login |

Pilot-mustra: I Ship It – 2×01

2019. 09. 04. 18:10 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

A CW nem először vesz át digitális platformjáról, a CW Seed-ről sorozatot, hogy a tévé képernyőjén teljesítse azt ki, nemrég láthattuk (ugyancsak nyáron) a Backpackers-t és a Significant Mother-t, amikre nyilván már senki sem emlékszik. Lehet, hogy ez a sors fog várni a Crazy Ex-Girlfriend-hez hasonlóan ének(e)l(get)ős I Ship It-re is, mely ott futotta le első szezonját, és most pedig újoncként, de technikailag mégis második évados komédiaként mutatkozott be?

I SHIP IT – 2×01 – 4/10

Emlékszem, hogy nemrég már tituláltam sorozatot “édes kis semmiség“-nek (direkt nem keresek rá, hogy melyiket, de ez a link elárulja), de kénytelen vagyok megint ehhez a titulushoz nyúlni, mert nem tehetek mást. Az I Ship It-ről az jut eszembe, hogy aranyos kis valami, amit minden további nélkül elnézegethetnék, de túl jelentéktelen ahhoz, hogy megtegyem. Cserébe viszont meg fogom érteni azt, aki kitart mellette.

Engem például az alapsztorija kifejezetten vonz, hiszen a főhőse egy fiatal lány, aki fanfiction-öket írogat kedvenc sorozatához, a Superstition-höz – az már a készítők balszerencséje, hogy a websorozat 2017-es elindulása után a valóságban is lett egy ilyen sorozat a Syfy-on (uhh, szörnyű emlékek…). Ez a lény egy hálátlan meló közben rajong, és egy véletlen folytán elé sodor a sors egy álláslehetőséget a sorozatban, aminek a stábjában asszisztensi munkát kap.

Mindemellé persze nem kell komoly történetet képzelni, inkább a főhős és a mellékkarakterek révén némi szappanozást, valamint minikonfliktustokat – túl sok idő nincs is sztorizgatásra, hiszen mint írtam az elején, a sorozatban olykor dalra fakadnak. (Szerencsére már rögtön 01:30-nál, szóval ha valaki nagyon nem vevő ilyesmire, elég hamar döntést tud hozni.)

Ettől a végeredmény még nem lesz musical, mert csak szólózás vagy duettezés van mindenféle Crazy Ex-Girlfriend-szerű tánckoreográfia vagy álomjelenetezés nélkül (azért ez nem akkora költségvetésű széria, bár végülis a telefonosnál volt némi vizuál). És mindez a minőség tekintetében is messze elmarad az idén véget ért CW-s dramedy-től, a daloknak sem a szövege, sem a zenéje, sem pedig az előadása nem nagy eresztés, inkább csak tinglitangli, mindenféle mélység és (valljuk meg) komolyabb funkció nélkül.

Ettől még ez az aspektus csak még jobban rányomja a végeredményre az aranyos faktort, de cukiskodást máshol is lehet találni, ráadásul többlettartalom kíséretében, mert ami itt van, az túlzottan feledhető.

Ettől még jópofa belelátni valamilyen szinte a rajongói, fangirl lélekbe (ld. a címet, a shippelés kapcsán is), és még némi insider anyagot is kapunk a sorozatok írása kapcsán, még a sorozat a sorozatban is kap pár snittet, és szavak szintjén annak sztorijának alakulását is lehet követ, bár azt el lehet képzelni, hogy milyen a stílusa.

 

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz