login |

12 hozzászólás Ne habozz!

Peter Wiggin - 2019. 09. 10. 13:09

Holden hangja és a mellékszereplőké OK, Tench és Wendy viszont eléggé mellélövésnek tűnik, főleg Anna Torv orgánumát nem sikerült eltalálni.

Deny - 2019. 09. 10. 13:14

Ezek a magyar címek amúgy honnan vannak? Bocsi, ha túl nyilvánvaló dolgot kérdezek, de érdekel. A minap rákerestem a Patriot Actre Google-ön, és feldobta, hogy Pimasz patrióta lett a magyar címe, de nem találtam semmilyen forrást.

Anni - 2019. 09. 10. 13:38

Tench és Wendy hangja borzalmas.
Az Elmevadászok szerintem sokkal jobb cím lett volna.

abba - 2019. 09. 10. 13:57

Abszolút semmi baj a szinkronnal ez alapján, korrekt, hivatásos profik dolgoztak rajta. Hallottam már igazán rossz szinkront, amin beszélni sem tudó utcanépe volt, úgyhogy ez ahhoz képest maga a tökély.

Nyilván az sokaknak gond lehet, ha nem hasonlít a szinkronszínész hangja az eredetire, de szinkronnál nem ez a lényeg, és nagyon ritkán egyeznek meg ilyen szinten a hangok. Sokszor maga a szinkron ad új karaktert a figurának, az pedig egyáltalán nem gond. Szerintem kár így összehasonlítgatni.

Aldo - 2019. 09. 10. 14:06

A hivatalos magyar címek engem is érdekelnének mert a fájlmegosztókról származó forrásban nem mondják be.

dukyka - 2019. 09. 10. 14:28

Csatlakozom, Billt és Wendyt nem igazán találták el így elsőre. Anna Torv kaphatta volna újra Pikali Gerdát.

“Sokszor maga a szinkron ad új karaktert a figurának, az pedig egyáltalán nem gond.”

Szerintem ez problémás. A szinkron ne adjon új karakter a figurának, nem az lenne a célja, főleg ha annyira jellegzetesek a karakterek, mint jelen esetben.

winnie - 2019. 09. 10. 14:37

dukyka: miért ne adjon?:) ha valami jobb lehet, vagy magyar füllel élvezetesebb, akkor kár lenne kihagyni a lehetőséget. sokszor eleve új karaktert ad a hanggal a színész, de amellett, hogy a minőség szubjektív, és természetesen nem lehet annyira eltávolodni a karaktertől, ha egy amerikai színész pocsék, akkor érdemes javítani a teljesítményén, ha egy karakter rossz, vagy zavaróan beszél, akkor megint csak lehet javítani a szövegén. nem muszáj, de nem is tiltott, ha a nézői élményen akar javítani az illetékes. és nyilván vannak rossz színészek vagy rosszul megírt karakterek, hogy lehessen javítani.

alapból egyébként ilyen esetben ökölszabály, hogy azért lehet új karaktert kölcsönözni valakinek, mert annak készül az új karakter, aki a régit nem ismeri, így hátrány nem fog senkit sem érni, hiányozni nem fog neki az eredeti. meg aztán a színészek így élik ki magukat, és nagyon sokat képesek magukból hozzárakni egy-egy szerephez, elég csak pár klasszikus szitkomra gondolni, ahol mindez átjön.

winnie - 2019. 09. 10. 15:07

(a fenti természetesen (és szerencsére) csak elméleti dolog, hiszen nem mi csináljuk a szinkronokat, nem mi döntünk erről, de tényleg, ha abból indulunk ki, hogy létezik a jelenség és sokszor jól sül el (nem mondom, hogy jobban), kultikus karaktereket teremt.)

boom - 2019. 09. 10. 15:12

Tudni, hogy mikor lesz elérhető a szinkron?

dukyka - 2019. 09. 10. 15:39

winnie: Oké, igazad van abban, amit mondasz. :) Viszont ha a színész erős, és mindamellett karakteres is a hangjából kifolyólag, szerintem nem jó ötlet, ha ilyenkor a szinkronnal nem a hasonlóra próbálnak törekedni.

Egyvalamiben pedig biztos vagyok, Holt McCallanynek nem tudnak olyan szinkron adni, ami élvezetesebb lenne, mint a saját orgánuma. :)

Snoopyzit30 - 2019. 09. 11. 04:26

Holden hangja se illik hozzá szerintem. Meg a beszédstílusuk sem ilyen. Mindenkinek eredeti nyelven, felirattal fogom továbbra is ajánlani.

Fany Algo - 2019. 10. 09. 17:33

Az megvan, hogy a főcímzene a Boci-boci tarka alapja?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz