 03. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Nem ez az első 2018/19-es országos sorozat, ami a kifejezetten jó és érdekes kezdést követően nálam pillanatok alatt a feje tetejére állt és a minőségi spektrum másik végén kötött ki. Az NBC halottlátós, nyomozgatós drámája legalább annyit elmondhat magáról, hogy eléggé más volt, mint például a Medium vagy a Ghost Whisperer. Vagy a Raines, szipp, már 13 éve írtunk róla pilotkritikát, pedig Jeff Goldblum!

Azt örömmel olvasom a kommentekben, hogy nem mindenkit kedvetlenítettek el az általam felsorolt okok (a szabályok nélküliség, illetve a randomitás), szóval ezért nem is akarnék elriasztani senki a The Inbetween-től, mert azért egyfajta mitológia kiépül a sorozat köré, de egyszerűen képtelen voltam magamtól azt elhessegetni, hogy a készítők csak bedobtak egy csomó ötletet, hogy aztán kihúzzák némelyiket egy zsákból.

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Ez egyrészt azt eredményezte, hogy a nyomozások menete inkább csak afféle krónika volt, nem pedig agymunka, nem egyszer azt éreztem, hogy mind Cassie, mind pedig a nyomozók is csak sodródnak a fejleményekkel, nem pedig ők irányítanak.

Másrészt pedig az egyik főszál, Cassie “mumusa” kapcsán teljes céltalanság, vagy inkább ide-odacsapkodás érződött ki (idővel már nem ijesztő volt, hanem idegesítő, “Fogd már be!”-karakter, valahogy nem éreztem, hogy a sorozat rosszabb lett volna nélküle, és több idő ráfordításával az ügyekre vagy a karakterekre. (Vele kapcsolatban egyébként azt is éreztem, hogy Cassie sokkal jobban is “kezelhette” volna…)

A fináléban a családi dráma valamennyire működött, bár a látomásos bonyolítás elég erőltetett volt, és továbbra sem érzem, hogy annyira egzakt lenne maga a jelenség, hogy totális bizonyossággal lehessen következtetni belőlük arra, márpedig olykor szent meggyőződéssel kezelik némelyiket. A bűnügy olyan lett, amilyen de ott meg nem értem (a fülbe sustorgós konfliktus-előidézés lusta megoldás), hogy a készítők miért írják magukat olyan helyzetekbe, amikből csak neccesen tudnak kimászni – az az ablakon való kirúgás biztos, hogy muszáj volt?

A fő szál “megoldása” az ismerősökkel mondjuk hatásos volt, de a fentiek után nyilván nem csoda, hogy ha a cliffhanger sem mozgat meg túlságosan. Annak ellenére érződik számomra ez is random ötletnek, hogy nyilvánvalóan erre ment ki a játék az egész szezon alatt.

3 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2019. 08. 15. 16:39

Szóval így a finálé hozta, amit belebegtettek, volt kis családi drámázás is és ezúttal csavartak egyet a dolgon és nem szellemek kértek tőle segítséget, hanem Cassy a szellemektől. Ezzel építették egy picit a mitológiát is. Összességében lassan, de biztosan sokkal inkább átmentek a misztikum irányába, mint pl. anno a Medium tette.
A vége mondjuk, oké, nem ordas nagy cliff, de eléggé WTF? Oké, annyira nem ülök tűkön (úgyse lesz folytatás), de ha itt most az van, hogy az egyik apuciba szállt egy szellem, akkor azért eléggé sok pontot fog nálam veszíteni, ha mégis lenne folytatása.
Az évad meg marad kellemes emléknek, a karakterek többnyire tetszettek a sztori se volt rossz.

DenisaW - 2019. 08. 15. 23:05

Ez a sorozat jó, és baromi creepy.. :D
A frászt hozza rám olykor, és ez ritka, szóval jár a pacsi a készítőknek. Nekem teljesen bejön ez a sorozat, a karakterek jók,de mindig van mit fejleszteni/építeni rajtuk. Mivel nem nagyon van ilyen médiumos sorozat, így bízom a folytatásban.

mSO - 2019. 09. 03. 17:16

Az első négy rész után nekem is hasonló a benyomásom. De azért kíváncsi vagyok, hova fut ki végül. Vannak jobb részek (pl. a Mr. Nightfall), de összességében nem közelíti meg a Szellemekkel suttogó ijesztés-szintjét sem, és sokkal limonádébb, mint egy Medium. Viszont szerethetőek a szereplők, és hátha változik, erősödik a stílus.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz