login |

The Handmaid’s Tale: a 3. évad (kamukibeszélő)

2019. 09. 04. 21:41 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hírek,

Vártam kicsit vele, hátha kapunk vendégírást, lehet, hogy túl sokat is, és elröppent a kibeszélési kedv, de kértétek, hogy legalább kamukibeszélő legyen a sorozat új szezonjához, ami nemrég ért véget.

Ahogy írtam kommentben, eleve késve kezdtem el a szezont, de akartam 4 rész után írni egy évadnyitósat, azonban a jól sikerült 2. évados zárás utáni 3×01-et nagyon nehezen tudtam nézni, és sokadik próbálkozásra is csak a 40-45. percig jutottam el, utána meg nem erőltettem. Nem mondom, hogy kaszáltam, szerintem még egyszer nekidurálom magam, plusz olvastam, hogy a kezdeti elégedetlenkedések után az évad második felét vagy harmadik harmadát kifejezetten dicsértétek. Ami jó jel. (Bár lehet, hogy csak arról van szó, hogy akiknek nem jött be, azokra addig kiszálltak?)

Akárhogy is, a tervezett spinoff híre fölött elfér ez a poszt, hátha valaki ki akarja írni az örömét vagy bánatát, vagy kibeszélné a szezont. (Pár kommentet, amit írtatok a fináléról, áthozok korábbi posztok alól.)

21 hozzászólás Ne habozz!

danonino1984 - 2019. 07. 03. 16:30

Megdöbbent, amiket írtok. Szerintem nagyon jó ez az évad, minden 7en odatesznek valami újat, valami meglepőt, amitől leesik az állam, az izgalmaktól pedig lerágom a körmöm. A 11. rész is tele volt fordulattal.

Lackó - 2019. 07. 12. 10:22

Hatalmas csalódás ez az évad.
A legfőbb gond, hogy kicsit az egész sztorit átverésnek érzem, nem is az a baj, hogy mennyire nem történik semmi (mert ettől még a hangulat, színészi játék megfoghatja az embert) hanem, hogy az összes promoban azt hangoztatták be, hogy ez az évad az ellenállás kiépüléséről fog szólni ehhez képest ebbe az irányba nem léptek semmit holott lassan vége az évadnak. Ehelyett például most egy mellékszereplő halálát építettek fel 2 (!) epizódon keresztül és persze tavaly is hasonlót láttunk Eden halálával, de az ott nagy karakterfejlődést indított Serena szempontjából, szóval fontos volt a történetet nézve.
Nekem a hangulat, stílus se a régi. Míg korábban imádtam ezt a lassúságot, mert az egész hozzáadott a diktatúra hangulatához, most ez már egyáltalán nincs így. Idegesítő, hogy még mindig eltelik 10 másodperc két mondat között egy párbeszédnél, mert miután June már mindent megúszott, irreális, hogy még mindig kétszer átgondolja, hogy mit mondjon.
Jó azért van egy-két hidegrázós pillanat, hogy miután egy részben meghal egy csecsemő, meg egy terhes nő, benyomják a Que Sera, Sera-t, de ez pont csak egy kis polgárpukkasztás, semmi több.
Bár lehet ez a sorozat nem is akar több lenni ennél.

Balage - 2019. 07. 18. 14:27

Azt hiszem nálam most lett kasza a sorozat. Hihetetlen mennyire ugyanazt rágják. Imádom a lassú történésű sztorikat, de itt már annyira direkt nyomják a féket, hogy nézni is rossz. Egyébként más is észrevette hogy mindegyik rész ugyanúgy végződik? Szegény Elisabethnek fél percen keresztül kell morcin néznie miközben a kamera egyre jobban közelít az arcába … komolyan már inkább nevetek rajta :D

Aunt Polly - 2019. 07. 18. 15:39

kínos, kínos…June már annyi mindent elkövetett, amiért a falon lenne a helye és mindig más kerül oda helyette. És az a 3 fajta nézése is rettenetesen idegesít. Nem lehet már drukkolni neki, ellenszenves, önző manipulátor.

pitypang - 2019. 07. 19. 12:54

Ez a sorozat mostanra tényleg nagyon unalmas lett. Azon gondolkodom, hogy a hátralévő négy részben lezárják-e a történetet vagy még további évaddal húzzák tovább a semmit. Mert tényleg nem történik semmi.

Amúgy nekem az első évadból az jött le, hogy Waterfordnak és Serenának nagyon sok köze volt a rendszer, a diktatúra és az ideológia kialakulásához, mintha Gileád legfelsőbb vezetésében lennének benne, most meg az derült ki a wasinghtoni részből, hogy vannak náluk sokkal-sokkal magasabb pozicióban lévő “parancsnokok” is.

Wimra - 2019. 07. 27. 23:57

Az eheti részt félbehagytam, és kaszáltam a sorozatot, egyszerűen u-nal-mas. Nagyon nem érdekel már, ahogy June meresztgeti a szemét, meg fogadkozik…

Siliana - 2019. 08. 01. 21:48

szeretem nézni alapvetően, de nem érzitek, mintha úgy fogyna az ereje? Mintha egyre több lenne a üresjárat? Mintha már csak szenvednének a írók, hogy valahogy elhúzzák a sztorit az utolsó részig? Értem én, hogy pénz beszél, meg már el is hintette, hogy mindegy mi történik, marad a lánya miatt, de na…
Mondjuk ez a 11. rész most végre megint hatással volt rám

Mom - 2019. 08. 03. 19:05

Szerencsére a második évad tempóját kicsit felpörgették. Na nem nagyon, épp csak annyira, hogy amikor egy epizódban már két dolog történik, örülök. Ebben most már három volt, szóval kapkodtam is a fejem rendesen!
Szerintem voltak itt erős részek/szálak, meg borzalmasak is. Például a kórházban térdeplős vonalat örömmel feledném. De előtte ahogy kikezdték az árulót, az elég nagy hatást vadászott le nálam.

Ami 11. részt illeti, elég sokat léptünk előre az ellenállás útján, kíváncsi leszek, hogy ebből mit nulláznak le a következőben.

Azért összességében June nem annyira passzív, mint az első két évadban volt. Rendre hülyeségeket csinál, vagy balul sülnek el a hirtelen ötletei, de legalább már próbál tenni valamit. Ezt a minimális lázadást vártam volna már az elején is, és ehhez képest lehetett volna a harmadik évadra valódi ellenállót faragni belőle. De nem elég, hogy 50 lépé hátrányból indult, de még a sebessége is gyökkettő volt. Csoda, hogy idáig eljutott (meg én is kibírtam). Viszont ezek után ha újra alapjáratra kapcsolnak, megint 2x-es sebességgel fogom nézni a részeket, rendezői elképzelés ide, vagy oda.

Katinka - 2019. 08. 28. 14:38

Nem volt ez olyan rossz, na. Viszont sokkal több potenciál, lehetőség van ebben a sorozatban, így hiányérzetem van.
Például itt van egy teljesen kidolgozatlan téma, Nick és ezzel együtt a külpolitika. Fronton van, de hol? Kivel áll háborúban Gileád? Mi van most a világban, egyéb országokban? Hiszen ha egy USA-ban rendszerváltás van, akkor az biztosan az egész világot megváltoztatja. Ez egy nagy potenciál a sorozatban, amit egyáltalán nem bontottak ki eddig. És Nick, mi az ő motivációja? Alig szólt róla, és a múltjáról pár jelenet. Elég keveset tudunk róla, ami lehet, hogy direkt van, de előbb-utóbb ezt is ki kellene dolgozni.
AZ is érdekes lehetne, hogy mi van a többi nagyvárosban. Bostont és mostmár Washingtont láttuk, kicsit kitekinthetne a sorozat máshova is.
Mindegy, legalább várom a 4. évadot, hátha kapok a fentiekből valamit legalább. :)

vitya - 2019. 09. 04. 23:21

Szerintem is nagyon unalmas.

Lehetne fokozni a feszültséget, de az egész körtés meg az események olyan sótlanná teszik az egészet. Valami lényeges előrelépés kellene a sztoriban vagy végre lezárni és lapozni

Mom - 2019. 09. 05. 06:46

Azért szerintem volt itt lényeges előrelépés a szezon végén! Jó, nem feltétlenül June helyzetében, bár ott is szükségszerűen új szituációból kell majd indulni, de Gilead életében mindenképpen! Azért azt még a sorozatban is kimondák, hogy két vezetőjüket is kiiktatták és nagy a fejetlenség. Erre a menőtakció már csak hab lesz a tortán. Persze lehet, hogy a következő évadra visszaállítják valamennyire a status quót és felemelkedik az új vezetőség, aki pont annyira vagy még inkább olyan lesz, de ha csak ezt az évadot nézem, a végére elég sok mindent megpiszkáltak. Még olyanokat is, akikről azt hittem, hogy kikezdhetetlenek lesznek a legvégéig…

SPOILER: Serenáék “elfogásán” még mindig csak hápogni tudok, aztán ahogy Fred elérte, hogy ne húzzon belőle hasznot a felesége, az duplán meglepő csavar volt számomra. A washingtoni főnök megölése is a semmiből jött, szóval a legkevésbé meglepő csavar talán az volt, hogy a gyerekek kijutottak.

Bár azzal egyetértünk, hogy ehhez végig kellett unatkozni nem kevés jelenetet, de eseménytelennek, vagy egyhangúnak biztosan nem nevezném az összképet.

Running - 2019. 09. 05. 08:21

2 rész után kasza. Másnak bármiért levágják kezét lábát kiszúrják a szemét, de a főszereplő mindent megúsz. Ezen kívül semmi értelmes háttér bemutatás, gondolom nincs ötlet, valamint unalmas és ismétlődő jelenetek. Túlhypeolt szar lett ez.

Rumple - 2019. 09. 05. 08:28

Én élveztem, és aláírom azt is, hogy June túlságosan megúsz mindent (ebben mondjuk talán Lídia néni következetlensége is benne van – mert van, hogy szemet húny dolgokon, csak mert valamilyen oknál fogva June-t nézte ki arra, hogy jót csináljon).
Amúgy azt vártam az egész évadban, hogy June mikor fog becsavarodni. Mert néhány jelenetben a mimika nekem azt súgta, hogy az őrület határán táncol. Amit megértenék, azok után, amiket átélt.

Jessica Hyde - 2019. 09. 05. 12:41

Már az első részt sem tudtam végignézni, harmadánál azt mondtam, ez bizony kuka lesz. Másnap azért kíváncsiságból végigpörgettem, úgy nem volt annyira rossz, így tehát maradva a szisztémánál – mutatóujj a jobbranyílon – tegnap végeztem az évaddal. Közben, kvázi vágóként, hamar ráéreztem, mi az a zenei-képi jel, ahol nekem bátran szabad 10-20-30 mp-et ugranom úgy, hogy közben nem maradok le semmiről. Egy-egy rész így átlag 20 perccel lett rövidebb, ami jót tett neki, nézhetővé tette, csak sajnos a történetet ez sem mentette meg. Fenntartom, hogy ebből az első évad elég lett volna, ott még érdekes volt az átalakulás a két világ között de azóta csak egy nyúló, hiteltelen rétestészta.

Csiki - 2019. 09. 05. 13:31

Vegigtoltam az evadot, bar a vegere becsuszott kb 2 het, mire raszantam magam, hogy az utolso 2 reszt is megnezzem, de mar oda jutottam, hogy csak az OCD-m miatt nezem. Viszont ha meg sokaig kinlodnak, es June tovabbra is mindent meg fog uszni, akkor meglengetem a kaszat. + abban mar most biztos vagyok, hogy a kovetkezo Szolgalolany sorozatnak nem ugrok neki…

pilota - 2019. 09. 06. 08:41

Az évad lassú folyású, vártam, hátha mutatnak vmi akciót is, remek lett volna erre Chicago ostromának bemutatása, vártam, hogy hátha lehet majd látni, de a költségvetésbe ez vhogy nem férhetett bele gondolom… Maradt June nézése a szobában, kint, a klinikán, közelről, távolabbról.. Ja és persze minden megúszottt, hiába beszél vissza, szólogat be mindenkinek… Vártam, hátha történik vmi új, de ugyanaz a lezárás, mint tavaly, csak most pár gyerekkel többet mentettek meg.
Ami pozitív volt, az Serenaék balhéja, jól betettek egymásnak :)

Batawanga - 2019. 09. 06. 16:34

Csatlakoznék a fanyalgókhoz, annyi logikátlan húzás van a sorozatban, hogy fogom a fejem néha. June intrikál, zsarol, szabadon mászkál büntetlenül, miközben ennél kevesebbért minimum megcsonkítanak másokat. De itt nemhogy a gyarmatokra nem kerül (majd a 7. évadban?), hanem miatta elköltözik még egy parancsnok is a környékről, szegényeket annyit zaklatja a gyerekéért. Természetesen, akik kollaboráltak volna vele, azok szörnyű módon halállal lakolnak, na valahol itt kezdtem el nevetni a sztorin, és gyaníthatóan nem ez volt a készítők célja. Hatásvadász húzások tömkelege, a lefokozott kegyvesztett parancsnok egy hadseregnyi szolgálót csődít a csonka Lincoln emlékmű elé imádkozni a gyerekéért, a keresztté alakított obeliszk árnyékában (elférne még egy lerombolt Szabadság-szobor prezentálása is már ezen a szinten). A Serenát játszó Yvonne Strahowsky vinné a pálmát, ha nem lenne totál érthetetlen az anyai aggódása egy gyerek iránt, akihez semmi köze, még csak nem is a férjéé. Bónusz, hogy a szinkronos változat végefőcímei alatt totál hazavágja a jól-rosszul válogatott soundtracket az alámondás. Ezt a kedves 90-es évekből maradt hagyományt igazán átgondolhatnák a stúdiók. Eh, nem is tudom miért nézem még. Néhány jó beállítás, jelenet talán megmenti az egészet.

PishT - 2019. 09. 07. 18:49

Kicsit lassabb évad volt,az biztos. Sztorit félretéve túlzásnak éreztem June (visszafojtva)dühöngő arcát,folyamatosan. Vagy csak szimplán túljátszotta ElisabethMoss és senki nem szólt neki,hogy “most dühös vagy,nem büdöset szagolsz”. De többször nem is jött át,hogy mit kéne látnom az arcán/szemeiben,de hosszúnak tűnő 20-30 másodpercig láthattuk,jó közelről..
Serena (Yvonne!!) karaktere lehetett volna a legszimpibb a végére,csak annyira anya akart lenni,hogy közben bele is őrült kicsit,és érthetetlenül ragaszkodott a babához. (bár igaz az első pár hónapban ő nevelte,és hát azok a bizonyos anyai ösztönök..)
De láthattuk,hogy a Martha-k és handmaid-ek jól összedolgoztak, és egy elég nagy ellenállás-hálózatuk van már,ami feltűnés nélkül működik úgy,hogy néha minden szolgáló séta-párra jutott 1-1 fegyveres. Minden őrszem háborúzik valahol?
Nick amúgy szépen eltűnt..

Batawanga - 2019. 09. 12. 21:49

Megnéztem a maradék pár részt, és nem értek néhány dolgot.
Serenát hogyan lehetett elmeszelni a Nick-sztorival, amikor konkrétan telefonbeszélgetést rögzítettek a hatóságok, ahol June maga mondja, hogy igaz szerelemből van a gyerek a sofőrtől? Szöktetés téma: June hagyja meghalni Joseph feleségét, mert veszélyezteti az akciót, miközben az öreg az egész tervet azért (is) támogatja, hogy közösen lelépjenek. Arra nem gondolt, hogy Joseph megzuhan és ezzel bukja az egész mestertervet? A legféltettebb kincse volt a nő. Még szerencse, hogy jól viselte, másnap este lelkesen Kincses szigetet olvas a gyerekeknek, akiket annak ellenére sikerült összecsődíteni, hogy már délutántól razzia volt az egyik Martha miatt. De legalább az öreg nem ment el az asszony nélkül, ez az egyetlen logikus húzás a részben.
A katonás üldözés a végén… Rádión jelenti, hogy minden oké, majd a katonapajtik, mint akik jól végezték dolgukat elmentek? Biztos nem hiányzott a bajtárs, aki nem tért vissza, életszerű.
Na mindegy, nem szoktam ennyire szőrözni, általában nem is zavarnak az ilyenek, csak itt teljesen kizökkent, főleg hogy a lassúság miatt bőven van időm agyalni közben.

kahlan - 2019. 10. 21. 11:50

Már jó rég nem írt ide senki, de én most végeztem az évaddal, és ki kell írnom magamból, mert annyi logikátlanság és kérdőjel van a sorozatban…
Már az elejét se értettem, kicsempésztek egy csecsemőt Gileádból, nem tudom, hogy én maradtam le róla, vagy tényleg senkit nem tettek felelőssé ezért? Se June-t, se Serenát, se Nicket, Fred simán megbocsátotta nekik ezt az egészet? Még fegyvert is fogtak rá, ha jól emlékszem. Nem volt semmi nyomozás Gileád részéről, hogy mégis ki a felelős?
June tényleg hihetetetlen, hogy megúszik mindent, egyszerűen nevetséges, már vagy 10x a falon kellett volna kikötnie, de neki valamiért mindent elnéznek, pedig egyre pofátlanabb. Így az egész sorozat hiteltelen számomra.
A végén a gyerekek tényleg önként, egy pisszenés nélkül felszálltak a repülőre? Amikor nekik elvileg szerető családjuk volt, és még kicsik ahhoz, hogy megértsék, hogy ez az ő javukat szolgálja, de simán elmennek a szolgálóval hátrahagyva a szüleiket (oké, volt akit elraboltak anno az igazi szüleitől, de csomó ebből már oda született Gileádba)?
Még van millió logikátlanság benne, és igen, sokszor iszonyúan idegesítőek ezek a hatásvadász kamerabeállítások és June elszánt tekintete minden részben tíz percen keresztül közvetlen közelről…
Én azért adok egy esélyt a következő évadnak, mert csak kíváncsi vagyok a sztori alakulására (na meg hátha összekapják magukat a készítők)..
Az mindenképpen ad egy új lendületet, hogy Fredet és Serenát elfogták. Apropó, Serena miből gondolja, hogy lehet bármi köze a gyerekhez Kanadában, ha szabadon engednék? Hisz ezért csinálta az egész árulást, dehát egyértelmű, hogy a kanadai törvények értelmében nem nevelheti a gyereket, még csak ahhoz sincs joga, hogy láthassa..

wagabond53 - 2020. 02. 20. 20:04

Szóval, mág paródiának is gyenge! Elgondolkodott itt bárki is azon, hogy ez a történet elvileg egyes szám első személyben van elmesélve, hogy a f.szomban látjuk a föszereplőn kívüli történetet?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz