login |

Pilot: Wu-Tang: An American Saga

2019. 09. 10. 21:35 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Számomra a Wu-Tanget mindig is a zenei alapok emelték az átlag fölé. Ezt azért érzem a Hulu múlt héten bemutatott sorozatáról szóló poszt kezdéséhez fontosnak megemlíteni, mert bizony ez arról szól, hogy a szövegek honnan eredtek.

A Wu-Tang Clan az egyik leghíresebb amerikai hip-hop csapat. Lentről törtek fel, nem sztárfelfedezős műsorban, és bizony a tagjai eléggé sokfelől verődtek össze. Ezt vezeti fel a sorozat kezdése is, na meg RZA hibátlan jellemét, khm.

Ugye fekete srácokról van szó, akik bizony közel voltak a bűnözéshez (a legenda szerint), és ezt a dilemmát alapozza a Wu-Tang: An American Saga: válasszák a rossz utat, vagy pont a zene jelenti számukra a jövőt? Persze itt bejön, hogy mivel tudjuk, hogy világsztárok lettek, így tét aztán semmi nincs a látottak mögött, ezért mindenki el kell döntse magának, hogy magában a dráma elég-e.

Vajon most ugyanaz a helyzet, mint a Rocketman és a Bohemian Rhapsody esetében? Nehéz úgy csinálni életrajzi filmet (a dokusorozat más tészta), hogy még él a tagok többsége. Most nem néztem meg, de RZA (Bobby Digital) az első részben kicsit agyon lett fényezve. Szóval szépen ki lehet színezni a múltat.

Nyilván ott van a szamurájfilmes inspiráció, a bűnözés mellett születő dalok összessége, de valahogy túl tipikus is a végeredmény egyben így bemutatva. Érdekes, hogy mennyire átlagosnak érződött a kezdés (egyszerre 3 epizód jött ki, szóval a pilot csak 1/3), pedig vizuálisan igyekeztek. Nem is tudom jól megfogalmazni, egyszerűen untatott az első epizód.

Aki szereti a biopic-eket, annak azért ajánlott? Szerintem igen, mert korrekt darab a zsáneren belül, és ennek fényében lehet, hogy egy negatívnak tűnök, de a 6/10-emmel nem akarok senkit visszafogni, meg simán lehet, hogy a következő részek jobban megfogják az embert.

4 hozzászólás Ne habozz!

Szkifi - 2019. 09. 10. 21:47

Nagyon szeretem a banda zenéit, de a pilot nem fogott meg különösebben. Még szerencse, hogy 3 rész volt meg egyből, mert pont ez a 3 rész kellett, hogy kicsit érdekesebbé váljon a történet. RZA tényleg túl van fényezve, de ez szinte mindig így van náluk, legalább utólag nem találták ki, hogy mindegyikőjük kung-fu mester volt akkoriban :D.
A Method Mant meg szegény Ol’ Dirtyt játszó színész nagyon el van találva, RZA esetében csak a 2. résznél ugrott be nálam, hogy kit játszik a főszereplő.

Zsu - 2019. 09. 11. 08:11

Ismerem a Wu-Tang Clan zenejet, de a tagokat nem igazan, viszont nekem nagyon tetszik eddig a sorozat. A pilot vaoban kicsit lassu volt, ugyhogy tenyleg jo, hogy egyben jott ki harom resz – ha varnom kell egy hetet, lehet, hogy nem folytatom.
A getto-gengszter hangulat tok jol megvan, a zenek nyilvan nagyon jok, a szineszekkel sincs kulonosebb bajom, az meg egyaltalan nem zavar, hogy egyertelmuen tudjuk, mi lesz a vege. Az odavezeto ut erdekel, es a sorozat azt fogja megmutatni, ugyhogy mindenkeppen nezos marad a vegeig :)

P.ter - 2019. 09. 11. 11:03

Hát a bejelentés óta tűkön ülve vártam,erre nincs fordító hozzá. Akik megnézték megtudnák nekem mondani, hogy olyan sok-e benne a szleng mint azt elsőre gondolom? Mert ez tart vissza az eredeti nyelvtől leginkább.

Gevin - 2019. 09. 24. 13:41

P.ter

Csak a dokut lattam, de abban omlott a szleng a szajukbol. Ha tippelnem kene, akkor itt sem nagyon mas a helyzet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz