login |

Adam Ruins Everything: folytatódott a 3. évad

2019. 09. 04. 20:10 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Jaj, ne már, nem vagyok oda az egyenetlenségért!

Annak persze örülök, hogy visszatért az Adam Ruins Everything (itt írtam korábban átfogó kritikát a truTv mítoszokat vagy népszerű tévhiteket romboló komédiájáról), és kíváncsian is vártam az Amerikáról szóló a nyitányt azok után, hogy év elején többek között a szitkomok, a játékok és a nacho is megkapták a magukét, de a 3×05, és részben a 3×06 is csalódást okozott. Persze ez most eléggé szubjektív. Nem úgy, mint minden kritika, hanem még egyébként is.

Mármint arra gondolok, hogy miután jópofa módon elkezdték szétcincálni az amerikai alkotmány kapcsán néhány vicces, de teljesen jogos tévhitet, megint megidézték az animációs 2,5. évadot, amit képtelen voltam nézni, és itt sem nagyon ment a rajzolt Adam figyelése, pont azért, amiért a legtöbb animációs sorozatot képtelen vagyok elviselni. Hülye egy kórság, magam sem értem, hogy miért nem érem be a szöveggel, hiszen a lényeg az lenne…

Mindegy, szóval a 3×05 így félig megcsócsálva lifeg nálam, nem fogom rászánni magam, bár a végén a szakértői DVD-Extrát azért csekkoltam. A folytatásban meg… erről már a tovább mögött írok NYILVÁN spoilerek nélkül.

Szóval a bulizás, a going out-ozás lett elővéve, ami fedél alá besöpörtek pár témát – némelyik kifejezetten érdekes volt, főleg a nőiekről nem volt lövésem. Nyilván a nemi szerepek régi kezelése nem jelent meglepetést, a cégek viselkedése sem, de azért ez-az elgondolkodtató, mint ahogy abban is biztos vagyok, hogy 100 év múlva a reboot pár mai dolgon fog elgondolkodni, olyasmin, amin manapság talán fenn sem akadunk.

Ráadásul a 3×06 éppen ezért Adam & Emily-rész volt, és korábban nem nagyon néztem utána, hogy Emily-nek milyen az elfogadottsága a nézők körében, de én kifejezettem megkedveltem az évek során Emily Axford-ot (és magát a visszatérő karakterét is), szerintem nagyon jó az oda-vissza dinamikájuk Adam-mel. Itt persze nyilván ő magyaráz, már másképp viszonyulnak egymáshoz, de a szimpátia megmaradt, olyannyira, hogy az általa készített és főszerepelt komédia, a Hot Date is nézős lett nálam, miután felkerült a Netflix-re.

Szóval míg Emily-vel nincs a világon semmi bajom, itt voltak olyan betétek, amik azért annyira nem jöttek be, főleg (a gondolom extra tartalomként betolt) fehér díszletes magyarázatok, meg az alkoholos, részeges betétek. De ezek megint olyan dolgok, hogy eddig is megvolt ez a süsü humor a sorozatban, szóval nincs itt valami fene nagy elkanyarodást az eddigiektől.

Az Adam Ruins Everything továbbra is az a sorozat, amit eszembe nem jutna gyengébbnek érzett részek után kaszálni, mert bármikor előhúzhatnak valami tuti témát, ha meg valami nem jön be, vagy elkezd animálódni, hát mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül kilövöm, amit nem nagyon tennék meg más, nézős sorozattal.

Arról nem is beszélve, hogy idén Adam még tönkreteszi a jótéteményeket, a zenét és a… gyilkosságot  – valamint önmagát. Mondanom sem kell, hogy utóbbi részre nagyon kíváncsi leszek, mert a 2. évados Emily Ruins Adam nagy kedvencem volt, az efféle önkritika jól szokott állni a műfajban. Azt nem tudom, hogy pontosan mi lesz a rész koncepciója (Pete Holmes egy talkshow-műsorvezetőként kérdezgeti Adam-et), de várom szeretettel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz