login |

November elsején élesedik az Apple streaming szolgáltatása

2019. 09. 11. 20:42 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek

Tegnap az Apple tett pár bejelentést a tavasszal beharangozott streaming szolgáltatása, az AppleTV+ kapcsán.

Ezek közül a legfontosabb a többség szemében minden bizonnyal az ár volt. Korábban a sajtóban havi 10 dollár körüli becslések voltak, de végül 5 dolláros (1890 forint) lett a havi csomag, ami reklámmentes és minden tartalom letöltését biztosítja, és 6 személlyel megosztható.

Így mindenképp versenyképes a kis, vagy másodlagos platformok közül a Disney+-szal, hiszen náluk a legolcsóbb csomag 7 dollár, de még a CBS All Access 6 dolláros ára is tudtak menni. (Miképp a Disney+, az Apple is tudja, hogy a kezdeti magas előfizető-szám fontos, ezért ők is kínálnak ingyenes lehetőséget: aki most vásárol új iPhone-t, iPadet, iPod touch-ot, Macet vagy Apple TV készüléket, az egy évre automatikusan megkapja az AppleTV+-előfizetést is. Ergó, aki alapból előfizetne, az 22 ezer forint kedvezménnyel vehet magának ilyesmit.)

A másik fontos infó az indulás dátuma, ami 11.01-je (egy hetes próbaidőszak van), és a hozzánk 2021-re elérő Disney+-szal ellentétben az AppleTV+ már aznap élessé válik Magyarországon – és minden jel arra mutat, hogy magyar specifikációkkal, amik jó eséllyel feliratokat jelentenek (ha már az AppStore-os tartalmak is honosítva vannak, ez nem meglepő), de hátha szinkront is.

Ha van iPhone-od, iPaded, Maced vagy Apple TV-d, az Apple TV alkal­mazást is megtalálod készülékeden – így nézheted rajta az Apple TV+ műsorait. Idén ősztől pedig a leg­népszerűbb okostévéken és streamelő­eszközökkel is élvez­heted az Apple TV nyújtotta élményeket

Akinek van Apple-készüléke, az már most láthatja az AppleTV alkalmazásban a magyarított sorozat-aloldalakat (a neten csak az angolt találtam – UPDATE: itt van magyar is), néhol a magyar címeket, valamint az előzeteseket is magyar felirattal. (Majd valaki azért szólhat nekik, hogy a sorozatok készítőjét “létrehozó”-nak titulálni kicsit fura, de az előnézet is félrevezető lehet a preview-ra, azaz előzetesre.)

Az epizód-disztribúciós modell a Hulu-nál már bevált “premiernek 3 rész, utána heti epizódok“-rendszert fogja követni, de idővel lehetnek teljes évados premierek is. És fontos jelezni, hogy az AppleTV+ esetében erre van is reális esély, hiszen míg a Disney+ évi kábé 5 új sorozattal tervezhet 2020-ban (nekik a filmes katalógusuk lesz erős – ami nulla itt), addig az AppleTV+ már tavaly nyáron több, mint egy tucat berendeléssel bírt, és ez a szám azóta csak nőtt. (Arról nem is beszélve, hogy elég nagy húzócímek is találhatók a tervek között a Spielberg-féle Amazing Stories-tól az Időbanditák Taika Waititi-s sorozatos változatán át egészen az Alapítványig.)

November elsején egyébként rögtön négy sorozat válik elérhetővé – plusz három gyerekeknek szóló széria és egy természetdoku-film:

  • The Morning Show (teaser és teljes trailer): egy reggeli tévés műsor kulisszái mögötti történésekről szóló dramedy – szereplők: Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell, Billy Crudup, Mark Duplass, Gugu Mbatha-Raw, Nestor Carbonell, Karen Pittman, Bel Powley, Desean K. Terry, Jack Davenport.
  • For All Mankind (trailer): alternatív történelmes széria Ron Moore-tól, amiben az oroszok értek el először a Holdra – szereplők: Joel Kinnaman, Michael Dorman,Wrenn Schmidt, Shantel Van Santen, Sarah Jones, Jodi Balfour,
  • See (trailer): ez a Peaky Blinders készítőjének világépítős, posztapokaliptikus sorozata, amiben a halálos vírust túlélő emberek megvakulnak – szereplők: Jason Momoa, Alfre Woodard, Slyvia Hoeks, Hera Jilmar, Christian Camargo, Archie Madekwe, Nesta Cooper, Yadira Guevara-Prip.
  • Dickinson (ennek még nem raktuk ki a teaser előzetesét, de itt nézhető): ez egy 1850-es években játszódó fekte komédiába hajló fejlődés/felnövéstörténet egy lázadó költőről, Emily Dickinson-ról – szereplők: Hailee Stanfield, Toby Huss, Jane Krakowski, Adrian Blake Enscoe, Anna Baryshnikov, Ella Hunt.
  • és a gyerekeknek a Snoopy in Space (ennek már van magyar címe: Snoopy az űrben), a bábos Helpsters, valamint egy 90-es évekbeli gyerekszéria, a Ghostwriter (Szellemíró) újraindítása.

És már “hamarosan” jelzéssel, minden bizonnyal decemberre két további szériát is beharangoznak, plusz a Hala című filmet:

  • Servant: M. Night Shyamalan közreműködésével egy párról szól, akik egy tragédia utáni gyászukban egyre távolabb kerülnek egymástól, és megromló kapcsolatuk ajtót nyit egy otthonukba költöző titokzatos erő előtt – szereplők: Lauren Ambrose, Toby Kebbell, Rupert Grint, Nell Tiger Free.
  • Az igazság ára / Truth Be Told: egy podcasterről, aki ismét elkezd foglalkozni azzal a gyilkossági üggyel, ami országos ismertséget hozott neki, és ez, miközben rengeteg kényes téma (rasszizmus, a magánélet védelme, a média felelőssége) kapcsán hoz felszínre kérdéseket, még abban a hitében is megingatja, hogy vajon tényleg a valódi tettest juttatta börtönbe – szereplők: Octavia Spencer, Lizzy Caplan, Aaron Paul, Elizabeth Perkins, Michael Beach, Mekhi Phifer, Tracie Thoms, Haneefah Wood, Ron Cephas Jones

Szóval nem érdemes programot csinálni november elsejére. Főleg, hogy akkor lesz az Amazon Prime Video-n a Jack Ryan 2. évados premierje, és akkor még a Netflix még meg sem szellőztette erre a napra szánt bemutatóit. (UPDATE: egy azóta törölt Netflix-poszt szerint a húzócímük aznapra az Atypical 3. évadja lesz.)

16 hozzászólás Ne habozz!

dochollywood - 2019. 09. 11. 21:56

@winnie

“Akinek van Apple-készüléke, az már most láthatja az AppleTV alkalmazásban a magyarított sorozat-aloldalakat…”

Ha jól tudom 2018-as (vagy afölötti) okos TV-n is aktív az app (Samsung, Sony, LG).
Ingyen tesztelhetők az előzetesek. A feliratok Samsung tv-n elég pirinyók. Szóval ezen remélem ugyanúgy lehet majd állítani, mint Netflix, HBO GO esetében.

DarkEagle - 2019. 09. 11. 21:59

Ez az 5 dollár a családi megosztás ára nem? Legalábbis én ezt hallottam. A Sima tv+ ára olyan 6-800Ft körül van havonta elvileg. Pont ma hallgattam a TheVR Happy Hour adását abban mondták a srácok. Aztán lehet rosszul rémlik. :D Mondjuk engem nem érint amíg nem érhető el weben keresztül vagy Androidon.

winnie - 2019. 09. 11. 22:00

az 5 dollár a szolgáltatás ára lesz, hogy elérd a sorozatokat. (az, hogy meg lehet osztani, az adott, az hbo go vagy a netflix is megosztható.) az, hogy van appletv, amin például elérhető a smithsonian channel havi 800 dollárért, az teljesen más tészta.

Roland - 2019. 09. 11. 22:15

Indulás után pár hónappal lehet kap 1 esélyt, addigra lesz nézni való. Minőségi sorozatok lesznek, jó lesz ez:) Csak bírjuk idővel :))

GYV - 2019. 09. 11. 22:16

Ez a felület azért jobban áll magyarítás-ügyileg: https://www.apple.com/hu/apple-tv-plus/

Itt már pontos árról is írnak.

Dbew - 2019. 09. 11. 23:36

Plusz pont még hogy az Apple féle family sharinggel 5 userel megoszthatö lesz az 5 dolláros előfizetés. Na, ki tud ilyet? :) ennyiért?

Dbew - 2019. 09. 11. 23:38

Sorry, nem 5, hanem 6 személy

dexike3 - 2019. 09. 12. 07:23

egy kis plusz info, hogy van lehetőség 1 hetes próbaidőszakra is.
REKLÁM(? nem annak szánom)
60 ezer Ft körül van az Apple 4K TV, amihez jár egy év előfizetés, így már eleve majdnem 22000-rel beljebb van az ember, ha beruház rá.

winnie - 2019. 09. 12. 07:36

köszi, beírom.

snipp - 2019. 09. 12. 09:04

Egyvalami nem tiszta. Akkor most $5 dollarert csak a sajatgyartasu sorozatok/filmek lesznek elerhetoek? Nem lesz fent mas content mint a tobbi streaming szolgataton?

LoGi - 2019. 09. 12. 10:51

Jól értem akkor androidos készüléken és böngészőből nem lesz nézhető a content?

lalakov - 2019. 09. 12. 11:10

Nekem 2013-as Samsung tv-m van. Beszéltem velük és nem tudták megmondani, hogy támogatni fogják-e. Bár ha az új tv-ken már működik, akkor szerintem nem. :(((

Csak sorozatok lesznek rajta vagy vannak régi filmjeik is? A Netflixen itthon nagyon kevés 70-80-90-es évekbeli film érhető el.

daniba - 2019. 09. 12. 11:12

A Netflix ad egyébként ingyenes előfizut régi ügyfeleknek. Ha lemondod a szolgáltatást pár hónap múlva felajánl egy ingyen hónapot. Nekem a három év alatt kétszer volt ilyen.

winnie - 2019. 09. 12. 11:12

snipp: egyelőre nincs szó erről, mivel ők nem voltak kontentgyártók, most fogják kialakítani a katalógusukat. ami nyilván hátrány azokhoz képest, akiknek már van, de ők a friss cuccokra koncentrálnak.

ez persze nem zárja ki azt, hogy ne legyen később cuccuk, amiket vásárolnak, de ez tippre valamennyire szembemegy azzal, hogy vannak egyénileg vásárolható és kölcsönözhető filmek a “boltjukban”.

elvileg ez az 5 dolláros ár ezt adja, de persze kiderül induláskor, hogy tartalmaz-e mást is.

snipp - 2019. 09. 12. 14:02

winnie: ertem koszi!

oranje - 2019. 09. 23. 21:28

5 dollár, vagy 1890 Ft? 5 dollár sokkal kevesebb, mint 1890 Ft. Hogy van ez? Lehet választani?

És pl. VPN használatával Hollandia beállításával elő lehet fizetni itthonról?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz